Dodaj do ulubionych

okna a strony świata

25.01.05, 15:20
witam! KUPUJE MIESZKNKO OKNA OD STRONY północno-zachodniej.Czy to bardzo źle. Od ktorej do ktorej moge sie spodziewac jasnosci w
tym mieszkaniu - w lecie i zimie. czy bedzie b.zimne. ogolnie jestem spiochem i pracuje do 16.wiec moze ma to jakies zalety ?
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: okna a strony świata 28.01.05, 11:09
      kupiłam takie mieszkanie...

od zachodu pokój ma syn (jest dość jasny i sloneczny), na rogu zach-póln mam
      duży pokoj i słonce mam od poludnia do 18stej...trzeci pokoj mam od polnocy
      (sypialnię) jest widna ale nie sloneczna /i dobrze, bo mi sie nie nagrzewa,
      wole spac w chlodniejszym pomieszczeniu/ - ja nie narzekam, ale to rzecz gustu
      rzecz jasna...
      w duzym pokoju chcialam miec slonce popowrocie z pracy i dokladnie tak jest...
      po co mi slonce w poludnie, kiedy mnie nie ma?

cenna uwaga - przed kupnem swojego mieszkania - odwiedzilam sasiadke dwa
      bloki 'wczesniej' i obejrzalam takie samo mieszkanie ok. 13stej...zeby zobaczyc
      naslonecznienie lokalu - slonce juz tam było :) i kupiłam! :)

jesli masz taka możliwość - to oberjrzyj to mieszkanie lub podobne u kogos...
      bedziesz wiedziala na czym stoisz...
    • allija Re: okna a strony świata 03.02.05, 02:24
      Zwróc uwagę czy inne budynki nie zasłaniają ci dostępu światła do okna. W moim
      mieszkaniu okno płn-zach daje słońce dopiero od ok 16.00 bo wcześniej zasłania
      je boczna ściana budynku. No ale przez te 2-3 godziny słońca jest dużo.
      Poza tym jeśli jest balkon to jaki? Loggie zabierają dużo światła i przy takim
      kierunku będzie bardzo ciemno. Tak miałam w poprzednim mieszkaniu i było ciemno
      jak w norze.
      Wspomnę jeszcze, że w upalne, letnie dni tylko w tym pokoju daje się
      przeżyć /druga strona mieszkania jest od płd/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka