Dodaj do ulubionych

Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studiów

IP: *.rzeszow.mm.pl 13.08.09, 20:19
idea dobra..tylko projekt tego budynku wydaje mi sie slaby.. nie mowiac o ym
ze na ul. Sucharskiego powinni zrobic remont..wiecej zieleni klimatu..itd..a
nie wszystko surowe.. kostka wylozone lub zabetonowane.. ( no i wymiencie nie
ktore panie z dziekanatu - bo tak zle to nigdy jeszcze nie bylo !! gorzej niz
w urzedzie panstwowym..!! )
Obserwuj wątek
    • Gość: wooy Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studiów IP: *.rzeszow.vectranet.pl 13.08.09, 22:36
      heh.... i dalej będziecie tam wozić studentów autobusem upchanych jak sardynki
      w puszce? Jak już tyle milionów wydajecie to odżałujcie trochę i kupcie ze dwa
      autobusy bo inaczej to wstyd ;)))))
      • Gość: asd Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 00:48
        Dokladnie i powiekszyc i utwardzic parking, bo po deszczu syf, a i zaparkowac nie ma gdzie.
    • Gość: student [...] IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.08.09, 19:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Darek Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:03
      na Podkarpaciu jedyną prestiżową uczelnia jest właśnie rzeszowska
      WSIiZ - niestety nasze państwowe to kiepskie szkoły co pokazują
      wszystkie rankingi, szkoda że na wsizie studia dzienne są płatne :(
      • Gość: Kapo Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.city.net.pl 15.08.09, 13:51
        Jakie rankingi? Proszę pokazać jakiś.
        • podkarpacie Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió 16.08.09, 22:05
          w odpowiedzi na poniże pytanie polecam stronę, na której znajdują
          się przeskanowane rankingi:
          www.wsiz.rzeszow.pl/pl/Uczelnia/jakosc_ksztalcenia/rankingi/Strony/Rankingi.aspx

Gość portalu: Kapo napisał(a):

> Jakie rankingi? Proszę pokazać jakiś.

• Gość: ? Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:00
        trochę wysiłku i można studiować bezpłatnie.
      • Gość: gość Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.ostnet.pl 16.08.09, 00:37
        prestiżową? Pusty śmiech. Nie masz koleś pojęcia co to jest
        prestiżowa uczelnia, a także jakia opinia krąży po Rzeszowue o
        WSIiZie.
      • Gość: ukasz Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 20:33
        asd weź sie nie kompromituj. czym jest? Wezcie sie zacznijcie tma
        matematyki uczyć,bo poejcia nie macie. Działalnością WSiZ kieruuje
        koniuktura a nie jakaś misja
    • Gość: anka Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studiów IP: *.ezbit.pl 15.08.09, 00:30
      Wasi studenci i tak uważają, że Nil płynie w Australii. Możecie wydać nawet
      sto milionów, ale głupoty nie przebijecie pieniędzmi.
      • Gość: ? Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 13:59
        nie od dzisiaj wiadomo, że dobrze wyposażone laboratoria i sale dydaktyczne to
        jeden z czynników koniecznych do podwyższania poziomu nauczania. Wszystkie
        uczelnie to robią, zarówno państwowe jak i prywatne. Więc o co ten lament?
        • Gość: Student Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.08.09, 18:17
          Kandydatom na studentów WSiZ wydaje się, że będą studiować w
          Rzeszowie, a tu okazuje się, że kolejny budynek będzie w Kielnarowej.
          • Gość: ? Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 18:48
            no to jest niewątpliwie problem, szczególnie dla ludzi, którzy mieszkają w
            okolicach Rz i po zajęciach muszą jeszcze dostać się do domu korzystając z
            autobusów. Jednak na wsizie to jest tak, że chyba większość kierunków ma
            styczność z Kielnarową tylko przez semestry, gdy są prowadzone zajęcia z WF-u,
            wtedy uczelnia tak planuje zajęcia, żeby studenci mieli wszystkie przedmioty w
            danym dniu w Kielnarowej i żeby nie musieli jeździć do Rzeszowa na
            wykłady/ćwiczenia. Fakt faktem nie zawsze się to udaje i niestety trzeba krążyć
            (ja osobiście nie miałem takich problemów). Inna sprawa to taka, że są kierunki
            (turystyka i rekreacja), które zajęcia mają tylko w Kielnarowej lub Tyczynie, a
            w Rzeszowie nie mają nic. Moim zdaniem uczelnia w trakcie rekrutacji powinna
            podawać chociaż orientacyjnie jaki % zajęć będzie prowadzony w budynkach innych
            niż główny, ale z drugiej strony sami maturzyści składający papiery powinni
            popytać jak wygląda sprawa z prowadzeniem zajęć w Kielnarowej i Tyczynie.
            • Gość: gość Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.ostnet.pl 16.08.09, 00:33
              Tego Ci z góry nie powiedzą, bo byś się nie zapisała, a tu trzeba
              znaleźć cieniasów, co się złapią w sieci i zostawią w kasie
              pieniądze. :) Temu służy ten ich rozdmychany letni marketing i to
              bicie piany.
              • Gość: ? Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 00:56
                jestem facetem i studentem wsizu, zapisać się zapisałem i w sumie na wyjazdy do
                Kielnarowej nie narzekam bo miałem ich stosunkowo niewiele. Chociaż faktycznie,
                podejrzewam że jakby mówiono maturzystom o konieczności częstych wyjazdów do
                kampusu oddalonego kilka km od Rz to wiele osób dało by sobie spokój ze
                składaniem papierów i w sumie nie było by się czemu dziwić.
                • Gość: gk Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:55
                  jeśli ktoś przy wyborze uczelni kieruje się przede wszystkim tym,
                  czy będzie musiał jeździć parę kilometrów do kampusu, to może
                  lepiej, że nie składa tych papierów...
    • Gość: gość Rozbudowują kampus - i co z tego ? IP: *.ostnet.pl 16.08.09, 00:26
      WSIiZ w powszechej opinii moich znajomych to kiepska uczelnia więc i
      tak im to nie pomoże. Mogą liczyć jedynie na studentów z zacofanych
      krajów lub krajowych ale z głębokiej prowincji. Jak ktoś jest choć w
      miarę dobry to wybiera porządną , najlepiej państwową, uczelnię.
      • Gość: ? Re: Rozbudowują kampus - i co z tego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 01:23
        I na wsizie zdarzają się, którzy są kumaci w danych tematach. Jednak są też
        tacy, którzy w mojej subiektywnej opinii nigdy nie powinni zdobyć tytułu
        magistra, czy inżyniera. Rekordziści na moim roku (4 od października), zapłacili
        do tej pory prawie 2000 zł. za poprawki, inni znowu pojawiają się na zajęciach
        ze 3-4 na semestr, ale mimo to dalej studiują. Mimo, że sam jestem studentem tej
        uczelni to nie mam zamiaru jej w żaden sposób bronić, a wręcz przeciwnie. Sądzę,
        że dopóki prof. Pomianek nie weźmie się za takich ludzi o których pisałem wyżej
        (a jest ich na pewno sporo) i nie zniesie taryfy ulgowej dla obcokrajowców to
        wsiz dalej będzie postrzegany jako marnizna.
      • Gość: takiesobie Re: Rozbudowują kampus - i co z tego ? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.08.09, 10:33
        no cóż jak wiadomo powszechnie jak się komuś nie chce uczyć samemu to i nawet najlepszą uczelnie by przeszedł po najniższej lini oporu zdając cudem wszystko...sami wiecie to jakim kto będzie specjalistą w swoim kierunku akurat najwięcej od tego zależy jak sie sam przyłoży i weźmjie do nauki..wszędzie można studiować dla papieru tylko po co marnować te kilka lat.Wiadomo ,że program na studiach to nie wszystko bo jest masa nie potrzebnych rzeczy i trzeba samemu znaleźć czas coby sie rozwijać samemu.
    • Gość: tylkokasa Re: Rozbudowują kampus, będą nowe kierunki studió IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.08.09, 11:24
      dali by spokój z tą reklamą ..student i tak pójdzie tam gdzie taniej...wsiz jedno co potrafi to wyciągać z ludzi pieniądze
    • Gość: Marek WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:59
      Widzę, że wiele bzdur się pisze na tym forum na temat WSIiZ - swoją
      drogą na miejscu Władz uczelni wytoczył bym procesem o pomówienie na
      kilka z tych wypowiedzi.

Postarałem się trochę i poszukałem na necie kilka znaczących faktów
      nt. jakości edukacyjnej WSIiZie:
      WSIiZ jest laureatem wielu nagród, m.in. Orzeł Rzeczpospolitej,
      Złoty Indeks magazynu Wprost, czy nagroda Lider Informatyki 2007.
      Uczelnia zajmuje też czołowe miejsca w ogólnopolskich rankingach
      szkół wyższych wyprzedzając wszystkie uczelnie z regionu, więcej na
      stronie:
      www.wsiz.rzeszow.pl/pl/Uczelnia/jakosc_ksztalcenia/rankingi/Strony/Rankingi.aspx

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
      • Gość: joozek Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 00:28
        Marku gwarantuję Ci że na stronie Wsizu znajdziesz tylko takie
        rankingi gdzie Wsiz wypada dobrze. Strzelali by sobie sami gola
        gdyby umieszczali rankingi niekorzystne dla siebie. Reasumując link
        podany przez Ciebie nie jest obiektywny.
        Co do samych rankingów sa to tylko zestawienia a nalezałoby sięgnąc
        do kryteriów które decydują o pozycji danej szkoły. Pamiętam że były
        takie rankingi gdzie o miejscu decydowała liczba komputerów
        przypadajca na studenta, czy to ma sens?
        p.s mam nadzieje że mi nie wtoczysz procesu o pomówienie ale Twój
        post zalatuje mi modnym ostatnio internetowym marketingiem
        szemranym:)
        • Gość: Marek Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 07:32
          podałem tą stronę gdyż są tam umieszczone zbiorczo wszystkie
          rankingi, nawet te mniej korzystne dla WSIiZ! Jak jakiś jest
          pominięty to wymień gazetę lub magazyn, którego na tej stronie nie
          ma ??

Pozdrawiam
          • Gość: joozek Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:04
            Proszę bardzo: po wpisaniu w google "ranking szkół niepublicznych"
            obok perspektyw wyskakuje równiez ranking "wprost" w którym wsiz
            nawet nie jest sklasyfikowany a inna niepublicza uczelnia z Rzeszowa
            jest i to nawet w pierwszej 20.
            Mysle że jak bym poszperał to znalazłbym więcej, ale to nie moja
            sprawa, każdy kto wybiera się na jakąkolwiek uczelnię sam sobie
            sprawdzi.
            I jeszcze jedna uwaga nie mam na celu zdyskredytowania wsizu,
            zabiegam tylko o obiektywizm przy przekazywaniu informacji.
            Pozdrawiam
            • Gość: kontrowersja Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.08.09, 16:53
              zaszwe tak jest pojawi się temat wsiz i ostra dyskusja ne regionalnym forum rzeszowa....a jakby tak było cośnp. politechniki albo uniwerku rz. to co??będzie równo ciekawie??
              • Gość: joozek Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:17
                W przypadku Politechniki czy UR kasa idzie z budżetu panstwa czy
                bedą studenci czy nie (a raczej będa bo powszechnie wiadomo że
                uczelnie publiczne w świadomości wielu osób są lepsze) a w przypadku
                wsizu uczelnia musi sama wypracować kasę więc spece od public
                relations siedzą i tworzą taką niby prawdziwą dyskusję wciskajac
                jednoczesnie jaki to wsiz jest wspaniały. Czasami takie akcje nie
                wychodzą jesli do dyskusji dołączy zbyt wiele osób które patrzą
                krytycznym okiem na "zachwalany produkt".
            • Gość: Neutral Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.saite.com.pl 18.08.09, 22:21
              jozek to doczytaj dobrze link który został podany, bo jak nic jest
              tam ranking o którym mówisz!
              • Gość: joozek Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:28
                sprawdziłem i nie znalazłem. Mógłbys mnie oświecić które zdjęcie z
                kolei przedstawia ranking przygotowany przez "wprost"?
                • Gość: Neutral Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.saite.com.pl 19.08.09, 10:19
                  joozek to sobie sprawdź wczesniejsze lata !! a jak szukasz coś na
                  necie to sprawdź z kiedy są te rankingi - bo wprost nie wydał
                  rankingu za 2009 !! a link podany powyżej jest bezpośrednio do tych
                  z 2009 - troche trzeba pomyśleć zanim się coś napisze !
                  • Gość: krostka Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: 195.136.36.* 19.08.09, 12:32
                    ty to chyba nie jesteś taki zupełnie neutral. W poście wczesniej
                    piszesz że ranking o którym pisze jooze jest a jak on cie prosi
                    zebyś go oświecił i mu pokazał gdzie to piszesz że nie ma bo wprost
                    takiego rankingu nie wydał i każesz mu mysleć. Jsteś niekonsekwentny
                    w tym co piszesz, masz kłopot z przekazywaniem informacji a wymagasz
                    od innych myslenia. Najpierw sam zacznij mysleć i nie obrażaj innych
                    gdy grzecznie o coś pytają.
                    • Gość: Neutral Re: WSIiZ - trochę faktów o jakości edukacyjnej IP: *.saite.com.pl 19.08.09, 18:01
                      tiaa to ty widze, że masz kłopot z interpretacja tego co jest
                      napisane, w prostych słowach może do ciebie dotrze - "Wprost" robił
                      taki ranking do 2007 roku a później zaprzestali, zaś na stronie
                      wsizu jest zakładka rankingi z podzialem na lata, a jozek o ktorym
                      mowa sprawdzil tylko zakladke za 2009 !!!

Czytać ze zrozumieniem to podstawa we wspólczesnym świecie!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka