Gość: kierownik-ratownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:17 ciekawe co jest wazniejsze dla pana kierownika porządek w papierach czy życie ludzkie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ratex Ratownik w garniturze IP: 84.38.160.* 19.05.08, 20:25 Znam ta sytuacje bardzo dobrze, miałem okazje poznać kierownika i już na dobra sprawe w 2002 roku były ogromne problemy i kontrole gdy kierownik wydawał basenowe pieniądze na własne pożyczki. Wtedy jakos władza się nie przejęła. Ale jak to mowia "przyszła kryska na matyska" 6 lat nikt nie mógł go zmienić chociaz wszyscy wiedza ze ten KIERO był tragiczny a basen przynosił największe straty w porównaniu do pozostałych, pomimo tego ze znajduje się na największym osiedlu w mieście. No wstyd i brak profesjonalizmu w każdej postaci. Może w koncu bedzie ktoś odpowiedni na to stanowisko. POPIERAM AKCJE GW w 100%, na szczeście nikomu nic sie nie stało. a Kierownik niech juz idzie na Zieloną trawke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:37 a kto nadzorował kierownika chyba dyrektor gimnazjum i jakoś nie słychać żeby oddała się do dyspozycji swoich przełożonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:44 No właśnie!!! Przecież ta kobieta to jakaś okropna pomyłka! Ponoć teraz wszystkich się czepia i udowadnia,że ona jest cacy a pozostali be! Gdzie była przez ostatnie lata? Jak mogła dopuścić do takiej sytuacji? Przecież za to powinna być jakaś kara! ta pani kompromituje nie tylko siebie,a le też całą szkołę. Ludzie, pilnujcie swoich dzieci i nie dajcie ich pod opiekę tej dyrektorki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadymiacz Re: Ratownik w garniturze IP: *.nm.e-zet.pl 20.05.08, 23:54 Takie opinie to się mówi przy otwartej przyłbicy !!! A może prosto w oczy ???? Co ??? Brak odwagi ???? Świadczysz sam o sobie, że jesteś malutki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:51 Faktycznie jak to jest ze dyrektor szkoly nic nie wie o "pomysłach" pana kierownika - przecież za to co Pan robił robił należy się nie tylko dyscyplinarka z roboty ale i prokurator na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plywak Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:54 Myślę, że z panami ratownikami, rozmówcami p. Redaktora, to coś jest nie tak. Jeśli wiedzieli o takim procederze, to dlaczego tak długo podpisywali listy za osoby bez uprawnień nie zgłaszając tego dyrekcji gimnazjum? I co, nagle obudzili się i stwierdzili, że to nie jest w porządku? Ciekawe czy podpisaliby się pod listą, gdyby zdarzył się jakiś nieszczęśliwy wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:59 brak wyobraźni - ciekawe co by pan szanowny zrobił jakby sie dziecko topiło w wodzie, no chyba że teraz obowiazkowym ubiorem na pływalni jest garnitur wiec co sie panowie z GW czepiacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn123 Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:06 Pytanie następne brzmi - jak jest możliwe aby zajęcia z wychowania fizycznego mogly sie odbywać (lub odbyć tylko raz) jeżeli na basenie nie było ratownika Bo jezeli zajecia te byly to przeciez nauczyciele WF z tego gimnazjum byli lekko niepoważni? Zero wyobraźni!!!! Czyżby solidarność nauczyciel - kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:33 Jak tak sobie czytam niektóre arty o tym gimnazjum, to mam wrażenie, że coś tam od pewnego czasu szwankuje. Ale czego sie dziwić, skoro wielkim guru dla dyrektorki i innych nauczycieli jest niejaki JF - wuefista?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn123 Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:09 Papiery papierami - ale chyba przydałyby sie częstsze kontrole z UM Rzeszowa wszystkich pływalni w rzeszowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip hop Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:12 Jak dla mnie najlepszą pływalnią w Rzeszowie jest "Muszelka" - a ten artykuł w GW tylko potwierdził moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płetwa Re: Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:17 Ja też uważam "Muszelkę" za najlepszy basen. Powinno się wszystkie baseny w Rzeszowie połączyć w jeden "organizm" i zrobić szefem kierownika z tej "Muszelki". Pomyśleć warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn123 Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:05 jedno pytanie do obserwatorka - kim jest tajemniczy JF????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:21 kontrole powinny być też w żłobkach, przedszkolach i na placach zabaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Ratownik w garniturze IP: 84.38.160.* 20.05.08, 17:58 Dlamnie najlepszą pływanią jest Muszelka miła obsługa czysto wszysko okej tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadymiacz Ratownik w garniturze IP: *.nm.e-zet.pl 20.05.08, 23:50 Zachowanie ratowników zrzucających winę na kierownika brzmi dość dziwnie i świadczy o zwykłym eliminującym ataku na niego, by dalej mogli bezkarnie prowadzić "prywatę" na basenie. Bo cóż takiego może usprawiedliwiać ich nieobecność w pracy ? Ale wydaje się, że promotorami tego zdarzenia są inni, o których nie padło ani słowo. Pewne, że ratowników, na pewno nie wszystkich, ktoś ku temu podprowadził. Miłość jest ślepa, bije na oślep. Mam taką nadzieję, że z czasem prawda wyjdzie na wierzch, a wtedy promotorzy powinni dostać również wilcze bilety. Panowie ratownicy, bądźcie mężczyznami i powiedzcie prawdę !!!!! Z ciekawością czekam na prawdę w tym temacie. Panowie ratownicy, zacznijcie mówić prawdę !!!! Daliście się nabrać jakiejś kreaturze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadymiacz Ratownik w garniturze IP: *.nm.e-zet.pl 21.05.08, 00:04 Nic mi nie wiadomo, a Wyborcza z pewnością nie pisała, by był jakiś wypadek również na tym basenie. Uważam to za zwykłą miłosną prowokację !!! Ciekaw jestem bardzo jak czują się teraz promotorzy tej zabawy. Napiszcie sami, czy was sumienie już gryzie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratex Ratownik w garniturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 11:07 "Zadymiacz" Widać ze znasz tylko pobieżnie całą ta sytuacje. Chcesz wykrywać prowodyrów całej tej afery. Ok ja Ci pomogę. I nawet powiem Ci kto nim jest; to "Kierownik" sam to prowokował od kilku lat. Odsyłam do publikacji z 2002 roku też o nim. Tyle ze wtedy była inna władza i sprawa ucichła bez konsekwencji. A jak pracują Ratownicy i czy są odpowiedzialni to sie nie wypowiadaj lepiej bo nie znasz środowiska i tematu. Skoro nie było Ratownika nieważne z jakiej przyczyny to basen nie może być otwarty. Proste i logiczne. To nie jest żwirownia ze pływasz na własną odpowiedzialność tylko obiekt użyteczności publicznej który ma swój regulamin, Który Ten kierownik sam zatwierdził, są tez ustawy które o tym mówią. To nie jest samowolka. I mówisz jeszcze ze ratownicy prywaty uprawiają. Zrób uprawnienia instruktora pływania to tez będziesz mógł uczyć ludzi pływać. Oni mają więc mogą robią prywaty i nic Ci do tego. Nie mogą tego robić tylko wtedy kiedy sami pracują. ale po godzinach Mogą. pewnie sam sie tak uczyłeś pływać tylko już nie pamiętasz. a jak jeszcze nie umiesz top idź sie zapisz na lekce w szkole pływania gdzie nauczyciel ma Ciebie i jeszcze 14 osób ( może CI wtedy poświęcić indywidualnie 3 MINUTY ) a prywatnie masz całe 45. Rachunek jest prosty i logiczny, że szybciej sie nauczysz pływać jak masz prywatnego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś