Dodaj do ulubionych

wymiana drzwi

25.05.08, 07:42
Witam, Rozpoczynam remont mieszkania. Zaczynam od wymiany drzwi. Wybrałam firmę i
wzór. Bardzo proszę o radę w sprawie kolorystyki. Umieściłam fotografię fragmentu
pokoju, by zobrazować kolor podłogi i mebli. Pokój jest dość mały, a meble przyciężkie
(kupione na wyposażenie innego, większego mieszkania). Czy drzwi powinny być w
kolorze podlogi, czy raczej mebli? A może zdecydowanie jaśniejsze? Podejrzewam, że
przy dość małej przestrzeni unika się kontrastów. Bardzo proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • alq78 Re: wymiana drzwi 25.05.08, 07:54
      Pomijając fakt czy podoba mi się to co zobaczyłam to przede wszystkim nasunęła mi się
      od razu myśl, że ten typ drzwi jest absolutnie od czapy do tego wnętrza. Zupełnie nie
      pasuje stylem do mebli ani do dość zdobnej podłogi. Zastanów się jeszcze i poszukaj
      może czegoś odpowiedniejszego.
    • barbara.malgorzata Re: wymiana drzwi 25.05.08, 08:47

klasia3 napisała: Pokój jest dość mały, a meble przyciężkie

No właśnie meble przyciężkie - tu pasują białe drzwi. Ale oczywiście nie takie
      jak już masz tylko drewniaane. Lakierowane na biały mat.
      • klasia3 Re: wymiana drzwi 25.05.08, 08:57
        Wielkie dzięki!! Przedtem do głowy mi nie przyszło. Czy mogłaby Pani poradzić mi
        jeszcze - pasowałyby białe drzwi bez wyciętych okienek? Podejrzewam, że ze względu
        na małą powierzchnię (duzy pokój ma niecałe 20 m2) tak byłoby lepiej - pełne białe drzwi
        bez specjalnych dodatkowych zdobień. Ale przedpokój jest bez okien - nie stanie się za
        ciemny? To mój pierwszy życiowy remont - z góry przepraszam za infantylne pytania.
        • donkaczka Re: wymiana drzwi 25.05.08, 10:07
          a dlaczego zaczynasz od drzwi? i co zamierzasz remontowac?
          bo w trakcie moze zmienic CI sie koncepcja i drzwi okaza sie znow nie takie..

zaplanuj i przemysl wszystko razem, lacznie z ew. wymiana mebli, bo moze i na to
          Cie najdzie :) juz pozniej samą realizację mozesz robic etapami w dowolnej byle
          sensownej kolejnosci, bo juz nic koncepcyjnie nie wyskoczy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka