belusia2 27.05.05, 11:11 czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt drzwi chowanych w ścianę wraz z montażem, gdzie można takie drzwi zobaczyć, czy ktoś ma takie drzwi u siebie w domu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tynkiozdobne.pl Re: drzwi chowane w ścianę 27.05.05, 20:37 Zależy od tego jaka jest ta ściana, a właściwie z czego ma być, lub jest zbudowana. Najprostsze jednoskrzydłowe białe drzwi plus montaż w płycie g-k to dzisiaj koszt około 1000,00 zł, ale to raczej minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
dslonce Re: drzwi chowane w ścianę 30.05.05, 21:58 Hej, ja mam takie drzwi, ale zostały one wykonane tzw. metodą "chałupniczą" tzn. zakupiono zwykłe drzwi, które zostały zamocowane do systemu jezdnego zakupionego w castoramie. Drzwi chowają się w ściankę z karton gipsu. |Wszystko zostało zrobione razem, czyli drzwi zamontowane w trakcie stawiania ścianki działowej. Łączny koszt ze scianką (230x260) i robocizną wyniósł około 1500 zł. Drzwi jeżdzą już około roku i jak na razie spisują się poprawnie, a oszczeność miejsca ogromna. dslonce Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka Re: drzwi chowane w ścianę 07.06.05, 22:19 U mnie kosztorys wyglądał następująco: drzwi z ościeżnicami: trochę ponad 1000 zł kaseta, którą montuje się w ścianę - 700-800 zł montaż ścianki działowej - 700-800 zł Takie drzwi robi zarówno Porta jak i Sokółka (i zapewne masa innych firm). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nisiabu Re: drzwi chowane w ścianę 08.06.05, 18:14 Ja mam drzwi przesuwane, początkowo miały być właśnie chowane w ścianę, ale wyszło tak żę przesuwają się na ścianę i ostatecznie uważam, że to rozwiązanie może być lepsze. 1. można sprzątną a w dziurze w ścianie zawsze będzie kurz 2. jest to tańsze 3. zabiera mniej miejsca niż chowane w ścianę, bo zamiast dwóch ścianek mamy jedną (tylko z jednej strony 4. po postawieniu mebla, który zasłania drzwi efekt jest taki sam jak przy chowanych w ścianę U mnie koszty były następujące: 1. skrzydło drzwi z surowej sosny ok 300 z rowkiem od spodu 2. system podwieszny z jednym dziubkiem wystającym z podłogi, który zawsze jest w rowku (nie widać go ani się o niego nie potykasz i nie ma żadnego progu) ok 70 zł 3. koszt lakieru ok 20 zł 4. nie wiem ile kosztowała ścianka i montaż, bo u mnie był duży remont, a to był tzw. drobiazg; ale jeśli masz w domu złotą rączkę to powienien sobie poradzić Drzwi sprawują się swietnie bardzo polecam nisia Odpowiedz Link Zgłoś