Dodaj do ulubionych

szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR

14.09.05, 10:51
Które polecacie? Jak się ma cena do jakości materiałów i wykonania? Czy jest
między tymi firmami jakakolwiek różnica??
Proszę opiszcie swoje doświadczenia...
aha, być może znaczenie ma lokalizacja firmy - jestem z Wrocławia!
Obserwuj wątek
    • annasza Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 14.09.05, 15:16
      Mam Indeco i polecam pod wzgledem jakosci jak i ceny....O Komandorze słyszałam
      rózne rzeczy - kiepski monataż, natomiast Senator jest dość drogi...
      Pzdr
      • bania79 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 15.09.05, 10:41
        Dzięki za odp. Ja muszę wziąć pod uwagę również systemy ratalne, które
        proponują poszczególne firmy. Nie zdążę uzbierać gotówki, a chcę się załapać na
        ulgę remontową z tymi szafami...
        • jaszczuria Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 15.09.05, 12:39
          mnie też interesują takie szafy i oczywiscie ulga remontowa. Jakiego typu szafy
          podpadają pod ulgę ????
    • atonek SENATOR:) 15.09.05, 15:37
      witam

ja dwa miesiace temu zdecydowałam się na Sentora - najtańszy:) i osoby, które
      projektowały mi szafę jakoś takie najbardziej życzliwe:)Za dużą, z półkami i
      wieszakami (wys. 2,6 m, dł. 2m, szer. 60cm) zapłaciłam niespełna 1600 zł . w
      Komandorze z takim samym projektem miałam już 1800 zł. Dlatego polecam
      Senatora - zwłaszcza z Wrocławia, bo też tutaj mieszkam:)

ps. zamawiałam szafę w Leroy Merlin na Bielanach - umawiasz się, Pan
      przyjeżdza, mierzy, czekasz, robi, fakturka....
      • mmala6 do atonek 16.09.05, 16:35
        witam, ja tez jstem z W-wia i bede kupowac szafe do przedpokoju.Z jakimi
        drzwiami jest Twoja? czy ma lustro?
    • j0anna1 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 17.09.05, 16:56
      Najlepiej wyszukac firme ktora oferuje szafy we wszystkich systemach - nie wiem
      jak we Wroclawiu ale w Krakowie jest sporo takich firm. Najwazniejsze jest to ze
      bedzie taniej niz w firmowym sklepie i najbardzie dapasuja oferte do Twoich
      potrzeb. W firmowym sklepie Komadora robilam wycene wneki 105 szer/ 260 wysokosc
      w systemie aluminiowym i mleczne szyby - wyszlo 1900 zl. W firmie ktora wynazlam
      zaplacilam 1350 (system Senator). Prawie 30 % taniej. Oczywiscie z montazem i z
      faktura.

• bania79 Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 19.09.05, 09:41
        No to ja już nie wiem. Byłam w sobotę zrobić wycenę. W Komandorze za szafę
        szer.180/gł.60/wys.260 wyszło 2800, a w Senatorze ponad 4 tys. Nie wydaje mi
        się, żebym miała jakieś szczególnie wysokie wymagania co do wnętrza - kilka
        połek, szuflad, 3 rurki na wieszaki. No, może drzwi trochę droższe - bo chcę
        płytę i dosyć dużo szkła matowego...
        Byłam w salonie Komandora na Piłsudskiego (super fachowy facet, który sam robi
        obmiar i później montaż - co jest dla mnie bardzo ważne...) oraz w Senatorze w
        Domarze (beznadziejna niekumata lala, która nic nie potrafi doradzić...).
        Przepłacę???????
        Aha, w Komandorze mają odroczenie zapłaty na 4 miesiące - takie niby 0%, a w
        Senatorze systemy ratalne Lukasa i GE. Dowiedziałam się w Urzędzie Skarbowym,
        że nawet kupując na raty można sobie w uldze remontowej odpisać całą kwotę.
    • rapunzel1 INDECO, KOMANDOR... cena a liczba drzwi suwanych 20.09.05, 14:04
      Mam od 2000r. szafę Komandora (montaż firmowy). Obeszłam z wstępnym projektem
      kilka firm i to była najkorzystniejsza cenowo oferta w mieście. Znajomi w tym
      samym czasie i mieście montowali podobną szafę sami i dla nich najtańsze było
      Indeco. Obie szafy sprawują się dobrze.

Cena a liczba drzwi suwanych:
      Więcej drzwi to wyższa cena - rolki kosztują.
      np. na 180 cm lepiej zamówić 2x90cm niż 3x60cm, dostęp do szafy też jest
      szerszy dla podwójnych drzwi, bo zarówno przy 3 jak i 2 skrzydłach tylko jedno
      może być naraz odsunięte, oczywiście przy standardowej podwójnej szynie.
      • zagussia Laguna 20.09.05, 19:06
        zrobiłam w systemie LAGUNA - jest ok..za szafe narożną 320x215 (4 drzwi po 80cm
        ze wstawka posrodku z szyby mlecznej) + 150x215 (2 grzwo ze wstawka posrodku z
        szyby mlecznej) + obudowa grzejnika (2 suwane drzwi całe ze szkła mlecznego)
        zapłaciłam 5 tys.
        • mateo8 Re: Laguna 21.09.05, 11:03
          proszę o namiary na Lagunę
          • bania79 Re: Komandor 23.09.05, 11:26
            Moja szafa 180 ma być z dwoma drzwiami, ale i tak wychodzi drogo...
            Przejadę się jeszcze do Leroy Merlin...
            • mmala6 daj prosze znac jak juz bedziesz cos wiedziala 23.09.05, 21:43
              a ten Komandor na Pilsudskiego, to gdzie dokladnie? tak blizej Swiebodzkiego
              kolo ulicy?
              • bania79 tak ten Komandor kolo Swiebodzkiego 12.10.05, 14:48

• zagussia Re: Laguna 25.09.05, 15:47
          koło wrocławia, moze byc?;)
    • lodz-city Re: szafy do zabudowy: INDECO, KOMANDOR, SENATOR 27.09.05, 13:16
      A nie lepiej (i duuzo, duuzo taniej) zlecic zrobienie takiej szafy stolarzowi.
      Wszelkie materialy (plyty, szyny, rolki, listwy itd.) kupicie w dobrych
      sklepach z materialami, np. Mikomax. Polecam
      • mmala6 indeco 04.10.05, 19:11
        bylam dzis w Indeco na Nowym Dworze i mila pani wycenila mi szafe na mila cene
        1600zl.
        Szafa do przedpokoju, szer.150cm, wys 2,55, glebokosc 70cm, trzy pary drzwi
        przesuwnych, srodkowe z lustrem, jedno skrzydlo-dwie rury na wieszanie rzeczy
        krotkich np koszul, drugie skrzydlo-na rzeczy dlugie-trzecie skrzydlo na piec polek.
        Zamiast polek mozna zrobic kosze 60-70zl, albo szuflady 60zl.
        Na gorze pawlacz, ktory jeszcze jakos podzielimy.
        Chcielismy jak najatniej i to jest chyba opcja optymalna.
        • bania79 Re: indeco 12.10.05, 14:49
          kurde rzeczywiście tanio. Gdzie na Nowym Dworze????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka