Dodaj do ulubionych

Rzeszów będzie miał markę

IP: *.76.classcom.pl 23.01.08, 21:08
Jeśli profesjonalna strategia kosztuje ponad 100 000 a miasto ma 60 000, to
znaczy, że będziemy mieć albo dokument niekompletny albo napisany przez
amatorów. Strategia słono kosztuje, to badania, ekspertyzy itp. Jeśli teraz
zaoszczędzimy, to może się później odbić czkawką, ponieważ na różne kampanie
wg mizernej strategii, wydamy ogromne sumy. W przypadku takiego przetargu,
koszt powinien stanowić tylko procent wartości oceny, dalsze kryteria wyboru
to np. sukces poprzednich kampanii, doświadczenie itp. To jest dziedzina
(reklama, PR, marketing) w której jeśli nie jest się najlepszym to jest
kiepsko- szczególnie, że nie jesteśmy jedynym miastem, które ma/będzie mieć
strategię. Zginiemy pośród innych i tyle.
Druga rzecz- uwierzę jak zobaczę. Rzeszów już "miał" niezliczoną liczbę
inwestorów, raportów, pomysłów i często kończyło się na kilku artykułach.
Obserwuj wątek
    • Gość: fhhghg Rzeszów będzie miał markę IP: *.rzeszow.mm.pl 23.01.08, 23:31
      Dżizas jakie bzdety - opracowanie hasełka za taaaaką kasę ? Proponuję odwołać
      cały ten administracyjny bajzel z ratusza i po tym fakcie promować to miasto
      hasłem : "Rzeszów - miasto mądrych ludzi" Kiedyś to rozdawnictwo pieniędzy tylko
      po to aby pokazać ze coś robicie Panowie ratuszowcy odbije się Wam straszną
      czkawką z domieszką zgagi.A tak swoją drogą kazdy człowiek o IQ powyzej 10 wie
      ze takie promocyjne hasełka za ciezkie pieniądze nie dadzą nic bo nie od hasełek
      to zależy tylko od działań twórczych.Porównywanie Rzeszowa do Torunia i Śląska
      to semantyczne naduzycie a amatorszczyzna w tego typu działaniach to oczywista
      oczywistość :-) Hasełka juz były - za socjalizmu i niewiele z tego wyszło -
      wyciągnijce z tego wnioski - pamiętacie przecież doskonale tamte czasy - prawda?
      • Gość: Dr Psychol Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 24.01.08, 18:26
        Tu chodzi o strategie marketingową a nie hasełka. Hasełko mozna
        wymyslic przy piwie w 10 minut. Hasła nie mają wielkiego wpływu :)))

Trzeba pomyslec o promocji za granicą. Promocji turytyki -
        Bieszczady, Dolina Lotnicza itp itd. :)))
    • Gość: Andrzej Szortyka Rzeszów będzie miał markę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 08:19
      "AEROPOLIS Rzeszów" - skorzystajcie z tej nazwy, Rzeszów to stolica
      Doliny Lotniczej i polskiego przemysłu lotniczego! Nazwa AEROPOLIS
      jest już obecnie nazwą własną Podkarpackiego Parku Naukowo -
      Technologicznego. W PPNT lokować się bedzie MTU i inne potężne,
      światowe firmy z branży lotniczej. Czas najwyższy promować Rzeszów,
      jako miasto nowoczesności. Do przemysłu lotniczego dodajmy
      informatykę! Prezes Góral właśnie z Rzeszowa chce kierować koncernem
      informatycznym o zasięgu światowym. "AEROPOLIS Rzeszów" to jest
      dobra marka!
      • Gość: Lysy Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 08:55
        Do przemysłu lotniczego dodajmy
        > informatykę! Prezes Góral właśnie z Rzeszowa chce kierować koncernem
        > informatycznym o zasięgu światowym. "AEROPOLIS Rzeszów" to jest
        > dobra marka!

jasne, Rzeszow jest swiatowa stolica IT ;) moze nie robmy z siebie posmiewiska.
        • olias Re: Rzeszów będzie miał markę 24.01.08, 12:11
          tak na marginesie - co do stolic. To Waszyngton, a nie wielgachne
          Nowy York czy Los Angeles jest w USA Nr 1.
          "stolica" nie musi być duża, tylko musi wiedzieć stolicą czego chce
          być.
          Zaś przykład Krakowa świadczy że nawet zabytki nie muszą skazywać
          miasto na sukces. Kraków odniósł "sukces" reklamując piwo w cenie
          poniżej 1 funta. I mają co chcieli. Bandy pijanych Anglików,
          pokazujacych swoje zadki na ulicy.
          Rzeszów ... może pokazać nowoczesność (Aeropolis + Asseco) pomieszne
          z nastrojem spokoju minionych lat? Postawić na turystów oczekujących
          powolnego trybu życia. Ci zostawią 10x więcej kasy niż dwa autokary
          z wieczorów kawalerskich.
          • Gość: Lysy Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 13:08
            "Rzeszów ... może pokazać nowoczesność (Aeropolis + Asseco) pomieszne
            z nastrojem spokoju minionych lat? "

czyli promowac prywatna firme z budzetu miasta?
            btw: zanim zacznie sie chcialic jakas firma moze warto dobrze sie zastanowic czy
            jest czym sie chwalic ;)

"Postawić na turystów oczekujących
            powolnego trybu życia. Ci zostawią 10x więcej kasy niż dwa autokary
            z wieczorów kawalerskich. "

no, powolny tryb to tu znajda ;)
            ale to juz troche zgrany pomysl. Juz dawno slyszalem w TV: chcesz odpoczac od
            cywilizacji, podkarpacie zaprasza ;)
            • Gość: Dr Psychol 62 tys na promocje ... smich na sali. IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 24.01.08, 18:22
              Lysy lepiej nic nie promować :)))) hehehe No i oczywiscie ZADNYCH
              BIUR W MIESCIE. NIC A NIC :)) Po kiego wafla ?:)))
              Lepiej obniżyc znowu podatek od nieruchomosci o jedną dziesiątą
              grosza za metr :)))

^2 tysiace na promocje miasta wojewodzkiego cha cha cha. Szkoda ze
              nie 50 złociszy z portfela Pana Tadzia :)))

• Gość: Lysy MAM! ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 08:50
                a propos asseco, to jest genialny pomysl! mamy haslo promocyjne: "nie
                przeplacaj!" po co placic ludziom 10 tys w jakiejs Warszawie, skoro w Rzeszowie
                wystarczy 1.5 tys. I jest przyklad jak w ten sposob urosnac w sile. To jest cos,
                co powinno zainteresowac kazdego inwestora. Mowie powaznie i nie przesadzam
                jesli chodzi o kwoty, znam temat.
                • Gość: ps Re: MAM! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 23:49
                  I właśnie na tego w Rzeszowie nigdy pod względem IT nie będzie dobrze. Co z tego
                  że jest Asseco, największa firma branży IT w Polsce jak w głównej siedzibie
                  zarabia się kilkakrotnie mniej niż np Warszawie. Najlepsi będą wyjeżdżać do
                  Warszawy, Wrocławia czy Krakowa bo tam dostaną dużo więcej. Nie myśli się w
                  ogóle o zatrzymaniu ich w Rzeszowie, a sporo z nich chciałoby zostać. Miasto
                  tylko na tym traci
            • Gość: Kondi Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 05.05.08, 16:01
              Oczywiście, you fool!! Rzeszów Światową Stolicą IT to jest świetny pomysł. Od razu widać że nie znasz się na promocji. Ona musi być zawsze trochę przerysowana, trochę prawdziwa i trochę, a nawet całkiem bezczelna. Niewykorzystanie takiego faktu jak lokalizacja największej krajowej spółki IT w Rzeszowie to dopiero jest głupota i ZAKOMPLEKSIENIE - lepiej schowaj się do kąta i udawaj że Cię nie ma!
            • Gość: Kondi Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 05.05.08, 16:01
              Oczywiście, you fool!! Rzeszów Światową Stolicą IT to jest świetny pomysł. Od
              razu widać że nie znasz się na promocji. Ona musi być zawsze trochę
              przerysowana, trochę prawdziwa i trochę, a nawet całkiem bezczelna.
              Niewykorzystanie takiego faktu jak lokalizacja największej krajowej spółki IT w
              Rzeszowie to dopiero jest głupota i ZAKOMPLEKSIENIE - lepiej schowaj się do
              kąta i udawaj że Cię nie ma!
      • Gość: Kondi Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 05.05.08, 16:03
        POpieram,dobry pomysł.
    • Gość: Lysy Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 08:53
      Jesli zleca sie takie rzeczy firmom zewnetrzym (i dobrze), to pytanie czym
      zajmuja sie (i jakie maja efekty) urzednicy, ktorzy maja sie zajmowac wlasnie
      m.in. promocja. Bo jesli sa tylko po to, zeby podjac decyzje ze takie rzeczy
      bedzie robil ktos z zewnatrz, to troche kiepsko ;)

Kwota 100 tys. zl jest mala, jesli sie policzy koszt urzednikow.
      Kiedys czytalem, ze tam pracuje ok 10 osob. Ile moga zarabiac? Niech bedzie 3
      tys brutto/mc (albo niech bedzie, ze koszt pracodawcy to 3 tys/mc, to chyba nie
      jest przesada, raczej niedoszacowanie). To po roku juz daje prawie 40 tys. Jesli
      wziac pod uwage jak dlugo ci ludzie zajmuja te stolki i jakie sa efekty ich
      pracy, to wydanie na profesjonalistow 100 tys. wydaje sie zlotym interesem.
    • Gość: ggfj Rzeszów będzie miał markę IP: 84.38.160.* 24.01.08, 10:02
      Rzeszów będzie miał markę !!! Czy coś ważnego się zmieniło w tym mieście ze
      nagle będziemy mieli markę? Czy markę mozna kupić? zamówić? Czy z powodu
      opracowania hasła wszyscy na świecie powiedzą wwwwwooooowwwww ... ale to miasto
      jest wyjątkowe? Czy wszyscy zwrócą nagle na nas uwagę bo powstał kolejny slogan
      reklamowy? Wg mnie na markę pracuje się codzienną rzetelną pracą a dązenie do
      takich efektów na skróty powoduje tylko uśmiech politowania. Stary koń z nowymi
      zębami wcale nie ciągnie mocniej?
    • Gość: Gonzo Rzeszów będzie miał markę IP: *.76.classcom.pl 24.01.08, 11:06
      Ludzie, co innego >strategia< co innego >hasło<! Strategia to ogromny dokument,
      na podstawie, którego wymyśla się hasełka i inne "bzdety". Te bzdety jeśli są
      dobrej jakości przynoszą całkiem duże zyski miastu. Strategia pozwala też
      zaoszczędzić na nietrafionych działaniach i jest gwarantem sensownej, skutecznej
      promocji. To co się dzieje teraz w Rzeszowie w dziedzinie promocji to działanie
      na oślep i w rezultacie kosztuje to więcej a efektu nie ma.
    • Gość: Monika Rzeszów będzie miał markę IP: 62.96.109.* 24.01.08, 12:36
      Porownanie naszego miasta z Krakowem to nie najlepszy pomysl. Juz sam fakt, ze
      do Krakowa mozna na weekend przyleciec wieloma "tanimi" liniami lotniczymi,
      powinien dac tym, ktorzy napisali ten artykul do myslenia.
      Rzeszow jest interesujacym miejscem, chocby na podziemia czy wycieczki w
      okolice, ale jezeli nie ma sensownego polaczenia, kto tutaj przyjedzie?
      Nawet ladujac w Krakowie, trzeba sie "tluc" jeszcze 180 km okropnymi drogami,
      tracac mnostwo czasu (mnie kosztowalo juz do 6 godzin)
      A lot z Wawy do Rzeszowa? Nie wiem, czy ktos lecac na weekend do Wawy, bedzie
      chcial leciec do Rzeszowa.
      Rzeszow jest pieknym miastem, mozna go promowac, oczywiscie, ale pierwsze trzeba
      miec jakies podstawy do tego, jak sam sensowny dojazd czy przyjazd.
      • Gość: megas1 Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.rzeszow158.tnp.pl 24.01.08, 13:59
        Może trzeba uderzyć w kierunku ściągania na weekend Krakusów do
        Rzeszowa zmęczonych tłumem w knajpach i na Rynku. Paru moich
        znajomych było i odpowiadał im ten klimat pustych ulic wieczorem i
        bliskości do wszystkich fajnych miejsc. A dwie godziny pociągiem nie
        boli a jeszcze piwko w pociągu można zrobić
    • Gość: filozofUR Rzeszów będzie miał markę IP: 84.38.160.* 24.01.08, 15:10
      Jak wypromować Rzeszów?? Ciężka sprawa. Nie ma tu nic ciekawego czego by nie
      było w miastach już popularnych. A odpoczynek i cisze można znaleść w górach.
      Trzeba tu zrobić klimat którego niema. I przede wszystkim odremontować
      ostraszające okolice dworca PKP. Trzeba również bardzo zainwestować w sztukę i
      wszelkie jej przejawy. Dofinasować teatry, kina, stworzyć kółka, szkoły
      artystyczne. Jest tego tutaj zdecydowanie za mało. Sam chodzę na kółko
      fotograficzne do MDK i wiem jaka jest sytuacja. Dofinasowanie jest tak marne, że
      nie można za to praktycznie nic kupić oprócz kilkunastu filmów. I jak to się ma
      rozwijać ???? Klimat i markę tworzą ludzie! Pozwólcie im na to.
    • Gość: Zulugula Rzeszów będzie miał markę IP: *.rzeszow158.tnp.pl 25.01.08, 13:34
      Hasło promocyjne dla Rzeszowa (za friko)
      Największa wieś w Polsce!
      :DDDDDD
    • Gość: ada Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:50
      siedleczka.myminicity.com/
    • Gość: Sahajdak Rzeszów IP: *.acx.pl 25.01.08, 20:42
      Jeżeli RZESZÓW to: AEROPOLIS Rzeszów, branża IT, ważny polski
      ośrodek kontaktów gospodarczych, edukacyjnych i kulturalnych z
      Ukrainą. Turystyka również, ale jako uzupełnienie dla wcześniej
      wymienionych. Poza tym Wasze miasto kojarzy mi się z /latającą/
      Politechniką Rzeszowską, świetnie prowadzoną prywatną Wyższą Szkołą
      Informatyki i Zarządzania, budującym się Uniwersytetem Rzeszowskim -
      trzymam kciuki (pomijając pewnego pana, który pokazał, że rektorzy
      to też ludzie...). Macie świetną kuchnię, wspaniałe stare miasto,
      rewelacyjne drogi (w mieście - gorzej z tymi poza miastem, ale
      powoli do celu). Jesteście gościnni (serdeczność wschodnich
      rubieży). Budujecie wspaniałe miejsce, które ma w sobie wielki
      magnetyzm. Sebastian Sahajdak / Szczecin
    • Gość: bartosz Rzeszów będzie miał markę IP: 82.160.118.* 28.01.08, 17:05
      Miotanie w różnych kierunkach w promocji Rzeszowa trwa już od kilku lat. Tylko dawniej można tak było, dziś się zaczyny wymagać.
      Czy 100 000 to dużo? Cóż.. Odpowiem inaczej:
      Mamy dwa przypadki.
      1. wrotapodkarpackie.pl - strona kosztowała kilka milionów złotych. Roczne utrzymanie to ponad milion. Za tą inwestycję zleconą duzej firmie poleciał szef wydziału promocji urzędu marszałkowskiego i jeszcze parę osób. Rezultat? Strony tej wstydzą się nawet dzisiejsi urzędnicy urzędu.
      2. Oklepane, ale prawdziwe. Czterech studentów wpada na pomysł nasza-klasa. Jaki sukces?
      Czy aby zrobić coś wielkiego trzeba dać 100000 wielkiej firmie, która to samo robi za 5% tej kwoty tylko nie urzędom a innym firmom?
      Odpowiedzcie sobie na to sami.
      To nie wielkość firmy zewnętrznej decyduje o strategii tylko pomysł, kwalifikacje i kwowhow. Przykład?
      www.spacerywirtualne.pl/
      Akurat tak się trafiło, że jest tam Rzeszów (i nie tylko).
      Dla mnie bomba. Ale czy urzędnicy mają na tyle wyobraźni, żeby wykorzystać ten pomysł, czy poczekamy aż zrobi to Wrocław, Kraków, Warszawa....
      A później dyrektor powie, że przecież mamy w opracowaniu strategie, oczekujemy..., są projekty, bla bla. Takie gadanie było już za Tadeusza Szylara. I raczej się nie zmieni.
      • Gość: lukas Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 18:48
        Bartosz, byłem na tej stronie i powiem ci, że faktycznie nigdy czegoś takiego nie widziałem, i to na dodatek w Rzeszowie....tutaj...w Rzeszowie. Przecież takie coś to chyba nawet Wrocław nie ma.
        Ciekawi mnie tylko dlaczego nie ma takiej super promocji na stronach urzędowych...wstecz..wiem dlaczego nie ma. Pewnie nawet nie chcieli z tymi facetami co to zrobili gadać. Szkoda gadać.

• Gość: lukas Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 19:04
        Bartosz, byłem na tej stronie i powiem ci, że faktycznie nigdy czegoś takiego
        nie widziałem, i to na dodatek w Rzeszowie....tutaj...w Rzeszowie. Przecież
        takie coś to chyba nawet Wrocław nie ma.
        Ciekawi mnie tylko dlaczego nie ma takiej super promocji na stronach
        urzędowych...wstecz..wiem dlaczego nie ma. Pewnie nawet nie chcieli z tymi
        facetami co to zrobili gadać. Szkoda gadać.
      • Gość: lukas Re: Rzeszów będzie miał markę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 19:04
        Bartosz, byłem na tej stronie i powiem ci, że faktycznie nigdy czegoś takiego
        nie widziałem, i to na dodatek w Rzeszowie....tutaj...w Rzeszowie. Przecież
        takie coś to chyba nawet Wrocław nie ma.
        Ciekawi mnie tylko dlaczego nie ma takiej super promocji na stronach
        urzędowych...wstecz..wiem dlaczego nie ma. Pewnie nawet nie chcieli z tymi
        facetami co to zrobili gadać. Szkoda gadać.
    • Gość: j Re: Rzeszów będzie miał markę IP: 88.156.160.* 28.01.08, 20:41
      zeulandia.myminicity.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka