Dodaj do ulubionych

Radio Rzeszów Dno

10.02.09, 18:27
Jestem człowiekiem, który doskonale jest zorientowany w sprawach
medialnych, słucham wielu stacji, na nieszczęście trafiłem po kilku
latach na radio Rzeszów, to, co usłyszałem woła o pomstę… Pytam się,
za co mam płacić abonament?? Program prezentowany jest totalnym dnem
polskiej radiofonii publicznej. Prezenterzy w wieku
przedemerytalnym, muzyka z treścią o przekazie nijakim, ogólnie
katastrofa. Wręcz nie było wejścia antenowego, bez pomyłek
stylistycznych, gramatycznych i merytorycznych. Głosy o wieku ponad
50, proszące o wysłanie SMSów to brzmi wyjątkowo żenująco i
śmiesznie, rozwiązywanie krzyżówki z tygodnika Wprost ze
słuchaczami, to kompromitacja. Nagrodą bywają ``radiomagnetofony``,
masakra, kto dziś jeszcze słucha muzyki z kaset?? Poza tym, humor na
poziomie ciotek osiedlowych w rozmowach i komentarzach wprawia mnie
w stan wymiotny,,, po jakich szkołach są Ci ludzie?? Mógłbym tak
jeszcze długo, przykro mi, ale póki, co ciężko mi znaleźć
jakiekolwiek pozytywy tego ``pseudo radia``. A jakie są Wasze
odczucia??

Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Radio Rzeszów Dno IP: 78.133.190.* 10.02.09, 19:36
      co racja
      • Gość: d Re: Radio Rzeszów Dno IP: 78.133.190.* 10.02.09, 19:37
        co racja to racja- dno do potegi !
        • Gość: slachacz Potwierdzam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 20:33
          potwierdzam. miałem kiedyś nieprzyjemność słuchać radia Rzeszów. DNO!!!! Kto
          wogóle tego słucha? Zwykle słucham Leliwy z Tarnobrzega i to jest radio na poziomie.
          • Gość: ciekawy Re: Potwierdzam. IP: *.interblock.pl 11.02.09, 18:32
            Co Ci się najbardziej podoba w Leliwie?
    • Gość: ja Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 23:52
      Szkoda tylko, że narzekając na poziom stylistyczny w Radiu (sic! - to nazwa)
      Rzeszów, sam, drogi tomikoo, daleki jesteś od poprawności stylistycznej. Tak to
      bywa, że uczeń usiłuje pouczać (mimo wszystko) mistrza. Radzę - nieco mniej
      zawziętości - będzie Ci lepiej w życiu. Radio, o którym piszesz, przynajmniej
      nie judzi, nie głosi niechęci, nienawiści. Może kiedyś to docenisz. I nie pisz,
      jak to jesteś ZORIENTOWANY w sprawach medialnych, dobrze? Ciepło pozdrawiam.
      • Gość: abc123 Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.ostnet.pl 11.02.09, 08:31
        Pani Zosiu to Pani ???
        • meg83 Re: Radio Rzeszów Dno 11.02.09, 09:19
          wszystkie radia lokalne to dno a prowadzący wołają o pomstę do nieba
          • Gość: stały słuchacz Re: Radio Rzeszów =egionalne ! IP: *.res.pl 11.02.09, 09:29
            Radio Rzeszów jest to radio regionalne służące ludziom stąd.Masz
            chlopcze kilkanaście stacji do wyboru i możesz się przenieść bez
            zalu dla nas-słuchaczy.Moje pociechy też tylko Eski słuchaja czego
            im nie bronię bo kiedyś w kółko był ciężki rock a dzisiaj nie mogę
            wytrzymać dłuzej niż minutę i sam sie sobie dziwię jak ja tak mogłem
            denerwować swoich rodziców.I Ty się doczekasz zmian czego Ci życzę.
            • tomikoo Re: Radio Rzeszów =egionalne ! 11.02.09, 09:57
              Oczekuje, merytorycznej rozmowy a nie nazywanie mnie ``chłopcem``
              wypraszam sobie... Trudno jest przyznać redaktorkom, że radio wymaga
              zmian? Zarówno kadrowych jak i programowych?? Dla kogo jest robiony
              program?? Dla emerytów i rencistów? W końcu sami prezenterzy są w
              podobnym wieku...Ciągłe zasłanianie się misją, jest żenujące, proszę
              również nie odsyłać mnie do innych rozgłośni, mówimy o tym
              konkretnych, które oczekuje pieniędzy z abonamentu, po raz kolejny
              pytam się za co?? Program dla ludzi stąd? haha, dobre, dzienniki
              regionalne są lepiej poinformowane...Kompromitacja, ja nie wylewam
              jadu, bo mam coś do nich, po prostu oczekuje odpowiedniego poziomu,
              które przekona mnie że radio publiczne ma sens, niestety w ich
              wydaniu niema żadnego, spoczęli na laurach, brak jakiekolwiek
              świeżości, czuć i słychać, że większość z nich tylko marzy o
              dociągnięciu do emerytury, towarzystwo wzajemnej adoracji...
              • Gość: stały słuchacz Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.res.pl 11.02.09, 10:06
                A ile placisz? bo mi sie wydaje ze wogóle.Twój styl wypowiedzi
                skłania mnie do stwierdzenia ze jesteś chłoptasiem. Zamiast wylewać
                tutaj pomyje napisz co chciałbyś słyszeć na 106,7.
                Dla mnie jest dużo i dla kazdego coś miłego:
                -kalejdoskop 2 x dziennie
                -gramy po polsku(nawet Ty możesz zamówić swoją ulubioną piosenkę)
                -forum-program dla słuchaczy
                -na popych dla kierowców
                -lista przebojów
                -muzyka poważna
                -rock radio
                i wiele innych.
                Ja oprócz tego radia słucham trójki,zetki,res,via i wiem co gdzie i
                o której jest dla mnie.Podpowiem Ci jeszcze ze:

-jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził.Pozdrawiam.
                • Gość: Tomikoo Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 88.156.167.* 11.02.09, 10:18
                  Jesteś nijaki w polemice, obrażanie przedmówcy świadczy tylko o tym,
                  że nie masz argumentów...Wymieniłeś programy, które ja nie mówię, że
                  są złe.. One są z pewnością dobrze zamierzone, niestety ich poziom
                  sprawia, że nie da się tego słuchać.. np. ``na popych`` sama nazwa
                  jest żenująca, głosy prowadzących są na poziomie świeżości i werwy
                  kierowcy jednośladu, zresztą muzyka również, drażni mnie poziom
                  programu, ludzie pracujący w radiu Rzeszów zapomnieli chyba że mamy
                  XXI wiek, powinno być dynamiczne, dobre ojinglowanie, humor, to są
                  podstawy dobrego radia, a ja ciągle słyszę nie dość że błędy
                  stylistyczne to jeszcze yyyy aaaa eeee ze sporym spowolnieniem,
                  normalnie radio węzeł...
                  • Gość: rzeszowianin Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 84.38.160.* 11.02.09, 18:59
                    słucham zawsze radia rzeszów. jest super. ktoś kto zarzuca te
                    brednie nie ma zadnego porównania.gdy jadę gdzieś gdzie nie ma
                    zasięgu włączam rmf czy zet. tam cały czas grają to samo. gadają co
                    im ślina na język przyniesie...

wstyd dla tego co zaczął tą antyreklamę
                    • tomikoo Re: Radio Rzeszów = regionalne ! 11.02.09, 19:09
                      hahah dobre:) Właśnie napisałeś jak jest w radiu Rzeszów, mówią
                      bzdury bez przygotowania, nie pisz głupot na temat RMF, do pięt im
                      nie dorastają, tam każde wejście jest przemyślane i wyreżyserowane,
                      ja znam to od kuchni...

• Gość: Rzeszowianin Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 84.38.160.* 12.02.09, 10:44
                        Taak, ja też !!!!

Dobrze wiesz że każda sekunda tam przeliczana jest na kasę, a
                        przeboje tylko te które gra VIVA i MTV.

Globalizacja - popelina - zero ambicji.

Dałeś Ciała GOSCIU !!!!!
                        • tomikoo Re: Radio Rzeszów = regionalne ! 12.02.09, 12:50
                          Muzyka jest kwestią gustu, a jak wiesz o gustach się nie
                          dyskutuje...Cała dyskusja dotyczy poziomu programu a ten jest na
                          żenującym poziomie...proszę się tego wątku trzymać.
                          • anickk Re: Radio Rzeszów = regionalne ! 20.02.09, 23:27
                            tomikoo napisał:

> Muzyka jest kwestią gustu, a jak wiesz o gustach się nie
                            dyskutuje...

O gustach sie nie duskutuje nie tylko jesli chodzi o muzyke;), zatem
                            wyluzuj z ta krytyka i zaakceptuj fakt, ze sa tacy, ktorza to radio
                            lubia i sluchaja. Poziom jest taki czy siaki, tak samo mozna
                            powiedziec o stacjach komercyjnych, ech dzisiejsza mlodziez...
                        • Gość: vezy Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 12:58
                          ja mam nieco inne pytanie: czy publiczne (państwowe) radio regionalne jest
                          potrzebne? czy istnieje jakiś konkretny cel istnienia takich rozgłośni? czy roli
                          regionalnych stacji radiowych nie przejęły już w większości stacje prywatne,
                          szczególnie w mniejszych miastach, gdzie nie ma polskiego radia ...... (tu wpisz
                          odpowiednie miasto)?
                          ja radia rzeszów do kuchni nie znam, wiem tylko o przypadku mojego kolegi, który
                          od wielu lat pracuje w pewnym dziale, tylko dlatego że tam było miejsce dla
                          niego jako znajomego ważnej osoby z radia rzeszów. to nieważne, że mój kolega z
                          dziedziną, którą zajmuje się ów dział, nigdy wcześniej nie miał do czynienia.
                          oczywiście kolega mój nie pokochał owej dziedziny i ma ją w głębokim poważaniu,
                          a radio traktuje jak zwykłą pracę, gdzie się chodzi i zarabia, czekając do
                          emerytury. spokój i stabilizacja. to najważniejsze. co z tego że słuchacze nie
                          mają (albo i mają) pojęcia że ma ich w nosie!
                          radio rzeszów to radio dla emerytów i rencistów - i niech tak zostanie! młodsi
                          sluchają innych rozgłośni albo nie słuchają radia wcale. bo to już nie jest
                          "Złoty wiek Radia"...
                          • Gość: modelina Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 88.156.167.* 12.02.09, 13:18
                            Witam. Mieszkam w Rzeszowie od urodzenia tj. od 29 lat. Krótko
                            mówiąc wstyd mi za to radio..
                            • Gość: 50+ Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:10
                              Tak sobie czytam i zastanawiam się, dlaczego to niby wszystko musi być takie,
                              jak WY MŁODZI sobie to wyobrażacie. Nie za mocne te żądania, żeby świat
                              dostosowywał się do WASZEGO tempa? JA tez tu żyję (trochę dłużej niż WY) i
                              wypraszam sobie dyskryminację tych, których tak beztrosko nazywacie EMERYCI I
                              RENCIŚCI (czytaj: już niepotrzebni, poza nawiasem). A ja żyję i lubię słuchać
                              MOJEGO Radia Rzeszów - wolno mi? Proszę go, i mnie przy okazji, nie obrażać. To,
                              że nie ma w nim ump...ump... nie znaczy, że należy się za niego wstydzić -
                              wystarczy, ulegając gustowi, przełączyć na RMF, Zet ...
                              • Gość: vezy Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:58
                                i o to chodzi! aby każdy miał swoje zdanie! mój tato - rencista, uwielbia to
                                radio. ale dlatego że nie ma wyboru, porównania. pokrętło skali mu się w radio
                                marki śnieżka urwało i jak parę dobrych lat tamu zostało na radiu rzeszów, tak
                                stało aż musiałem nowe radio mu kupić bo radio rzeszów zmieniło częstotliwość!
                                czasami ustawiam na radio euro (dawniej bis) to nawet mu się podoba - brak
                                profesjonalizmu prowadzących taki sam jak w radiu rzeszów hehe. ale jak ustawię
                                na jakieś tematyczne radio z internetu - wybrzydza. za dużo tego za mało tego
                                itp. a mitycznym wzorcem z sevres jest i będzie dla szanownego taty - tylko
                                radio rzeszów. i dobrze.
                                • tomikoo Re: Radio Rzeszów = regionalne ! 12.02.09, 16:35
                                  Moim zamierzeniem, umieszczenia tematu rozmowy na forum, była
                                  dyskusja na temat możliwych sposobów poprawy radia, które z natury
                                  powinno służyć nam mieszkającym tutaj. Faktem niezaprzeczalnym jest
                                  bardzo niski poziom programu, nie mówię o muzyce, choć też za nią
                                  nie przepadam, jak mówiłem to kwestia gustu, więc proszę nie pisać,
                                  że jak już nie ma umc umc to jest złe (dla młodych), nie o to mi
                                  chodzi. Oczekuje, zdecydowanej poprawy jakościowej w radiu, na które
                                  jak by nie było są łożone pieniądze publiczne. Neguje, sens
                                  zatrudnienia tylu ludzi, za co oni odpowiadają…Po co ich tyle??
                                  Dlaczego nie dadzą szansy młodym, zdolnym z pomysłami? Tylko serwują
                                  nam paplaninę bez polotu, świeżości i sensu. Np. stwierdzenie ``w
                                  pierwszej półtora godzinie``, w jakim to języku?? Ktoś, kto nie
                                  dostrzega niskiego poziomu tego pseudoradia, jest albo głuchy, albo
                                  nie wykształcony…

• Gość: Dr Psychol Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 12.02.09, 18:47
                                    Tomikoo krótko pisząc jestem zupełnie odmiennego zdania niż Ty
                                    koleżko czy może koleżanko :)
                                    Radio Rzeszów to nie ideał ale zaprawdę powiadam Ci że wszystkie
                                    stacje Polskiego Radia (państwowego) wliczajac rozgłośnie regionalne
                                    w porównaniu do betoniarek typu RMF FM, Radio ZET itd, wznoszą się
                                    na wyżyny wyrafinowania, poprawności językowej i kultury osobistej
                                    prowadzących.
                                    Radio Rzeszów to regionalna stacja która ma swój jak się to mówi z
                                    angielska "target", czyli rzesze lokalnych radiosłuchaczy wiernych
                                    takiej, a nie innej formule prowadzenia audycji.

Pomimo pewnych niedostatków Radio Rzeszów wywiązuje się ze swojego
                                    zadania. Na antenie można usłyszeć np: reportaże z regionu,
                                    słuchowiska, lokalne zespoły młodzieżowe i muzykę ludową itp.
                                    Jesli ci się to nie podoba to przełącz na coś innego i podniecaj
                                    się bełkotem cool-wypas-w pytę-didżeja oraz reklamami wcinającymi
                                    się w połowie każdego kawałka, wałkowanego do porzygania od rana do
                                    wieczora, nie wspominając już o zupełnie debilnych konkursach.

Nawiązując Tomiko do twych wczesniejszych wypowiedzi, co to jest
                                    dobre ojinglowanie oraz dobry humor, według Ciebie? Rechocząca od 6
                                    rano idiotka przerzucająca sie "dowcipasami" o Joli Rutowicz z
                                    zachodzącym się od śmiechu kretynem, przy akompaniamencie strzępów
                                    hitów Cerekwickiej, Wydry i Shakiry?

To ja wolę 100 razy "Na popych" i sielsko-socjalsityczny klimacik
                                    Radia Rzeszów. Nie słucham go nagminnie ale zawsze z sympatią.
                                    Szcególnie po powrotach z wojaży zagranicznych.
                                    Ot swojski klimat, spokój i pewność jutra :)

Podaj jakies konkretne przykłady tego humoru i ojinglowania
                                    heheeh :)

• Gość: Rzeszowianin Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 84.38.160.* 12.02.09, 20:21
                                      Jeszcze raz powtarzam

To antyreklama konkurencji...

Wstyd TOMIKOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radio Rezszów jest NASZYM Radiem. Nie dajmy go obrażać !!!!!!!!!
                                      • Gość: obronek Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.09, 03:35
                                        Matko, tyle Was pracuje w Radiu, czy to jeden koleś się loguje w różny sposób ?
                                        Spostrzeżenia Tomikoo są trafne w 99 procentach i tylko zaangażowany fanatyk nie chce albo nie dostrzega wymienionych wad.

Nikt nie chce robić z Was Eski czy RMFu. Istotne jest aby każde radio miało swój styl... w dobrym stylu ;-).
                                        Radio Rzeszów nie ma nawet możliwości, co wynika z układów i bojaźni o stołki. Starzy muszą jakoś dotrzeć do emerytury, natomiast stara babcia nie może usłyszeć broń boże czegoś młodzieżowego, bo ją to zgorszy i zadzwoni z pretensjami.

I tak drodzy słuchacze RR za nasze pieniądze wegetuje sobie w najlepsze. Do końca. Nas, lub jego.
                                        • Gość: fan Radia Rzeszów Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.rz.izeto.pl 13.02.09, 12:05
                                          Czytam te żale i nie mogę pojąć o co tu biega? czy Nasze Radio Rzeszów
                                          musi "małpować" wszystkie durnowate pomysły konkurencji?.Czy radio
                                          regionalne nie może mieć własnego stylu? i ulegać powinno bełkotowi
                                          innych rozgłośni.Mnie się wydaje że ABSOLUTNIE NIE.To radio ma swój
                                          styl i swoich wiernych słuchaczy,jest w nim wszystko czego potrzebuje
                                          mieszkaniec podkarpacia.Malkontentów nieustannie coś uwiera ciągle
                                          nie to jest grane ,nie ci prowadzą itp,itd.
                                        • Gość: GambaFresca Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: 62.29.173.* 13.02.09, 12:06
                                          Może pogodzę wszystkich. Radio państwowe realizuje zamówienie społeczne na
                                          program tzw. uniwersalny. Zamówienie składa KRRiT wydając wytyczne co do
                                          koncesji, którą radio zobowiązuje się realizować. W tej koncesji większość
                                          elementów jest zupełnie inna, niż w stacjach komercyjnych. Dlatego radio jest
                                          "uniwersalne", czyli dla wszystkich po trochę, a dla nikogo w całości. Taka jego
                                          uroda konstytucyjna jest, i koniec dyskusji.
                                          A że koncesja realizowana jest według założeń "ramówkowych" z lat 70-ych, to
                                          inna sprawa. To powinno ulec odświeżeniu. Większość państwowych stacji sobie z
                                          tym poradziła, to nie.
                                          Inna sprawa to abonament - skoro spółka jest państwowa, dlaczego państwo nie
                                          utrzymuje jej z podatków zwyczajnych, tylko wymyśla podatek specjalny zwany
                                          abonamentem? To akurat jest naganne, ale winą spółki nie jest.
                  • Gość: 30latekniezradia Re: Radio Rzeszów = regionalne ! IP: *.rzeszow.agora.pl 13.02.09, 17:01
                    Panie Tomikoo. Pana wypowiedzi faktycznie są dynamiczne :) Jak
                    współczesne komercyjne rozgłośnie radiowe ;> Proszę jednak zwrócić
                    uwagę, że nie każdy lubi taki format audycji. Proszę zakwestionować
                    rację bytu dla reportaży i programów poradnikowych w radiu
                    publicznym a skończę czytać ten wątek, bo to będzie znaczyło że Pana
                    horyzont i wiedza o XXI wieku i o mediach (tym bardziej publicznych)
                    są niezmiernie ograniczone, wręcz żadne.
                    Radio publiczne nie może być dla wszystkich, radio publiczne powinno
                    mieć misje i poziom, którego nie maja "ojinglowane", dynamiczne i z
                    prostackim humorem bez poziomu rozgłośnie komercyjne.
                    P.S. Problem ze stylistyka ma Pan pisząc, a można edytować to co się
                    pisze, to co się powiedziało na antenie, ciężko. Pan w dyskusji nie
                    przedstawia argumentów tylko się Pan czepia a ocena poziomu tych
                    audycji przez człowieka, który wyraża się na Pana poziomie... jest
                    (proszę wybaczyć) żałosne.
    • Gość: normalny Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.09, 12:03
      to samo jest z telewizja rzeszów!!! zenada poziom telewizji
      osiedlowej-ich specjalizacja to robienie relacji sportowych z jednej
      kamery z komentarzem zamulonego pecaka-oni jak by robili relacje z
      meczu barcelona-real to widz wyciagnał by wnioski ze na meczu było
      300 osób i mimo ze było 3-3 nic sie nie działo (moje ulobiony
      przejaw niepełnosprawnosci pecaka i kolegow to pokazywanie co minute
      pleców dwóch dziadków dziubjacych słonecznik co ma pokazac atmosfere
      na meczu)
      • tomikoo Re: Radio Rzeszów Dno 13.02.09, 12:23
        Miło mi w końcu dostrzec wpisy obiektywne, a nie związane z RR, bo
        wpisy typu fan RR i inne chwalące obecną sytuację i podtrzymujące to
        co stanowi aktualny poziom programowy, jako dobry, stanowi zgrozę
        zdrowego rozsądku, nie rozumiem, jak można pisać durnowate wpisy ,
        że ja czy inni oczekujemy zrobienia z radia Rzeszów np. RMF? Od
        samego początku pisze, w sposób merytoryczny, co jest złe, jakie
        błędy są popełniane, co drażni słuchaczy, a nie karze RR być np.
        Zetką. Jak zwykle najlepszą obroną jest powiedzenie że ``oczekujemy
        Eski, i muzyki umc umc, a jak Ci nie pasuje to zmień stację`` o
        zgrozooo , typowy słowotok, nie mających nic na swoją obronę,
        bojących się o swoje stołki, ludzi (RR)
        niereformowalnych...Tłumaczę i jeszcze raz powtarzam, mam prawo
        wymagać dobrego poziomu programu, który jest przekazywany w sposób
        rzeczowy, godny uznania, z polotem, świeżością, i zgodnie ze
        słownikiem języka polskiego. Niestety RR w obecnej formie jest
        archaiczną formą radiofonii sprzed dobrych 30 lat. Przypominam,
        niema niezastąpionych ludzi, czas niektórych w radiu Rzeszów już
        miną, dajcie szanse młodym...zdolnym, bystrzejszym...ekspresyjnym, z
        chęcią i zapałem do pracy...pzdr;)

• Gość: 50+ Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:11
          Coś mi się wydaje, że Ciebie po prostu tam nie chcieli i stąd takie frustracje.
          Moja rada - popracuj nad SWOIM stylem i ortografią (sic!), a może.... Zapewne
          poprosisz o przykłady - służę: "nie wykształcony"(pisane rozdzielnie?),"pisać
          durnowate wpisy", "niema", "czas (...) już miną". Jeżeli wspominając o młodych,
          zdolnych, bystrzejszych, ekspresyjnych, miałeś na myśli siebie, to.... Za moich
          czasów (to znaczy czasów emerytów i rencistów, które wg. Ciebie, przebrzmiały)
          takie błędy dyskwalifikowały, a dzisiaj? Przypominam jednak o biblijnej belce we
          własnym oku. Przykro mi, że jestem dla Ciebie niemiły, ale sam
          bezkompromisowością swoich ocen, naraziłeś się na ocenę. Pozdrawiam.
          • Gość: Rzeszowianin Re: Radio Rzeszów Dno IP: 84.38.160.* 13.02.09, 13:29
            Racja !!!
            PS. Radio Rzeszów ma więcej stylu niż ZET, RMF i ESKA wzięte RAZEM
            Tomikoo....
            Przyznaj się, w RR Rzeszów pracuje ktoś kto Ci nie leży...
            Wiesz, ja patrzę szerzej - co robią dla np. zainteresowanych
            folklorem rzeszowskim,muzyką klasyczną, mniejszości narodowych ...
            TWOJE FALE TOMIKOO tam nie sięgają - grałbyś na okrągło swoją muzykę
            dla 35 koleżanek i kolegów, chwaliliby Cię w internecie...Może nawet
            zostałbyś kiedyś Dyrektorem TVP RZeszów ...........
            • tomikoo Re: Radio Rzeszów Dno 13.02.09, 15:51
              Słucham właśnie radio Rzeszów;) tj. 13 lutego po godz. 15. haha;)
              zaczynamy, np. piosenka Kowalskiego ``historia jednej znajomości``,
              gdy za oknami atak zimy, świetny dowcip, hmn poczekajmy, co będzie
              dalej…oo uwaga wejście prezentera;) programu ``na popych`` (buhahah
              nazwa jest typowa dla całokształtu RR.) ``mammy yyy błoto po
              śniegowe`` a więc błoto pośniegowe występuje`` rozmawiałem z
              dyżurnymi, także warunki są trudneee, drogi są śliskiee, a
              nawierzchnia i powierzchnia jest taka, jaka jest, wiec nasz samochód
              balansuje`` hehehe, bez komentarza. Ok. wystarczy, jaki to jest
              poziom? Podziwiam tych, którzy mają nerwy i cierpliwość, żeby to
              znieść…w swoich radioodbiornikach.

• Gość: 50+ Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 16:13
                Miałem rację - to nie jest żadna MERYTORYCZNA dyskusja, a raczej próba
                odreagowania. Potępiasz wszystko w czambuł, a nie dyskutujesz. Ktoś musiał Cię
                bardzo skrzywdzić - to przykre, ale nie upoważnia Cię do przesady. Radziłem Ci -
                popraw najpierw swoje błędy (wiedza o muzyce - widzę - też szwankuje), a potem
                zabieraj się za krytykowanie. Zezłościłeś mnie, bo idziesz w zaparte, niedoszły
                dziennikarzu.
                • Gość: hehehehehehehehehe Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.anonymouse.org 13.02.09, 16:22
                  Muszę przyznać, że jestem pozytywnie rozczarowana pańskim
                  koncertem :)

Dwadaście minut po dodzinie jedenastej.

Rozpoczynamy zatem ulubioną audycję naszych słuchaczy, y koncert y
                  piosenek y na y życzenie. Dzisiaj srospoczyna utwor na życzenie
                  Sejlon Djon piosenką Słink Tłins :)))) (Celine Dion - Think Twice)

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
                • tomikoo Re: Radio Rzeszów Dno 13.02.09, 16:43
                  Widzisz? Nawet nie wiesz, co gracie? Myślisz, że ja nie wiem, iż ta
                  piosenka jest Krzysztofa Klenczona? Graliście w interpretacji
                  Kowalskiego, nie nadążasz za postępem czasu, nie pisz bzdur…
        • Gość: Dr Psychol Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 13.02.09, 17:17
          Niestety RR w obecnej formie jest
          > archaiczną formą radiofonii sprzed dobrych 30 lat. Przypominam,
          > niema niezastąpionych ludzi, czas niektórych w radiu Rzeszów już
          > miną, dajcie szanse młodym...zdolnym, bystrzejszym...ekspresyjnym,
          z
          > chęcią i zapałem do pracy...pzdr;)

Tomiko nie chce mi się komentować Twoich wywodów na temat
          słowotoków i innych slinotoków bo to "ni ma sensa" :)
          Napiszę tylko kilka zdań, opierając sie na przykładzie Programu
          Trzeciego Poslkiego Radia.
          "Przestarzała" formuła sprzed 30 lat była świetna. Trójka miała od
          dekad wiernych słuchaczy o bardziej wyrafinowanych gustach
          muzycznych, literackich itd. Po "reformach" z początku naszego
          stulecia, kiedy to dano szansę jak to mówisz "młodym zdolnym i
          bardziej ekspresyjnym" w typie np niejakiego Piotra Łodeja i jego
          debilnego "Trójkowego budzika" (kogo on budzi o 4 w nocy? Piekarzy
          do roboty? Ciecia na stójce?), zrobił się z Trójki której sam
          słuchałem wcześniej, przez ponad 10 lat, zwykły czere
          śniacki samograj którego niestety, z małymi wyjątkami, strawić się
          nijak nie da. Przynajmniej ja nie mogę :)
          Jest to teraz typowe radio dla nikogo. Wybór jest prosty: Albo
          RADIO albo betoniarka. (tak na marginesie, za rozgłośnie radiowe
          uznawać można obecnie praktycznie stacje państwowe wliczajac w to
          RADIO RZESZÓW i wspomnianą TRÓJKĘ, chociaż doskonałe nie są,
          jednakże nadają jakiś zróżnicowany PROGRAM typu: reportaże,
          słuchowiska,adaptacje literatury, dokumenty, programy historyczne,
          muzykę ludową, programy dla dzieci, osob starszych, rolników,
          kabarety, powieści radiowe itd ... Praktycznie cała nadająca reszta
          to betoniarnia :)
          Moim zdaniem "Unowoczesnianie" obecnej formuły RR sprowadzi się do
          zupełnego zbanalizowania, schamienia, i zidiocenia nadawanych
          treści, tak jak to miało miejsce właśnie w Trójce. Takie niestety są
          realia.

Oczywiście nie zwalnia to żadnego prowadzącego z utrzymywania
          należytego poziomu nadawanych programów i doskonalenia warsztatu
          oraz dbałości o język polski. To juz zupełnie inna sprawa.
          Program RR idealny nie jest ale znając życie, jakiekolwiek większe
          zmiany w kierunku tzw. "unowocześniania" wyjdą tej stacji tylko na
          gorsze, co widać doskonale na przykładzie TRÓJKI, która jest
          przecież rozgłośnią ogólnopolską i jako taka posiada o wiele lepsze
          zaplecze oraz bardziej wykwalifikowane kadry niż rzeszowska stacja.
          Skoro nie udało się to w Trójce to tym bardziej nie uda się w
          regionalnym Radio Rzeszów.

Dobre zamiary dobrymi zamiarami ale zycie jest zyciem hehe:)
          Lepiej nie bedzie moze byc jedynie gorzej hehehe.

• tomikoo Re: Radio Rzeszów Dno 13.02.09, 17:36
            Jak zwykle bzdury!!!! Po pierwsze, piszesz, że trójka 30 lat temu
            miała dużą słuchalność , oczywiście, że tak a zastanowiłeś się przez
            chwilę dlaczego tak było? Proponuje zapoznać się z historią
            radiofonii w Polsce, zresztą to nie wystarczy bez wiedzy zza kresu
            historii polityczno – gospodarczo – społecznej nie obejdzie się.
            Zasłanianie się misją jest żenujące!!! Piszę nie po polsku? Nie
            czepiam się zawartości programowej (ramówkowej), cieszy mnie to, że
            są reportaże itd. Neguje jakość!!! Prowadzący, prezentują niski
            wręcz radiowęzłowy poziom,…po drugie, jak śmiesz porównywać RR do
            trójki?? Mówisz, że trójka jest teraz kiepska?? Kolejny przykład
            Twojego niedoinformowania, przypomnę z najnowszej fali badania Radio
            Track SMG/KRC A Millward Brown Company, wynika, że trójka w ciągu
            roku zwiększyła swój udział w rynku radiowym o 1,2 punktu proc.
            obecnie (6,9 proc.). Jest to ich najlepszy wynik, odkąd są
            prowadzone badania przez Radio Track SMG/KRC. Po raz kolejny proszę
            nie piszczcie bzdur…

• Gość: Dr Psychol Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 13.02.09, 17:55
              "Po pierwsze, piszesz, że trójka 30 lat temu
              miała dużą słuchalność "

W którym miejscu tak według Ciebie Drogi Tomikoo piszę ? Co?

Mówisz, że trójka jest teraz kiepska?? Kolejny przykład
              > Twojego niedoinformowania, przypomnę z najnowszej fali badania
              Radio
              > Track SMG/KRC A Millward Brown Company, wynika, że trójka w ciągu
              > roku zwiększyła swój udział w rynku radiowym o 1,2 punktu proc.

Czyli miarą jakośći nadawanych treści jest według Ciebie
              zwiększający się udział w rynku radiowym. Czym większy tym lepszy :)
              A "najwienkszymi artystami" wszechczasów "som" DODA, ZAKOŚCIELNY i
              JOLA RUTOWICZ bo ich udział w rynku zwiększa się z każdą "sekundom"
              hehehe.

Chłoptasiu bzdury to wypisujesz Ty i to potworne. Nie rozśmieszaj
              ludzi :)
              Otwórz może kanał TV z pornolami udział w rynku bedziesz miał jak
              się to nieładnie mówi "jak skurwensyn" panie kochany.
              I kto Ci podskoczy?

Nie wiem jak Ty ale np ladnych parę lat temu program DISCo RELAX na
              Polsacie przebijał wszystko swoją ogladalnością nie wspomnę np KOŁA
              FORTUNY i innych IDŹ NA CAŁOSĆ.
              to był dopiro panie kocahny "poziom", nie tam jakis CHOPIN albo
              cóś :)
              Tak trzymaj, podniecaj się dalej wskaźnikami :)

jakość radia rzeszów nie jest taka zła.
              Może "Na popych" to nie jakieś wyżyny intelektu i elokwencji
              prowadzącego ale to program dla kierowców chłopie :)

A jak smiem porównywac obecną Trójkę do RR?
              A dlaczego mam się nie osmielac niby?
              Obecna Trójka to w przeważajacej częsci jakieś scinki tego co było
              kiedyś. osobiscie wolę Radio Rzeszów i o wiele częsciej ustawiam tę
              stację.
              Przeważnie słucham Dwójki i Jedynki. Trójki prawie zupełnie. A od
              RMF FM wolę nawet Radio Maryja. Przynajmniej jest z czego posmiac
              czasami :)
              • Gość: Prześmiewca Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 22:30
                O słuchalności decyduje język pokolenia,następne pokolenie coś kuma
                (według obowiązującej nowomowy) kolejne niekoniecznie.
                Rzeszowskiego radia może słuchać pokolenie wyżu demograficznego
                lat 50.Czy w tym jest coś złego?Może jest, jak Wam sygnalizuje młodzież.Ja słucham.
                • Gość: Dr Psychol Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 15.02.09, 01:05
                  A ja to co niby? Nie młodzież? I nic bynajmniej nie sygnalizuję
                  hehe :)
                  • tomikoo Re: Radio Rzeszów Dno 18.02.09, 16:34
                    Widzę, że dyskusja coś przycichła, przypuszczam, że wynika to z
                    faktu, że wpisy są robione przez ludzie z RR, bo innym, pewnie radio
                    jest zupełnie obojętne, jak znajdę czas, to wrzucę, nagrane
                    beznadziejne wejścia ``oldprezenterów`` a może gold? Heheh;)
                    • Gość: Łowca Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:09
                      Tomaszku, we własne gniazdo robisz, wierząc do tego że jesteś
                      idealnie ukryty za wielką ścianą pozornej anonimowości w sieci.
                      Nie lepiej napisać wprost? Kto Ci tak dowalił, że żal wylewasz
                      Pajacu? :-)
                      A Ty co sobie myślałeś? Że to będzie studencki radiowęzeł w Pcimiu?
                      Dawaj dalej swoje rewelacje. Koledzy czekają. :-)

Buziaczek,
                      Łowca
                      P.S. W jednym się nie mijasz z prawdą: znasz radio od kuchni. I to
                      na wylot: najlepiej Ci idzie tam zmywanie.
                      • smalltownboy Re: Radio Rzeszów Dno 21.02.09, 09:52
                        Niech pisze prawdę! W końcu to radio utrzymywane z naszych podatków, więc jawność jest jak najbardziej wskazana.
                        • anickk Re: Radio Rzeszów Dno 21.02.09, 14:47
                          smalltownboy napisał:

> Niech pisze prawdę! W końcu to radio utrzymywane z naszych
                          podatków, więc jawność jest jak najbardziej wskazana.

A jaka jest prawda? Ze to radio to dno, a ze np. taki RMF to szczyt
                          profesjonalizmu? Czy, ze RR jest super, a reszta to badziew? Kazdy
                          wierzy we wlasna prawde;)
                          • Gość: Łowca Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:28
                            RMF? Które RMF?
                            Radio Małopolska Fun?
                            Czy może Radio Muzyka Fakty? Nie? Wiadro śmiechu i tyle.
                            Tak się składa, że znam też to podwórko. A właściwie: znałem. Bo
                            teraz to już nawet nie jest podwórko tylko cyrk. Igrzyska dla głąbów
                            i debili. Napędzane tylko kasą i za kasę. Pajac, który zaczął rżnąć
                            tę gałąź, pokrzykujący jak to on się zna i na mediach i na kuchni,
                            pojęcia bladego nie ma: ani o tym o czym pisze ani co do czego
                            porównuje. I tylko to na razie udowodnił. Już samo składanie w jedną
                            beczkę radia publicznego z prywatnym to pokaz pieniactwa i
                            niezrozumienia kwestii podstawowych.
                            A najbardziej mnie rozwaliła ta teoria o "wyreżyserowaniu" każdego
                            wejścia. :D Tak to jest, jeśli bazuje się na domysłach i lekturze
                            szmatławców.

• anickk Re: Radio Rzeszów Dno 20.02.09, 23:37
              tomikoo napisał:

> Proponuje zapoznać się z historią radiofonii w Polsce, zresztą to
              nie wystarczy bez wiedzy zza kresu historii polityczno –
              gospodarczo – społecznej nie obejdzie się.
              > Zasłanianie się misją jest żenujące!!! Piszę nie po polsku?

A ja proponuje sie zapoznac ze slownikiem ortograficznym;)), bo
              niestety ale nie piszesz po polsku i to jest zenujace;)
    • Gość: daniel Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 22:39
      oczywiście, że radio rzeszów jest wszystkim obojętne i nikt go nie
      słucha mając taki wybór innych stacji. Moim skromnym zdaniem należy
      to radio rozwiązać wysłać prezesa Rudolfa ( geologa) na wieczny
      urlop, który nie sprawdził się w telewizji rzeszów. To moi drodzy
      słuchacze solidarność pod przewodnictwem Pana Snieżka byłego szefa
      solidarności w rzeszowie postawiła go na to stanowisko.( obecnie go
      broni ponieważ zasiada w radzie nadzorczej nie zadarmo). Dlaczego ma
      dzisiaj radio rzeszów długi to wie wielki geolog prezes, który poza
      układami i rozrabianiem wewnątrz załogi i jej skłuceniem za swojej
      kadencji nic nie zrobł. Dobrze, że kadencja mu się niedługo
      kończy.Dajmy spokuj temu radiu, ponieważ szkoda czasu i nerwów.
    • Gość: nadia 27 Re: Radio Rzeszów Dno IP: 213.199.195.* 19.02.09, 12:11
      Może ta stacja i nie jest dynamiczna tak jak inne, ale może właśnie słuchacze
      Radia Rzeszów takiej stacji właśnie chcą. Może lubią spokojne głosy prezenterów
      po 50-tce. Na szczęście nie ma przepisu, że tylko modzi ludzie mogą pracować w
      radiu bo moja ulubiona stacja "Trójka" musiałaby wymienić chyba większość kadry.
      Nie widzę nic żenującego w tym, że prezenterzy proszą słuchaczy o sms-y. A
      poruszanie kwestii wykształcenia jest śmieszne. Jest wiele stacji, w których
      prezenterzy nie mają wykształcenia lub przygotowania dziennikarskiego, a jakoś
      sobie radzą i mają swoich słuchaczy. Z tego co wiem Radio Rzeszów prowadzi wiele
      audycji o charakterze społecznym i interwencyjnym, cieszą się one bardzo dużym
      powodzeniem. Już chociażby z tego względu mam dużo uznania dla dziennikarzy
      Radia Rzeszów.A, i jeszcze lista Dino top, przeboje z lat 60,70,80-tych, można
      naprawdę usłyszeć wyjątkowe utwory. Pozdrawiam
    • Gość: PETERPAN Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.09, 16:57
      Radio Rzeszów to jeden wielki burdel antenowy. Ramówka jest bardzo rozstrzelona.
      Trudno zapamiętać i przyzwyczaić słuchacza do konkretnego programu. Zdecydowanie
      za dużo prowadzących występuje na antenie. Poza tym w paśmie dziennym kompletnie
      niekompetentne osoby "opowiadają" o muzyce, na której się nie znają. Brak
      strategii muzycznej - w ciągu dnia kilka razy leci ten sam utwór - zresztą
      ostatnio Pects. Osoby, które tam pracują nie śledzą kompletnie tego co się
      dzieje w muzyce. Raz, dwa i łatwa kasa w pada do kieszeni. Pozdrawiam.
      • Gość: Wendy Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.radio.rzeszow.pl 26.02.09, 12:48
        Widać, że odezwał się kolejny znawca radiowego rynku. Najlepiej żeby
        wszystkie stacje radiowe grały tak jak RMF czy Zet lub ESKA, wtedy
        będzie prostszy wybór: Jak by nie nastawić radio - wszędzie to samo.
        Tylko kwestia tego, kto rozda większą kasę w swoim programie.
        Program też mniej skomplikowany, bo to stacje dla prostych ludzi nie
        potrzebujących wziosłości intelektualnej. Czytając przypadkiem
        niektóre teksty tego forum dziwię się moderatorom, że zezwalają na
        coś takiego.
        • Gość: PETERPAN Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.rzeszow.mm.pl 04.03.09, 00:53
          Drogi/droga P. Wendy, pracowniku wyżej wymienionego radia - "IP: *.radio.rzeszow.pl", jestem tylko odbiorcą, nie znawcą. To właśnie Pani/Pana radio niestety w wielu elementach pije do RMF-u, Zetki, czy ESKi. Dlaczego? Bo podobnie jak w tych stacjach komercyjnych brak rotacji utworów. W kółko to samo z przewagą "klasyków", które niestety można tylko w Radiu Rzeszów usłyszeć. W niektórych pasmach w ogóle "lecą" wciąż te same utwory. Poza tym o ile komercja ma kasę i rozdaje nagrody, to Wasze marginalizowane są do rozdawania pizzy na antenie. Czy tak powinna wyglądać misja publicznego radia? Bardzo fajnie, że nadawane są programy publicystyczne na wysokim poziomie, jest słowo, są informację, są programy autorskie, rockowe, jazzowe, bluesowe, studenckie, czy alternatywne. Ale, czy właśnie tam należy szukać tylko fajnej muzyki. Czy w pozostałym paśmie czas w Radiu Rzeszów się zatrzymał?
          • Gość: nono Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.rzeszow.mm.pl 08.04.09, 21:19
            Powiem tak, znawcą nie jestem i udawac go nie będę. Pamiętajcie jednak, że radio
            to nie jedna czy dwie osoby. Każdy ma swoją funkcję. ?Jeśli ktoś ma program
            muzyczny nie będzie mówił publicyście jak ma robić reportaz i na odwrót. Nie
            bronię Radia Rzeszów, trochę mogłoby sie zmienić. Tylko stacja też musi
            nastawiać się na własnego odbiorcę - w tym przypadku nie są to niestety ludzie
            młodzi- przynajmniej nie w większości. A święte jest hasło- jak coś jest do
            wszystkiego to jest do niczego!!!! Nie chcesz - nie słuchasz, chcesz- słuchaj! i
            już...
    • Gość: Tom Horror !!! IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 10.04.09, 08:02
      ostatnio coraz częściej na antenie RRz pojawia się babcia Wiszowa,
      tragedia... Dla młodych nie ma miejsca a sciąga się wiekową
      emerytkę... Po co męczyć babcię - przecież ona ledwo oddech łapie a
      i sztuczna szczęka obluzowana.
      • Gość: Tom Audycje Ukraińskie IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 10.04.09, 08:11
        To jest kompromitacja wobec turystów przyjeżdżających do naszego
        regionu... Potem mają nas za Ukraińców. Czy rozgłosnia regionalna we
        Lwowie nadaje audycje w j. polskim?? Jak Ukraińcy chcą mieć swoje
        radio to niech stworzą sobie własną rozgłośnię za własne pieniądze.
        Za moje pieniądze nie życzę sobie słuchać w Polskim Radio propagandy
        UPOwskiej.
      • smalltownboy Re: Horror !!! 14.04.09, 15:25
        Ja uważam, że właśnie Wiszowa, jako jedyna w tej chwili nadaje się do mikrofonu
        w Radiu Rzeszów. Młode pokolenie jest beznadziejne - nie umie mówić. Kiedyś
        jeszcze był Tadeusz Rogoyski, on także miał głos radiowy. Niewielu jest
        prezenterów charakteryzujących się tzw. głosami radiowymi.
    • Gość: fan Radia Rzeszów Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.rz.izeto.pl 14.04.09, 21:07
      W naszym Radio Rzeszowskim pracował doskonały dziennikarz Tadeusz
      Rogoyski ale się znudził decydentom z Bożej łaski.Miał fantastyczną
      słuchalność swojego programu"Radio Forum" które prowadził z werwą i
      polotem.W audycji zabierało głos wielu radiosłuchaczy,obecnie ta
      audycja zeszła"na psy".
    • Gość: smalltownboy Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.interblock.pl 15.04.09, 20:32
      www.wirtualnemedia.pl/article/2672963_Radio_Zet_liderem_w_Rzeszowie_i_Zielonej_Gorze.htm
      Tutaj są wyniki słuchalności m.in. dla Rzeszowa. RR jest na 6 miejscu w Rzeszowie, to i tak lepiej od Radia Lublin, które jest 8 w swoim mieście, ale Radio Kielce jest ewenementem w Kielcach, bo jest 2.

www.wirtualnemedia.pl/article/2671046_Bydgoszcz_i_Olsztyn_bastionami_RMF_FM.htm
      • Gość: takitam Re: Radio Rzeszów Dno IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 23:36
        a co myślicie o Radiu Biwak. to chyba jedna z lepszych adycji radia rzeszów moze warto zmienic nazwe :-)
        • Gość: Tom Babcia Wiszowa niestety straszy coraz częściej IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 20.07.09, 14:30
          żenada!!! Młodsi wyjechali na wakacje a w tym czasie dziadki szaleją
          na antenie. "Tu Ziesiuf" ...
          • Gość: takitam Re: Babcia Wiszowa niestety straszy coraz częście IP: 77.255.253.* 20.07.09, 22:28
            a czy my o tym samym rozmawiamy ??? może jakieś konkrety ????
    • Gość: Iwk Re: Radio Rzeszów Dno IP: 212.160.110.* 21.07.09, 06:15
      Proponuję słuchać Radia Maryja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka