02.06.06, 15:51
Właśnie planuje wymiane mebli i mam pytanie: jak sprawują sie wam komody z
szufladami. Od dziecka ciuchy mam poukładane na półkach albo powieszone w
szafie i zastanawiam sie jak to jest w szufladach. Dostęp chyba jest
utrudniony? Marzą mi sie niskie mebelki stąd pytanie o komody.
Kasia
Obserwuj wątek
    • kasia.z Re: komoda? 02.06.06, 19:51
      Czy naprawde nikt z was nie używa komody?
      • zielony_listek Re: komoda? 02.06.06, 22:13
        Ja korzystam z dużych szuflad w szafce pod telewizor (Docent z IKEA) i są
        bardzo wygodne. Wcale nie wiem, czy na duże rzeczy (typu swetry, spodnie) nie
        wygodniejsze nawet. Bo w głębokiej szafie układam w dwu słupkach -od przodu i
        od tyłu. I tego co jest z tyłu nie dość, że nie widac dobrze,to jeszcze jak sie
        wyciąga to ten przedni słupek się rozwala zaraz. No i nie ma ryzyka, że po
        otwarciu szafy zleci cos na głowę :-)

Bieliznę, skarpety i apaszki od dawna trzymam w szufladach, właściwie
        wysuwanych koszach z siatki metalowej (z takich gotowych akcesoriów do szaf
        wnękowych, szerokość 45 cm) i bardzo sobie chwalę - nie rozsypują się, poza tym
        przez siatkę dobrze widać gdzie co jest i łatiwj znależć.

Pozdrawiam
        zielony_listek
    • kropka Re: komoda? 03.06.06, 00:48
      rewelacja. Przeszłam na szuflady gdzie się dało, nawet garnki w kuchni mam w
      szufladach. Masz mozliwość segregacji rzeczy, nic sie nie przewraca, łatwo sie
      wkłada i wyjmuje, jak sie robi bałagan, to w jednej szufladzie, a nie w całej
      szafie. Bardzo polecam. Dla mnie najwygodniejszy wymiar szuflad to 80 x 40 cm.
      • kasia.z Re: komoda? 03.06.06, 10:34
        Dzięki za rada, chyba się zdecyduje. :)
    • aniamd79 Re: komoda? 09.06.06, 11:29
      Komoda jest niezastąpiona do drobiazgów i świetnie się sprawdza na bieliznę.
      Polecam. Tylko uwaga na prowadnice - lepsze są metalowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka