Dodaj do ulubionych

Viva Albania!

15.09.03, 09:30
www.region.tel.debica.pl/article.php3?sid=2191
...zawsze byliśmy za Albanią albo przed Albanią a teraz będziemy razem z
Albanią :D

wyszedłem na podbój Albanii, Ed
Obserwuj wątek
    • Gość: MARTIN Re: Viva Albania! IP: 80.51.255.* 15.09.03, 11:28
      piglet napisał:

> www.region.tel.debica.pl/article.php3?sid=2191
      > ...zawsze byliśmy za Albanią albo przed Albanią a teraz będziemy razem z
      > Albanią :D
      >
      > wyszedłem na podbój Albanii, Ed

A CO W TYM ZŁEGO, ŻE DĘBICA CHCE NAWIĄZAĆ PARTNERSKIE STOSUNKI Z ALBAŃSKIM
      MIASTEM !!!
      • piglet Re: Viva Albania! 16.09.03, 18:31
        Prawie nic... poza tym, że to jak szukanie pomocy u biedniejszego krewnego,
        który niewiele ma do zaoferowania. Zapewne skończy się na wyjazdach wymiennych
        vide samorządowcy (bez burmistrza, mającego zatrzymany paszport...),
        Igloopolanie, ekipa straży pożarnej etc. Bez przełożenia na wymierne efekty
        gospodarcze :( Nie wiem jak ty, ale uważam, że Dębicę stać na lepszego
        partnera, z mniej egzotycznego zakątka...

Partnera, który ma chociażby więcej mieszkańców i tym samym potencjał. Nie
        rozumiem skąd UMiejski lansuje teorię o 30tysięciecznej populacji Kuczawy... Od
        paru lat miejscowość posiada za The World Gazetteer (* current population
        figures for cities, towns and places of all countries) delikatnie ponad 18.1
        tys. mieszkańców.

Pozdrawiam, Piglet
        • Gość: MARTIN Re: Viva Albania! IP: 80.51.255.* 16.09.03, 19:44
          piglet napisał:

> Prawie nic... poza tym, że to jak szukanie pomocy u biedniejszego krewnego,
          > który niewiele ma do zaoferowania. Zapewne skończy się na wyjazdach
          wymiennych
          > vide samorządowcy (bez burmistrza, mającego zatrzymany paszport...),
          > Igloopolanie, ekipa straży pożarnej etc. Bez przełożenia na wymierne efekty
          > gospodarcze :( Nie wiem jak ty, ale uważam, że Dębicę stać na lepszego
          > partnera, z mniej egzotycznego zakątka...

Dębica ma stosunkowo mało bo tylko jedno miasto partnerskie - pewnie, że stać
          nasze miasto na lepszych partnerów !

>
          > Partnera, który ma chociażby więcej mieszkańców i tym samym potencjał. Nie
          > rozumiem skąd UMiejski lansuje teorię o 30tysięciecznej populacji Kuczawy...
          > Od paru lat miejscowość posiada za The World Gazetteer (* current population
          > figures for cities, towns and places of all countries) delikatnie ponad 18.1
          > tys. mieszkańców.
          >
          > Pozdrawiam, Piglet

No cóż też nie wiem dlaczego z tym a nie innym miastem ale jak jest okazja to
          trzeba z niej skorzystać !
    • pietrekrz Re: Viva Albania! 18.09.03, 23:04
      piglet napisał:

> www.region.tel.debica.pl/article.php3?sid=2191
      > ...zawsze byliśmy za Albanią albo przed Albanią a teraz będziemy razem z
      > Albanią :D
      >
      > wyszedłem na podbój Albanii, Ed

co z tą Albanią wreszcie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka