Dodaj do ulubionych

obraz do pokoju

12.10.11, 12:04
Witam.kochani potrzebuję kupić, zamówić jakiś obraz do duzego
pokoju.Mieszkanie w blokach - ściany pomalowane na jaśniutki color ecru.
Powierzchnia wolna do zawieszenia ok 1,50m.Ćhodzi mi o kolorystykę i
tematykę.Myślałam o motywach kwiatowych, ale sama nie wiem.Pokój raczej
urządzony na jasno- meble, kanapa w kolorze kawy z mlekiem.Zastanawiam się czy
tło tego obrazu powinno być ciemnie żeby był komtrast, czy raczej
jaśniejsze.Boję się że takie ciemne to będzie taka plama.Dodam ze po
przeciwnej stronie tej ściany stoi kanapa a nad kanapą 2 kinkiet- takie
prostokątne z obwódką ciemny brąz.Myślłam o takim
czymśallegro.pl/swiatobrazow-tryptyk-tulipany-wenge-promocja-i1854096315.html,ale
czy nie będzie za ciemny na jasnej ścianie.Jeszcze biorę po uwagę
taki:allegro.pl/swiatobrazow-tryptyk-orchidea-na-plotnie-120x40-i1858654328.html.Proszę
podpowiedzcie który według Was bardziej by pasował. Myślę też o takich ręcznie
malowanych.Bardzo proszę o podpowiedzi i propozycje.
Obserwuj wątek
    • yellow_door Re: obraz do pokoju 12.10.11, 12:14
      ale fajniusińsko.
    • titerlitury Re: obraz do pokoju 12.10.11, 12:18
      piękne, nie umiałabym jednak się zdecydować, chyba kupiłabym od razu oba! i nawet bez
      zdjęć pokoju jestem pewna, że jeden lub drugi będa pasować
    • clara44 Re: obraz do pokoju 12.10.11, 12:29
      Nie czując potrzeby podbudowywania swojego ego idiotycznymi złosliwościami: trudno
      cokolwiek powiedzieć nie widząc pokoju, nie wieszaj jednak żadnych kwietnych
      tryptyków - poprzeglądaj trochę magazynów wnetrzarskich itp. i spróbuj wybrac coś co
      bedzie Ci bliskie ze względu na tematykę, z czym będziesz się dobrze czuła itd.
      • bigmama647 Re: obraz do pokoju 12.10.11, 12:43
        janno zrób fotki pokoju a potem pomyślimy.
        daruj sobie te daremne tryptyki
      • titerlitury Re: obraz do pokoju 12.10.11, 13:44
        masz "idiotyczne ego" - hmmmm, nie spotkałam się jeszcze z takim związkiem
        frazeologicznym i z takim ekschibicjonizmem
        • clara44 Re: obraz do pokoju 12.10.11, 14:42
          Wiem, wiem - czytać ze zrozumieniem nie jest łatwo i nie każdy to potrafi, ale próbuj -
          może się uda. A czytać słownik ortograficzny, to już wyższa szkoła jazdy - ad.
          eksHibicjonizm.
          • listek_a Re: obraz do pokoju 12.10.11, 14:51
            titer dostała po nosie hehehe
          • titerlitury Re: obraz do pokoju 12.10.11, 14:57
            ja nie mam problemu z czytaniem ze zrozumieniem, za to ty spory z umiejetnym pisaniem,
            bo napisałaś właśnie to, że masz "idiotyczne ego". To jest trudne zagrać kilkoma
            podmiotami, jeszcze z imiesłowami itd - próbuj, praktyka czyni mistrza, jeszcze błysniesz :)
            • titerlitury Re: obraz do pokoju 12.10.11, 14:58
              ps: moja dysortografia jest tu powszechnie znana
              • clara44 Re: obraz do pokoju 12.10.11, 15:09
                no pewnie, pewnie ... a dyskultura osobista zapewne nie tylko tutaj ...
    • joanna9629 Re: obraz do pokoju 12.10.11, 23:24
      Dziękuję bardzo za podpowiedzi.Powiem szczerze że ja też wolałabym jakiś obraz
      ręcznie malowany a nie jakieś zdjęcie, które wygląda trochę kiczowato.Znalazłam
      taką stronę tryptyki.eu i tam są może ciekawsze te obrazy.Co myślicie o
      tych:www.tryptyki.eu/towar/171/zobacz-obraz-52.html,
      www.tryptyki.eu/towar/220/obraz-wieloczeciowy-kwiaty.html,
      http://www.tryptyki.eu/towar/175/tryptyk-obraz-galeria-sztuki-obrazy-56.html,www.tryptyki.eu/towar/180/tryptyk-obraz-galeria-sztuki-obrazy-61.html,http://www.tryptyki.eu/towar/172/tryptyk-obraz-galeria-sztuki-obrazy-53.html.
      Nie znalazłam jakiś ciekawych obrazów pojedynczych, nie tryptyków pasujących w/g
      mnie do mojego pokoju.Te tryptyki też już są trochę oblatane.Zdjęcia pokoju
      muszę w wolnej chwili zrobić i przesłać.Co sądzicie na temat tych obrazów co
      wkleiłam.Może macie inne ciekawsze propozycje, niekoniecznie tryptyków.
      • tumoi Re: obraz do pokoju 12.10.11, 23:32
        droga Joanno. gdybyś zadała sobie trud i przejrzała choćby 3 strony forum to:
        a) nie zadawałabyś pytań o tryptyki,
        b) podarowałabyś sobie reklamę, bo tu klientów nie znajdziesz*

*wybierz sobie właściwą opcję.
        • joanna9629 Re: obraz do pokoju 13.10.11, 10:52
          Tumoi, w żadnym wypadku nie reklamuję tych obrazów.Po prostu znalazłam na stronie i zapytałam o opinie.Prosiłam jedynie o opinie, bo chciałabym w końcu coś powiesić na tej mojej ścianie w pokoju.Nie rozumiem dlaczego od razu zostałam posądzona o reklamę.Prosiłam o wskazanie jeśli rzeczywiście te tryptyki to taki kicz i już niemodne o wskazanie czegoś na czasie, co nie wisi w co drugim mieszkaniu i pasuje do jasnego pokoju 3x4 w blokach urządzonego w kolorach ecru, klon naturalny i dod. ale niedużo brązy.Proszę ponownie o pomoc.
      • ola696969 Re: obraz do pokoju 22.05.14, 16:36
        ja w tym sklepie kupiłam swój obraz obrazynasciany.pl powiem wam ze bardzo sie bałam ale zupełnie niepotrzebnie bo sklep super a sam obraz idealny :)
    • joanna9629 Re: obraz do pokoju 15.10.11, 20:03
      Witam ponownie.Nikt mi już nic nie podpowie w sprawie obrazu do pokoju gościnnego a może wkleicie przykładowe ściany z obrazami ze swoich mieszkań, czekam na podpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka