Gość: Zibi IP: *.rsk.pl 22.01.02, 11:29 Ludzie ob(sesja) tuż tuż a ja niewiele umiem.Znacie profesorków , którym można dać ?Jeśli tak to poproszę o namiary , może akurat zdarzy się , że mnie uczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JaN Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 20:19 ...daj na msze;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? 22.01.02, 20:51 Czy w Rzeszowie nie ma normalnych studentów? Takich co chcą coś osiągnąć ciężką (czasami) pracą. Ludzie,bierzcie się za naukę. Tak też można wiele osiągnąć. Łapówka nie wszystko załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? IP: *.rsk.pl 22.01.02, 21:25 Tak wlasnie myslalem ze na tym forum sa sami praworzadni obywatele i mi nie pomoga :(( Nie jestem za lapowkarstwem oczywiscie , ale ja mysle jak pacjent ,jesli mam sobie pomoc to dlaczego nie dac ? Jak wiadomo na studiach trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu .Dlatego temu szczesciu trzeba czasem pomoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: ILE DAĆ ŻEBY ZDAĆ ? 22.01.02, 21:31 Gość portalu: Zibi napisał(a): > Tak wlasnie myslalem ze na tym forum sa sami praworzadni obywatele i mi nie > pomoga :(( To po jaką cholerę zadałeś pytanie? Nie jestem za lapowkarstwem oczywiscie Ale chcesz dać łapówkę. Coś mi tu nie gra w Twoim rozumowaniu. Jak wiadomo na studiach trzeba miec wiecej szczescia niz rozumu .Dlatego temu szczesciu trzeba czasem pomoc :)) Jak się od razu weźmiesz za naukę, to może mu pomożesz i zdasz choć na 3 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Do Shadok IP: *.rsk.pl 22.01.02, 21:37 Ty jestes chyba moim profesorem od filozofii . Ile bierzesz za 4 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozo Re: Do zibi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 21:45 Kazdy bierze,nie pytaj wiec kto ale jak sie do niego dostac a jesli jestes bardzo odwazny to wal smialo sam.To taki sam interes jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do zibi IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:20 Niech obraz 2 studentów (chyba 2, o ile pamiętam) wypowiedających się na forum nie wpływa na opinię o innych rzeszowskich żakach (sam też studiowałem). W Rzeszowie jest coś ponad 20 000 studentów i 2 przypadki to kropla nawet nie w morzu a w oceanie (zawsze się znajdzie czarna owca nawet na najlepszej uczelni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reformat Re: Do zibi IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 23.01.02, 17:22 Skąd wiesz ilu dało, ilu daje i ilu będzie dawać? To, że wypowiedziało się dwóch nie znaczy, że inni tego nie robią. W Polsce łapówkarstwo to chleb powszedni wielu osób. Nawet osoby z pozoru wyglądające na uczciwe „dorabiają” w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozo Re: Do rj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.02, 21:35 Kazdy jest do kupienia.Zalezy tylko za ile.Uczciwosc to towar jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do rj IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 08:51 Ludzie nie psujcie sobie sami opinii, bo i tak jest ciężko na rynku pracy (nawet warszawka się powoli zapycha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Do rj IP: *.rsk.pl 24.01.02, 09:33 Gość portalu: radek napisał(a): > Ludzie nie psujcie sobie sami opinii, bo i tak jest ciężko na rynku pracy > (nawet warszawka się powoli zapycha). Prace tez sie kupuje tylko z reguly kwartal pracujesz za darmo .Kazdy kto ma mozliwosci zeby brac - bierze.Ci ktorzy nie biora chca po prostu zbyt duzo. To jest smutne , ale takie jest zycie (w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Do Zibi IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 11:51 Popularne jest w Polsce mówienie za ogół sądząc że to usprawiedliwia nasze złe postępowanie. Jeżeli mówię, że nie da się mnie niczym przekupić (nie mówiąc o zastraszaniu) to tak jest. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Do RJ IP: *.rsk.pl 24.01.02, 12:17 Gość portalu: RJ napisał(a): > Popularne jest w Polsce mówienie za ogół sądząc > że to usprawiedliwia nasze złe postępowanie. > Jeżeli mówię, że nie da się mnie niczym przekupić > (nie mówiąc o zastraszaniu) to tak jest. > > Pozdrowienia Ok moze jestem Ci sklonny uwierzyc , ale jesli nie masz mozliwosci do zostania potencjalnym lapowkowiczem to nie mamy nawet o czym rozmawiac .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Do Zibi IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 12:34 Jakbym nie miał możliwosci, to bym się nawet nie wypowiadał. Pozdrowienia Łapówki też niegdy nie dałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do Zibi IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:40 Gość portalu: RJ napisał(a): > Jakbym nie miał możliwosci, to bym się nawet nie > wypowiadał. > > Pozdrowienia > > Łapówki też niegdy nie dałem. nie masz prawa jazdy? nie zatrzymał Cię nigdy policjant i nie dałeś łapówki, bo tańsz od mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Do radka IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 13:31 No własnie o tym miałem napisać. Policjanci zazwyczaj dają mi mandat MAX i nigdy nie próbowałem ich przekupić. Dobrze jest natomiast potraktować policjanta przyjaźnie i po ludzku i wtedy nie dostaje się mandatu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozo Re: Do RJ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.02, 13:49 Bylo wykroczenie i zgodnie z prawem powinna byc kara.Usmiechy i umizgi to tez rodzaj przekupstwa!!! drogi RJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do RJ IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:01 Zgadza się! Zapewne trafiasz na policjantów-gejów i traktujesz ich "przyjaźnie". Łapówka niekoniecznie musi mieć formę pieniężną (ja np. daję gadżety firmowe, a policjanci cieszą się jak dzieci z długopisików z logo mojej firmy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Do Bozo i radka IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 14:28 CZy pisałem o jakis umizgach. Czasmi poprostu policjant może nie mieć racji i można mu to wytłumaczyć, a Wy przeszliscie od razu na gejów i umizgi. Nie przekonany Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do Bozo i radka IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:47 Wydaje mi się to trochę mało prawdopodobne. Z doświadczenia wiem, że tłumaczenie policjantowi, iż nie ma racji kończy się podwojeniem stawki łapówki. Dlatego z pokorą stwierdzam "mea culpa" i daję jakiś gadżet firmowy, ewentualnie banknot (choć często przekraczam prędkość i często jestem łapany na "suszarkę" mam zero punktów karnych (przy okazji propaguję logo mojej firmy /na gadżetach/). :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Do wszystkich IP: *.ifpan.edu.pl 24.01.02, 14:56 Podsumowując stwierdzam, że Polacy to się chyba już nie oduczą dawać i brać łapówek. My mamy to we krwi choć niektórzy potrafią zwalczyć to w sobie. Pozdrowienia Zmartwiony tą sytuacją RJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do wszystkich IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:03 Niestety czasem to konieczne. Jak można dojechać przepisowo na umówione spotkanie w Warszawie? Czy mam nie spać całą noc i wlec się 40 km/h? Gdyby nie łapówki dawno zostałbym bez prawa jazdy. To smutne, ale takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Do wszystkich IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:04 P.S. Serdecznie pozdrawiam policjantów z drogówki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rj Re: Do wszystkich 24.01.02, 15:28 Jeżdzę Warszawa-Rzeszów co najmniej raz na dwa tygodnie. Zostałem złapany raz może dwa razy w Kolbuszowej. Już teraz tam uważam. Policji nie ma na trasie od Tarnobrzega jadąc przez Ożarów, Kozienice i Górę Kalwarię ale jest gorsza droga. Pozdrowienia i szerokiej drogi Rekord trasy Rzeszów - Janki (dalej zazwyczaj są korki) 2:50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Do wszystkich IP: *.rsk.pl 24.01.02, 23:34 RT 02201 grafitowe vento...i RZ 10151 (to pewnie jedno i to samo) RZ10153 śliwkowy mondeo , ktos wie o innych "jeżdżących kinach'? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Do Bozo i radka IP: *.rsk.pl 24.01.02, 23:29 Gość portalu: RJ napisał(a): Czasmi poprostu policjant może nie mieć racji i można mu to wytłumaczyć, Oczywiście.Z regóły 50 zł utwierdza go w przekonaniu, ze 60 km/h nie obowiązuje w obszarze zabudowanym. Serecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś