Gość: Oficer prowadzący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 00:20 0 - etatowy oficer, 00 - TW (tajny współpracownik) IPN BU 00328/1401 ORACZEWSKI ROMAN IPN BU 001134/2343 ORACZEWSKI ROMAN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crimen Re: Lista Wildsteina 14.11.08, 01:17 Mam tylko wątpliwości kto jest wiekszą gnidą. On, czy ty śmierdzielu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lista Wildsteina IP: 88.156.166.* 14.11.08, 01:56 A kto jest Oraczewski? Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Lista Wildsteina 14.11.08, 19:08 Nie znam faceta, ale życzliwi donosiciele zawsze budzą we mnie wstręt, zwłaszcza, gdy nie mają odwagi się podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: Lista Wildsteina IP: *.rzeszow.mm.pl 14.11.08, 22:07 Lista Wildsteina jest prowokacją w wyniku upublicznienia której Pan Bronek zrobił karierę polityczną. Ofiary SB są dzięki tej liście zrównane z katami. W programie TVN Daniel Olbrychski zarzucił Panu Bronkowi donosicielstwo na środowisko emigracyjne w Paryzu do SB w Polsce. Pan Bronek zapowiedział wytoczenie procesu Olbrychskiemu, ale nie słyszałem, aby do procesu w tej sprawie doszło... Pan Bronek o polsko brzmiącym nazwisku Wildstein odrywa teraz rolę patrioty dziennikarza telewizyjnego. Co nie znaczy, że jednak gnidami nie byli ci, którzy donosili na innych w okresie PRL-u. Aby jednak wydawać tego typu sądy trzeba było samemu cokolwiek przeżyć. Pampersy nazywające obnażających donosicieli gnidami nie mają pojęcia, jakie dramaty dotykały wydawanych na łup SB-ecji. Ile ludzi traciło życie, pracę i możliwość w miarę normalnej egzystencji. Ale pampersy są mądre, żyjąc w wolnej Polsce dzięki tym, którzy tracili życie i byli gnębieni przez donosicieli. Dlatego gnidą nazwałbym nie tego, który wskazuje tego czy innego donosiciela, lecz Pampersa, który z tego powodu się oburza. A oburza się dlatego, że tak chce gazeta Pana Michnika i tak kształtuje jego gusty moralne. IPN nazywany jest Instytutem Niepokoju Narodowego tylko dlatego, że mówi prawdę o gnidach donosicielach, co staje się przedmiotem krytyki przez gnidy Pampersy. Instytut Pokoju Narodowego powinien według Michnikowego Pampersa hołubić agentów SB, bo w przeciwieństwie do gnębionych przez nich ludzi działali oni w dawnych czasach komunistycznego terroru i musieli donosić! Chwała "Wyborczej", która wyhodowała gnidę, uznającą za gnidy tych, którzy wskazują na dawnych donosicieli!... Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 14.11.08, 22:55 Czyli donosiciel donoszący na donosiciela nie jest donosicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Lista Wildsteina 15.11.08, 01:10 Gość portalu: NM napisał(a): > leżeć !!! A towarzysz to ubolek, czy gnida z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG W IPN jest dużo list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 22:39 niniwa2.cba.pl/kogo_rozpracowywala_bezpieka_i_jej_tajni_wspolpracownicy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: W IPN jest dużo list IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 22:44 Uważajcie na tak zwanych uprzejmie donoszę to są super gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 01:13 I co zrobiła prokuratura. Pan Wildstain udoetępnił dane osobowe osób i nie poniósł żadnych konsekwencji. Jemu wszystko wolno.Teraz jest wielkim dziennikarzem i wszyskich ustawia.Jest jedno prawo tylko nie dla Pana redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: Lista Wildsteina IP: *.rzeszow.mm.pl 15.11.08, 08:42 Czyli donosiciel donoszący na donosiciela nie jest donosicielem? Macie powyżej klasyczny przykład współczesnej schizofreni moralnej. Ten, który donosił za pieniądze, za stanowiska - dzisiaj może się śmiać ze swoich ofiar, bo ma obrońców. Ten, który domaga się sprawiedliwości jest donosicielem na donosiciela, czyli jest gnidą we włosach "rozczochranego" i jąkającego się intelektualisty. Inny dziennikarz postępowiec swoim donosem zrównał ofiary z ich katami i robi karierę telewizyjną. Ten naród powiększony o internetowe stado tropiące gnidy na użytek filozofii Pampersów musi przestać istnieć. Nie rozróżnia krzywd wyrządzonych prostym zwykłym ludziom za to tylko, że mieli przekonania odmienne od totalitarnego systemu komunistycznego. Pampersom wydaje się, że lat temu trzydzieści wszyscy mogli pleść w komputerze, co im ślina na język przyniosła. Wszyscy mogli szukać gnid. Dzięki temu prawdziwe gnidy; kapusie, sprzedawczyki, donosiciele mają się w ojczyźnie Wildsteina i Michnika wręcz doskonale! Ci którzy z dnia na dzień nie potrafili najpierw chwalić na kolanach komunistów, a teraz głosić z równym zadęciem obecne świetne czasy dla wszelkiej maści szpicli, są opluwani i nazywani gnidami. Dość tego Michnikowska swołocz! Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Lista Wildsteina 15.11.08, 11:36 Każdy ma prawo do uczciwego procesu, a szermowanie nazwiskami żydów, masonów, czy tajnych współpracowników bez podania dowodów i odwagi podpisania się pod tym jest podłością namiętnie uprawianą przez gnidy chowające się pod sutanną, albo za hasłami o koniecznosci zadośćuczynienia. Czy wśród kuriewnych nie ma już ani jednego myślącego? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 15.11.08, 12:49 Jakież to wszystko jest proste. Nieprawdaż? Boć życie to przecie prosty schemat: dobro i zło, to biel i czerń jeno. „Ten, który donosił za pieniądze, za stanowiska - dzisiaj może się śmiać ze swoich ofiar, bo ma obrońców” A ten, który uczynił co uczynił nie dla profitów (jak raczysz Waść wygodnie wyrokować)? Ot choćby kierując się jakże przyziemnym interesem jak ochrona życia swych bliskich? Czy dlatego że został złamany, bo normalnie po ludzku nie wytrzymał? Czy też z powodu choćby przekonań? Waść oczywiście masz monopol na przekonania jedynie słuszne. Waść wiesz, że donoszący służbom obecnie (służbom oczywiście jedynie słusznym) są służącymi ojczyźnie patriotami. Zazdroszczę tym, którzy nie mają wątpliwości, którzy wiedzą i wiedzy tej są absolutnie pewni. O takim komforcie ja ciągle „mjotan” wątpliwościami mogę sobie tylko pomarzyć... Ja niestety nie mam tego (jakżeż fantastycznego) daru postrzegania ludzi jako jednolitej bezkształtnej masy. Dla mnie każdy człowiek jest inny. Przecie ludzie różnią nawet obliczem a cóż dopiero jeśli zajrzeć im w trzewia dostrzec uczucia i odczucia... Chciałbym spotkać tych wszystkich dzielnych i sprawiedliwych w tamtych mrocznych czasach (gdy trzeba było mieć twardą dupę) i móc podziwiać ich niezłomność... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=47923229&a=50710228 Powiadasz Waść: swołocz... Hm... Radzę czasem (choćby i przypadkiem) rzeczywistość dostrzec (jeśli już nie jako obraz barwny) jako grafikę całą gamą szarości kreśloną... Najniższe ukłony! Szczerze pewności zazdroszcząc M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
mookey Re: Hm... 17.11.08, 21:05 Jakież to wszystko jest nieproste. Boć w życiu nie ma prostych schematów: dobra i zła, to bieli i czerni jeno. Któż albowiem może powiedzieć, że ten co zabrał rzecz cudzą to złodziej? A skąd wiadomo, że zrobił to dla korzyści? A jeśli uczynił co uczynił nie dla profitów? Ot choćby dlatego, że został złamany, bo normalnie po ludzku nie wytrzymał? Czy też choćby z powodu przekonań? Itd. Nieumiejętność rozróżnienia dobra od zła i nadużywanie archaizmów, tyle starcza by uznawać się za istotę rozumną. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Hm... 18.11.08, 19:21 I masz Pan rację! Porzekadło prastare powiadające, że „każdy kij ma dwa końce” nie jest bzdurą. O to mi właśnie idzie. A jeśli jeszcze dostrzeżemy, że ten „kij” prócz końców składa się też z części pośredniej... Wiemy, że tylko jedna teczka zawiera fałsz. Reszta to prawda i oczywista oczywistość. Ja spoglądając na ten „kij” twierdzę, że dokumenty zgromadzone w IPN to „prawda” jednej tylko strony. Czy tak trudno zrozumieć, że opierając się na tej „prawdzie” oddajemy UB(SB)-cji nie tylko pierwsze, ale i ostatnie słowo? I to ma być prawo i sprawiedliwość? Sam już nie wiem czy to chichot historii czy Ubeków... Najniższe ukłony! Zadumany M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Lista Wildsteina IP: 89.17.238.* 15.11.08, 09:33 Skąd masz takie idiotyczne informacje? Jedno zero to tajne - osoby rozpracowywane,poszkodowani, dwa zera - tajne spec znaczenia, to może być funkcjonariusz i t.w. Jasne? Czynisz ZŁO palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus Andrzej Szczypiorski 1/3 - Erata do biografi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 12:01 www.youtube.com/watch?v=oCQJe9qni2A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: Andrzej Szczypiorski 1/3 - Erata do biografi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.11.08, 16:38 Bardzo to inteligentne w wykonaniu stałych bywalców stron internetowych "Wyborczej" z Rzeszowa. Wszyscy, którzy widzą i rozumieją inaczej to są Ci nie rozpoznający odcieni poza bielą i czernią. Albo ukrywają się pod kościelną komżą. Zastanawiam, jacy to frustraci odwiedzają te strony? Jak nie wierzycie w Boga, to Wasza sprawa. Nie musicie tym zadręczać wszystkich dookoła. Jak bronicie płatych kapusiów i konfidentów, no bo oni na pewno przeżywali spore rozterki, decydując się na współpracę (zwłaszcza, gdy kwitowali pieniądze z kasy SB i stale awansowali w społecznmej hierarchii) to też Wasza sprawa. Drodzy Europejczycy, czyli Czytelnicy Gazety Michnika; pozwólcie, że obok Was wielkich ludzi, istnieć będą szaraczkowie nazywający w normalnym odruchu podłość - podłością, zdrady - zdradą. Wy szukajcie w tym odcieni i rozterek bardzo wrażliwych uczuciowo kapusi. Wasza sprawa...Tylko Wasza kochane gnidy... Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 16.11.08, 10:34 Gdy Korwin Mikke (któż to jeszcze pamięta?) rzucił hasło „lustracja” byłem wszystkimi kończynami „za”. Ideę tę podchwyciły natychmiast światłe umysły typu Antek Policmajster (z wzrokiem pałającym chrześcijańską miłością bliźniego) i w efekcie radosnej ich twórczości powstał IPN. Wiedza tam zgromadzona to najmroczniejsza część natury ludzkiej. Tam znaleźli zatrudnienie najsprawiedliwsi z sprawiedliwych, nieskazitelni, którzy prywatę mając za nic dobro narodu cenią sobie nade wszystko. Hm... Kim trzeba być by taplanie się w tym bagnie dawało satysfakcję... Mnie obrazoburcy ten Instytut Paranoi Narodowej jakoś nieodparcie kojarzy się ze Świętym Oficjum. Swołocz, gnidy. Jak łatwo jest cisnąć kalumnią. A przecie padają też i nazwiska. Ot dorzucić do tego jeszcze odrobinę jakichś treści i donosik gotowy. Taki bezinteresowny, ideowy. Czytam raz wtóry Waści wypowiedzi i przyznać muszę żem się pogubił... Wiem jeno, że masz żal wielki... Tylko dalibóg czy o to żeś na tej liście zamieszczon czy też przeciwnie, że Cię tam nie ujęto? Najniższe ukłony! Zagubiony M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Andrzej Szczypiorski 1/3 - Erata do biografi 16.11.08, 11:21 Kto dał ci prawo do stawiania się w pozycji Boga i do ferowania wyroków, oraz karania winnych? Od tego jest wymiar sprawiedliwości. Wyręczanie go powoduje anarchię i rozsadza państwo od wewnątrz. Poza tym większość TW jest już na emeryturze i nie ma na nic wpływu. Geniusze z PiSu, którzy zrobili z tego podstawę swojej władzy, właśnie znikają ze sceny politycznej. Wynik ostatnich wyborów pokazał im jasno, że młodzi Polacy nie chcą być straszeni upiorami przeszłości, a interesuje ich budowa stabilnego i silnego państwa. Poza tym wybacz, ale pozostane przy swoim zdaniu. Jeśli ktoś rzuca oskarżenia pod adresem innych i nie ma odwagi się pod tym podpisać, pokazuje, że jest takim samym kapusiem. PODŁOŚĆ ZAWSZE JEST PODŁOŚCIĄ. W niczym nie jesteś lepszy od teczkowych donosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: darecki z wsk IP: *.rzeszow.mm.pl 17.11.08, 16:59 Masz rację crimen. Podłość jest zawsze podłością! Nie wybielisz jej żadnym demagogicznym chwytem. A Ty, nadający z kawiarenki internetowej, masz odwagę się podpisać pod swoimi tekstami? Co za obłuda! A IPN, którego tak krytykujesz, to jakaś organizacja nielegalnai przestępcza? Po co więc piszesz, że bezprawne działania rozsadzają Państwo od wewnątrz? Kpisz, czy o drogę pytasz, młody Pampersie? Skad w Tobie tyle miłości do starych konfidentów, a tyle nienawiści do ich ofiar? Wielu z nich, którzy Ci "staruszkowie" przez lata prześladowali, donosząc na nich do SB, dzisiaj nie może cieszyć się starością. Nie mam prawa ferować wyroków w przeciwieństwie do Ciebie. Mam swoje zdanie, młody Pampersie i uważaj, bo jak Ci pampers wyleci spomiędzy nóg, będziesz cuchnął, jak Ci, których tak gorliwie bronisz. Podłość zawsze jest i będzie podłością, to też nie próbuj jej nadawać ludzkiego wymiaru. Zapytaj o zdanie tych, dzięki, którym możesz pisać takie brednie, jakie Ci do głowy przyjdą. Gdybyś żył w epoce bronionych przez siebie uroczych staruszków konfidentów i SB-eków, nie miałbym prawa pisnąć cokolwiek. Twoja podłość polega na ferowaniu wyroków o czasach, o których nie masz zielonego pojęcia. I tyle, weszko pampersowata... Urocza gnidko czasów szalejącej demokracji, w których nie musisz się bać, że ktoś na Ciebie doniesie, że z kawiarenki internetowej wyzwasz mających inne zdanie do podpisania się pod ich opiniami. Możesz zdradzić kim jesteś! Nic Ci za to nie grozi, bo Twoi konfidenci dawno już zlikwidowali walczących o to, abyś dzisiaj mógł zyć w innych czasach. Pozostali TW "Bolkowie" i inni Twoi idole... Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: darecki z wsk 18.11.08, 00:23 Teraz to przemówił prawdziwy Polak-katolik. Prawdziwie ekumeniczne przesłanie, zgodne z wartościami rydzykowych moherów. Gdybyś był łaskaw sprawdzić w portalu, to dowiedziałbyś się, że mój nick jest jednym z najstarszych w Gazecie. Przynajmniej kilkaset osób wie kim jestem i nie muszę się ukrywać. Nie jestem więc osobą anonimową w odróżnieniu od ciebie. Gdybym atakował kogoś imiennie, miałbym odwagę podpisać się pod tym imieniem i nazwiskiem, w odróżnieniu od takich śmierdzących tchórzy, jak ty. IPN nie wypełnia swojej statutowej działalności. Został zwłaszczony przez Pisuary i służy im jedynie do szukania haków na przeciwników politycznych. Jest to działalność przestępcza, za którą, mam nadzieję, ktoś kiedyś odpowie. Projekcje twojego ptasiego móżdżku są tyleż zabawne, co nieprawdziwe, ale nawet Kaczory żyją w świecie swoich złudzeń i fantazji, wiec nie jesteś wyjątkiem. W demokracji każdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów, pod warunkiem, że nie naruszają niczyich dóbr osobistych. Publiczny samosąd nie jest głoszeniem poglądów, tylko łamaniem prawa, choć wątpię, aby trafiło to do twojego pancernego łba. Nie muszę nikogo pytać o komunę, bo sam jej doświadczyłem. Nie będę licytował się z tobą na kombatancką przeszłość, ale jestem pewien, że obecnie posiadana przeze mnie kolekcja prasy podziemnej lat 80- tych(zajmowałem się kiedyś jej kolportażem) wielokrotnie przekracza to, co ty kiedykolwiek miałeś w łapach. Zresztą sądząc po twojej zaciekłości neofity, byłeś tylko zwykłym tchórzem, który nabrał odwagi teraz, gdy ona dziwnie staniała. Nigdy nie interesowało mnie i do dzisiaj nie interesuje, który z moich kumpli został zwerbowany. Teraz to jest sprawa tylko jego sumienia, a ja nie chciałbym psuć sobie wspomnień z dawnych lat. Jedyne, co Polsce obecnie grozi, to oślepli z nienawiści durnie twojego pokroju. Ciekawe jak godzisz wiarę, z taką patologiczną wrogością do wszystkich, którzy ośmielają się z tobą nie zgadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: darecki z wsk IP: 79.97.234.* 18.11.08, 01:03 Z Dareckim pudło, on nie ma ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: darecki z wsk IP: *.rzeszow.mm.pl 18.11.08, 06:32 Crimen, czy jak Ci tam na wymię? Jesteś fanatycznym politykiem, który wszędzie węszy Pisauarów i mohery. To tragiczne! Dopóki nie będziesz podpisywał się imieniem i nazwiskiem, z nikogo nie zrobisz tchórza, sam nim będąc. Twój "najstarszy nick" znany jest tylko Tobie, wiec nie zalewaj. Polityka obchodzi mnie równie tyle, co Twoja nienawiśc do Kościoła i wszystkiego, co nie jest zgodne z Twoimi poglądami. Jesteś nie narodzonym embrionem obecnych czasów i nie potrafisz mówić własnym językiem. Twoje opinie to zlepek skrajnyego nacjonalizmu czytelników "Wyborczej". Wcale się nie dziwię, że dobrze czujesz się na stronach internetowych "Gazety", chełpiąc się kombatanctwem. Mówiąc prościej, chcesz być oryginalny, a w rzeczywistości jesteś chory z nienawiści! Dobrze czujesz się jedynie w obronie szambana, atakując te idologie które są Ci obce. Gdybyś narodził się w okresie nazizmu, lub komunizmu byłbyś znakomitym materiałem na członka Hitler-Jungen, lub Komsomołu. Ten sam fanatyzm w oczach, w obronie słusznych wartości, ta sama niezachwiana wiara w posłannictwo obrony kapusi i donosicieli. Ten sam atak na Kościół, bo wystarczy, że ja nie wierzę... Z czego to się bierze? Z głęboko ukrytych kompleksów, bo np. wszyscy wokół wierzą, a ja nie, bo chcę być inny od wszystkich. Ten szlachetny zamiar nie wytrzymuje konfrontacji z Twoją osobowością; płytką, powierzchowną i stereotypowym sposobem myślenia. Poczytaj trochę Junga i Schoopenaera... Odwiedz gabinet psychiatryczny i lecz się, to przejdzie Ci miłośc do kapusi i donosiecieli. Baj Pampersie, bo dyskusje z tobą to szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: darecki z wsk 18.11.08, 11:33 Inteligencja przejawia się między innymi w zwięzłym i precyzyjnym wyrażaniu myśli. Jak widać masz z tym ogromne problemy, tak jak i z diagnozami, które mylisz z inwektywami. Jeśli już przerzucamy się filozofami, to ja ze swej strony polecam ci pozycję autorstwa Józefa M. Bocheńskiego "Logika i filozofia", choć obawiam się, że ta pozycja znacząco przekracza twoje zdolności percepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co mi to? Re: darecki z wsk IP: *.rzeszow.mm.pl 18.11.08, 15:05 Nieszczęściem tych stron internetowych są wieczni dyskutanci, którzy mają monopol na rację.A jak są w dodatku entelegentni, to strach siadać do komputera! Im większy prostak, tym więcej chce zaimponować wiedzą z zasłyszanych tytułów. Ale to dobrze, przynajmniej zwróciłeś uwagę na okładkę książki Bocheńskiego. Prawdopodobnie samo czytanie przekracza znacząco twoje zdolności percepcyjne...Wynika z tego, że teraz będzie nie o kapusiach, lecz o filozofach:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: darecki z wsk 18.11.08, 17:50 Dobrze kombinujesz Ptysiu. Twoje wypowiedzi stały się znacznie krótsze, pomimo że treści w nich nie przybyło. Następnym razem postaraj się użyć do tego głowy. To powinno dać efekt, choć gwarancji nie daję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: darecki z wsk IP: 79.97.234.* 18.11.08, 19:17 hehehe Polaczki wieśniaczki i wasze wojny o racje, chciałbym wam nasr... na łeb zgodnie ze wzorcem pojednalibyscie się w swej tępocie przeciw mnie, ot taka wasza głeboka filozofia, z Bocheńskim lub bez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: darecki z wsk IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 19.11.08, 20:49 z napięciem czytałem początek tego wątku i wylewną argumentację obu stron. szkoda, że ostatnie posty to już tylko ciąg inwektyw... to takie polskie :( Odpowiedz Link Zgłoś