Dodaj do ulubionych

Chwila relaksu

09.02.07, 12:26
Niezmiennie bawią mnie te foto-rady Czterech Kątów. Bo pomysły fajne i inspirujące nawet, ale często (powyższy tekst to przykład jeden z wielu) w tekście piszą o małym pomieszczeniu i "optymalnym wykorzystaniu niewielkiej przestrzeni" a potem na zdjęciach widać 40-metrowe salony, 20 metrowe łazienki i kuchnie, które mają mało wspólnego z realiami przeciętnego mieszkania :)
Zróbmy małą ankietę - ile ma metrów Twoja kuchnia? Moja ma jakieś 12 (niby wcale nie taka mała - ale gdzie ja tam tą sofę mam zmieścić?:) )

Ważne: proszę o wielkości kuchni z mieszkań - wiadomo, nawet mały domek to już inna przestrzeń :)
Obserwuj wątek
    • pinia1a Re: Chwila relaksu 09.02.07, 12:41
      Moja kuchnia ma 9 metrów2 i jest bardzo jasna.Lubię w niej siedzieć ale nigdy
      bym nie wystroiła jej w kolorach ostrej czerwieni jak to pokazują na zdjęciach.
    • miki566 Re: Chwila relaksu 09.02.07, 15:16
      Pomysl bardzo dobry i w przypadku zapracowanych osob polaczenie kuchni z
      czescia wypoczynkowa i jadalna just super. Tez tak zrobilam i przez to gdy
      jestem w kuchni przygotowujac posilki na nastepny dzien lub ukladajac zakupy
      mam ciagly kontakt z domownikami. Jest to bardzo wazne bo po pracy poza domem i
      praca w kuchni nie pozostaje nam za wiele czasu na rodzinne kontakty.
      Kolor nie jest taki wazny, kazdy wybiera taki jaki lubi. Nalezy tez pamietac ze
      kazda nawet najmniejsza kuchnie mozna powiekszyc wyburzajac scianki.
      • kasiulek70 Re: Chwila relaksu 09.02.07, 16:01
        Niby tak jeśli chodzi o te ścianki ale w moim przypadku kiedy kuchnia to 5,37m2
        na jdenej ścianie ma drzwi do przedpokoju druga została zlikwidowana i
        wychodzi na tzw "duży pokój" a ten pokój to także sypialnia to nie jest już tak
        miło. :( Poza tym sam pmysł na kuchnię tu pokazaną podoba mi się. Och jak
        marzy mi się kuchnia z oknami
        • trufla3 Re: Chwila relaksu 09.02.07, 17:26
          podobnie jak Pinia mam małą kuchnię.Na 9 metrach kwadratowych juz kufer
          posagowy musiał zmienić swoje lokum.Nie lubię takich zimnych klimatów i
          bardziej przypominają mi gabinet u stomatologa.
          .....
          Trufla i jej kuchnia
        • miki566 Re: Chwila relaksu 14.02.07, 19:16
          Zgadzam sie. Choc jestem zdecydowana milosniczka otwartych kuchni to raczej bym
          nie otwierala kuchni na pokoj sypialny. Nie mialoby to najmniejszego sensu.
          Choc moze by przenisc gdzies sypialnie? Zawsze sa jakies mozliwosc.
      • an-nie Re: Chwila relaksu 05.09.07, 15:17
        No tak... ale w artykule chodzi o kuchnię z kącikiem wypoczynkowym, a nie
        otwartą na pokój dzienny.
        Moja kuchnia ma 7m kw. i zastanawiam się, jak zmieścić w niej stół, żeby się o
        niego co trochę nie obijać.
    • khiczewska Chwila relaksu 24.04.08, 11:09
      no właśnie co zrobic kiedy mieszka sie w bloku w małym mieszkaniu a w kuchni
      trudno zmieścić nawet jedno krzesło?
      lubię pooglądać sobie te zdjęcia, ale niestety rzadko da się zastosować takie
      rozwiązania. Np. ta kuchnia jest ładniutka (pomijajac czerwień), ale jak to
      zorganizować, żeby stał tam także np. stół, żeby więcej niż jedna osoba mogła
      zjeść w kuchni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka