Dodaj do ulubionych

Derby Podkarpacia

15.02.08, 23:20
Śląsk bedzie miał Wielkie Derby 2 marca.Dwie drużyny które sięgały
po mistrzostwo kraju,każda po 14 razy.My też mamy takie Derby.Stal
Mielec 2-krotny mistrz Polski i Stal Rzeszów zdobywca Pucharu
Polski.Obojetnie jak nazwiecie inne pojedynki w naszym regionie nie
ma bardziej utytuowanych.Tego dnia tylko ten pojedynek się
liczy.Tego dnia jak zwykle gazety napiszą o ......Resovii.Mylę się?
pl.youtube.com/watch?v=4OPXIvGi-hY
Obserwuj wątek
    • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 17.02.08, 11:48
      pl.youtube.com/watch?v=RKl3rTqquG8
      • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 20:51
        Onlymielec ale tu nie chodzi tylko o wyniki sportowe!
        Resovia ma równie liczną co rywal zza miedzy (jak nie liczniejszą) grupe wiernych fanów, ktorzy wszędzie za nią pojada i wiele dla niej zrobią. I to własnie ci kibice stanowią o sile tego klubu i są jego dumą. Niestety wy jako kibice mieleccy to obecnie nie macie naprawdę czym sie pochwalić i sporo Wam brakuje do nas.
        Odnosnie wyników i osiągnięć sportowych to fakt, że Resovia która zawsze była "niechcianym dzieckiem" władzy ludowej i która nie miała takich forów u sekretarza KC jak Stal Rzeszow nie odniosła wielu sukcesów w PRLu to jednak ma historię godą pozazdroszczenia i bez urazy ani Stal mielec ani ta z Rzeszowa nie może się równać z Resovią.

• onlymielec Re: Derby Podkarpacia 18.02.08, 21:56
          Widzisz ani Stal Mielec ani Stal Rzeszów nawet w połowie nie maja
          takiech sukcesów jak Resovia za czasów PRL-u.Przypomne tylko te
          najważniejsze Klubowe Mistrzostwo Świata `75.Mistrz
          Polski`71`72`74`74 srebne i brązowe sobie daruję.Puchar Polski`75`78
          III miejsce w Pucharze Zdobywców Krajowych. Wszystko dzieki dużej
          pomocy Ludowego Wojska Polskiego i Milicji.Mówisz o sile Stali
          Mielec czy Stali Rzeszów to są kluby założone przez zwykłych
          robotników zakładowych.Mielecki klub powstał 1939 i zawsze zwykli
          robole mieli duzo do powiedzenia w klubie. Rzeszowski ZKS powstał
          1944 kiedy jeszcze nie było wiadomo kto rządzi AK czy ruskie.Wiem za
          to kiedy powstała Resovia w latach zaborów i nie założli ją tylko
          Polacy.Piszesz że teraz Resovia ma wielu kibiców a ja Ci napiszę że
          na Stal Rzeszów przychodziło po 35 000 kibiców i przychodzili
          popatrzeć na piłkarski swój klub niż popatrzeć na wojskowych
          najsilniejszych na świecie resovianów.Teraz macie piekną propagandę
          prasową której ulega wielu młodych ludzi wześniej takiej propagandy
          nie było ludzie sami szli na ZKS.Pozdrawiam
          • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 18.02.08, 22:14
            Widzisz przyjacielu Resovia to Klub Ludowego Wojska Polskiego i
            Milicji tego samego które strzelało do robotników w kopalni "Wujek"
            do robotników którzy zakładali takie kluby jak Stal Mielec czy Stal
            Rzeszów.I dlatego te Derby 8 marca będą mimo wszystko derbami o
            prestiż regionie
          • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:15
            Tak propagande mamy w prasie, ty chyba się nie słyszysz:) Od zawsze lokalne gazety przedstawiały nas w złym świetle. A sukcesy co wymieniłeś dotyczą siatkówki, natomiast sekcja piłkarska zawsze miala pod górkę.

Też pozdrawiam.
            • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:24
              No ja wiem, że tobie nie przegada na tym forum i żadne argumenty do Ciebie nie przemawiają. Niedawno pisaleś wszędzie żeby odłączyć Mielec od Podkarpackiego albo żeby utworzyć nowe województwo Sandomierskie. Przyjmij jednak do wiadomości, że nie ma szans żeby mecz 8 marca przyćmił derby Rzeszowa.
            • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 18.02.08, 22:25
              Pozwól że przypomnę Ci ten rok.Stal Mielec wywalczyła Mistrza Polski
              w piłce noznej w kategorii juniorów młodszych i tytuł w v-ce Mistrza
              Polski w kategorii juniorskiej.Prasa Nowiny i Super Nowości o tym
              nie wspomniały.Przypomniały sobie dopiero jak czytelnicy w
              plebiscycie wybrali ich za najlepszych zdolnych sportowców
              Podkarpacia.Z drugiej strony popatrz na tytuły i oceń obiektywnie
              jak prasa pisze o Resovi obecnie.Popatrz jak piszą o ZKS.Bedziesz
              miał okazję przed Derbami .Zareczam Cię że bedzie o tym cicho ale
              napiszą o Resovii.
              • Gość: Y Re: Derby Podkarpacia IP: *.ostnet.pl 01.03.08, 12:44
                ty Mielec wez zacznijsie leczyc bo widze ze z twoja glowka cos nie halo
                • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 01.03.08, 16:52
                  żeś zabłysną jak resovia w drugiej lidze jednosezonowo i bez echa.
                  • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 16:48
                    Pisz nazwę Resovii z dużej litery. Troche szacunku dla tego klubu!
                    • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 07.03.08, 22:38
                      Jak coś osiągnie piłkarsko obiecuję że się postaram,a Tobie ww nazwy
                      miast też piszemy z dużej.Juz jutro zobaczymy kto jest naprawdę Nr 1
                      w południowo-wschodniej Polsce.Rzeszów czy Mielec.Wasza średnia
                      wieku to 25 lat.Stal Mielec średnia wieku 17 lat 11 mięsięcy.
                      • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 11:45
                        Resovia osiągnęła bardzo dużo w siatkówce, koszykówce, łucznictwie i wielu innych dyscyplinach. Sekcja piłki nożnej z samego faktu, że funkcjonowała z sukcesami przed wojną oraz że po wojnie pukała do bram ekstraklasy też zasługuje na szcunek! Ty onlymielec chyba nie zdajesz sobie sprawy jak zasłużony jest ten klub i jak wielu fanów ma w Rzeszowie.
                        • yupek1 Re: Derby Podkarpacia 11.03.08, 11:58
                          Też mi derby !5oo osób na meczu,idż i puknij się w łeb z tymi
                          derbami i tym twoim klubikiem.
                          • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 11.03.08, 13:48
                            gdzieś to wyczytał że 500,na samym stadionie było ponad 1000, na
                            oficjalnej podali że ok 1000 bo stadion ma ograniczenie.Były tez
                            osoby wokół stadionu ,ponieważ na młynie było trochę
                            ciasno.Frekwencja na Resovii w tamtej rundzie była tylko dwa razy
                            wieksza ,więc nie pozeruj .Jeżli wybudujemy nawy stadion i bedzie on
                            otwarty i bezpieczny dla wszystkich wtedy frekwencja wróci,jak za
                            wcześniejszych lat.Po drugie ile wyczytałes o derbach i frekwencji w
                            gazetach typu Nowiny,więcej o ping-pongu , łucznictwie i Resovii i
                            to jest Twoja wiedza , czyż nie? Po trzecie co wiesz o Rafale Pydych
                            naszym kapitanem i sposobem w jaki dostał sie do Resovii,a
                            wystarczyło przynajmniej poinformowac Stal Mielec dobry ton tego
                            wymagał i Wy mi tu o szacunku dla Resovii więc kto sie ma główkę
                            puknąć? Zagrania tego typu sprawdzone od lat i wyćwiczone macie
                            wzorowo,tak trzymać CWKS.
                            • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 11.03.08, 13:59
                              To są kibice Resovii ,tylko jeszcze szalików nie maja ale to dla Was
                              żaden problem,nie?
                              www.pressmedia.com.pl:8080/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=694&Itemid=40
                              • Gość: ww Re: Derby Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:18
                                Ty naprawde jesteś jakiś walnięty. Czepiłeś sie Resovii i głupoty piszesz! Ja mam mimo wszystko mam jakiś szacunek do Stali Mielec i nie będę tego klubu obrażał mimo twoich żałosnych prowokacji.
                                Szkoda dyskutować z Tobą.
                                • onlymielec Re: Derby Podkarpacia 12.03.08, 19:18
                                  Zgłosiłem skasowanie mojego ostatniego postu o samych kibicach
                                  Resovii,jeśli ktoś się poczuł urażony PRZEPRASZAM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka