srull 01.12.05, 18:31 Ciekawym urzadzenia wersji supermini. Ostatnio bylem u znajomego - "mieszkanie", 17 metrow kwadratowych - to jest dopiero odjazd i prawdziwy survival. Tym kretynom, ktorzy wymyslali takie klitki &**&%#4#6%^ *. * niecenzuralne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azajda Re: W wersji mini 02.12.05, 10:00 antresola hmm a jak mieszkanie ma 2,20 wysokości to co:( Odpowiedz Link Zgłoś
iffonek Re: W wersji mini 02.12.05, 11:04 Podoba mi się. Moje mieszkanko jest o całe 7 m.kw. większe, ale urządone w bardzo podobny sposób. I też mam białą łazienkę :-). Małe (ale własne) mieszkanka rulez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nisaja Re: W wersji mini 02.12.05, 12:05 30 m. kw to jest luksus!!!! dlaczego żadne gazety nie doradzają co zrobić z "mieszkaniem" o pow 19 m kw. Nie spotkałam się jeszcze z radami tego typu. Osoby, które projektowały coś takiego za czasów PRL-u dostawały nagrody za zmieszczenie jak największej ilości osób na jak najmniejszej powierzchni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes208 Re: W wersji mini 02.12.05, 16:20 Moja mama miała znajomą która mieszkała z rodziną na 18 metrach 4 osoby!!! Jak oni to przeżyli nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: W wersji mini 05.12.05, 10:58 witam wszystkich komentujących.Tak się składa że to mieszkanie jest moje więc z zainteresowaniem czytam wasze uwagi na temat wystroju pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 Do Agi 15.01.06, 20:46 Czy korzystalas z porady i pomocy projektanta wnetrz?..... fajne to Twoje mieszkanie. Mam troche wieksze - 40 m. ale musze w nim pomiescic zycie+pracownie ze spora iloscia materialow itd, a to nie takie latwe..... ciekawam jak to by bylo z pomoca projektanta. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: Do Agi 18.01.06, 00:46 witaj, dziękuję za pozytywną ocenę - miłe tym bardziej, że nie kożyzstałam z porad architektów, stylistów i dekoratorów wnętrz :) możliwość aranżowania własnego mieszkania to bardzo fajna rzecz - ja siedziałam z kartkami, ołówkiem i stosami katalogów - myślę że warto spróbować - trzymam kciuki A jeśli nie podejmiesz wyzwania to mogę ci polecić parę naprawdę fajnych osób - raczej dekoratorów niż architektów pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v Re: W wersji mini 26.01.06, 19:24 ta skrzynia ażurowa pod barkiem, to jakas masowa produkcja? gdzie i po ile? choc pewnie odpowiedz padnie ze kupiona w "default city" Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Antresola - super 27.01.06, 13:48 Zastanawiam się, jaka jest wyskość mieszkania i wymiary tej pomysłowej antresoli. Uważam to za fanastyczne rozwiązanie, bo sprawia wrażenie takiego jakby oddzielnego pokoju. Zwłaszcza te rolety dodają jej szlachetności. Cudowna - nie widziałam od dawana w żadnej nawet gazecie bardziej pomysłowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: Antresola - super 05.02.06, 13:05 odpowiadam masowo, bo dawno mnie tu nie było Wysokość mieszkania - 3,10m - podłoga antresoli jest na wysokości 1,70 więc spokojnie można /pod warunkiem, że się ma 165 cm tak jak ja :)/się pod nią zmieścić.Produkcja tej mojej "sypialni" kosztowała około 1000 PLN /drewno i jego cięcie/ + koszty montażu i bambusowych rolet. Na górze jest 1,40 - skakać nie można, ale też nie jest to klaustrofobiczne :) Jeśli chodzi o skrzynię, koraliki i większość rzeczy to po prostu IKEA - skrzynia kosztowała 299 PLN - w sprzedaży są też mniejsze - jakby połówki tej mojej a miejsce pod oknem.....już się tak nazywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazeloth Re: W wersji mini 18.01.06, 07:57 Bardzo przytulnie. Te koraliki są genialne. I ten stolik w kuchni pod oknem:) Można sobie dawać 38 tysięcy całusów przy śniadaniu. Ten stolik powinien się tak nazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia1970 Re: W wersji mini 06.04.06, 09:01 ja mam takie mieszkanie i 2 dzieci i powiem wam ze to nie takie proste .Teraz szukam im tapczaników. Odpowiedz Link Zgłoś
bidibi4 Re: W wersji mini 06.04.06, 15:04 ja mam podobne mieszkanie. na razie jest to pokój i kuchnia. w przyszłości zamierzam przenieść kuchnię do pokoju, zrobić mały aneks, a na miejscu kuchni urządzić pokoik dla synka. marzyłam o takiej antresoli do spania, ale chyba muszę te marzenia wyrzucić do kosza. u nas jest tylko 2,70 m wysokości. a to chyba jednak za mało. małe mieszkanie to wieczna kombinacja. zaleta, to zawsze wiesz w co się ubrać, bo jest mało ciuszków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzoana_lodz Re: W wersji mini 08.08.06, 12:21 A kto mi powie jak urzadzic 24m2... kimbinuje jak moge ale to nie taki eproste.Aby nie zagracic mieszkania a jednoczensnie wszytsko zmiescic.No cóż ciasne ale własne :) Odpowiedz Link Zgłoś
uzix Re: W wersji mini 06.11.06, 09:19 Potrzebujesz albo 2 x regał z antresolą na łóżko jest spory wybór i w jednym pod łóżkiem biurko + szafki i regaliki w drugim szafa + mniejsze szafki. Przykłady: www.szynaka.pl/index_m.htm forteo4.forte.com.pl/cms/PortalPageServlet?lang_id=0&page_id=35§ion_id=1&view=3&setup_id=3&program_id=48 www.dab.gdynia.pl/ albo podwójne łóżko www.vox.pl/pl/meble_view.php?kat_id=3&subkat_id=57&id=26&lang=pl Jeśli już musisz tapczaniki, to polecam O.K. (sama miałam)www.meblotap.com.pl/content.php?cat_id=16&doc_id=45 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: W wersji mini 08.08.06, 14:40 Czy ktoś z Was zauważył w tym mieszkaniu jakąś szafę ? Jest tylko komoda w pokoju dziecka i jakieś szafki pod antresolą. Ale co np. z płaszczem zimowym ? Leży na płasko ? Odpowiedz Link Zgłoś
uzix Re: W wersji mini 06.11.06, 08:54 Witam. Sama mieszkałam w 17 metrach kwadratowych z rodziną - łącznie 4 osoby. Ciężko, ale można. Teraz zmieniłam na podobne 35,5 m2. z przechodnim dużym pokojem, ale zmieniłam na przechodnią kuchnę, a właściwie aneks. Niestety w moim mieszkaniu nie można zrobić antresoli, bo jest za niskie. Te małe mieszkanka po 17 m2 to przekształcone hotele pracownicze, szkoda bo mogli z nich zrobić akademiki, a dla ludzi wybudować normalne mieszkania. To i tak pikuś, bo są jeszcze mieszkania po 11 m2 tyle, że łazienka jest już wspólna na piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Ago! 22.01.07, 11:12 Zaglądasz tu jeszcze? Jeśli tak, możesz mi powiedzieć jak sprawdza ci się korek w kuchni? Nie przeszkadza mu woda i para? Nie ma problemu z domyciem jak coś pryśnie z patelni? Pierwszy raz spotykam się z takim rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Ago! 22.07.07, 21:05 To "mieszkanie" to cud natury.Ja widze jedyne rozwiazanie takiego problemu:wyjazd na "saksy" i zarobienie na prawdziwe mieszkanie.To co tu napisalem to jest "na temat".Ja tak zrobilem i mam kawalerke ok.80m2.Wcale nie uwazam,ze jest to duzo jak na samotnego,starego czlowieka.Nigdy przedtem nie mialem "swojego" kata,bo socjalistyczne przepisy i zarobki nie uwzgladnialy takich jak ja.Mialem sporo po 50-tcegdy za pierwsze zarobione pieniadze kupilem ta kawalerke.Teraz mam gdzie wracac a ostatnio juz calkiem wrocilem,juz nie musze pracowac.Zajelo mi to prawie 20 lat,bo w Polsce nie byli tacy potrzebni jak ja.Wam radze pomyslec o tym a nie "urzadzac" sie na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
donka86 W wersji mini 25.09.07, 16:05 oj zgadzam się KOBIETA POTRAFI!!!-SUPER, REWELACJA.Bardzo mi się mieszkanko podoba.Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
fran23 W wersji mini 06.12.07, 15:22 rewelacja! wszystko razem idealnie współgra; gratuluję pomysłu:) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: W wersji mini 09.12.07, 13:58 Super mieskanko! Podziwiam bardzo. Własnie myśle tez o antresoli bo mam cos ok 3m wys. Jeszcze nie mirzyłam dokładnie.Mam większe mieszkanie dlatego będe miała sypialnie oddzielnie a pod antresolą garderobe na wys.170 cm. Ponieważ jestem 3 cm. nizsza więc będzie ok. Nie wiem czy tu jeszcze zagladasz więc wysle Ci maila w sprawie antresoli. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
penelopaaa Re: W wersji mini 09.12.07, 16:31 Hej, mam kawalerkę i właśnie skonczyłam remont. Uwierzcie taką małą kliteczkę też da się fajnie wyposażyć i zrobić z niej prawdziwe cudo!!! Przekonajcie sie :-) www.budowlany.pl/pl/wyposazenie_wnetrz_trendy_i_st.php?artid=1155& Odpowiedz Link Zgłoś