Dodaj do ulubionych

białe meble kuchenne

26.10.05, 08:47
Czy ktos ma taką kuchnie i mółby przysłac zdjęcie, zdecydowałam się na białe fronty, ale nie wiem czym ożywić resztę, może korpusy w innym kolorze, albo kilka szafek, w necie przejrzałam juz prawie wszystko, ale na stronach producentów kuchnie mają 50 m2 jak to wygląda w realnym życiu, nie jst mdło, lub nie wygląda to jak w szpitalu ?
Obserwuj wątek
    • yboni Re: białe meble kuchenne 13.11.05, 23:53
      mam ciemną kuchnię o pow. 12m2, nie tak dawno robiłam meble. Wybrałam fronty
      seledynowe,lakierowane półmatem,blat jest ciemnozielony marmurek, a reszta jest
      z okleiny klonowej/najjaśniejsza/.Nie wygląda ani ponuro, ani mdło.Farbę na
      fronty wybrałam sama i lakierowałam u lakiernika samochodowego,robią to także
      salony meblowe.Białe fronty mogą być mdłe i bardzo szpitalne. Pozdrawiam
      wona
    • martjul Re: białe meble kuchenne 14.11.05, 11:06
      Ja cieszę się włąśnie nową kuchnią. NIe jest biała, ale prawie - b. jasny krem,
      błyszczący, stwierdziłam, że biel to będzie jednak za martwo. Blaty zrobiliśmy
      z wenge - czyli dość ciemne, płytki są też kremowe, ale trochę ciemniejsze i z
      fakturą (trochę to przypomina fale), ściany też w podobnej tonacji, z tym, że
      jedna jest trochę ciemniejsza. Na podłodze mamy przyciemniany dębowy parkiet.
      Całość wygląda - moim zdaniem fantastycznie - i to nie dla tego, że to moja
      kucxhnia, bo też nie wiedzieliśmy jak to wyjdzie, zanim nam nie ustawili
      wszytskiego, ale jestem b. zadowolona.
    • anoczek Re: białe meble kuchenne 18.11.05, 11:04
      Ja mam białą kuchnię wykończoną drewnem (górna listawa ozdobna, blat i dolna
      listwa przypodłogowa). Wygląda naprawdę OK.
      • mon101 Re: białe meble kuchenne 24.11.05, 20:17
        Biala kuchnie mozna ozywic drewnianymi bokami i elementami. Na zdjeciu
        zastosowane drewno to wisnia.
        www.ballingslov.se/se/kitchen/laminat/Boke/boke%20vit%20korsbar
    • margie Re: białe meble kuchenne 18.11.05, 11:44
      Oczywiscie, z enie ejst mdlo, nie wiem, skad wzial sie ten poglad, ze bialy to
      szpitalny? Mozesz dac drewniany blat, ozywic kuchnie kolorem scian, dodatkami..
      Jeslli kuchnie masz mala, biale szafki sa super, obejrzyj soebie w Ikea...
    • kamyk4 Re: białe meble kuchenne 18.11.05, 12:24
      Tu masz biala kuchnie i opinie do niej.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=30501770&a=30501770
      Mysle ze biel zawsze bedzie kojarzyc sie z czystoscia i ascetycznoscia wiec jesli takie jest twoje zamierzenie to rob biale fronty. Ale jesli lubisz "kurzolapki", ceramike, firaneczki i kokardki to odpusc sobei ta biel na rzecz wanilii.

• 76kitka Re: białe meble kuchenne 18.11.05, 13:29
        zdecydowanie bardziej niż gliniane koguciki podobaja mi się stalowe kuchenne gadgety. Juz zamówiłam fronty będą białe w aluminiowych ramkach, takie też będą nóżki, blat będzie wykończony aluminium, a wierz z laminatu coś jakby rozsypany piasek, drewniany blat mam teraz i wkurza mnie olejowanie co pół roku, a lakier mi się nie podoba. Do tego będą drewniane półki i wysokie barowe krzesła i żaluzje w oknach. Jak mi to wszystko zamontują to wkleję zdjęcie. Ale to dopiero 12.12.
        • fioletowa1 Re: białe meble kuchenne 22.11.05, 22:58
          To czekamy na fotki :)
      • fuzzyonggbridge Re: białe meble kuchenne 23.11.05, 01:24
        ups, ale ta kuchnia wcale nie jest pogladowa! na tym samym forum mozna znalezc
        bardzo przytulne biale kuchnie!
    • anoczek Re: białe meble kuchenne 23.11.05, 10:29
      Wklejam link z fajną białą kuchnią
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=24680075&a=24680075
      • fioletowa1 Re: białe meble kuchenne 23.11.05, 17:29
        Tutaj też są białe kuchnie :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=32101393&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=31947520&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=31818898&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=30639200&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=30545010&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=30137826&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=27962034&v=2&s=0
    • jasmina_tdi Re: białe meble kuchenne 24.11.05, 13:06
      Mam teraz biała kuchnie, z ciemnografitowym blatem i srebrnymi uchwytami.
      Poczatkowo przeżyłam szok, ale okazuje sie, ze wbrew wczesniejszym obawom biała
      kuchnia jest łatwa w utrzymaniu i estetyczna. Nie chce juz nigdy ciemnej.

76kitka napisała:

> Czy ktos ma taką kuchnie i mółby przysłac zdjęcie, zdecydowałam się na białe
      fr
      > onty, ale nie wiem czym ożywić resztę, może korpusy w innym kolorze, albo
      kilka
      > szafek, w necie przejrzałam juz prawie wszystko, ale na stronach producentów
      k
      > uchnie mają 50 m2 jak to wygląda w realnym życiu, nie jst mdło, lub nie
      wygląda
      > to jak w szpitalu ?
      >
      • 76kitka Re: białe meble kuchenne 24.11.05, 14:03
        Ja strasznego szoku nie przeżyję, dlatego, że teraz mam część szafek białych. Górne szafki były białe z aluminiowymi uchwytami, dół drewniany łącznie z blatem. I mnie i mężowi nie podoba sie drewno lakierowane więc kilka razy w roku trzeba było olejować te doły, a to nie konserwuje tak blatu, jak lakier, więc blat szybko zbrzydł. Jedna kuchnia z drewna bardzo mi się podoba, to system ulriksdal w Ikei, ale niesty z typowych szafek niczego nie wyrzeźbimy do mojej kuchni, zostaje tylko zrobienie czegoś na wymiar. Wieć padło na białe fronty, bo mamy białą lodówkę, która między czymś ciemniejszym rzucała by sie w oczy. Blat będzie w brązowo-szare ciapki, jakoś nie lubimy gdy coś udaje coś czym nie jest, więc drewnopodobne wzory odpadły w przedbiegach, podłoga i glazura na ścianie są w odcieniach brązu i beżu, więc musiało być coś z brązem. A uchwyty będą bardzo proste, bo oboje jesteśmy minimalistami, żadnych barkowych zdobień, poza tym biel to mój ulubiony kolor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka