Gość: rzesz IP: *.rzeszow.mm.pl 28.02.08, 21:16 Wszystkim protestującym zablokować komórki i postawić zagłuszacze sygnału radiowo - telewizyjnego. Niech się przeniosą do Puszczy, tam im nic nie będzie promieniowało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: re troche rozsadku IP: *.rzeszow.mm.pl 28.02.08, 22:07 O czym Ty piszesz - nikt nic nie ma do komórek - ale dlaczego samowola budowlana ma być tolerowana i w dodatku w miejscu gdzie jest osiedle mieszkalne i anteny sektorowe są wymierzone wprost w okna bloków? Przeczytaj dokładnie artykuł - sami urzednicy robiący pomiary się wypowiedzieli ze moce nadajników są "spore" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 08:06 wez sobie te wszystkie nielegalne maszty do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pajacu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zasponsorujemy ci nawet ich dowoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 08:25 CIEKAWE ILE JANICKA KASY ZLAPALA ZA TAKIE ZACHOWANIE???????? I CIEKAWE DLACZEGO OSOBA TAKA JAK PAN PREZYDENT TRZYMA JESZCZE TO BADZIEWIE NA TYM STANOWISKU?????????????????????????????? BEDZIE NOWE AUTKO SZANOWNA PANI???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jc Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: 194.126.210.* 29.02.08, 14:13 Jeśli jest to samowola budowlana to zgodnie z obowiązującym prawem należy wstrzymać używanie urządzeń i nakazać rozbiórkę. Jeśli chodzi o pomiary to od wielkości pola elektromagnetycznego i określenia wpływu na ludzi jest SANEPID (określi również jak wyglądają strefy promieniowania) a jeśłi chodzi o emisję to kompetentny jest Rzeszowski Oddział UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter krasko a co to kurna ta 'robiórka' ? IP: *.adsl.xs4all.nl 29.02.08, 08:56 ... przepraszam jeśli głupie pytanie zadaje, ale pewnie mam jakis przeterminowany słownik, ponieważ szukam juz czwarta godzine i znaleźć takiego słowa nie mogę. uprzejmie proszę o pomoc. pozdrawiam. piotr kraśko. chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: a co to kurna ta 'robiórka' ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 19:48 a to kurna nico!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az tak cie kole pomylka drukarska?????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:10 jak zes taki madry wez sobie te maszty...chetnie ci je nawet dowieziemy na wlasny koszt oszolomie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa 29.02.08, 18:34 Dziwi mnie tylko, że przybywa operatorów sieci komórkowych, a każdy musi mieć SWÓJ patyk-nadajnik. Nie mogą się porozumieć? A może tak pani Streżyńska wymyśli jakiś sposób na 'siewców radiacji'? Pokonała prawie wszechpotężną TPSA. Ile jeszcze ostrych białaczek, ile żółci wylanej musimy przejść, by jakimś jednym rozsądnym zapisem prawnym ograniczyć rozbudowę przekaźników i zmusić operatorów, by konkurowali wyłącznie cenami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 19:47 witam tak wlasnie to wszystko wyglada...szkoda tylko ze w takiej formie...mieszkam 10 m od stacji...i nie zamierzam mieszkac w mikrofalce, kiedy sama dbam o moje dzieci...a PLAY????niech instaluje co chce ...tylko najpierw bez zadnego zysku odkupi nasze domy...bo my tam zyc nie chcemy w takich warunkach!!!!!!!!!!!!!!!dbaja o pieski, ptaszki...a my???????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa 29.02.08, 19:56 Czy w zasięgu przekaźnika mieszka ktoś z rozrusznikiem serca? Można wtedy wnieść do prokuratury prywatne oskarżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.netlin.info 29.02.08, 22:31 No i własnie ... pytanie po co tam kolejny nadajnik a no po to ze chcąc wprowadzic usług 3G lub jak kto woli UMTS potrzeba przesiaśc siena wyższe pasmo a co za tym idzie nieco gęściej upakowac sieć nadajników bo im wyższa czestotliwośc tym gorsza propagacja itd ..... Ale w Rzeszowie jak wiadomo wszystko wszytkim szkodzi : ( :) .. .zwłaszcza tym którzy nie wiedzieć czemu niedawno sie do niego przyłaczyli badz sprowadzili .... :):) Jeśli to jest samowola budowlana to prosze bardzo, ale jeśli to nie jest samowola budowlana to niby dlaczego mają robierać ten nadajnik ???? Bo komus się beret stopi ?? Ludzie opanujcie się.... wyłaczcie prąd zakreccie gaz i kurki z zatruta wodą i przeprowadźcie sie ... no własnie tylko gdzie przeciez wszędzie coś wam bedzie szkodzić ?? Myśle ze na Syberię :) Moaj Babcia spędzila tam 7 lat i dała rade wiec moze i wy dacie.... tam nic wam nie bedzie promieniowac.... Ciekawe ilu z was ma w domu tel komórkowy (który nosicie w kieszeni na sercu ... bo taki fajny) albo kuchenkę mikrofalową , telefon bezprzewodowy (2.4GHZ) albo AccesPoint WiFi który macie postawiony w pokoju dziecka bo tam stoi jeden komputer ?? I czy nie przeszkadza wam to ze siedza cw 20 metrowym pokoiku gapicie sie w lampę kineskopową TV o przekątnej 42cali wokół której pole elektromagnetyczne jest jak przy stacji trafo... i oczywiście czy przypadkiem nie wdychacie powietrza jakie jonizuje sie w układach WN TV i monitorów komputerowych?? Oczywiście nikt z was nie używa bluetotha jako zestawó słuchawkwego i nie wtykacie sobie nadajnika do ucha tak co by był bliżej mózgu?? Oczywiście zapomniał bym o tym że w nocy teżnie możecie się rozstac z swoim telefonem komórkowym i kładziecie go koło poduszki zeby mieć pod ręką..... Litości. Po to stawia sie BTS geściej by moc ich nadajników była mała. Wiem że i tak wiecie wszytko najlepeij przeciez jesteśmy Polakami a tutaj 50% to lekaze a drugie 50 prawnicy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.nat.rsk.pl 29.02.08, 22:56 chciałem zapytać bo nie wiem czy jest jakaś różnica między prominiowaniem z tv, monitora, komputera, bluetootha, mikorfali, tel. bezprz., komórki a promieniowaniem z masztu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie 29.02.08, 23:18 Wieś nie wieś, ale czasem warto poczytać jak jest gdzie indziej: www.heise-online.pl/news/item/3111 I jeszcze jedno, masz na dachu swego domu taką antenę? Ja na szczęście nie mam, ale u moich bliskich na wieżowcu była antena przez półtora roku. W dwuklatkowym bloku w tej chwili na białaczkę choruje 4 osoby, piąta jest już po tamtej stronie. To jest maleńka moja statystyka z ostatnich 3 lat. Inne dane do mnie nie przemawiają tak mocno, niestety, nawet mędrca szkiełko i oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.netlin.info 01.03.08, 07:48 Przykre oczywiście jest to ze ludzie chorują i umierają ... Tylko czy oby napewno przez ten nadajnik się rozchorowali. Znam przypadki bialaczek ludzi ze wsi gdzie poza prądem w gniazdku nic wiecej nie mieli ... A i pamietać należy ze pod takim nadajnikiem jest najsłabsze pole elektromagnetyczne - tak sa ukierunkowane wiązki. Nie zmienia to faktu ze nowotwory to ciężkie cholery które nie wiadmo za bardzo skąd się biorą ... wiem coś o tym osobiście :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:56 ja niestety mam!!!!!!!narazie nie dziala!!!!!ale jak zadziala to nie na dlugo!!!!!!mam prawo walczyc o prawo do zycia dla siebie i moich dzieci...a takie piekne maszty niech stawiaja w polach..w zresz jest ich juz ponad sto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:52 a wiec...na komputer mam osobny pokoj po to wlasnie by nie spac i nie byc non stop nastawiona na promieniowanie, z tel nie spie, najczesciej zalega w torebce...tv i monitor wymienilam na takie co daja min dawki, mikrofalki nie uzywam...cos jeszcze????? tak glosno piejesz...moze poprosisz PlAYA o stacje bazowa u siebie na podworku???????tylko pod warunkiem ze nie masz sasiadow... jasno i wyraznie jest wykazane jak dziala taki nadajnik...stacja bazowa.. zapraszam na www.prawodozycia.pl stowarzyszenie jest prow przez osobe ktora stracila zdrowie w krotkim czasie przy samym montazu tych stacji a jak lubisz swiecic w nocy ...zalatwie ci posadke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 10:42 Tak to jest jak, łagodnie mówiąc, osoby o słabej wiedzy w temacie się wypowiadają... A zagadnienia kompatybilności elektromagnetycznej, mocy promieniowanej, praw Maxwella, charakterystyk anten, norm i jeszcze wielu innych rzeczy które powinny być brane pod uwagę przy ocenie narażeń są mało ważne - najważniejsze, że krowa się nie cieli a kura jajek nie daje... Taka jest mentalność - zresztą artykuł to potwierdza częściowo, nadajnik dla Radia Maryja był cacy a dla Playa jest be (jak mówi jeden z cytowanych sąsiadów). Ja chętnie wezmę u siebie na dach nadajnik - wiązka promieniowania poziomo ma może ze 3 stopnie szerokości i tłumienie w dół jest dobrych kilkadziesiąt dB. A za zarobioną kasę będę mógł walczyć z rzeczywistym zagrożeniem dla siebie i swoich dzieci, np. zatruciem powietrza poprzez częste wyjazdy nad morze czy góry lub Mazury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:12 to go sobie wez...najlepiej ten z tarnowskiej...stoi wolny i nieuzywany...gdzie ci go mamy dowiesc???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 18:06 No cóż, w Twojej odpowiedzi nie było nawet próby odniesienia do meritum sprawy czyli do ewentualnej rzeczywistej szkodliwości promieniowania elektromagnetycznego powodowanego przez wzmiankowany maszt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:27 bo uwazam ze nie ma takiej potrzeby , dla ludzi ograniczonych...daj adres...dowieziemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: UMTS - w takiej wsi jak rzeszów nie przejdzie IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 18:38 Wcale Cię dotąd nie uważałem za ograniczoną... ale skoro tak o sobie mówisz to przez grzeczność nie zaprzeczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda007 Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 09:33 ale jesli bedzie to masz Radia maria to wszystko w porządku? nie bedzie juz szkodliwego promieniowania? I tylko w tym jest problem - ktos podkręca ciemnych przedstawicieli społeczeństwa do psucia intersów PLAY-a , ale za chwile w tym samym miejscu swoja mikrofalówke postawi Don T.R. i wszyscy bedą szcześliwi.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:01 tu sie mylisz!!!!! jestem osoba mloda i wyksztalcona...i nie interes mnie ani radio maryja ani inne anteny!!!!!!! a twoja wiedza jak widac jest lekko do tylu!!!! najpierw poczytaj z fizyki, potem sie wypowiadaj... pozdrawiam mieszkancow osiedla z Mikolajczyka....bo to w ich mieszkania pojdzie najwieksza dawka promieniowania!!!!! tak powiedzial sam urzednik miejski, znajacy sie na sprawie!!!! my pod masztem choc walczymy, to jestesmy w najlepszym chyba polozeniu niz wasze mieszkania narazone na glowna wiazke promieniowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 18:13 A'propos fizyki... które to z jej praw chociażby uprawdopadabnia szkodliwość promieniowania EM w zakresie częstotliwości i mocy promieniowanych używanych w telefonii komórkowej? Ja jakoś żadnego sobie przypomnieć nie mogę ale chętnie swoją wiedzę poszerzę... Uściślę, że chodzi mi o efekt rozerwania wiązań w DNA mogących spowodować nowotwór a nie o efekt cieplny. Polskie normy dotyczące promieniowania masztów są bardzo restrykcyjne i już w odległości kilku, kilkunastu metrów od anteny wymagany przez nie poziom promieniowania jest porównywalny z poziomem obowiązującym w szpitalach na oddziałach noworodkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:30 i tu sie mylisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zerknij jakie sa normy w krajach uni!!!!!!!!!!!!!!!!gdzie byly badania!!!!!!!!!!!!!!!! poza normami....na nas dziala stresogennie...wiec bierzcie go sobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wyslemy na nasz koszt!!!!! a jak komus nie pasuje, niech sobie postawi na podworku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale nie kolo mnie!!!!!!!!!!!!!!!1jasne?????????????????????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 18:37 Niejasne. Normy w krajach unii bazują na SAR (efekcie cieplnym) a nasze na natężeniu pola... i tamte są mniej restrykcyjne:) P.S. Duża ilość wykrzykników i pytajników nie przeradza się w takie trudne słowo: argument... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp o czym mowisz IP: *.rzeszow.mm.pl 02.03.08, 19:16 spoko - to w takim razie każdy powinien miec taki maszt w domu ... o czym ty mowisz - poczytaj troche jakie ludzie maja problemy zdrowotne, spytaj radiologa czy promieniowanie mikrofalowe jest nieszkodliwe - malej czy duzej czestptliwosci ... odpowie ze nie ma nieszkodliwego promieniowania a czas naswietlania 24 h na dobe to 2 lata i juz sa nieodwracalne zmiany - wlasnie bilogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzik Re: o czym mowisz IP: *.acn.waw.pl 02.03.08, 19:35 Ciekawostka... bo przeprowadzono badania na radiologach i stwierdzono, że mają lepsze zdrowi niż średnia populacji. I wiąże się to właśnie z tym, że podlegają ciągłemu oddziaływaniu małym dawkom promieniowania jonizującego. No i właśnie, nie mieszajmy fal elektromagnetycznych z zakresu GSM czy UMTS z promieniowaniem jonizującym bo to inna para kaloszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny pomiar IP: *.rzeszow.mm.pl 01.03.08, 19:41 pomiar miał udowodnić ze PLAY kłamie - rzecznik PLAYa powiedział ze stacja nie jest uruchomiona co pracownicy Urzędu Miasta przy współpracy pracowników RESMAN i ich sprzęcie podważyli wykonując pomiar który pokazał że stacja jest uruchomiona i ma jedne z nawyższych mocy w Rzeszowie ... może dlatego że jest to jedna z pierwszych instalacji UMTS w Rzeszowie a nie GSM jak było do tej pory - dużo większe częstotliwości, mniejsze odległości ale duuuużo większe moce - PIEKARNIK .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mieszkańcy chcą robiórki masztu Playa IP: *.dnet.pl 02.03.08, 19:54 Witam! Jak można się dołączyć do protestu? Czy jest jakaś lista z podpisami czy coś w ten deseń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: IP: *.rzeszow.mm.pl 02.03.08, 20:53 Proszę napisac maila na ponizszy adres i bezeimy sie kontaktowac: ustrzycka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustrzycka@gmail.co Dołącz sie do protestujacych IP: *.rzeszow.mm.pl 02.03.08, 20:54 Jeśli chcecie się przyłączyć do protestu - piszcie maile na poniższy adres: ustrzycka@gmail.com Połączmy nasze siły !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Dołącz sie do protestujacych IP: 84.38.160.* 02.03.08, 21:19 czy wszyscy protestujacy wiedza ze kuchenka mikrofalowa w domu ma duzo wieksze promieniowanie niz taki maszt, bozbadzcie sie najpierw kuchenek, a nie robicie wilka afere nie znajac sie na podstawowych prawach fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: IP: *.rzeszow.mm.pl 02.03.08, 21:49 narazie mamy wolny kraj i jest wolnosc słowa i pogladów i kazdy moze miec wlasne zdanie - a istnieje prawdopodobienstwo zagrozenia zdrowia i zycia mieszkancow i dlatego mamy prawo być conajmiej zaniepokojeni ... i domagac sie swoich praw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Dołącz sie do protestujacych IP: *.nat.rsk.pl 03.03.08, 16:57 ale tu chodzi chyba o to że maszt promieniuje ciągle , 24h/dobę, natomiast kuchenki ktoś używa jak chce, więc w walce o zdrowie logiczne jest pozbycie się masztu a nie mikrofalówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnowska Re: Dołącz sie do protestujacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 17:19 dokladnie o to chodzi:) mikrofalka to czyjs wybor....ta pieprz...antena...nie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś