arahat1 kler za wszelką cenę nie odda daniny jaka RP 09.03.09, 08:41 placi co roku...nie podzieli sie zbiednymi w kryzysie..oni maja wyzsze cele! konto musi rosnac i zasilac watykan.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet Re: Mania wielkości księży coraz większa 09.03.09, 08:43 co da nowy kościółek skoro stare nie spełniają swojej roli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: co da nowy kosciół gdy stary nie spełnia roli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 08:48 co da nowy kosciół gdy stary nie zdał egzaminu z jego przeznaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quick Kościół za wszelką cenę IP: 156.17.73.* 09.03.09, 09:08 Szanowny Panie Prezydencie ! Jestem z Pana dumny ! Proszę się trzymać i nie popuszczać czarnej mafii ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Bujara za wszelką cenę IP: *.ostnet.pl 09.03.09, 09:24 chce wmówić Polakom że wolą kolejny hipermarket niż kościół, Oj ta Gazeta to szmatławiec nie z tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kościół za wszelką cenę IP: 79.139.92.* 09.03.09, 09:27 Prezydent wstyd, zapomniales z Bp-em Frankowskim byliscie po jednej stronie kiedy pracowales dla Ojca Rydzyka w Naszym Dzienniku przed wyborami taki katolik ? Czas ucieka zebys nie plakal, WROCISZ do BOGA Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Kościół za wszelką cenę 09.03.09, 10:41 Bóg nie istnieje, kto twierdzi inaczej ten pasożytuje na naiwności ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Kościół za wszelką cenę IP: *.botany.gu.se 09.03.09, 14:32 Uwazasz, ze Bog wspiera bezprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Titta.Nie obrażaj Pana Boga. IP: *.rze.vectranet.pl 09.03.09, 14:48 On jest zbyt wielki,potężny i widzący.Pozwala wieprzom nieco pohasać.Wypłaci niebawem.Jemu nigdzie nie śpieszno-to wieczność.A te sługi złotego cielca uzurpują sobie nadane prawem antychrysta pośrednictwo do niego.Jeśli już to nie ten kierunek.To raczej w stronę ciemności.Oni udaja tylko że są ziemskim personelem Pana Boga.Głoszą jedno a robią całkiem odwrotnie.W to Boga nie należy mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta do Yupi IP: *.botany.gu.se 09.03.09, 15:16 A to ja go w to wmieszalam? Raczej chcialam, zeby sie przedmowaca zastanowil jakie glupoty pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta do Yupi IP: *.botany.gu.se 09.03.09, 15:21 Ach jeszcze jedno: nie mysl tez sobie, ze dla Boga rzesze katolikow (tych zwyklych, szarych "owieczek") sa obojetne. Wiec boli jak sie widzi, ze ludzie sa manipulowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso i Kaczo Re: do Yupi IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 09.03.09, 16:03 Niestety, "titto" - to jest li tylko twoje pobozne zyczenie... Praktycznie cala historia ludzkosci wskazuje na to, iz Bog (o ile istnieje) przyzwala na bol, placz, glod, morderstwa, tortury i wszelkie mozliwe plagi! Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Kościół za wszelką cenę 09.03.09, 16:37 skoro przestrzega prawa, to moze i lepszy katolik od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stwierdzenie Kościół za wszelką cenę IP: *.tvkdiana.pl 09.03.09, 09:32 "Nie myśmy ten krzyz postawili, tylko ludzie" - świadczy o tym ze Kościół to nie ludzie... Kto więc odpowie na pytanie: Kim lub czym jest Kościół? Najlpeiej, gdyby zrobił autor "stwierdzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkarpacki Obłuda, pycha, chciwość, zakłamanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:40 Tak wygląda dzisiaj polski kościół. Zamiast jednać wiernych księża kłują w oczy przepychem i luksusem w jakim żyją. Wczoraj wysłuchałem listu biskupa tarnowskiego i byłem zszokowany. Apelował między innymi do przedsiebiorców żeby w dobie kryzysu nie zwalniali pracowników. Pytam więc jak kościół wspomaga państwo i obywateli w kryzysie? Czy obniżył składki, opłaty za śluby, pogrzeby lub intencje? Czy odpuścił sobie np. coroczną kolędę żeby nie doić z kasy biednych ludzi. Jak był u mnie w tym roku księżulko z wizytacją po kolędzie to biadolił, że tyle ludzi może stracić pracę, ale po kopertę łapę wyciągnął i nawet mu nie zadrżała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbdo Re: Obłuda, pycha, chciwość, zakłamanie! IP: *.ols.vectranet.pl 09.03.09, 14:49 no to dlaczego wpuszczasz byka do domu, gonic darmozjada, niech wezmie sie za ucziwa robote, bo ta banda chcaialaby tylko brac bez jakiejkolwiek wzajemnosci i pieprzyc androny o jednosci Kosciola z narodem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Obłuda, pycha, chciwość, zakłamanie! IP: *.rze.vectranet.pl 09.03.09, 14:58 Akurat w moim przypadku się pomyliłeś.Nie uczestniczę,nie wpuszczam.Od chyba 15 lat kiedy wieprz ośmielił mi się powiedzieć mojej ślubnej.Co łaska,ale nie mniej niż 50 zł.Jakbym dostał obuszkiem w głowę.Nie chcę tego dziadostwa widzieć.To chodzący urząd skarbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso i Kaczo Re: Obłuda, pycha, chciwość, zakłamanie!!! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 09.03.09, 15:59 Ja, na szczescie, mieszkam juz w kraju gdzie cos takiego jak "chodzenie ksiezy po koledzie" nie istnieje, a swoje przychody i wydatki musza rozliczac tak jak i wszyscy inni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kościół za wszelką cenę IP: 79.139.92.* 09.03.09, 09:42 Bujara tak tylko pisze ciekawe jakie pochodzenie moze przybyla z IZRAELA w koszyku sprawdzic pochodzenie do 3 pokolenia i jasne wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Kościół za wszelką cenę 09.03.09, 09:52 Oczywiście, że kościół chętnie przejmie teren. Kościół zawsze i wszystko przyjmie darmo. Przypominam, że państwem kościelnym jest Watykan nie Polska. I póki co czarni, brązowi, biali mają się stosować do prawa ustalanego przez państwo. Już dość kler dostał od tych dupolizów z rządu w walce o elektorat i żadne ku...e diecezjalne ni nawet ku...e biskupie tu nie pomoże. Modlitwy i posługa wiernym to wasze zadanie, a nie grabież i zajmowanie prawem kaduka wszystkiego co według was się wam należy czy podoba. Pokory trochę wieprze spasione(!) kosztem głupich owieczek waszych - szamani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso i Kaczo Re: Kościół za wszelką cenę itd. IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 09.03.09, 15:11 Buta, pycha i pazernosc kosciola rzymsko-katolickiego w Polsce juz dawno temu przekroczyla wszelka miare przyzwoitosci! A glowny problem jest w tym, iz wiekszosc przecietnych obywateli, urzednikow oraz politykow - po prostu - obawia sie w czymkolwiek sprzeciwic wladzy koscielnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Kościół za wszelką cenę 09.03.09, 10:13 brawo brawo, walka z cwanymi facetami co poubierali się w czarne sukeinki (inaczej transwestyci) to walka ze złem, brawo, oby pan prezydent stał się przykładem dla innych, należy wyleczyć nasz kraj z tej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Powstrzymac ekspansje przedsiebiortwa Kosciol 09.03.09, 11:34 Nie pozwolic na lamanie prawa.Stalowej Woli wystarczy tyle kosciolow,ile jest.I tak w nich pustki.Po co kolejna budowla za 50 milionow w czasach kryzysu?Dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ja bym się tam nie certolił i wysłał dźwig wraz z 09.03.09, 11:38 ciężąrówką i wywiózł krzyż do miejskich magazynów, gdzie zostałby z całym szacunkiem zdemontowany a jego części (gdy już krzyżem nie będzie) zniszczone. Ponadto zrobił bym wszystko, aby radni uchwalili plan zagospodarowania przestrzennego dla tego pagórka. Można by tam zlokalizować na przykład Dom Kultury, kino... Wszystko, tylko nie obiekt religijny. A jeżeli już przekazać na cele religijne, to może konkurencji, która postawiłaby tam jakąś cerkiew? To byłaby kara dla kościoła katolickiego za bezprawne działania zmierzające do kradzieży miejskiego gruntu. Najlepsza i pouczająca. Coś mi mówi, że duchowni zapomnieli o Bożych przykazaniach już dawno. Poza tym nie rozumiem co to znaczy za darmo? Co znaczy, że chętnie wezmą? Jeśli wierni kościół chcą sobie budować to na własnym gruncie i za swoje pieniądze. Dosyć pasienia bezczelnych i coraz bardziej rozpaskudzonych katabasów, którzy uważają i zachowują się jak święte krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja bym się tam nie certolił i wysłał dźwig wr 09.03.09, 12:42 leszekes napisał: > ciężąrówką i wywiózł krzyż do miejskich magazynów, gdzie zostałby z > całym szacunkiem zdemontowany a jego części (gdy już krzyżem nie > będzie) zniszczone. Nie, daj spokój. Zaraz potem miałbyś tam jakiegoś oszołoma, który postawiłby własny i opiekował się tymi postawionym przez kumpli. Las krzyży. Zresztą niewykluczone, że po tym artykule obecny krzyż poczuje się zagrożony i zwoła kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Ja bym się tam nie certolił i wysłał dźwig wr 09.03.09, 16:43 jak to drzewiej bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Oddajcie cześć waszemu bogu - mamonie 09.03.09, 12:07 Tak oto mafijna korporacja watykańska wyciąga od obywateli RP kolejne tereny. Gdyby piekło istniało, funkcjonariusze Watykanu pierwsi by się tam znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Oddajcie cześć waszemu bogu - mamonie 09.03.09, 16:45 ja bym sie tego Mamona obawial na miejscu kleru... to realny demon, czesto obrazowany i dosc podly. A droga ktora ida to droga w przeciwna strone do tej ktora szedl Chrystus. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Jak mawiał inż. Mamoń, nic się nie dzieje 09.03.09, 17:43 a polakożercza, watykańska, czarna stonka pożera nam kraj kęs po kęsie trawiąc pomału i sącząc obezwładniający jad fanatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Kościół za wszelką cenę IP: 78.133.161.* 09.03.09, 12:24 A ja nie rozumiem, jak przedstawiciele obcego państwa, mogą mieć tak wielki wpływ na podejmowane decyzje w Polsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bidifon Kościół za wszelką cenę IP: *.rzeszow158.tnp.pl 09.03.09, 12:30 Brawo Panie Prezydencie !!! Niech Pan nie ulega zakłamanemu klerowi. Zachowują sie bezczelnie i infantylnie !!! Nie dziwię się że doprowadzili Pana do takiego zdenerowowania bo sam czytając ten artykół dostaję białej gorączki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik chamy i złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 13:09 "...podejmiemy rozmowy z urzędem na temat przejęcia od miasta tej nieruchomości. Chętnie ją weźmiemy. Już nawet dzwoniłem do kancelarii prezydenta, ale mnie nie połączono - opowiada ks. Gil." WEŹMIEMY - to dokładnie podsumowuje stanowisko tej pazernej bandy. Oni by wzieli całą Polskę, a z nas zrobili niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: chamy i złodzieje 09.03.09, 16:55 Za to samo trąbią na lewo i prawo, jaka ta nasza ziemia cenna, taka nasza, taka swoiska, srebra rodowe... buuuuuhuhuhuhuh.... Szkoda tylko, że rozrywaja ja kawalek po kawalku na rzecz Watykanu udajac przy tym "funkcjonariuszy naziemnych" Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer Czarną bandę należało powstrzymać już 09.03.09, 13:12 w 1989r.-tak jak Hitlera w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.G. Kościół za wszelką cenę IP: *.star.net.pl 09.03.09, 13:18 Ludzie postawili krzyż? Ci sami ,,ludzie,, których bronił proboszcz Frankowski 20 lat temu, którzy pod bramą Huty zastrzelili wychodzącego pracownika P.G./przestępczość gospodarcza/MO? Popiełuszko to ofiara, trzeba również pamiętać i inne ofiary tych ,,ludzi,,! To nie jest tajemnica, może IPN rozwiąże tą zagadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Wreszcie jakiś normalny prezydent miasta w polsce IP: *.range86-152.btcentralplus.com 09.03.09, 15:01 Wreszcie człowiek udowodnił, że jest Polakiem a nie szpiclem watykańskim na usługach byłego funkcjonariusza z Hitlerjugend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaszokowany "Chętnie ją weźmiemy." IP: 193.110.123.* 09.03.09, 15:23 czy jest w Polsce organizacja która legitymuje się większym qurestwem i zachłannością ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruczek Kościół za wszelką cenę IP: *.tvkdiana.pl 09.03.09, 15:24 Poświęcono kradzione, będzie nowe dzieło ewangelizacji, na chwałę Bożą. Jak się pozbyć z mojego kościoła takich biskupów i księży kłamców,zbyt przywiązanych do dóbr materialnych łgarzy i siegających po władzę jak najbardziej świecką ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Kościół za wszelką cenę 09.03.09, 15:57 nie ma nic swietego dla pazernych katabasow i przekletych klech. na polach elizejskich ich nie bedzie. beda w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Brawo pan prezydent! 09.03.09, 16:32 Czas powiedzieć dość takim księżom. Oni zyją mentalnie jeszcze za PRLu, buntują ludzi przeciw władzy i za nic mają sobie prawo. "Co boskie Bogu co cesarskie cesarzowi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Brawo pan prezydent! IP: *.bb.sky.com 10.03.09, 16:33 Szlezak wlasnie zyskal moj glos w nastepnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus a może by tak kogoś ukrzyżować 09.03.09, 17:25 na tym krzyżu? Choć może lepiej nie, bo zaraz batmani zaanektują ten teren jako miejsce święte, i zamiast kościoła to trzasną jakąś bazylikę czy inny kleromarket a la Licheń i jeszcze pielgrzymki będą się plątać. Ale Edzia biskupa można by tam publicznie zgrillować ku uciesze stalowowolskiego ludu. Inaczej trzeba będzie zmienić nazwę miasta na Biskupia Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Kościół za wszelką cenę IP: *.chello.pl 09.03.09, 17:37 Kościół nie płaci podatków. Ograbia społeczeństwo. Szarogęsi się w Polsce. Rząd praktycznie nie istnieje bo nic nie robi albo się ich boi. Komuchy się nie bały i musieli ich słuchać. Demokracja nasza to kompletna anarchia. Państwo wyzyskuje własnych obywateli podatkami a kosciół co ma tyle kasy i wywozi ją do watykanu podatków nie płaci jak mafia.Oni tez podatków nie płaca. Odpowiedz Link Zgłoś