ninka25 29.08.06, 13:16 Witam Zabejcowałam mebelek sosonowy, który miał być w kolorze jasnego kasztana a wyszedł ciemny orzech :( Co robić? Skrobać? Może jest jakiś usuwacz? Help!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkrukar Re: za ciemna bejca, pomocy! 30.08.06, 19:31 Można usunąć bejcę tylko jaka to jest bejca czy spirytusowa, czy wodna, czy nitro,czy może na bazie terpentyny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ninka25 Re: za ciemna bejca, pomocy! 01.09.06, 11:12 Jkrukar, odezwij się proszę!!! Jak w końcu usunąć tę spirytusową bejcę? I jeśli spirytusem, to jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: za ciemna bejca, pomocy! 30.08.06, 21:30 Zeszlifuj papierem ściernym,chyba to jedyne wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka25 Re: za ciemna bejca, pomocy! 31.08.06, 08:53 Mam nadzieję że da się usunąć... Beajca jest spirytusowa. Spirytusem? Odpowiedz Link Zgłoś
jkrukar Re: za ciemna bejca, pomocy! 01.09.06, 18:10 Przepraszam za Pani długie czekanie, ale wczoraj nie przeglądałem poczty. Jeżeli jest to bejca spirytusowa to trzeba obficie nasączać elementy i starać się scierać suchą szmatką aż do sucha, jeżeli bejca wnikła głęboko to trzeba w/w czynność powtórzyć. Na przyszłość barwienie zawsze trzeba zrobić próbę na elementach niewidocznych.Zyczę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jkrukar Re: za ciemna bejca, pomocy! 01.09.06, 18:19 Dodam że nakładać pędzlem spirytus, na zakończenie jak spirytus dobrze odparuje to trzeba przeszlifować powierzchnie papierem ściernym granulacji ok. 120. Odpowiedz Link Zgłoś