Dodaj do ulubionych

Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany

IP: *.pl / *.one.pl 09.01.04, 11:57
Za takie przestepstwo powinna być jednak kara śmierci. Nikt nie ma prawa
pozbawiać życia drugiej osoby. Przestępcy czują się bezkarni
Obserwuj wątek
    • Gość: jewropa Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:12
      Miarą europejskości jest stosunek do morderców, nie jesteśmy prostakami z
      Texasu i nie możemy sadzać takich ludzi na krześle elektrycznym. Zgłaszanie
      takich uwag jak ta Przerażonej na łamach forum GW jest faux paux. To właśnie
      krąg założycieli tej gazety walczył o zniesienie kary śmierci, a każdy kto
      optował za jej utrzymaniem był uważany za ciemniaka. Dlatego Pan, Pani
      Społeczeństwo będziemy przez 25 lat, w imię Oświecenia i europejskości
      utrzymywać z naszych pieniędzy tego Pana, który zbłądził.
    • Gość: jant Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 12:27
      to dobry chłopak był i mało pił!!!:) To zwykły wypadek - Babcia górą
    • Gość: Raffi Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: 212.87.17.* 09.01.04, 13:36
      No wlasnie. Sama sobie zaprzeczasz. Skoro NIKT to NIKT, nawert sad.
    • Gość: no-body Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: 212.127.78.* 09.01.04, 16:17
      Jezeli nikt nie ma prawa pozbawic zycia drugiej osoby to jak mozna wykonac kare
      smierci? i co by sie stalo z osoba ktora wdala wyrok (wiezienie?) oraz z ta
      ktora go wykonala (kara smierci?).
      • Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 10.01.04, 16:01
        Młody człowieku nic by się nie stało. Jeżeli jesteś przeciw karze śmierci to
        utrzymuj z własnej kieszeni (i kieszeni osób podobnie myślących) tego pana i
        kilkuset jeszcze innych, z nadzieją, że jak wyjdą to oczwiście będą mieli
        problemy z dostosowaniem się do niewięziennej rzeczywistości i może w
        nagrodę.........Ciebie zabiją. Myślę, że pluton egzekucyjny byłby dobrym
        rozwiązaeniem, gdzies stoi 8-10 ludzi i tylko jeden ma ostry nabój, dzięki temu
        nikt nie wie kto "wykonał zadanie".
        Jeżeli opatrzenie Cie zrozumiałem - to wybacz.
        • Gość: filozof Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.energis.pl 11.01.04, 01:15
          Mialbys na tyle odwagi, zeby samemu stanac w takim plutonie? Moglbys zabic
          czlowieka? Skoro tak, to w niczym nie jestes lepszy od tego mordercy.
          • Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 11.01.04, 10:40
            Przepraszam to jak Ty np. podchodzisz do konstytucyjnego obowiązku obrony
            ojczyzny? Czyli np. w '39 r. emigrowałbyć do Czech, bo bał byś się "zabicia
            człowieka". Czy prowadząc pojazd potrąciłbyś człowieka ze skutkiem śmiertelnym
            to co wówczas?!
            Tak, mogę być pierwszym ochotnikiem do takiego plutonu. A Ciebie i podobnie
            myślącym obligatoryjnie obciążyłbym kosztami utrzymania przez okres pobytu w
            więzienu tych nieprzystosowanych do rzeczywistości ludzi. Tak, abyście odczuli
            ciężar tych wydatków, a nie w imię jakiś tam "swoich" teorii doprowadzali do
            obiciążenia całego społeczeństwa takimi kosztami i imię "Waszego wygodnictwa".
            Chcecie to ich utrzymujcie, ja nie ma zamiaru ale póki co to nie mam żadnego
            wyboru i to mnie przeraża.
        • Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 18:54
          Kara smierci może być zasądzona niesprawiedliwie. W historii często to się
          zdarzało. Więc nawet, gdy słyszę o najohydniejszych zbrodniach - jestem
          przeciw.
    • wielki_czarownik Powiesić! 09.01.04, 16:24
      Dlaczego mam go teraz utrzymywać przez 25 lat? Powiesić i tyle!
    • kontrowersyjny.kazimierz To byl wypadek! 09.01.04, 16:56
      jak wolala babcia. Przez przypadek doznal wzwodu i probowal zgwalcic swoja
      kuzynke, a potem przez przypadek tak dlugo zaciskal jej rece na szyi, ze ja
      udusil. Hmm
    • Gość: macbeer4 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 18:42
      przerażona.. jeśli piszesz ,że "nikt nie ma prawa pozbawiać życia drugiej
      osoby"..to dlaczego Ty chcesz decydować o życiu tego sprawcy? Czy Ty masz
      takie prawo?
    • Gość: filozof Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.energis.pl 11.01.04, 01:08
      Gość portalu: Przerażona napisał(a):

> Za takie przestepstwo powinna być jednak kara śmierci. Nikt nie ma prawa
      > pozbawiać życia drugiej osoby. Przestępcy czują się bezkarni

Sama sobie przeczysz. "Nikt nie ma prawa pozbawiac zycia drugiej osoby". A kara
      smierci nie jest przypadkiem pozbawieniem kogos zycia? Zabijajac morderce, sami
      staniemy sie mordercami.

PS. przestepcy czuja sie bezkarnie nie dlatego, ze kary w kodeksie sa za
      niskie, tylko dlatego ze wiedza, ze policji nawet nie bedzie sie chcialo ich
      szukac.. Taka jest prawda.
      • Gość: Szarak1 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 06:45
        Tylko czapa.Kara to odwet .A pieprzenie o resocjalizacji w więzieniu można
        sobie włożyć do jednego miejsca.Zresztą ,śmierć byłaby dla tego mordercy
        wybawieniem.Koledzy po wyrokach ,będą się nad nim strasznie znęcać .Jak nad
        każdym gwałcicielem zresztą.I bardzo dobrze..
        • Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 11.01.04, 18:39
          I tu masz rację. Tylko niech żarcie, stażników i wszystko co się wiąże z
          pobytem w więzieniu niech pokrywa z własnej kieszeni "filozof"; Twój przedmówca.
          Wiem, że się powtarzam ale nie zgadzami się aby z moich (między innymi)
          pieniędzy pokrywane były wydatki na takich wykolejeńców.
          Szubienica byłaby lepsza, bo przy plutonie egzekucyjnym traci się kilka naboi,
          a to kosztuje.
          • Gość: Szarak1 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:04
            Najprosciej byłoby zrównać stawkę żywieniową więźniów ze stawką szpitalną(
            bodaj 3,5 zł /dzień).W celach może być nie 22 stopnie tylko np10. Pobyt w
            więzinu powinien być surową i dotkliwą karą .
          • Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:06
            Ostatnie twoje zdanie mogłoby paść z usta Salotha Sara vel Pol Pota. A po co
            marnować sznur, skoro można zwyczajnie zatłóc?
            • Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:10
              przepraszam za błąd - oczywiście miało być zatłuc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka