gicon 21.12.04, 14:13 Jak zrobić pokrowce na sofę i fotele (takie jak w IKEA)? Nie wiem jak zrobić wzór do materiału? Jaki materiał wybrać? Ile to może kosztować? Jeśli ktoś wie jak to zrobić to będę wdzięczny za wszelką pmoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szatur Re: Pomóżcie!!! Pokrowce na sofę i fotele 31.12.04, 20:12 Pokrowce muszą być uszyte indywidualnie na każdy mebel, bo każdy ma swoje wymiary.Lepiej więć całe szycie i zbieranie wymiarów zlecić fachowcom. Materiał musi być trwały. Cena zależy oczywiście od tego, co Pan wybierze. Ja np. wybrałam naturalny kolor a la IKEA. Proponuję zapytać w sklepach z tkaninami dekoracyjnymi(czasem mają tam takie usługi) albo poszukać w internecie w swoim mieście. Ja znalazłam zakład szyjący dla gastronomii. Podaję przykład ceny - w sklepie z zagranicznymi materiałami wyceniono cały pokrowiec na krzesło(razem z materialem) na ok. 250-300 złotych, we wspomnianym zakładzie koszt szycia to 30 zł/sztuka (materiał może byc własny). Ogólnie zamiast zapłacić 1200 zł za 4 krzesła, zapłaciłam za wszystko 300 zł. Warto więc dobrze poszukać!!! Ale efekt jest wart zachodu!! Odpowiedz Link Zgłoś