Dodaj do ulubionych

deska barlinecka

26.02.07, 18:40
Zastanawiam sie nad podłogą w pokoju z aneksem. Musi być bardzo wytrzymała.
Czy ktoś ma u siebie deskę barlinecką. Jak sie sprawuje??ja myślę o jesionie.
Obserwuj wątek
    • bri Re: deska barlinecka 26.02.07, 22:27
      Ja miałam w poprzednim mieszkaniu podłogę Jesion Family (deska barlinecka). Nie
      polecam - bardzo łatwo się rysowała i wgniatała. Ryski, których na zwykłym
      parkiecie nawet nie zauważasz bo sam w sobie jest nieco nieregularny na desce
      barlineckiej wręcz biły po oczach. Deska wcale nie wychodzi taniej niż parkiet
      więc zdecydowanie polecam zwykły parkiet.
    • mika1024 Re: deska barlinecka 27.02.07, 16:29
      Zdecydowanie nie polecam jezeli ma byc wytrzymala. Jak juz posalam w innym
      poscie znajomi maja taka, latwo sie rysuje i wgniata.
      • anyay Re: deska barlinecka 27.02.07, 21:41
        a może wszystko zależy od rodzaju deski??Może dąb byłby bardziej wytrzymały?
        Zupełnie się na tym nieznam, a z parkietem jest troche za dużo zachodu. Deska
        barlinecka nie wymaga odświeżania co jakiś czas, a zwykły parkiet tak.
        • wiktoriaa Re: deska barlinecka 27.02.07, 23:37
          hmmm nie wiem nie mialam ale zamierzam kupic tyle ze nie wiem jaka...ale z tego
          co wiem to kazdy "kolor" cechuje stopien wytrzymałości jesion jest jednym
          z "cienszych" stad moze szybciej sie eksploatuje?
          • anyay Re: deska barlinecka 28.02.07, 10:51
            Tylko, który jest bardzo wytrzymały? Myślałam,że właśnie jesion.
            • korniz Re: deska barlinecka 28.02.07, 12:05
              Z tego to wiem jesion to środkowa klasa wytrzymałości.Merbau należy do
              najwyższej klasy ale to już ceny dużo powyżej 100 zł.Czyli im droższa tym
              lepsza.Moi rodzice mają jesion i na brzegach widać pęknięcia ,rys nie widać bo
              oni od razy lakierowali 3 razy.A po 2 latach znowu lakierowali.Dopuki ten
              lakier jest (dodatkowy nie ten fabryczny to jest ok).Natomiast w innym miejscu
              mają dąb i nie polakierowali bo stwierdzili po co no i ta deska wygląda gorzej
              niż moje zwykłe panele .Plusem tych desek jest tylko to że są cieplejsze w
              dotyku niz panele.Owszem wytrzymają długo jak się chodzi po nich tylko w
              papciach ,nie ma dzieci i psa.
              • mag-ia1 Re: deska barlinecka 28.02.07, 13:29
                desce barlineckiej mówimy zdecydowane NIE, mam dąb i buk, katastrofa,
                proponuję przejrzeć wyszukiwarkę ,nie ma chyba osoby która byłaby zadowolona z
                tego wynalazku.u nas po pięciu latach wszystki podlogi nadają się do wymiany,
                nawet w sypialni jest porysowana.ja odradzam.
        • aurita Re: deska barlinecka 28.02.07, 17:15
          zwykly parkiet przecyklinowac i polakierowac jakims smierdziuchem (tzn nie ty a
          jakas firma) i wytrzyma 10 lat.
          My polozylismy akacja barlinka, nie polecam.
    • becausee Re: deska barlinecka 01.03.07, 09:12
      Deska barlinecka zdecydowanie nie.
      Parkiet choc pracochłonny ale da się odnowić czego nie da się zrobić z tą
      nieszczęsną deską
      Pomyśl jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka