meg83 10.12.08, 12:51 szukam taniego notariusza (chodzi o pełnomocnictwo sprzedaży mieszkania)- moze ktoś zna takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolo Re: notariusz IP: 195.136.36.* 10.12.08, 14:42 opłaty notarialne sa ustalone w rozporządzeniu więc u każdego zapłacisz tyle samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 15:19 a to fajnie :) to będzię moja pierwsza styczność z owym zawodem więc dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
tupolew25 Re: notariusz 31.01.09, 12:36 Polecam Notariusz Rokowską ma kanc. na przeciwko sądu. Załatwiałem u niej już pare spraw i jest fachowcem najwyższej klasy i przemiłą osobą a pozatym nie patrzy tylko na kasę jak inni..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: notariusz IP: *.res.pl 31.01.09, 14:19 bzdura! ceny są narzucone ale tylko maksymalne wiec mogą się różnić. wprawdzie niewiele ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: notariusz IP: *.tarnow.mm.pl 02.02.09, 19:23 ceny cenami.. ale.. ja byłem u notariusz P. Dagmary Wajdowicz na Targowej, najpierw podała cene tyle co pozostali notariusze a pózniej po negocjacjach zeszła z cena o 230,0 zł. Kupowałem dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsss Re: notariusz IP: 194.217.4.* 03.02.09, 05:33 Gość portalu: zyczliwy napisał(a): > ceny cenami.. ale.. ja byłem u notariusz P. Dagmary Wajdowicz na > Targowej, najpierw podała cene tyle co pozostali notariusze a > pózniej po negocjacjach zeszła z cena o 230,0 zł. Kupowałem dom. Czy to nie ta sama pani, ktora naciagnela wielu ludzi na kupe nieprzyjemnosci w zeszlym roku w zwiazku z podniesieniem cen mieszkan przez dewelopera. Czy umowy, ktore przygotowywala, nie zawieraly kluzul niedozowlonych? Nie chce mi sie grzebac w archiwum- jednak zainteresowani na pewno znajda linki do tych artykulow:))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: notariusz IP: *.rzeszow.mm.pl 17.02.09, 21:58 Bo każdy pisze (nagina) na korzyść płacącego. :) Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: notariusz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.09, 19:33 Gość portalu: benek napisał(a): > bzdura! ceny są narzucone ale tylko maksymalne wiec mogą się różnić. wprawdzie > niewiele ale jednak Ustalone sa ceny max - prawda. Jednak różnice mogą być spore, szczególnie w sprawach związanych z zakupem nieruchomości. Jeden notariusz oszacował sprawę na około 8000 PLN, a u innego załatwiłem to za niecałe 4000 PLN. Jednak pełnomocnictwo to pestka i idź tam, gdzie mają dogodny termin i najłatwiej zaparkować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: notariusz IP: *.150.167.3.csa-net.pl 02.02.09, 23:38 a wskaż mi notariusza który dobrowolnie zrezygnuje z wynagordzenia przecież to nie są jacyś Samarytanie tylko ludzie biznesu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: notariusz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.09, 10:39 Gość portalu: kolo napisał(a): > (...) ludzie biznesu:) Ja też się z choinki nie urwałem i negocjować potrafię. Krótka piłka... zarobisz mniej, albo wcale. Inna sprawa, że notariusz woli takiego klienta, na którym w godzinę zarobi 4000 PLN, niż miałby cały dzień wypisywać pełnomocnictwa po kilkadziesiąt PLN / szt. W sprawach tak drobnych notariusz negocjować nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: notariusz IP: 91.150.161.* 16.03.09, 22:11 witam ja polecam grotowską na 3 - go Maja . robiłam u niej parę aktów, w tym też pełnomocnictwo. przy pełnomocnictwie niestety nie obniżyła mi opłaty /zapłaciłam jakieś 100zł z kawałkiem/, jednak to była pierwsza czynnośc którą u niej robiłam. zanim do niej trafiłam przeszłam chyba z 10 notariuszy i kazdy albo wymigiwał się długimi terminami albo czymś innym i z tego co załapałam to na takie pełnomocnictwo szkoda im czasu bo mała opłata. u niej zrobiłam następnego dnia po południu. Przy pozostałych aktach zawsze się dogadałam co do opłat. terminy ma przystępne, fajnie wszystko wytłumaczy i doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliazal1 Re: notariusz 17.03.09, 15:17 na 3 Maja? to świetnie blisko a musze iśc do notariusza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: notariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:38 a w którym miejscu na 3maja jest ta Grotowska? bo znalazłam, że jej kancelaria jest na 3 maja 28. w którym to miejscu?? też kiedyś słyszałam pozytywne opinie o jej kancelarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:50 nie znam, przyko mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: notariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:10 polecam p. Dagmare Wajdowicz.. kupowałem dom.. obsługa bez zarzuty, najtańsza zaoszczędziłem ok 300zł(dzwoniłem do 6 notariuszy). NIc jednak nie wiem a jakichkolwiek jej kłopotach lub o ludziach ktorym źle coś zrobiła.. Ale w dzisiejszych czasach trzeba uważac na wszystko. Jak coś źle zrobiła wydaliliby ją z izby notarialnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliazal1 Re: notariusz 20.03.09, 15:59 ja własnie byłam na 3 Maja sympatyczna młoda kobieta, to jest za kinem Zorza w strone zamku, taka brama wewnątrz i wchodzi się na I piętro i w lewo :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.tajner Re: notariusz 13.10.16, 22:59 Ja takie sprawy załatwiałem u pani notariusz Boroń-Radoń. Przemiła osoba a do tego fachowiec w swojej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek711 Re: notariusz 14.02.17, 09:16 Pani Monika Szyndak z tego co wiem nie jest zbyt drogim notariuszem. monikaszyndak.notariusz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś