Gość: Załamany IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 23.08.08, 17:23 Jak wam się podoba? Szary i różowy tynk... Tadziu jest na pewno zachwycony. Dlaczego Rzeszów musi być tak oszpecany... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Nowy budynek Podkulskiego - szaro-różowy IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.08, 18:38 Bo mamy taki jarmarczny gust. Ale a propos o jakim budynku piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: Nowy budynek Podkulskiego - szaro-różowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:44 wooow podkulski wprowadza nowe kolorki, różu jeszcze nie było :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Nowy budynek Podkulskiego - szaro-różowy 24.08.08, 11:34 A czego było się spodziewać po Podkulskim i Ferencu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Nowy budynek Podkulskiego - szaro-różowy IP: 89.248.169.* 24.08.08, 17:58 jakbys dostawal tyle co Tadziu od niego to tez bylbys zachwycony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary o szpeceniu Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 18:20 Ferenca to ty misiu zostaw w spokoju, bo jeszcze tu niedawno piałeś glorie na jego temat. Oglądnij sobie te landrynki na Szopena koło starego cmentarza i w rejonie skrzyżowania z Naruszewicza i przypomnij kto wtedy rządził miastem. A tak na poważnie to opowiem wam (bo problem jest zupełnie gdzie indziej) jak niedawno spotkałem się z Panią Architekt (po architekturze pokroju krakowskiego) projektującą kolory elewacji mojego bloku, który ma być w przyszłym roku ocieplany. Owa specjalistka zaproponowała melanż jasnoróżowo-bladobłekitny. Na mój stanowczy protest załopotała zdziwionym oczętami i stwierdziła, że owszem, może zamiast błękitu wprowadzić zieleń, "siwkę" albo granat. Na pytanie czy czasem nie stroi sobie ze mnie żartów obraziła się, uniosła jakieś 10 cm nad podłogę i przypomniała, że skończyła architekturę i trochę zna się na kolorystyce. Gdy już opadła z powrotem odrzekłem JM Pani Architekt że jak na architekta "trochę" to jest deko za mało, ale że baba ma już na nieszczęście umowę na projekt w ręcę, musiałem z nią, choć mnie już dźwigało, ponegocjować. Z bladobłekitnego pryncypialnie nie ustąpiła, a ja zgniłym kompromisem wymusiłem na niej razem z blokowymi ziomalami w miejsce różu cytrynę z elementem szarej bieli oraz pomarańczy i poszedłem zwymiotować. W bloku na szczęście mieszkanie wynajmuję lokatorom, więc patrzeć na efekt tego kompromisu często nie będę musiał. Konkluzja: Z głupotą i bezguściem można wygrać jedno-dwa starcia, ale niestety nie wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na różowo @stary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:48 Twoje wpisy doskonale korespondują z linią programową Dziadków z Magistratu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: @stary IP: *.intertele.pl 24.08.08, 23:58 stary a Ty podatki płacisz za to, że wynajmujesz swoje mieszkanie. Robisz to legalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gie ha Re: @stary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 08:02 gdzie ten budynek jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: @stary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 01:05 chodzi o te złote pasaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Re: @stary IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 26.08.08, 10:56 Chodzi o Capital Park, w pobliżu powstającego Millenium Hall Podkulskiego oraz przyszłych wieżowców Capital Towers, również należących do niego. To jakaś paranoja... A kładzenie elewacji na MH opóźnia się już 2 tydzień, może tam też szare panele szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: @stary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:40 To nie jest zabytek więc jego właściciel ma prawo sobie pomalować budynak na jaki chce. Nawet obić go dechami z kurnika. Święte prawo własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianin Re: @stary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 09:41 Prawo budowlane się kłania. Jesteś w błędzie. Określenie charakteru elewacji i koloru budowanego obiektu są jednym z podstawowych wymogów projektu budowlanego. Projekt zatwierdza wydział architektury na podstawie planu zagospodarowania (jeśli taki dla danego terenu istnieje). Nawet zmiana koloru elewacji (jak sobie kupisz wiadro farby i przemalujesz budynek na nowy kolor) formalnie wymaga zgody takiej samej jak pozwolenie na budowę. Tak samo docieplenie budynku i wszelkie zmiany charakteru elewacji wymagają pozwolenia na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: @stary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 01:31 ooo nie wiedziałam, że JUŻ to malują... ten barak w takim miejscu to porażka, na dodatek koło ładnego małego kościółka :/ Odpowiedz Link Zgłoś