Dodaj do ulubionych

ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ?

IP: *.rsk.pl 22.01.02, 11:29
Ludzie ob(sesja) tuż tuż a ja niewiele umiem.Znacie profesorków , którym można
dać ?Jeśli tak to poproszę o namiary , może akurat zdarzy się , że mnie uczy :))
Obserwuj wątek
    • Gość: JaN Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 20:19
      ...daj na msze;))))
    • shadok Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? 22.01.02, 20:51
      Czy w Rzeszowie nie ma normalnych studentów? Takich co chcą coś osiągnąć
      ciężką (czasami) pracą. Ludzie,bierzcie się za naukę. Tak też można wiele
      osiągnąć. Łapówka nie wszystko załatwi.
    • Gość: Zibi Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? IP: *.rsk.pl 22.01.02, 21:25
      Tak wlasnie myslalem ze na tym forum sa sami praworzadni obywatele i mi nie
      pomoga :(( Nie jestem za lapowkarstwem oczywiscie , ale ja mysle jak
      pacjent ,jesli mam sobie pomoc to dlaczego nie dac ? Jak wiadomo na studiach
      trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu .Dlatego temu szczesciu trzeba czasem
      pomoc :))
      • shadok Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? 22.01.02, 21:31
        Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Tak wlasnie myslalem ze na tym forum sa sami praworzadni obywatele i mi nie
        > pomoga :((

To po jaką cholerę zadałeś pytanie?

Nie jestem za lapowkarstwem oczywiscie

Ale chcesz dać łapówkę. Coś mi tu nie gra w Twoim rozumowaniu.

Jak wiadomo na studiach trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu .Dlatego temu
        szczesciu trzeba czasem pomoc :))

Jak się od razu weźmiesz za naukę, to może mu pomożesz i zdasz choć na 3 :-)
        • Gość: Zibi Re: Do Shadok IP: *.rsk.pl 22.01.02, 21:37
          Ty jestes chyba moim profesorem od filozofii . Ile bierzesz za 4 ?
          • Gość: Bozo Re: Do zibi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 21:45
            Kazdy bierze,nie pytaj wiec kto ale jak sie do niego dostac a jesli jestes
            bardzo odwazny to wal smialo sam.To taki sam interes jak kazdy inny.
            • rj Re: Do zibi 23.01.02, 11:59
              Mylisz się. Nie każdy bierze.
              • Gość: radek Re: Do zibi IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:20
                Niech obraz 2 studentów (chyba 2, o ile pamiętam) wypowiedających się na forum
                nie wpływa na opinię o innych rzeszowskich żakach (sam też studiowałem).
                W Rzeszowie jest coś ponad 20 000 studentów i 2 przypadki to kropla nawet nie w
                morzu a w oceanie (zawsze się znajdzie czarna owca nawet na najlepszej uczelni).
                • Gość: Reformat Re: Do zibi IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 23.01.02, 17:22
                  Skąd wiesz ilu dało, ilu daje i ilu będzie dawać? To, że wypowiedziało się
                  dwóch nie znaczy, że inni tego nie robią. W Polsce łapówkarstwo to chleb
                  powszedni wielu osób. Nawet osoby z pozoru wyglądające na uczciwe „dorabiają” w
                  ten sposób.
              • Gość: Bozo Re: Do rj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.02, 21:35
                Kazdy jest do kupienia.Zalezy tylko za ile.Uczciwosc to towar jak kazdy inny.
                • Gość: radek Re: Do rj IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 08:51
                  Ludzie nie psujcie sobie sami opinii, bo i tak jest ciężko na rynku pracy
                  (nawet warszawka się powoli zapycha).
                  • Gość: Zibi Re: Do rj IP: *.rsk.pl 24.01.02, 09:33
                    Gość portalu: radek napisał(a):

> Ludzie nie psujcie sobie sami opinii, bo i tak jest ciężko na rynku pracy
                    > (nawet warszawka się powoli zapycha).

Prace tez sie kupuje tylko z reguly kwartal pracujesz za darmo .Kazdy kto ma
                    mozliwosci zeby brac - bierze.Ci ktorzy nie biora chca po prostu zbyt duzo.
                    To jest smutne , ale takie jest zycie (w Polsce)
                    • Gość: RJ Re: Do Zibi IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 11:51
                      Popularne jest w Polsce mówienie za ogół sądząc
                      że to usprawiedliwia nasze złe postępowanie.
                      Jeżeli mówię, że nie da się mnie niczym przekupić
                      (nie mówiąc o zastraszaniu) to tak jest.

Pozdrowienia
                      • Gość: Zibi Re: Do RJ IP: *.rsk.pl 24.01.02, 12:17
                        Gość portalu: RJ napisał(a):

> Popularne jest w Polsce mówienie za ogół sądząc
                        > że to usprawiedliwia nasze złe postępowanie.
                        > Jeżeli mówię, że nie da się mnie niczym przekupić
                        > (nie mówiąc o zastraszaniu) to tak jest.
                        >
                        > Pozdrowienia

Ok moze jestem Ci sklonny uwierzyc , ale jesli nie masz mozliwosci do zostania
                        potencjalnym lapowkowiczem to nie mamy nawet o czym rozmawiac .Pozdrowienia.
                        • Gość: RJ Re: Do Zibi IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 12:34
                          Jakbym nie miał możliwosci, to bym się nawet nie
                          wypowiadał.

Pozdrowienia

Łapówki też niegdy nie dałem.
                          • Gość: radek Re: Do Zibi IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:40

> Jakbym nie miał możliwosci, to bym się nawet nie
                            > wypowiadał.
                            >
                            > Pozdrowienia
                            >
                            > Łapówki też niegdy nie dałem.

nie masz prawa jazdy? nie zatrzymał Cię nigdy policjant i nie dałeś łapówki, bo
                            tańsz od mandatu?

• Gość: RJ Re: Do radka IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 13:31
                              No własnie o tym miałem napisać.
                              Policjanci zazwyczaj dają mi mandat MAX i nigdy nie
                              próbowałem ich przekupić. Dobrze jest natomiast
                              potraktować policjanta przyjaźnie i po ludzku i
                              wtedy nie dostaje się mandatu.

Pozdrowienia
                              • Gość: Bozo Re: Do RJ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.02, 13:49
                                Bylo wykroczenie i zgodnie z prawem powinna byc kara.Usmiechy i umizgi to tez
                                rodzaj przekupstwa!!! drogi RJ
                                • Gość: radek Re: Do RJ IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:01
                                  Zgadza się!
                                  Zapewne trafiasz na policjantów-gejów i traktujesz ich "przyjaźnie".
                                  Łapówka niekoniecznie musi mieć formę pieniężną (ja np. daję gadżety firmowe, a
                                  policjanci cieszą się jak dzieci z długopisików z logo mojej firmy).
                                  • Gość: RJ Re: Do Bozo i radka IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 14:28
                                    CZy pisałem o jakis umizgach. Czasmi poprostu
                                    policjant może nie mieć racji i można mu to
                                    wytłumaczyć, a Wy przeszliscie od razu na gejów i
                                    umizgi.

Nie przekonany
                                    Pozdrowienia
                                    • Gość: radek Re: Do Bozo i radka IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:47
                                      Wydaje mi się to trochę mało prawdopodobne.
                                      Z doświadczenia wiem, że tłumaczenie policjantowi, iż nie ma racji kończy się
                                      podwojeniem stawki łapówki.
                                      Dlatego z pokorą stwierdzam "mea culpa" i daję jakiś gadżet firmowy,
                                      ewentualnie banknot (choć często przekraczam prędkość i często jestem łapany
                                      na "suszarkę" mam zero punktów karnych (przy okazji propaguję logo mojej
                                      firmy /na gadżetach/). :-))
                                      • Gość: RJ Re: Do wszystkich IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 14:56
                                        Podsumowując stwierdzam, że Polacy to się chyba już
                                        nie oduczą dawać i brać łapówek. My mamy to we krwi
                                        choć niektórzy potrafią zwalczyć to w sobie.

Pozdrowienia

Zmartwiony tą sytuacją RJ
                                        • Gość: radek Re: Do wszystkich IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:03
                                          Niestety czasem to konieczne.
                                          Jak można dojechać przepisowo na umówione spotkanie w Warszawie?
                                          Czy mam nie spać całą noc i wlec się 40 km/h?
                                          Gdyby nie łapówki dawno zostałbym bez prawa jazdy.
                                          To smutne, ale takie są realia.
                                          • Gość: radek Re: Do wszystkich IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:04
                                            P.S.
                                            Serdecznie pozdrawiam policjantów z drogówki ;)
                                            • rj Re: Do wszystkich 24.01.02, 15:28
                                              Jeżdzę Warszawa-Rzeszów co najmniej raz na dwa
                                              tygodnie. Zostałem złapany raz może dwa razy
                                              w Kolbuszowej. Już teraz tam uważam.
                                              Policji nie ma na trasie od Tarnobrzega jadąc przez
                                              Ożarów, Kozienice i Górę Kalwarię ale jest gorsza
                                              droga.

Pozdrowienia i szerokiej drogi

Rekord trasy Rzeszów - Janki (dalej zazwyczaj są
                                              korki) 2:50.
                                              • Gość: Dude Re: Do wszystkich IP: *.rsk.pl 24.01.02, 23:34
                                                RT 02201 grafitowe vento...i RZ 10151 (to pewnie jedno i to samo)
                                                RZ10153 śliwkowy mondeo , ktos wie o innych "jeżdżących kinach'?
                                                PZDR
                                    • Gość: Dude Re: Do Bozo i radka IP: *.rsk.pl 24.01.02, 23:29

Czasmi poprostu policjant może nie mieć racji i można mu to wytłumaczyć,
                                      Oczywiście.Z regóły 50 zł utwierdza go w przekonaniu, ze 60 km/h nie obowiązuje w
                                      obszarze zabudowanym.
                                      Serecznie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka