Dodaj do ulubionych

drzwi chowane w ścianę

27.05.05, 11:11
czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt drzwi chowanych w ścianę wraz z
montażem, gdzie można takie drzwi zobaczyć, czy ktoś ma takie drzwi u siebie
w domu???
Obserwuj wątek
    • tynkiozdobne.pl Re: drzwi chowane w ścianę 27.05.05, 20:37
      Zależy od tego jaka jest ta ściana, a właściwie z czego ma być, lub jest zbudowana. Najprostsze jednoskrzydłowe białe drzwi plus montaż w płycie g-k to dzisiaj koszt około 1000,00 zł, ale to raczej minimum.
    • dslonce Re: drzwi chowane w ścianę 30.05.05, 21:58
      Hej,
      ja mam takie drzwi, ale zostały one wykonane tzw. metodą "chałupniczą" tzn.
      zakupiono zwykłe drzwi, które zostały zamocowane do systemu jezdnego
      zakupionego w castoramie. Drzwi chowają się w ściankę z karton gipsu. |Wszystko
      zostało zrobione razem, czyli drzwi zamontowane w trakcie stawiania ścianki
      działowej. Łączny koszt ze scianką (230x260) i robocizną wyniósł około 1500 zł.
      Drzwi jeżdzą już około roku i jak na razie spisują się poprawnie, a oszczeność
      miejsca ogromna.

dslonce
    • brawurka Re: drzwi chowane w ścianę 07.06.05, 22:19
      U mnie kosztorys wyglądał następująco:
      drzwi z ościeżnicami: trochę ponad 1000 zł
      kaseta, którą montuje się w ścianę - 700-800 zł
      montaż ścianki działowej - 700-800 zł

Takie drzwi robi zarówno Porta jak i Sokółka (i zapewne masa innych firm).

Pozdrawiam
    • nisiabu Re: drzwi chowane w ścianę 08.06.05, 18:14
      Ja mam drzwi przesuwane, początkowo miały być właśnie chowane w ścianę, ale wyszło tak żę przesuwają się na ścianę i ostatecznie uważam, że to rozwiązanie może być lepsze.
      1. można sprzątną a w dziurze w ścianie zawsze będzie kurz
      2. jest to tańsze
      3. zabiera mniej miejsca niż chowane w ścianę, bo zamiast dwóch ścianek mamy jedną (tylko z jednej strony
      4. po postawieniu mebla, który zasłania drzwi efekt jest taki sam jak przy chowanych w ścianę
      U mnie koszty były następujące:
      1. skrzydło drzwi z surowej sosny ok 300 z rowkiem od spodu
      2. system podwieszny z jednym dziubkiem wystającym z podłogi, który zawsze jest w rowku (nie widać go ani się o niego nie potykasz i nie ma żadnego progu) ok 70 zł
      3. koszt lakieru ok 20 zł
      4. nie wiem ile kosztowała ścianka i montaż, bo u mnie był duży remont, a to był tzw. drobiazg; ale jeśli masz w domu złotą rączkę to powienien sobie poradzić
      Drzwi sprawują się swietnie bardzo polecam
      nisia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka