miladorka 27.08.07, 21:20 Doradźcie, który materac dra wrażliwego kręgosłupa wybrać. Może ktoś ma jekieś dobre doświadczenia i moze poradzić. Teraz coraz częściej spotyka się materace z warstwą termoelastyczną. Czy ktoś taki wypróbował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mom2b Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 04.09.07, 21:38 tez sie zastanawialismy rok temu nad tym. teoretycznie fajniejszy ten termoelastyczny - ale to niestety troche sciema :) sprobuj jak to działa kupując poduszke termoelastyczną. wg mnie nie odczujesz roznicy. finalnie, po zapoznaniu sie z cala mozliwa oferta i roznymi opcjami kupilismy materac lateksowy MK foam (H2) i jestesmy zadowoleni. mamy 200 na 160 cm, dwa stelaże po 80 cm pod spodem. wazne, zeby lateksowy (i inne chyba tez?) mogły od dołu oddychac. no i raz na pare miesiecy trzeba zrobic gimnastyke z odwracaniem. ochraniacz na materac wynegocjuj sobie gratis - zazwyczaj kosztuje koło 100 zł i pewnie tyle nie jest wart, ale czesto to dają jako gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
komfortowa89 Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 18.05.14, 11:49 witam oczywiście, że termoelastyczny pod warunkiem, że będzie dobrej jakości:) Na rynku jest wiele podróbek:) najlepiej zamów go tu lozka-materace.pl/materace-termoelastyczne.html ja u nich zamówiłam taki właśnie materac i jestem bardzo zadowolona:) to jest wydatek na lata więc warto wydać troszkę więcej choć oni i tak maja bardzo dobre ceny:) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziczek8 Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 21.06.14, 16:03 Ja tez mam termo elastyczny nie będe podawała strony (Viscotherapy) bynajmniej ,warto przy wyborze zwrócić uwagę na fakt czy pianka termo oddycha wczesniej miałam nie oddychającą i masakra teraz otwartokomórkowa i jest duzo dużo lepiej , na poczatku troche nie wierzyłam ale kazali odpiac pokrowiec i dmuchnąc w pianke i faktycznie przepuszcza powietrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_9 Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 21.05.14, 16:20 polecam materace lateksowe :) www.outletmeblowy.pl/meble-do-sypialni/materace/materace-lateksowe w dodatku jutro jest gorący czwartek i będą bardzo okazyjne rabaty :) nawet -80% Odpowiedz Link Zgłoś
p.sosnowski Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 17.04.15, 18:24 Też się zastanawiam nad kupnem materaca 160/200 lateksowy czy termoelastyczny.Bliżej mi do termoelastycznego ten efekt zapadania i otulania jest powalający.Lecz czy te materace są trwałe? piszą 10l lub nawet 15l gwarancji czy to realne? czy boki nie będą się wygniatać? Myślałem o materacu medivis lux komfort 25 gęstość pianki termo. to 80kg najwięcej na naszym rynku to mnie przekonuje że niby trwalszy.Byłem w sklepie na testach i zdziwiony byłem jego twardością pianka 8cm a bardzo wolno się zapada wydaje się być twardym materacem a efekt zapadania prawie nie zauważalny. Ta firma daje tylko 2l gwarancji sprzedawca powiedział że 3,4l dla pianki to wszystko i będzie się zapadać.Pytanie czy ktoś ma podobny materac i może podzielić się doświadczeniami? Lateksowy to słyszałem że dobry to taki co ma przynajmniej 80% naturalnego lateksu a nie syntetycznego a najlepiej 100% po testach w sklepie przypomina troszkę sprężynowy lub wodny mięki i pływający niby fajny ale nie jestem przekonany i nadal w kropce jak pewnie większość z was. Odpowiedz Link Zgłoś
ogloszenie.w-wa Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 17.04.15, 19:10 Też się zastanawiam nad kupnem materaca 160/200 lateksowy czy termoelastyczny.Bliżej mi do termoelastycznego ten efekt zapadania i otulania jest powalający.Lecz czy te materace są trwałe? piszą 10l lub nawet 15l gwarancji czy to realne? czy boki nie będą się wygniatać? Myślałem o materacu medivis lux komfort 25 gęstość pianki termo. to 80kg najwięcej na naszym rynku to mnie przekonuje że niby trwalszy.Byłem w sklepie na testach i zdziwiony byłem jego twardością pianka 8cm a bardzo wolno się zapada wydaje się być twardym materacem a efekt zapadania prawie nie zauważalny. Ta firma daje tylko 2l gwarancji sprzedawca powiedział że 3,4l dla pianki to wszystko i będzie się zapadać.Pytanie czy ktoś ma podobny materac i może podzielić się doświadczeniami? Lateksowy to słyszałem że dobry to taki co ma przynajmniej 80% naturalnego lateksu a nie syntetycznego a najlepiej 100% po testach w sklepie przypomina troszkę sprężynowy lub wodny mięki i pływający niby fajny ale nie jestem przekonany i nadal w kropce jak pewnie większość z was Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszek87xx Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 02.08.15, 10:59 Zapewne materac testowales wtedy gdy było dosyć chłodno w salonie, kiedy to było marzec - kwiecień ? Weźmy to pod uwagę ze to jest materac termoelastyczny czyli reaguje na temperaturę- na ta z otoczenia również. Najlepsze odczucia są wtedy gdy mamy temperaturę pokojowa ok 21-23 stopni a w salonach meblowych na jesieni lecie i zimie takiej temperatury nie mamy często waha się od 5 do max 15 w tym okresie. Sam sprzedaje materace i ciężko mi jest klientów przekonać do tego materace jak jest chłodno. W lato tego typu materace dużo łatwiej się sprzedaje bo wtedy panuje temp pokojowa i nie mam co dużo mówić na temat zalet materacy termoelastycznych z firmy Mk foam bo jak się ktoś już położy to bardzo mocno utwierdza się w tym ze to jest fajny materac. W salonie jest u mnie medivis lux komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
dwojcik1978 Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 12.02.16, 17:22 O tym, czy jest to dla Ciebie dobre rozwiązanie, powinnaś sama zdecydować, po konsultacjach ze Sprzedawcą w sklepie specjalizującym się w sprzedaży materaców. Nie ma bowiem czegoś takiego, jak uniwersalny materac, z którego wszyscy są zadowoleni. Tutaj to już bardzo ważnym czynnikiem jest człowiek - zarówno ten co kupuje, jak i ten co sprzedaje. Jeżeli sprzedający dobrze zrozumie Twoje intencje, a ty nie ukryjesz nic przed nim przed wyborem, to profesjonalista doradzi Ci materac, którego w życiu nigdy nie będziesz chcieć zwrócić. Oczywiście materace termoelastyczne są ciekawym rozwiązaniem, ale nie każdemu przypadną one do gustu, a i nie wszystkie mają pełne prawo się tak nazywać. Jest to nowoczesny materiał, który najlepiej dostosowuje się do anatomii ciała człowieka, ale ma też pewne wady. Np. osoby z nadciśnieniem tętniczym lub mające problemy z potliwością, mogą się na takich materacach kiepsko czuć. Takich niunsów w materacach jest bardzo dużo, dlatego tak ważne jest, aby sprzedający podszedł do Was indywidualnie. Można oczywiście iść i skorzystać z oferty dużych firm, ale zazwyczaj to się tak kończy powrotem do wyboru nowego materaca. A ceny wcale nie są niższe niż w małych sklepach. Jeżeli szukasz informacji o materacach to zapraszamy na nasz fanpage www.facebook.com/doriasc, nasz blog o materacach www.dora24.blox.pl oraz na naszą stronę www.doria24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dwojcik1978 Re: materac lateksowy czy termoelastyczny? 12.02.16, 17:24 przepraszam za błędne linki www.facebook.com/doriasc www.doria24.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś