Dodaj do ulubionych

Praca Transsystem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:37
moze ktos pracowal lub pracuje w tej firmie,praca w dele gacji w
kraju lub za granica,opinie zarobki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ehhhhh Re: Praca Transsystem IP: 141.32.72.* 22.07.09, 20:56
      chodzi ci o monterke?
      • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 09:52
        tak, oraz o zarobki.
        • Gość: ehhhhhh Re: Praca Transsystem IP: 141.32.72.* 23.07.09, 12:19
          ladnie to ujales "delegacja" pisz ze jedziesz zapie**** a nie
          owijasz w bawelne. napisz gdzie cie wysylaja? bruksela? wolfsburg?
          RPA? kaluga? ijakie masz papiery i co bedziesz tam robil. i czy masz
          jakies doswiadczenie to powiem ci ile mozesz dostac;]
          • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 12:58
            Prawdopodobnie Wolsburg,Bruksela lub jeszcze gdzieindziej jako
            monter doswiadczenie male. Zapieprzania sie nie boje, jak mozesz to
            okresl zarobki no i jak ogolnie jest?.
            • Gość: doehhh Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:07
              jak mozesz opisz warunki finansowe itd.
              • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 10:55
                na ,,reke" wychodzi średno 3 i pół tysiąca zlotych,..
                • Gość: gosc Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:11
                  A w kraju w delegacji?.
            • Gość: s. Re: Praca Transsystem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.03.11, 18:22
              mi sie tam dobrze pracuje.
    • marekp86 Re: Praca Transsystem 26.08.09, 00:32
      mnie by interesowały jakie są tam warunki pracy no i jaka płaca na stanowiskach
      inżynierskich.
      Mam na myśli konkretnie technologów i programistów CNC.
      Jeżeli ktoś się orientuje to byłbym bardzo wdzięczny za wszystkie informacje...
      • Gość: gosc Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:07
        przylaczm sie do pytania.
      • Gość: krystek [...] IP: 213.25.24.* 12.10.09, 12:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Paweł Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:19
          Nie wiem co ma na celu opluwanie jedynej firmy w regionie która w czasach kryzysu i tak dotkliwej redukcji kontraktów w branży motoryzacyjnej jakoś ustrzegła się grupowych zwolnień i generalnie może z opóźnieniami ale jednak wypłaca pieniądze i jest wiarygodna. Firma cały czas walczy o nowe kontrakty mimo tak bardzo dotkliwej sytuacji na rynku.

Jeśli czujesz się oszukany lub uważasz że firma nie wywiązała się z zobowiązań , byłeś traktowany źle to idź do sądu pracy i jeśli masz dowody na to jestem pewien że wygrasz a póki nie masz konkretów to przestań rzucać błotem bo firma jak mało która dba o pracowników.
          • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 16:38
            no niby firma trzyma się na rynku ale zwolnienie się nie ustrzegła. Nie ma co owijać w bawełne, o pracowników to akurat firma nie dba. Skoro kontrakt wykonują pracownicy fizycznie powinno sie jedna włożyć troszke wysiłku w to aby po jednym czy dwuch kontraktach taki już doświadczony pracownik został na dłużej, no bo przecież łatwiej i szybciej sie robi z kims takim i tu tkwi słabość firmy, co kontrakt to 50% niedoświadczonych żółtodziobów bo tych doświadczonych dawno olano. W takich warunakch nie pracuje sie konfortowo. Planowanie też zresztą leży na łopatkach, kto był ten wie. Co do pieniążków... nieprzyjemne numery się zdarzały ale pieniążki mimo wszystko sa niezłe
          • Gość: teresa Re: Praca Transsystem IP: 62.133.128.* 01.02.10, 12:10
            i ty wierzysz w te sądu pracy czy PIPy???? Oddasz sprawę do sądu , będzie
            ciągnąć się latami , wydasz na adwokata kilka tysięcy i dostaniesz miesięczne
            odszkodowanie???/ Człeku , gdzie ty żyjesz? albo jesteś przydupasem Sroki i jego
            świty
            • Gość: rt Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 12:41
              teresa czego piszesz pod roznymi nickami boisz sie?
    • Gość: ado Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 20:38
    • Gość: jaceki Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 21:34
      chcesz to pruboj ale jest ciekawie i ciezko czasami 330 godz na
      miesiac
      • Gość: gość( Re: Praca Transsystem IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 22:22
        no to ci zazdroszcze...160 godz płatne normalnie, a reszta podwójnie..zgodnie z
        prawem pracy.
        • Gość: tvg Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 08:29
          podobno mają jakieś duze przetargi w tym roku,moze beda jakies
          przyjecia.
          • Gość: zainteresowany Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 11:09
            witam czy ktos cos wie na temat przyjec do firmy w tym miesiacu lub w lutym..???
            • Gość: pracownik TS Re: Praca Transsystem IP: 194.242.23.* 30.01.10, 06:37
              Z TEGO CO MI WIADOMO TO W STYCZNIU ANI W LUTYM PRZYJĘĆ NIE BĘDZIE ROBOTY I TAK
              LEDWIE STARCZA DLA OBECNIE ZATRUDNIONYCH
              • Gość: rt Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 08:57
                A takie ponoc maja przetargi
                • Gość: Greg Transsystem to wyzysk i chamstwo. Uciekaj stamtąd IP: 62.133.128.* 01.02.10, 12:06
                  póki masz gdzie bo pracowałam tam i kazali mi pracował po 12-14 godz. ,
                  pieniędzy za nadgodziny to nikt nie zobaczy, jak masz małe dzieci - to twierdzą
                  ,że to twój problem, po macierzyńskich nie przyjmują do pracy, a prezes -to
                  ...szkoda gadać , jaki to wstrętny człowiek
                  • Gość: P Re: Transsystem to wyzysk i chamstwo. Uciekaj sta IP: *.rzeszow.pl 02.02.10, 13:22
                    kretyn jesteś i tyle.
    • Gość: S Re: Praca Transsystem IP: *.rzeszow.mm.pl 02.02.10, 22:07
      ludzie nie oszukujcie się i nie dajcie sobą pomiatać za 3,5 tys zagranicą!
      Ja pracowałem za 8 i 10 tys na miesiąc i tylko to mi dawało siłę na pracę po
      min 12 godz dziennie 7 dni w tygodniu. gdybym wiedział że za 3,5 tys ktoś
      jebie to bym mu ręki nie podał..

• Gość: zainteresowany Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 18:37
        witam jak tam obecnie z praca w firmie ? jakies przyjecia sa spodziewane,,,,,??
        • Gość: ja Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 05:46
          pewno silnych nie koniecznie mądrych zawsze trzeba ;-)
    • simonfiolek Re: Praca Transsystem 14.05.10, 15:42
      Witam spotkalem w ciagu ostatnich kilku lat pare osob z transsystemu
      ci wszyscy z poza kadry kierowniczej nie maja tam latwego
      zycia.Chetnie bym nawiazal kontakt z bylymi lub obecnymi
      pracownikami oferuje podobna prace na duzo lepszych warunkach
      info:szymonfialkowski@gmail.com
      • Gość: Gość Kontrakt IP: *.248.247.2.skyware.pl 18.06.10, 22:54

Witam chcą mnie przyjąć tylko mówią coś o kontrakcie a nie o umowie o pracę i co
        wy na to
    • Gość: Arek Re: Praca Transsystem IP: *.rzeszow.mm.pl 27.09.10, 17:32
      Ja pracowałem przez jakiś czas w tej firmie, ale potem z powodów osobistych przeniosłem się w inną część kraju i po 2 latach doświadczenia w transsystemie nie miałem większych problemów ze znalezieniem pracy w branży. Tak więc troche sie tam nauczyłem, zważywszy na to że przyszedłem prosto po szkole, bez doświadczenia. Na początku owszem bywało raz lepiej raz gorzej ale jak ktoś chce pracować, robi co do niego należy to sobie na pewno poradzi.
      Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy przychodząc od razu żądają zarobków na poziomie kierowników i premie co miesiąc, a do tej pory niewiele mieli wspólnego z branżą.
      Także warto spróbować, zobaczysz jak to wszystko wyglada od środka, a jeżeli stwierdzisz że coś ci nie pasuje to przecież nikt cie siła nie zatrzymuje, zawsze możesz podziękować. Jak nie spróbujesz bedziesz załować, ze zmarnowałes okazje :)
      • Gość: Artur Re: Praca Transsystem IP: *.150.163.35.csa-net.pl 27.10.10, 07:55
        Ja co prawda pracuje w Transystemie od niedana ale nie wiem skąd ta nagonka. Praca owszem wymaga wysiłku, ale to chyba nic dziwnego w tej branży, no chyba że ktoś chciałby dostawać pieniądze za samą obecność w firmie. Osobiście to nie mam powodów do narzekań.
        • Gość: Stalowiec Re: Praca Transsystem IP: *.ostnet.pl 07.11.10, 17:27
          ''Jak nie spróbujesz to może pożałujesz'' a tak na marginesie to chyba logistyka leży w firmie. generalnie za dużo kolesi w biurach siedzi i to dosłownie.
          • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.10, 22:56
            Witam wszystkich.To co piszą w gazetach i mówią w telewizij to jest wielkie kłamstwo.Firmom kooperującym i usługodawcom płacą po 8 miesiącach po terminie,dziadostwo,proszenie o swoje pieniądze.Ludziom jeszcze płacą choć cały czas okrawają im pensje , patrzeć tylko jak to wszystko padnie.
            • Gość: Olek Nieznajomość prawa (pracy) szkodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 09:22
              Czytając niektóre z powyższych komentarzy utwierdzam się w przekonaniu, że nieznajomość prawa (w tym przypadku pracy) szkodzi. Narzekanie i wypisywanie anonimowych postów na forum nie przyniesie żadnego efektu. Jeśli ktoś z Was, czuje się poszkodowany, wykorzystywany, oszukany przez swojego pracodawcę, polecam udać się do sądu pracy. Sprawy wcale nie ciągną się latami i 99,9% z nich rozpatrywanych jest na korzyść pracownika!
              Ponadto, jeśli ktoś uważa że należały mu się dodatki za nadgodziny a ich nie otrzymał to jest najzwyklejszym w świecie frajerem. I głośne przyznawanie się do tego jest co najmniej żenujące.
              Przypominam ponadto, iż będąc w zagranicznej delegacji obowiązują nas przepisy wynikające z lokalnych przepisów prawa pracy i zapisów np związkowych danej branży. Mowa tutaj o wymiarze godzin pracy, minimalnym wynagrodzeniu przysługujacemu za pracę na danym stanowisku, dodatkach za pracę w godzinach nocnych, nadliczbowych oraz warunkach szczególnych i niebezpiecznych.
              Kilka lat ltemu głośny był przypadek jednego z polskich podwykonawców, firmy ZRE (Zakłady Remontowe Energetyki), świadczącego uslugi dla irlandzkiej firmy branży energetycznej. Polski podwykonawca płacił swoim polskim pracownikom zaniżone stawki wynagrodzenia, niezgodne z przyjętymi zapisami w irlandzkim prawie. Irlandzki związki zawodowe wielokrotnie zwracały uwagę polskimu podwykonawcy na prawne niedociągnięcia. Sprawa znalazła swój finał w sądzie. Wyrok nakazywał wypłacenie zaległych wynagrodzeń 200 pracowników polskiego podwykonawcy.
              • Gość: Reniu Re: Nieznajomość prawa (pracy) szkodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:40
                Ale ignorantia facti non nocet. Można danego faktu nie znać.
                A dzieje się to dlatego, że świadomość prawna pracowników jest bardzo niska i stąd też te nieporozumienia koniec kropka.
                • Gość: Blenda Re: Nieznajomość prawa (pracy) szkodzi. IP: *.150.163.35.csa-net.pl 14.01.11, 11:10
                  Juz od dawna można zauważyc, że co i rusz publikuje sie opinie jak to pracownikom w Transystemie źle i nieodbrze. Czsami to wygląda tak jakby komus zależało na takiej xłej reputacji tej firmy
                  • Gość: GOŚĆ Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 00:08
                    Czy są lub będą w najbliższym czasie przyjęcia do firmy???
                    • Gość: Gość Re: Praca IP: *.150.163.35.csa-net.pl 04.02.11, 08:53
                      Nie wiem czy będą, ale firma ma sporo nowych kontraktów więc całkiem mozliwe. Najlepiej zapytaj na stronie na pewno jest kontakt do biura personalnego ;)
                      • Gość: Besko i oklice Re: Praca IP: 2.208.95.* 04.03.11, 09:22
                        Każdy pracujący w TS widzi, że większość postów pisana jest przez wazeliniarzy oddelegowanych na fora dotyczące Transsystemu aby postawić TS jak w najlepszym świetle. Niestety rzeczywistość zaprzecza temu co wazeliniarze próbują tu wcisnąć. Prawda jest nie do podważenia. Ta firma gwałci wszystkie prawa pracowników i prawa skarbowe. Trochę faktów: system wypłat nie ma nic wspólnego z zawartą umową o pracę. Pracownicy oczekujący na następny kontrakt a trwa to czasami miesiącami muszą podpisać in blanco prośbę o urlop bezpłatny za okres oczekiwania na kontrakt. Za czas oczekiwania na nowy kontrakt nie dostają ani grosza! Nie płaci się nadgodzin i dodatków za przepracowane soboty, niedziele i święta. Nie dostaje się należnych płatnych urlopów za przepracowane weekendy i święta. System wypłat oparty jest programie komputerowym gdzie formuły i normy czasowe biją w du.ę niesamowicie. Kierownik montaży i dyrektor finansowy dodatkowo obcinają płacę przy tzw. zatwierdzaniu wypłaty. Pracownik nie dostaje żadnego dokumentu ukazującego poszczególne pozycje wypłaty. Praca w TS wykonywana jest w warunkach szkodliwych ale firmie nie przeszkadza to w gwałceniu Art. 151 Kodeksu Pracy i zmusza pracowników do pracowania w nadgodzinach. Kierownik budowy wykonuje wypłatę w kilku wersjach. I tak: prawdziwa wypłata (prawdziwa ilość przepracowanych godzin w danym miesiącu) wysyłana jest do TS. Druga dokumentacja wypłaty (8 godz. dziennie x 5 dni w tygodniu) wykonywana jest dla ewentualnej kontroli ZUS lub Urzędu Skarbowego. W przypadku budowy w Niemczech robi sie trzecią dokumentację wypłaty dla kontroli niemieckiej ( 7 godz. dziennie x 5 dni w tygodniu) Podpisywana lista obecności dotyczy pracy 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku. Monterzy na budowie przechodzą pranie mózgów i są przeszkalani przez kierowników budowy na wypadek kontroli budowy przez instytucje do tego upoważnione. Kierownicy z kolei mają robione pranie mózgów od kadrowej i kierownika działu montażu. Monterom wbija się do głowy co mają mówić w czasie kontroli. Dokładnie podaje im się kwoty brutto i netto jakie niby zarabiają w TS. To samo dotyczy przepracowanych godzin. Monterowi nie wolno powiedzieć prawdy o 300 godzinach przepracowanych w miesiącu. Mogą mówić tylko o 8 godz. dziennie przez 5 dni w tygodniu. Czyli tzw. NORMATYW tj. 168 lub 176 godz.!! Z tego normatywu TS rozlicza się w Urzędzie Skarbowym i ZUS. Jak gwałcone jest Prawo Skarbowe to nie muszę wyjaśniać!! O innych przekrętach nie chcę już pisać!! Każdemu mającemu wątpliwości mogę powiedzieć, że potwierdzi to co tu przeczytał po pierwszym miesiącu pracy w tej firmie a zwłaszcza po pierwszej wypłacie!! W jakich warunkach pracują ludzie na warsztacie to każdy wie i tego nie muszę wyjaśniać!! Słowa współczucia dla spawaczy i malarzy!! Nie muszę wyjaśniać również sprawy cięcia wypłat na warsztacie w ostatnim czasie i co odpowiada p. So..k pracownikom upominającym się o „obcięte” kwoty. Czy odpowiedź - "To się zwolnij!!" jest na miejscu?

PS. Dlaczego usuwane są z forum posty ukazujące prawdziwe oblicze tej przestępczej firmy????????????????????????????????????????????????????????????/
                        • Gość: Wyzyskiwany Re: Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:35
                          Jak ta firma utrzyma się na nogach jeszcze przez rok to piekło zamarznie, a to jak się traktuje pracowników w tej firmie kilka osób wcześniej to opisało banda chamów i złodziei
                          • Gość: lop Re: Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 19:47
                            Może właśnie to dlatego ze mają klopoty nie wyplacaja wynagrodzen a zamiast zwalniac pracownikow wysylaja na urlop, chyba to lepsze od bezrobocia
                            • Gość: vnghmjnmj Re: Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 21:23
                              ghjgfjmvhmvhmm
                              • Gość: wrona Re: Praca IP: 188.191.201.* 26.10.11, 21:16
                                Nie ma kasy bo ląduje na kątach szwajcarskich kolego!! pola golfowe kosztują :)
    • Gość: adam Re: Praca Transsystem IP: *.rzeszow.mm.pl 25.03.11, 21:00
      misiedobze pracuje
      • Gość: Pracuś Re: Praca Transsystem IP: 89.204.153.* 27.03.11, 11:33
        Misietyżdobżerobi. Tylko rzeby taknie cyganili nas.
        • Gość: gosc Re: Praca Transsystem IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 12:44
          a moze ktos jest w Bratyslawie i moze sie udzielic? jak wyglada tam praca, ile godzin itp
          • Gość: kolegaa Re: Praca Transsystem IP: *.ip.xcore.pl 27.12.11, 12:34
            zamierzam podjac prace jako elektromonter. czy jest ktos w delegacji na wegrzech???
            • Gość: kolega2 Re: Praca Transsystem IP: *.wist.com.pl 29.01.12, 12:48
              Mam własnie dokładnie takie samo zapytanie jak kolega wyżej.
              • Gość: ms Re: Praca Transsystem IP: *.ster-net.pl 13.02.12, 18:28
                witam , jk bys cos wiedzial o pracy w transsystem to podziel sie rowniez na forum , - mam rowniez mozliosc do wegier .... ale niewiem n jakich warunkach
                • Gość: bolo Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 17:08
                  no włeśnie jak te Węgry
                  • Gość: demin Re: Praca Transsystem IP: *.dynamic.mm.pl 24.05.12, 22:08
                    Witam

Tez zamierzam podjąc prac jako elekotrmonter i proponowal mi wyjazd do Węgier, czy ktos tam juz był?
    • Gość: ja Re: Praca Transsystem IP: *.man.poznan.pl 25.05.12, 12:54
      Tata mojego narzeczonego kiedys długie lata pracował. Na tzw kontrakt. Tyle że pracy było coraz mniej, nie wysyłali go nigdzie i siedział w domu, a jak wiadomo wtedy kasy nie ma. W końcu przeszedł do innej firmy gdzie ciągle jest wysyłany na kontrakty i zarabia więcej niz tam. Jest zadowolony. Tak jak słyszłam jak opowiada czasem to warunki są bardzo dobre, zawsze mają te śmieszne ubrania, jakieś zabezpieczenia, daja ich samochody, no wiadomo jeden na kilku gości na podróz, albo którys bierze swoje auto, dostaje na paliwo i jeszcze na tym zarabia. A kasa bardzo dobra, nie powiem bo nie chce palnąc głupstwa bo nie pamietam. Wiem że w euro. Pamietam kiedys to przeliczaliśmyu z narzeczonym i wyszły bardzo duże pieniądze i ślinka cieknie żeby jechać. Ale my zdecydowaliśmy że żadnej zagranicy, albo razem albo tu w POlsce jakoś sobie poradzimy. Także, za dużo nie wiem ale wiem że transsystemu nikt nie poleca.
      • Gość: pop Re: Praca Transsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 14:21
        Na Węgrzech lipa wyplaty opóznione za kwiecien kolo 10 czerwca godziny okrojone podpisujesz liste obecnosci za 8 godz robisz po 10,brak narzędzi ,kierownictwo ma wszystko w dalekim poważaniu.
        • Gość: monter Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 10:11
          www.tvp.pl/rzeszow/aktualnosci/spoleczne/klopoty-duzej-podlancuckiej-firmy-transsystem-z-wyplata-wynagrodzen/7780984
          • Gość: imad Re: Praca Transsystem IP: 83.1.81.* 03.07.12, 13:48
            Naprawdę płakałem kiedy za kwiecień wypłate dostałem
            • Gość: Prawda o TS Re: Praca Transsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 09:54
              Firma TS zbankrutowala ale Pan Prezes S.S nie ma powodu do zmartwien

on za same nie zaplacone nadgodziny pracownikom exportowym

bedzie zyl jak krol latwo policzyc
              srednio przez 10 lat 200 Pracownikow bylo na budowach exportowych

200x300 rbg kazdy =60000 rbg / miesiac X 10 lat

140 rbg X 200 pracownikow = 28000 rbg/m-c to nadgodzin za ktore nigdy TS nie placil

Łatwo policzyć 28000 rbg X 12 miesiecy X10 lat X minimum 10 euro = 33 600000

słownie: trzydzieści trzy milionów sześćset tysięcy euro nie licząc ZUS, US it
              • Gość: gość Re: Praca Transsystem IP: *.e-gco.pl 27.08.12, 10:40
                lepiej znaleźć pracę tu:)
                www.2ehh.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka