Dodaj do ulubionych

pralko-suszarki?

IP: *.ne.client2.attbi.com 30.09.04, 18:54
zastanawiam sie nad kupnem, ale nie wiem jaka firma robi najlepsze;
dzieki z gory za pomoc;
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: pralko-suszarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:09
      Nie kupuj pralko-suszarki. Lepiej już zainwestować w pralkę z dużą ilością
      obrotów podczas wirowania np 1400- 1600.
    • amused.to.death Re: pralko-suszarki? 03.10.04, 19:33
      Ja kupiłam mastercooka. Oto ona:
      www.mastercook.com.pl/produkty_szczegoly.php?productID=611
      jestem z niej baaardzooo zadowolona:)
    • 123456_d Re: pralko-suszarki? 03.10.04, 20:03
      Pralko-suszarki nie powinny istnieć! Też chciałam kupić żeby mieć spokój nie
      rozkładać ciuchów . AAAAAAALLLLLLLEEEEE wczytałam się, co to za cudo i ...
      okazało się, że większość rzeczy nie nadaje się do suszenia. Jedynie pościel i
      to ta zwykła. Reszta rzeczy bardzo szybko się niszczy. Lepiej wydaj pieniądze
      na wannę z hydromasażem niż na coś czego nie będziesz używać.
      • Gość: kixx Re: pralko-suszarki? IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 20:11
        mozna poznac jakies szczegoly tych rewelacji o tym,ze suszarki niszcza ?
        mam suszarke(fakt nie pralko suszarke) od 6-ciu lat i jakos nie udalo mi sie
        zauwazyc destrukcyjnego wplywu suszenia na ubrania
    • Gość: Bolo Re: pralko-suszarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:41
      Suszarki do bielizny - najczęściej jako osobne urządzenie, są w zasadzie
      standardowym urządzeniem AGD w USA. Jest to rzeczywiście wygodne i praktyczne,
      ale są kłopoty z tkaninami włókien naturalnych, które po pełnym podsuszeniu
      bardzo trudno się prasują. Ponieważ praktyczni amerykanie używają w znacznie
      większym stopniu dobrej jakości tkanin z włókien sztucznych (bo generalnie
      tkaniny z włókien naturalnych trudniej się prasuje), suszarki pozwalają im na
      znaczne zaoszczędzenie czasu i ilości posiadanej pościeli czy garderoby. W
      naszych warunkach suszarki mogę być wykorzystywane do podsuszania delikatnych
      tkanin z włókien naturalnych, lub do pełnego suszenia tkanin mniej wrażliwych na
      zagniecenia lub w sytuacjach awaryjnych. Ponadto jest niezwykle istotne w jaki
      sposób jest odprowadzana wilgoć. W rozwiązaniach amerykańskich jest ona
      odprowadzana specjalnym kanałem wentylacyjnym. W pralko-suszarkach europejskich
      najczęściej wilgoć z gorącego powietrza jest schładzana i skraplana zimną wodą -
      powoduje to dość duże zużycie wody, co może być dosyć kosztowne jeśli słono się
      płaci za wywóz szamba (ale za to nie trzeba dodatkowego kanału wentylacyjnego).
      Sam posiadam pralkosuszarkę Indensit - w sumie nie była wiele droższa od zwykłej
      pralki i jestem z niej zadowolony, chociaż funkcji suszenia używam umiarkowanie
      - z powodów o których wyżej napisałem.
      • Gość: kixx Re: pralko-suszarki? IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 14:58
        wszystkie zastrzezenia,ktore tu opisujesz sa o tyle prawdziwe,ze generalnie
        dotycza tylko pralko suszarek
        Suszarki,te ktore sa samodzielnym urzadzeniem, maja mozliwosc mozliwosc
        suszenia zarowno delikatnych jak i welnianych tkanin ,mozliwosc ustawienia
        programu do prasowania,kiedy to po suszeniu wyjmuje sie rzeczy lekko
        wilgotne,jak i suszenie do konca,kiedy rzeczy po wyjeciu z bebna sa calkim suche
        problem powstawania zagniecen wystepuje (chyba)tylko w pralkosuszarkach i moze
        w tanszych suszarkach.W tej co mam,a nie jest to jakis szczytowy model,tkaniny
        po suszeniu sa miekkie i niepogniecione.
        generalnie w zwiazku z tym rada,jak kupowac to tylko osobne urzadzenia
        • Gość: Bolo Re: pralko-suszarki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:54
          Też mam te wszystkie funkcje, ale kiedy piorę bawełniane koszule muszą być mocno
          niedosuszone aby je można prasować. Oczywiście można sterować zarówno rodzaj
          tkanin jak długość i temperaturę suszenia.
          • tilijka Re: pralko-suszarki ! 05.10.04, 14:58
            Od 7 lat mam pralko-suszarkę Wirlpool ale bardzo rzadko korzystam z suszarki.W
            zasadzie raz na kilka miesięcy jak cos jest super pilnie potrzebne a jest
            jeszcze mokre.
            Powody:
            1. duże zużycie wody (nie mamy kanalizacji tylko szambo)
            2. rzeczy są bardzo pogniecione i ciężko się je wyprasować
            3. w przypadku swetrów po wysyszeniu w suszarce wydają sie być rozciagnięte i
            mniej mięsiste.
            4. jesli w bebnie jest duzo rzeczy suszenie trwa bardzo długo i są wtedy super
            mocno wygniecione

Myslę, ze tak jak ktos już wczesniej napisał praktyczniejsza się pralka, która
            ma wysoką ilośc obrotów podczas wirowania.
            • Gość: Bolo Re: pralko-suszarki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:06
              Obawiam się, że przy dużej ilości obrotów zagniecenia są podobne albo większe,
              ale za to mniejsze zużycie wody.
    • mooj Re: pralko-suszarki? 05.10.04, 15:57
      j atez nie wiem jak robi najlepsze ale często stosujemy i polecam jako duze
      ułatwienie (szczególnie przydatne przy małym dziecku)
      zdecydowaliśmy się na konkrentny model ze względu na rozmiar (44 cm głębokości)
      ale doskonale rozumiem że nie jest to uniwersalne kryterium
      po ponad roku użytkowania nie ma na razie najmniejszych problemów (pomimo
      sygnałów ze woda jest wyjątkowo niszcząca dla AGD)
      Candy alise
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka