bania79 14.09.05, 10:51 Które polecacie? Jak się ma cena do jakości materiałów i wykonania? Czy jest między tymi firmami jakakolwiek różnica?? Proszę opiszcie swoje doświadczenia... aha, być może znaczenie ma lokalizacja firmy - jestem z Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annasza Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 14.09.05, 15:16 Mam Indeco i polecam pod wzgledem jakosci jak i ceny....O Komandorze słyszałam rózne rzeczy - kiepski monataż, natomiast Senator jest dość drogi... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bania79 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 15.09.05, 10:41 Dzięki za odp. Ja muszę wziąć pod uwagę również systemy ratalne, które proponują poszczególne firmy. Nie zdążę uzbierać gotówki, a chcę się załapać na ulgę remontową z tymi szafami... Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczuria Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 15.09.05, 12:39 mnie też interesują takie szafy i oczywiscie ulga remontowa. Jakiego typu szafy podpadają pod ulgę ???? Odpowiedz Link Zgłoś
atonek SENATOR:) 15.09.05, 15:37 witam ja dwa miesiace temu zdecydowałam się na Sentora - najtańszy:) i osoby, które projektowały mi szafę jakoś takie najbardziej życzliwe:)Za dużą, z półkami i wieszakami (wys. 2,6 m, dł. 2m, szer. 60cm) zapłaciłam niespełna 1600 zł . w Komandorze z takim samym projektem miałam już 1800 zł. Dlatego polecam Senatora - zwłaszcza z Wrocławia, bo też tutaj mieszkam:) ps. zamawiałam szafę w Leroy Merlin na Bielanach - umawiasz się, Pan przyjeżdza, mierzy, czekasz, robi, fakturka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 do atonek 16.09.05, 16:35 witam, ja tez jstem z W-wia i bede kupowac szafe do przedpokoju.Z jakimi drzwiami jest Twoja? czy ma lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 17.09.05, 16:56 Najlepiej wyszukac firme ktora oferuje szafy we wszystkich systemach - nie wiem jak we Wroclawiu ale w Krakowie jest sporo takich firm. Najwazniejsze jest to ze bedzie taniej niz w firmowym sklepie i najbardzie dapasuja oferte do Twoich potrzeb. W firmowym sklepie Komadora robilam wycene wneki 105 szer/ 260 wysokosc w systemie aluminiowym i mleczne szyby - wyszlo 1900 zl. W firmie ktora wynazlam zaplacilam 1350 (system Senator). Prawie 30 % taniej. Oczywiscie z montazem i z faktura. Odpowiedz Link Zgłoś
bania79 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 19.09.05, 09:41 No to ja już nie wiem. Byłam w sobotę zrobić wycenę. W Komandorze za szafę szer.180/gł.60/wys.260 wyszło 2800, a w Senatorze ponad 4 tys. Nie wydaje mi się, żebym miała jakieś szczególnie wysokie wymagania co do wnętrza - kilka połek, szuflad, 3 rurki na wieszaki. No, może drzwi trochę droższe - bo chcę płytę i dosyć dużo szkła matowego... Byłam w salonie Komandora na Piłsudskiego (super fachowy facet, który sam robi obmiar i później montaż - co jest dla mnie bardzo ważne...) oraz w Senatorze w Domarze (beznadziejna niekumata lala, która nic nie potrafi doradzić...). Przepłacę??????? Aha, w Komandorze mają odroczenie zapłaty na 4 miesiące - takie niby 0%, a w Senatorze systemy ratalne Lukasa i GE. Dowiedziałam się w Urzędzie Skarbowym, że nawet kupując na raty można sobie w uldze remontowej odpisać całą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
rapunzel1 INDECO, KOMANDOR... cena a liczba drzwi suwanych 20.09.05, 14:04 Mam od 2000r. szafę Komandora (montaż firmowy). Obeszłam z wstępnym projektem kilka firm i to była najkorzystniejsza cenowo oferta w mieście. Znajomi w tym samym czasie i mieście montowali podobną szafę sami i dla nich najtańsze było Indeco. Obie szafy sprawują się dobrze. Cena a liczba drzwi suwanych: Więcej drzwi to wyższa cena - rolki kosztują. np. na 180 cm lepiej zamówić 2x90cm niż 3x60cm, dostęp do szafy też jest szerszy dla podwójnych drzwi, bo zarówno przy 3 jak i 2 skrzydłach tylko jedno może być naraz odsunięte, oczywiście przy standardowej podwójnej szynie. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Laguna 20.09.05, 19:06 zrobiłam w systemie LAGUNA - jest ok..za szafe narożną 320x215 (4 drzwi po 80cm ze wstawka posrodku z szyby mlecznej) + 150x215 (2 grzwo ze wstawka posrodku z szyby mlecznej) + obudowa grzejnika (2 suwane drzwi całe ze szkła mlecznego) zapłaciłam 5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
bania79 Re: Komandor 23.09.05, 11:26 Moja szafa 180 ma być z dwoma drzwiami, ale i tak wychodzi drogo... Przejadę się jeszcze do Leroy Merlin... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 daj prosze znac jak juz bedziesz cos wiedziala 23.09.05, 21:43 a ten Komandor na Pilsudskiego, to gdzie dokladnie? tak blizej Swiebodzkiego kolo ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
lodz-city Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 27.09.05, 13:16 A nie lepiej (i duuzo, duuzo taniej) zlecic zrobienie takiej szafy stolarzowi. Wszelkie materialy (plyty, szyny, rolki, listwy itd.) kupicie w dobrych sklepach z materialami, np. Mikomax. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 indeco 04.10.05, 19:11 bylam dzis w Indeco na Nowym Dworze i mila pani wycenila mi szafe na mila cene 1600zl. Szafa do przedpokoju, szer.150cm, wys 2,55, glebokosc 70cm, trzy pary drzwi przesuwnych, srodkowe z lustrem, jedno skrzydlo-dwie rury na wieszanie rzeczy krotkich np koszul, drugie skrzydlo-na rzeczy dlugie-trzecie skrzydlo na piec polek. Zamiast polek mozna zrobic kosze 60-70zl, albo szuflady 60zl. Na gorze pawlacz, ktory jeszcze jakos podzielimy. Chcielismy jak najatniej i to jest chyba opcja optymalna. Odpowiedz Link Zgłoś
bania79 Re: indeco 12.10.05, 14:49 kurde rzeczywiście tanio. Gdzie na Nowym Dworze???????? Odpowiedz Link Zgłoś