Dodaj do ulubionych

gdzie suszyc pranie

27.05.06, 07:53
macie może jakiś pomysł, jak suszyć pranie bez uszczerbku dla estetyki
mieszkania;)))? bedę miała duża garderobę, ale w takim pomieszczeniu bez okna
raczej się nie da. strrrrrasznie mi się nie podobają porozstawiane w pokojach
albo na balkonie susarki, a te potworki podsufitowe w łazience są NAPRAWDĘ
very very be. jak sobie z tym radzicie?;)
Obserwuj wątek
    • kajak75 Re: gdzie suszyc pranie 27.05.06, 12:56
      Wiesz, ludzie wymyslili suszarki bebnowe. MOzna je postawic w "słupku" z pralka.
      • muesli Re: gdzie suszyc pranie 27.05.06, 14:00
        a czy są takie małe wąskie pralki ładowane od góry razem z suszarkami?
      • magdalaena1977 Re: gdzie suszyc pranie 28.05.06, 00:17
        nie mam takiej suszarki, bo wszędzie czytałam, ze w praktyce nadaje się tylko do
        ręczników, pościeli itp, a normalne ubrania strasznie się gniotą. Czy Tobie
        udało się to ominąć ?
        • kajak75 Re: gdzie suszyc pranie 28.05.06, 21:24
          Sama nie uzywalam nigdy pralko-suszarki, ale wiem z doswiadczenioa znajomych,
          ze to nie najlepszy pomysl. Po pierwsze, musisz wyjac prawie polowe prania. Po
          drugie i to chyba jest wazniejsze, w odczuciu mojej znajomej, pranie po wyjeciu
          bylo raczej cieple niz suche.
          W wynajmowanym mieszkaniu mialam pralke AEG (nie pamietam modelu) i juz nie
          moge sie doczekac wiekszego mieszkania, zeby znowu miec suszarke. Z kilku
          dostepnych programow najczesciej uzywalam podstawowego, tzn do sucha lub
          ustawialam timer np na 20 min.
          Jezeli chodzi o zagniecenia, to po odwirowaniu na 850 obrotow i rozwieszeniu
          panie jest duzo bardziej pogniecione niz z suszarki. Nie znaczy to, ze z
          suszarki wyjmiesz koszule uprasowane w kancik, ale mozesz wybrac opcje "podsusz
          do prasowania".
          pozdr
    • chmil Re: gdzie suszyc pranie 29.05.06, 09:40
      Jeżeli masz w domu muzeum, to faktycznie masz problem.

pozdrawiam,
      Lesia.
      • kuzynka_szwagra a propos muzeum znam taka 23.06.06, 14:47
        co w lazience sznurkow nie ma, za to pranie suszy na suszarce w pokoju. Nie
        rozumiem. Pomieszczenia w naszych domostwach powinny miec tez chyba wartosc
        uzytkowa? niektorzy chyba sie za duzo po ikeach nachodzili, a tam fakt, w
        ekspozycjach gacie na sznurku nie wisza (to nawet dosc logiczne)..
        to juz druga z rzeczy niezrozumialych (ciemna jestem)
        pierwszy byl piecyk na wysokosci, teraz dolaczam suszenie na pokojach (bo
        lazienka taka ladna..)
        • blaszany_dzwoneczek Re: a propos muzeum znam taka 23.06.06, 21:07
          W przeciwieństwie do suszenia na pokojach piecyk na wysokości może mieć sens -
          jeśli nie jest na siłę na tę wysokośc wyniesiony, tylko pasuje to w konkretnej
          kuchni, to i nieźle wygląda i schylać się nie trzeba. U jednych moich znajomych
          piecyk z szafką pod i z mikrofalą nad sobą zajmuje taką wnękę, że w zasadzie
          jakby go nie było, a dla kolan, którym przykucanie nie służy, to niewątpliwa
          ulga. Ale nie w każdej kuchni to pasuje - u mnie na przykład piekarnik będzie
          standardowo pod płytą, choć mąż marudził, że fajnie by było na wysokości, ale
          nie bardzo było jak :-)
          • kuzynka_szwagra a to dziekuje:) 23.06.06, 21:18
            nie uwierze dopoki nie zobacze i przy najblizsuzej wizycie w meblowym musze
            wyprobowac wyjmowanie "ciasta" na wysokosci:) nawet jak praktyczne (a to
            szacuneczek jesli tak jest) to ze wspomnianych wzgledow dosc drastycznie mi si
            ekojarzacych nie zdecyduje sie..
    • a_gneskka Re: gdzie suszyc pranie 07.06.06, 02:34
      Nie suszymy, wkładamy mokre ;:>
    • bidibi4 Re: gdzie suszyc pranie 07.06.06, 11:47
      ja zostałam obdarowana pralko-suszarką i trochę nie cieszy mnie ten prezent
      (żeby łagodnie powiedzieć). po pierwsze taka pralka jest koszmarnie ciężka i
      każda przeprowadzka to dramat pralkowy. a po drugie - suszenie, rzeczywiście
      pranie nie jest suche a gorące, i jeśli w mieszkaniu nie jest ciepło, to pranie
      schnie podobnie długo, co ta połowa "mokra" wyjęta wcześniej.
      a co do estetyki, nie wiem gdzie stoi twoja pralka, ale zawsze można nad pralką
      powiesić suszarkę i osłonić ją jakąś kotarą, żaluzją czy coś w tym rodzaju.
      spróbuję znaleźć numer gazetki, gdzie był przedstawiony super pomysł, otóż na
      całej długości łazienki wmontowane były metalowe, stalowe pręty, które mogły
      służyć jako półka na reczniki, albo suszarka na pranie (jedyny problem to
      oczywiście podstawianie krzesła). a wyglądało to super.
    • dobrakobieta3 Re: gdzie suszyc pranie 24.06.06, 14:08
      Nie susz i nie pierz... wyrzucaj...
      Kobiety, gdzie wy żyjecie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka