Gość: klient IP: 88.156.160.* 13.02.08, 20:38 marzenia. wpierw to niech uruchmoia połaczneia do paryza czy rzymu a dopiero poznije takie fanaberie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AIRMAN Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.net195-132-220.noos.fr 13.02.08, 21:29 Dokładnie!Najpierw "pewniaki".PARYZ,MADRYT,RZYM,potem fanaberie... Z Paryża też jest ok 2h do Brukseli...Rozumiem, ze to połączenie ma być dla urzędasów?ilu ich jest stąd?-pewnie kilku.Na stałe połączenie potrzeba troszkę więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli 14.02.08, 13:09 Moze zamiast marudzic, wyslalbys swoj glos poparcia? To nic nie kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu-fu Autobus... kolejny autobus!!! IP: 88.156.162.* 13.02.08, 22:10 to ja proponuję kupić kolejny autobus do Jasionki. tym razem taki który kursowałby na trasie Rzeszów-Bruksela ;) a tak na poważnie to przeciez nic z tego nie będzie. Czy nikt nie widzi że to lotnisko jest skazane na zagładę? Przy tych władzach samorządowych, przy tch władzach lotniska i PPL-u? Smutek, nostalgia i zgrzytanie zębów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli" IP: *.wholesale.rp80.se 14.02.08, 16:51 Pod żadnym pozorem nie będziemy popierać takiego pomysłu, jak napisali przedmówcy wyżej! Najpierw stworzyć połączenia z większością stolic europejskich oraz skandynawią z tamtąd płyną pieniądze do kasy państwa polskiego!!! A tych Janowskich i X-sińskich wysyłać autobusami do Brukseli, to nic nierobiący, pławiący się w hotelach, nieużyteczni małomiasteczkowicze. Ludzie z którymi nikt tam się nie liczy, bo nic tak naprawdę sobą nie reprezentują łącznie z brakiem znajomości języka np. angielskiego. Powinna powstać akcja pod hasłem- "NIE - lotom do Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.214.33.90.coditel.net 14.02.08, 19:35 Mimo, ze twoj post jest tak glupi, ze nalezaloby go potraktowac wylacznie jako prowokacje, odpisze ci: > Pod żadnym pozorem nie będziemy popierać takiego pomysłu, jak > napisali przedmówcy wyżej! Czy mam rozumiec, ze uzywajac formy 'my' masz na mysli grupe osob o takich samych jak ty dennych pogladach? Jesli tak, to moze zamaiast opluwac innych i ich dzialania, spozytkujecie swoja energie by podjac podobna inicjatywe w celu utworzenia polaczenia do Szwecji? > Najpierw stworzyć połączenia z większością stolic europejskich oraz skandynawią z tamtąd płyną pieniądze do kasy państwa polskiego!!! Podasz link do jakis statystyk potwierdzajacych te rewelacje, czy to jedynie urojenia 'waszej' grupy? > A tych Janowskich i X-sińskich wysyłać autobusami do Brukseli, to > nic nierobiący, pławiący się w hotelach, nieużyteczni > małomiasteczkowicze. Czyli tacy jak ty? >Ludzie z którymi nikt tam się nie liczy, bo nic tak naprawdę sobą > nie reprezentują łącznie z brakiem znajomości > języka np. angielskiego. Nie wiem czy Pan Janowski zna jezyk angielski czy nie (ty rozumiem, to wiesz i sprawdzalas), ale wiem, ze Skandynawia pisze sie z wielkiej litery, Panstwo Polskie takze, a za to 'z tamtad', powinnas przepraszac pania od 'polaka' z podstawowki, o ile jakas podstawowke skonczylas. Zanim wiec zacznies krytykowac czyjas znajomosc jezykow obcych, poracuj moze najpierw nad swoim jezykiem ojczystym. > Powinna powstać akcja pod hasłem- "NIE - lotom do Brukseli. Prosze bardzo - zorganizuj sobie taka akcje - jesli potrafisz... Ja ze swej strony popre kazda akcje ukierunkowana na zwiekszenie polaczen z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.wholesale.rp80.se 14.02.08, 21:20 Co za ton ile jadu w tym bełkocie panie magistrze filologi polskiej.... Obrońco kiepskiej jakości reprezentantów w Brukseli nie powinieneś się aż tak unosić, chyba że masz przyobiecany "przelocik" w tamtą stronę.A to co napisałam wcześniej jasne że podtrzymuję i Twoja riposta ani mnie ziębi ani grzeje jest zreszta prymitywna jak Ty sam. Żyjesz w jakimś obłędzie skoro nawet nie wiesz że emigrańci pompują miliony w Polskę i całkiem mozliwe że dzięki nim i Ty jakoś egzystujesz magistrze i na dodatek pewnie bez matury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.214.33.90.coditel.net 14.02.08, 21:59 > Co za ton ile jadu w tym bełkocie panie magistrze filologi > polskiej.... Czy uwazasz, ze aby pisac poprawnie po polsku trzeba byc po filologii? Kiepsko... Co do jadu - nie uwazam aby jakikolwiek jad saczyl sie z mojej wypowiedzi. Przeciwnie, zadalem ci kilka prostych pytan, a ty zamiast sie do nich ustosunkowac, napisalas po prostu, ze to belkot... Zero argumentow. Nie martw sie jednak, nie spodziwalem sie, ze jakies przedstawisz, wiec nie jestem rozczarowany. > Obrońco kiepskiej jakości reprezentantów w Brukseli nie powinieneś > się aż tak unosić, chyba że masz przyobiecany "przelocik" w tamtą > stronę. Czy owi reprezentanci sa kiepscy czy nie, to ani tobie ani mnie oceniac... Uwazam jednak, ze ktos kto zarzuca drugiemu (rzekoma) nieznajomosc jezykow obcych (co moze jest i prawda - ja tego nie wiem) a sam wali takie byki ze as wstyd, jest po prostu bezczelny. > A to co napisałam wcześniej jasne że podtrzymuję i Twoja > riposta ani mnie ziębi ani grzeje jest zreszta prymitywna jak Ty > sam. Przezabawne, slowo daje... Zawsze zastanawiaja mnie ludzie, ktorzy obrzucja interlokutora inwektywami a robiac to zwracaja sie do niego uzywajac wielkiej litery piszac 'Ty', 'Twoje'... A propos, piszesz ze jestem prymitywny, a zarzucasz mi ze w mojej wypowiedzi byl 'jad'... > Żyjesz w jakimś obłędzie skoro nawet nie wiesz że emigrańci > pompują miliony w Polskę i całkiem mozliwe że dzięki nim i Ty jakoś > egzystujesz magistrze i na dodatek pewnie bez matury! Pilas cos piszac to? Chyba tak, bo wyraznie nie rozumiesz tresci posta, ktory sam napisalas. Wyjasniam: w Belgii tez sa emigranci, ktorzy wydaja zarobione pieniadze w Polsce. Prosilem cie bys podala statystyki udowadniajace, ze emigranci ze Skandynawii zostawiaja w Polsce wiecej kasy niz ci ktorzy mieszkaja w Belgii, UK, Wloszech, ect. To bylo proste pytanie, ktorego najwyrazniej nie zrozumialas, skoro zarzucasz mi ze bylo ono belkotem... P.S. Czy mozesz wyjasnic mi fenomen tego magistra bez matury? :) P.S.2 Dla twojej informacji - nie jestem polonista :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.wholesale.rp80.se 15.02.08, 11:31 Skoro nie jesteś magistrem to pewnie znudzonym urzędnikiem któregoś pionu administracji, siedzisz za biurkiem pijesz lurowatą kawę i zamiast zając się sprawami bieżącymi czytujesz forum.Daruję już sobie bezoowocny dialog,brak sensu poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli 15.02.08, 11:47 Tylko tyle masz do powiedzenia? Jak zwykle BARDZO MALO i kompletnie nie na temat... P.S. Z ktorej swojej wypowiedzi zasugerowalem ze nie jestem magistrem? P.S.2 - Kawa Illy, przynajmniej tutaj u mnie, wcale nie jest lurowata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.dhcp.embarqhsd.net 16.02.08, 17:11 "brak sensu poprostu." -------------------------------------------------------------------- I niestety "magdo", brak umiejetnosci poprawnego pisania! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw13 Re: Akcja pod hasłem "loty z Rzeszowa do Brukseli 19.02.08, 23:52 Szanowna Pani Magdo (jeśli Pani, to pani i jeśli nosi Pani tak urocze imię), Nie wiem jak biegła jest Pani we władaniu językiem angielskim, niemieckim, rosyjskim czy francuskim. Widzę natomiast, że z polszczyzną ma Pani sporo kłopotów. Wszystkie Pani imienniczki, które znam, wyrażają się poprawnie, chociażby w swoim ojczystym języku. Nie wiem również dlaczego kieruje się Pani taką agresją wobec mnie. Czyżby swoista anonimowość portalu wyzwalała tak niewysoki styl wypowiedzi? Uprzejmie jednak Panią zapraszam do mego biura na rzeczową rozmowę, dotyczącą komunikacji lotniczej z i do Rzeszowa oraz szans jej rozwoju (lub na każdy inny temat - wedle życzenia). Gwarantuję nie tylko to, że nie będę Pani obrażał, ale także zapewniam znakomitą kawę lub herbatę. Jeśli nie będzie miałą Pani nic przeciwko, to poproszę wówczas pana redaktora Marcina Kobiałkę z GW o udział w takiej wymianie poglądów. Potrafi Pani korzystać z internetu, więc może umie też ani wieść merytoryczną dyskusję bez inwektyw. Być może wie też Pani, jak to było kilkanaście lat temu, gdy groziło nam całkowite zlikwidowanie komunikacji lotniczej z Rzeszowa. Być może zna Pani niegdysiejsze zabieganie o modernizację pasa itd itp. Naturalnie, mam świadomość tego, że w Rzeszowie potrzebny jest terminal. Może więc wie Pani, iż na ten cel przewidziane jest również dofinansowanie unijne? Pani Magdo, - Dlaczego przyłącza się Pani do tych, którzy ustawicznie narzekają na to, że ktoś podejmuje próby zrobienia czegokolwiek dla innych, dla swego miasta, regionu, kraju? Może raczej przyłączy się Pani do tych, niezależnie od poglądów politycznych, którzy chcą coś pożytecznego zrobić? Sama Pani chyba widzi jak wiele jeszcze zostało do zrobienia. Jeśli zaś Pani nie chce bądź nie potrafi pracować w taki sposób(w co mocno wątpię), to niech Pani chociaż życzliwie kibicuje. To na prawdę nie jest kosztowne. Jeżeli i to byłoby poza zakresem Pani możliwości, to niech Pani chociaż nie przeszkadza. Jeśli zaś (z jakichś niezrozumiałych przyczyn) musi Pani przeszkadzać, to niechże chociaż nie pobraża Pani ludzi. Wie Pani, kiedyś (prędzej czy później) każdy z nas zostawi po sobie chociażby smugę cienia. Niechaj będzie to dobry cień. Pozdrawiam ze Strasburga. Mieczysław Janowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Pytanie do organizatorow akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:32 Jakimi kryteriami kierowalibyście się będąc właścicielami linii lotniczej? Czy podjęlibyście decyzję o otwarciu połączenia bo dostaliście sporo maili z poparciem takiego pomysłu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Pytanie do organizatorow akcji 15.02.08, 15:05 Nie jestem organizatorem tej akcji, ale odpisze: Idac tym tokiem myslenia, polaczenia z Rzeszowa do Paryza, Rzymu czy Madrytu (ktore to jakoby byly bardziej Rzeszowowi potrzebne) powinny juz dawno funkcjonowac, bo jak dotad nie slyszalem by Polacy mieszkajacych w tych miastach zorganizowali akcje zbierania glosow popierajacych ich utworzenia... Co do meritum - nie rozumiem tych kasliwych i ironicznych komentarzy i glosow w stylu 'i tak sie nie uda'. Ktos mial pomysl by podjac taka akcje i nalezy sie z tego cieszyc, bo KAZDE kolejne polaczenie to plus dla mieszkancow Rzeszowa. I nie ma znaczenia, czy to polaczenie ma byc do Bxl, Paryza czy Rejkiawiku. Zrobili to akurat Polacy mieszkajacy w Belgii bo widac sa bardziej zorganizowani niz ci, ktorzy mieszkaja w innych panstwach. Czy sie im uda? Nie wiem, ale cieszy mnie ze ktos podjal sie tego. Najbardziej niezrozumiale sa dla mnie komentarze w stylu 'jestem przeciw bo beda sobie tym latac poslowie i urzedasy', albo 'niech najpierw zrobia polaczenie z Paryzem, itd'. Wlasnie... niech zrobia a ja bede sobie latal, a poki co sam nie rusze glowa by zrobic cos podobnego, tylko bede krytykowal innych bo to nie ja tylko oni beda miali jakies kozysci w przypadku gdyby sie udalo. P.S. Latam czesto na trasie Krakow - Bxl. Pare miesiecy temu latal na tej trasie SkuEurope - samoloty, zawsze gdy lecialem byly pelne. I co polaczenie zlikwidowano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Pytanie do organizatorow akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 15:38 > Idac tym tokiem myslenia, polaczenia z Rzeszowa do Paryza, Rzymu czy > Madrytu (ktore to jakoby byly bardziej Rzeszowowi potrzebne) powinny > juz dawno funkcjonowac, bo jak dotad nie slyszalem by Polacy > mieszkajacych w tych miastach zorganizowali akcje zbierania glosow > popierajacych ich utworzenia... który to jest tok rozumowania? Mój???? Napisz, proszę, jak z mojego pytania wyciągnąłeś takie wnioski? ;) > Ktos mial pomysl by podjac > taka akcje i nalezy sie z tego cieszyc, bo KAZDE kolejne polaczenie > to plus dla mieszkancow Rzeszowa. Zaraz, na razie fakty są takie, że ktoś miał pomysł żeby taką akcje podjąć. Na razie mamy AKCJĘ, a nie połączenie! Sama akcja jest dla mnie raczej oznaką wiary, że petycjami, akcjami mailowymi można w firmie, która kieruje się rachunkiem biznesowym (liniach lotniczych) coś załatwić. Ja tej wiary nie podzielam, ale powodzenia! > Najbardziej niezrozumiale sa dla mnie komentarze w stylu 'jestem > przeciw bo beda sobie tym latac poslowie i urzedasy', [...] a tego też nie rozumiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Pytanie do organizatorow akcji 15.02.08, 16:16 > > Idac tym tokiem myslenia, polaczenia z Rzeszowa do Paryza, Rzymu czy > > Madrytu (ktore to jakoby byly bardziej Rzeszowowi potrzebne) powinny > > juz dawno funkcjonowac, bo jak dotad nie slyszalem by Polacy > > mieszkajacych w tych miastach zorganizowali akcje zbierania glosow > > popierajacych ich utworzenia... > > który to jest tok rozumowania? Mój???? Napisz, proszę, jak z mojego pytania > wyciągnąłeś takie wnioski? ;) Moj post byl ironiczny. Po prostu odwrocilem twoje pytanie i zawarta w niej sugerowana odpowiedz: jakie przeslanki decyduja o otworzeniu polaczenia? Na pewno przeslanka ta nie jest liczba wyslanych glosow poparcia. Skoro wiec Paryz, Madryt, ect. nie zorganizowal sobie takiej akcji (bo ona o niczym nie decyduje) a spelnia inne (te wazne) przeslanki (to oczywiscie nie jest nawiazanie do Twojej wypowiedzi tylko do wypowiedzi umieszczonych na poczatku topicu), to dlaczego nie ma z tymi miastami polaczen? > > > Ktos mial pomysl by podjac > > taka akcje i nalezy sie z tego cieszyc, bo KAZDE kolejne polaczenie > > to plus dla mieszkancow Rzeszowa. > > Zaraz, na razie fakty są takie, że ktoś miał pomysł żeby taką akcje podjąć. Na > razie mamy AKCJĘ, a nie połączenie! Sama akcja jest dla mnie raczej oznaką > wiary, że petycjami, akcjami mailowymi można w firmie, która kieruje się > rachunkiem biznesowym (liniach lotniczych) coś załatwić. Ja tej wiary nie > podzielam, ale powodzenia! Wiem, ze nie ma jeszcze polaczenia. Ja popieram KAZDA sensowna inicjatywe majaca za cel jego utworzenie. Nie ma znaczenia dla mnie, ze ta inicjatywa to tylko mala cegielka - cieszy mnie, ze znalazl sie ktos, kto odwazyl sie pierwszy ta cegielke rzucic. Czy to ma sens - oczywiscie, ze tak! Bo cel jest sluszny. Czy ma szanse powodzenia: nie wiem, jakas tam pewnie ma... > > > Najbardziej niezrozumiale sa dla mnie komentarze w stylu 'jestem > > przeciw bo beda sobie tym latac poslowie i urzedasy', [...] > > a tego też nie rozumiem. > > Pozdrawiam! I ja rowniez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pytanie do organizatorow akcji IP: *.wholesale.rp80.se 16.02.08, 22:52 Ty "cegiełka" skoro tak bardzo cieszy Cię każda inicjatywa to nie rozumiem dlaczego pomysł połączenia korzystnego dla mnie tak Cię rozjuszył!? I jeszcze ta kiepska marka kawy... Coś mi się wydaje że traumatyczne przeżycia przy zbiorze borówek w skandynawi tak zadziałały, no cóż współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Pytanie do organizatorow akcji IP: *.214.33.90.coditel.net 17.02.08, 09:42 > Ty "cegiełka" skoro tak bardzo cieszy Cię każda inicjatywa to nie > rozumiem dlaczego pomysł połączenia korzystnego dla mnie tak Cię > rozjuszył!? Kolejny popis analitycznego myslenia i intelignecji Madzi-emigrantki (to jedna z tych, ktorzy 'pompuja miliony w Panstwo Polskie'). Wskaz prosze, z ktorego z postow napisanych w tym topiku wynika, ze pomysl utworzenia polaczenia ze Skandynawia mnie rozjuszyl? Przeciez kilka postow wyzej napisalem, cytuje: 'Ja ze swej strony popre kazda akcje ukierunkowana na zwiekszenie polaczen z Rzeszowa' Wyjasniam ci, ze nie mam nic przeciwko innym polaczeniom, wkurzaja mnie tylko ludzie tacy jak ty - sami nic nie zaproponuja, a krytykuja innych. Zorganizuj taka akcje a na pewno ja popre! Tylko pamietaj, to jest troche trudniejsze niz nazwanie kogos prymitywem na forum internetowym... > I jeszcze ta kiepska marka kawy... Kiepska, nie kiepska - mi smakuje i na pewno nie jest lurowata. > Coś mi się wydaje że traumatyczne przeżycia przy zbiorze borówek > w skandynawi tak zadziałały, no cóż współczuję. Nie mierz wszystkich swoja wlasna miara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pytanie do organizatorow akcji IP: *.wholesale.rp80.se 19.02.08, 18:11 Spadaj głupku patryjoto,trzymaj się kurczowo Janowskich albo X-sińskich i przyklaskuj ich pomysłom, znudziło mnie Twoje bazgranie! Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Pytanie do organizatorow akcji 20.02.08, 09:58 > Spadaj głupku patryjoto,trzymaj się kurczowo Janowskich albo > X-sińskich i przyklaskuj ich pomysłom, znudziło mnie Twoje bazgranie! Czy potrafisz napisac choc JEDEN post, ktory bylby bez bledow, inwektyw i na temat? To pytanie retoryczne - odpowiedz zawarta jest w twoich 'madrosciach' w tym topiku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pytanie do organizatorow akcji IP: *.wholesale.rp80.se 16.02.08, 22:52 Ty "cegiełka" skoro tak bardzo cieszy Cię każda inicjatywa to nie rozumiem dlaczego pomysł połączenia korzystnego dla mnie tak Cię rozjuszył!? I jeszcze ta kiepska marka kawy... Coś mi się wydaje że traumatyczne przeżycia przy zbiorze borówek w skandynawi tak zadziałały, no cóż współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldus A Wroclaw wlasnie traci poł. do Brukseli. IP: 81.219.225.* 16.02.08, 13:10 haha A wroclaw traci polaczenie do Brukseli LOT-owskie! Może LOT zdecyduje sie tym razem otworzyc z Rzeszowa. Bo we Wroclawiu było ono nierentowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re:Klepakiem "loty z Rzeszowa do Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 17:37 Może na początek badanie rynku.Rozumiem,że Rzeszów koniecznie musi mieć połączenie ze stolicą UE./Na razie brak mu prostego połączenia kolejowego z własna stolicą/ A najlepiej to wyklepać kilka samolocików.Pilotów może wykształcimy sami i będziemy latać gdzie będziemy chcieli oczywiście za własne pieniądze.Co tam innym będziemy nakazywać,że mają latać z Rzeszowa.Swój honor mamy i dolinę lotniczą,a to zobowiązuje.Chwilowo co prawda brak normalnego europejskiego lotniska,samoloty wyklepiemy w Mielcu,silniki w Rzszowie-zawsze to taniej.A jesze jedno terminal-najlepiej konstrukcja znanego miejscowego bizmesmena. I gotowe lecimy. Na początek Bruksela proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miracle Bruksela czy nie, ważne, że ktoś się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 11:55 Moim zdaniem to bardzo dobra akcja. Fakt, że Paryż, Rzym i Madryt mogły być uruchomione już dawno i z pewnością miałyby świetne obłożenie, ale inicjatywa świetna, chociażby ze względu na to, żeby uświadomić tanim liniom, że połączenia z Rzeszowa mogą być rentowne do wielu miejsc. Trzeba przyznać, że władze lotniska i samorządowcy niewiele robią w celu pobudzenia tego lotniska, a to przecież nasze okno na świat, bo podróż samochodem do Krakowa, czy Warszawy trwa wieczność przy opłakanym stanie naszych dróg. Mam tylko nadzieję, że coraz mniej będzie ludzi o zaściankowych i zawistnych poglądach pani Magdy, która wylewa swoje frustracje w niewłaściwy sposób i w niewłaściwym miejscu. Jeśli będziemy się kłócić, zamiast się jednoczyć i wspódziałać, żeby coś się działo w naszym zmarginalizowanym regionie to wykorzystają to inne miasta, albo Słowacja, czy Ukraina. Niech sobie latają posłowie, czy urzędnicy i przywożą tu swoich znajomych, żeby zobaczyli jak u nas pięknie, a przy okazji zostawili troszkę euro. Gospodarce to z pewnością wyjdzie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
hydromanekin Re: Bruksela czy nie, ważne, że ktoś się dzieje 24.04.08, 17:15 Cos sie dzieje: www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080414/RZESZOW/267669208 Odpowiedz Link Zgłoś