magdax78 29.05.06, 16:00 czy ktos sie orientuje ile srednio trzeba wydac na szafe komandora serokosc ok 3 m od podlogi do sufitu .chodzi mi o nowoczesne wzory.jak licza koszt mebli : mbierzacy, kwadratowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kompas11 Re: komandor szafy 29.05.06, 19:59 zatem, trzeba trafić do sklepu - łatwo ich znaleźć chyba w centrach handlowych, ja byłem akurat w ch w-wa wileńska , i w ciągu 5 minut poinformują cię na jaki wydatek powininnaś sie przygotować, generalnie tworzą wtedy w swoim programie komputerowym wstępny projekt Twojej szafy a koszt uzależniają oprócz oczywiście wielkośći, od wybranych przez Ciebie materiałów. PS. właśnie jestem przed takim zakupem i byłem narazie tylko w komandorze, ale pewnie istnieją inne firmy produkujące szafy na wymiar, jesli ktoś ma jakieś sugestie i rady chętnie o tym poczytam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdax78 Re: komandor szafy 30.05.06, 17:47 ja na rzaie nie mam mozliwosci sprawdzic...ale moze sa inne tansze firmy oferujace podobny produkt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: komandor szafy 30.05.06, 22:03 Na stronie Komandora jest program, w którym można samemu szafę zaprojektować i dostanie się orientacyjną wycenę: www.komandor.pl/wycena/wybor1.php Odpowiedz Link Zgłoś
patluk Re: komandor szafy 02.06.06, 14:47 Jestem na bierząco. Skrzydła drzwi: Wszystko zależy od rodzaju profilu jaki wybierzesz stalowy czy aluminiowy. W stalowym nie ma możliwości łączenia dwóch materiałów na szkła i płyty Ale napisałaś o nowoczesnych wzorach więc profil stalowy wykluczony Przykładowo szafa o szer. 150 cm głęb 60 cm i wys 250 cm w najtańszej wersji drzwiowej tj. jedno skrzydło płyta, drugie lustro w profilu stalowym, a w środku same półki (tzn typowa bieliźniarka); bez pleców i boków (czyli wstawiana w gotową wnęke) kosztuje ok. 1450,0zł. Wiadomo, że czym dalej tym niestety drożej ... Dochodzą pantografy, koszyki, wieszaki etc.... No i oczywiście drzwi - i tu różnica w cenach jest porażająca Niestety bez wizyty w jakimś punkcie się nie obejdzie, a na stronach komandora to nie wiele masz możliwości projektowania. Za nim wybierzesz się do punktu przemyśl wszystkie rzeczy jakie byś chciała aby się w tej szafie zmieściły, bo czasami to Państwo proponują jakieś niezbyt wygodne rozwiązania Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jarowil Wykonawca szaf 09.06.06, 12:00 'BEKKER' systemy zabudowy wnętrz ,wykonujemy szafy wnękowe w najlepszych cenach. kontakt: jwas@op.pl tel: 0887046652 Odpowiedz Link Zgłoś
jarowil Re: komandor szafy 11.06.06, 22:16 Szafa,wielkości ok 3mb w komandorze będzie kosztowała około 4000zł do 5500zł w zależności od ilości drzwi ich okuć i wypełnień oraz zabudowy wnętrza. Po sprawdzeniu cen w komandorze,chętnie doradzę Ci jak zaoszczędzić pieniążki kupując taką samą zabudowę w innym miejscu. kontakt: jwas@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: komandor szafy 12.06.06, 11:06 Przy okazji taniej wychodzi zrobić szafę z normalnymi drzwiami niż suwanymi. I moim zdaniem takie są ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: komandor szafy 12.06.06, 11:08 Ja zapłaciłam 3200 za dwie szafy. Jedna miała wymiary 160 x 60 a druga to taka mini-garderoba o wymiarach 150 x 100. Odpowiedz Link Zgłoś