lupa_87 17.03.10, 20:28 Czym pomalować kosz ze stali nierdzewnej - jakim rodzajem farby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupa_87 Re: Stal 21.03.10, 11:42 Bez sensu jest to forum. Możnqa napisać posta i czekać do usranej śmierci na odpowiedź i się nie doczekać. Szukałam, ale znalazłam tylko jedno - jeszcze gorsze na gazecie. Może jakieś przeoczyłam? Chodzi mi oczywiście o aranżację i wyposażenie wnętrz. Ciekawe, czy ktoś odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: Stal 21.03.10, 19:14 Po co te nerwy. Stal generalnie trudno jest pomalować trwale w warunkach domowych. Zawsze będzie łatwo o odpryski.Dobrze chwyta emalia akrylowa Duluxa do drewna i metalu (tak jest napisane na puszce), musisz dać kilka cienkich warstw czekając aż dobrze wyschnie przed pomalowaniem następnej. Możesz też lekko przeszlifować każdą kolejną warstwę papierem o gradacji 240.Na wierzch możesz dać warstwę bezbarwnego półmatowego lakieru akrylowego. Zanim zaczniesz malować dobrze odtłuść powierzchnię. Jednak na megatrwały efekt nie licz. Najbardziej trwały efekt daje lakierowanie proszkowe w warunkach przemysłowych a też łatwo o odpryski. Odpowiedz Link Zgłoś