Dodaj do ulubionych

Potrzeba bliskości .

24.02.12, 20:58
Hej : )
Nie sądziłam , że wstawię w tym dziale post , ale stało się .
Otóż . Idąc gdziekolwiek widzę zakochane pary . Czytając książkę bohaterka znajduje swą miłość . W szkole przytulają się .
Nie chodzi o to że chciałabym mieć chłopaka dla szpanu , tylko brak mi bliskości , czułości , wsparcia i kogoś komu by na mnie zależało . Jakoś do tej pory nie potrzebowałam drugiej połówki , ale ostatnio czuje sie samotna .
Czy wy też tak macie ?
Obserwuj wątek
    • anja_ . 24.02.12, 21:08
      myślę, że nie jesteś sama. jesteśmy w takim wieku, że właśnie tego potrzebujemy. ale niestety nie ma co na siłę kogoś szukać. musi nam wystarczyć czekolada, filmy, muzyka. a kiedyś i na nas przyjdzie czas, aby mieć kogoś u boku c;
    • xadax Re: Potrzeba bliskości . 24.02.12, 21:36
      też tak mam, ale zwykle mi przechodzi a następnie przychodzi.
    • inbloom *______* 24.02.12, 21:51
      po ch...a mi chłopak , mam słuchawki . Płytkie i puste , ale mi wystarcza .
      • roksanaroxana Re: *______* 24.02.12, 22:59
        ^ this

muzyka i mcrmy, niczego więcej mi nie potrzeba.
    • lollyana Re: Potrzeba bliskości . 24.02.12, 22:56
      Nie. Czasem dokucza samotność, ale zawsze można spotkać się ze znajomymi lub po prostu to przetrwać.
    • mydoubt. eh . *_* 24.02.12, 23:00
      mam tak. czasem tak głęboko siedze w muzyce, że wszystko po mnie po ludzku spływa, ale kiedy tylko wracam do codzienności chce się czuć przy kimś bezpieczna i kochana.
    • noicomipowiesz Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 11:35
      tez tak czasami mam...
    • nela_hh Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 14:47
      też tak miałam i to przez bardzo długi czas. Ciągle jakieś takie przygnębienie mnie dopadało. Najczęściej uciekałam do przyjaciół lub muzyki. Po prostu wsłuchać się w słowa jakiegoś kawałka i nie myśleć o niczym. Nie warto szukać kogoś na siłę, a właśnie może się okazać że to osoba z bliskiego otoczenia jest kimś dla ciebie ;] . Nic na siłę wszystko samo nadejdzie.
      • uga0 Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 17:34
        dzięki za otuchę ; )
        Odświeżam ! : D
    • emosusie Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 20:52
      też tak czasem mamsmile
    • milusia22 Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 20:57
      czasem mam takie dni, że siedzę i czuję się niesamowicie samotna, ale zwykle szybko przechodzi
      <"/ c"| masz FIneasza i Ferba na pocieszenie smile
    • natala_nati Potrzeba bliskości . 25.02.12, 21:21
      Nic na ten temat nie poradzę...
      W trzech słowach...
      Czuję to samo crying
    • wisshy Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 22:01
      Rozumiem co czujesz. Najważniejsze jest to żeby nie szukać miłości na siłę. Gdy przyjdzie na to czas na pewno znajdziesz swojego własnego, tego jedynego.
    • wybieramarzenia Re: Potrzeba bliskości . 25.02.12, 22:27
      Też tak mam. Zwłaszcza, że się zakochałam, bez wzajemności, znaczy sie on tez czuje coś do mnie, ale bardziej kocha byłą.. W moim przypadku nawet muzyka nie pomaga. Słucham jej ale jest tak jakbym jej nie słuchała, myśli są tak głębokie, że dopiero po pewnym czasie uświadamiam sobie ile utworów "przesłuchałam".. To jest straszne. Miłość? W naszym wieku nie istnieje..
      • uga0 do wybiermarzenia. 26.02.12, 11:30
        Zgadzam się że miłość nastoletnia nie istnieje .
        Ale mimo wszystko ...
    • suddenly122 Re: Potrzeba bliskości . 26.02.12, 11:52
      Tak , wiele osób tak ma . Ja aktualnie też... wink
    • nessy96 czasem tez tak mam 26.02.12, 11:53
      ale nie ma co szukać kogoś na siłe. w końcu kogoś znajdziesz, nie martw się. na każdego kiedyś przyjdzie czas smile
    • stopkatka Re: Potrzeba bliskości . 26.02.12, 15:19
      Tak, też tak czasem mam. Ale wiem, że miłość pojawi się w odpowiednim czasie.
    • areska3 Re: Potrzeba bliskości . 26.02.12, 17:58
      Muszę Ci powiedzieć, że czuję dokładnie to samo co ty. Od jakiegoś czasu interesuję sie miłością, chłopakami. Moje koleżanki bardzo często mają chłopaka, lecz widzę, że ich miłość <zauroczenie> często jest nie szczere. Robią to dla szpanu, aby pokazać, że są ''dorosłe''. Ale doskonale wiem o co Ci chodzi. Również chciałabym mieć chłopaka, a prznajmniej dobrego kolegę, przyjaciela. Ale ostatnio doszłam do wniąsku, że lepiej zaczekać, aż miłość sama do nas przyjdzie. Uwierz mi lepiej zająć sie swoimi sprawami, nauką, przyjaciółmi <oczywiście nic nie zaszkodzi zerkać na płeć przeciwną wink ) i poczekać na prawdziwą MIŁOŚĆ. smile
    • kusy505 Re: Potrzeba bliskości . 03.03.12, 14:51
      Oczywiście, że tak.
      Nie mam chłopaka już przez bardzo długi okres czasu, na początku było dobrze. Byłam zamknięta w swoim świecie, nie potrzebowałam chłopaka do szczęścia. Ale od pewnego czasu poczułam taką pustkę. I to nie jest pustka związana z brakiem towarzystwa, bo znajomych mam na co dzień, ale taka pustka, którą mogła by wypełnić miłość, czy nawet głupie zauroczenie. Czasem sobie myślę, że coś jest ze mną nie tak, bo niby mi się nikt nie podoba, ale z drugiej strony jak widze jakieś zakochane pary to aż mam ochotę im przywalić. Ja również nie wiem jak sobie z tym radzić :<
      • uga0 Do kusy505 03.03.12, 19:13
        Właśnie o to samo mi chodziło : )
    • lady_cat Re: Potrzeba bliskości . 03.03.12, 19:41
      czasem też tak mam, ale to mija po pewnym czasie...
      nic na siłę.
      • corellka Re: Potrzeba bliskości . 03.03.12, 20:26
        Ja też mam takie uczucie, tym bardziej ze jestem człowiekiem o specyficznych uczuciach. Kocham tylko kogoś kto na to zasługuje i nigdy nie miałam chłopaka. To troche dziwne, ale nie powiem. Nie pociaga mnie to, lecz czasami jak widze szczeście takich ludzi to robi mi sie głupio.
    • hejkaa Re: Potrzeba bliskości . 04.03.12, 12:59
      Tak.. Ja mam tak samo jak Ty, potrzebuję kogoś, dla kogo byłabym najważniejsza i wgl. Ale nie powinno się gonić za miłością, bo tym się jej nie przyśpieszy , a wręcz przeciwnie .. uncertain
    • uga0 Re: Potrzeba bliskości . 05.03.12, 19:59
      Odświeżam ! : )
    • dariija do uga0 05.03.12, 20:11
      oo tak.. wiem coś o tym.. szczerze zazdroszczę zakochanym, kiedy widzę całujące się pary, zdjęcia zakochanych to ach,. zazdrość zżera człowieka.. no ale mam nadzieję, że niedługo znajdę drugą połówkę, jeśli chcesz uga0 sie "wyżalić" lub po prostu popisać, to czekam. ; )) chętnie pogadam.
    • marsjanka115 x__x 05.03.12, 20:19
      czasem się zdarza że odczuwam ale jakoś nie przejmuje się tym za bardzo.
    • itsjustmee High five, siostro! 05.03.12, 20:23
      The same here.
    • uga0 Re: Potrzeba bliskości . 07.03.12, 18:29
      Odświeżam kotyy : P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka