Gość: Przerażona IP: *.pl / *.one.pl 09.01.04, 11:57 Za takie przestepstwo powinna być jednak kara śmierci. Nikt nie ma prawa pozbawiać życia drugiej osoby. Przestępcy czują się bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jewropa Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:12 Miarą europejskości jest stosunek do morderców, nie jesteśmy prostakami z Texasu i nie możemy sadzać takich ludzi na krześle elektrycznym. Zgłaszanie takich uwag jak ta Przerażonej na łamach forum GW jest faux paux. To właśnie krąg założycieli tej gazety walczył o zniesienie kary śmierci, a każdy kto optował za jej utrzymaniem był uważany za ciemniaka. Dlatego Pan, Pani Społeczeństwo będziemy przez 25 lat, w imię Oświecenia i europejskości utrzymywać z naszych pieniędzy tego Pana, który zbłądził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jant Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 12:27 to dobry chłopak był i mało pił!!!:) To zwykły wypadek - Babcia górą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: 212.87.17.* 09.01.04, 13:36 No wlasnie. Sama sobie zaprzeczasz. Skoro NIKT to NIKT, nawert sad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-body Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: 212.127.78.* 09.01.04, 16:17 Jezeli nikt nie ma prawa pozbawic zycia drugiej osoby to jak mozna wykonac kare smierci? i co by sie stalo z osoba ktora wdala wyrok (wiezienie?) oraz z ta ktora go wykonala (kara smierci?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 10.01.04, 16:01 Młody człowieku nic by się nie stało. Jeżeli jesteś przeciw karze śmierci to utrzymuj z własnej kieszeni (i kieszeni osób podobnie myślących) tego pana i kilkuset jeszcze innych, z nadzieją, że jak wyjdą to oczwiście będą mieli problemy z dostosowaniem się do niewięziennej rzeczywistości i może w nagrodę.........Ciebie zabiją. Myślę, że pluton egzekucyjny byłby dobrym rozwiązaeniem, gdzies stoi 8-10 ludzi i tylko jeden ma ostry nabój, dzięki temu nikt nie wie kto "wykonał zadanie". Jeżeli opatrzenie Cie zrozumiałem - to wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.energis.pl 11.01.04, 01:15 Mialbys na tyle odwagi, zeby samemu stanac w takim plutonie? Moglbys zabic czlowieka? Skoro tak, to w niczym nie jestes lepszy od tego mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 11.01.04, 10:40 Przepraszam to jak Ty np. podchodzisz do konstytucyjnego obowiązku obrony ojczyzny? Czyli np. w '39 r. emigrowałbyć do Czech, bo bał byś się "zabicia człowieka". Czy prowadząc pojazd potrąciłbyś człowieka ze skutkiem śmiertelnym to co wówczas?! Tak, mogę być pierwszym ochotnikiem do takiego plutonu. A Ciebie i podobnie myślącym obligatoryjnie obciążyłbym kosztami utrzymania przez okres pobytu w więzienu tych nieprzystosowanych do rzeczywistości ludzi. Tak, abyście odczuli ciężar tych wydatków, a nie w imię jakiś tam "swoich" teorii doprowadzali do obiciążenia całego społeczeństwa takimi kosztami i imię "Waszego wygodnictwa". Chcecie to ich utrzymujcie, ja nie ma zamiaru ale póki co to nie mam żadnego wyboru i to mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 18:54 Kara smierci może być zasądzona niesprawiedliwie. W historii często to się zdarzało. Więc nawet, gdy słyszę o najohydniejszych zbrodniach - jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Powiesić! 09.01.04, 16:24 Dlaczego mam go teraz utrzymywać przez 25 lat? Powiesić i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
kontrowersyjny.kazimierz To byl wypadek! 09.01.04, 16:56 jak wolala babcia. Przez przypadek doznal wzwodu i probowal zgwalcic swoja kuzynke, a potem przez przypadek tak dlugo zaciskal jej rece na szyi, ze ja udusil. Hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macbeer4 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 18:42 przerażona.. jeśli piszesz ,że "nikt nie ma prawa pozbawiać życia drugiej osoby"..to dlaczego Ty chcesz decydować o życiu tego sprawcy? Czy Ty masz takie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.energis.pl 11.01.04, 01:08 Gość portalu: Przerażona napisał(a): > Za takie przestepstwo powinna być jednak kara śmierci. Nikt nie ma prawa > pozbawiać życia drugiej osoby. Przestępcy czują się bezkarni Sama sobie przeczysz. "Nikt nie ma prawa pozbawiac zycia drugiej osoby". A kara smierci nie jest przypadkiem pozbawieniem kogos zycia? Zabijajac morderce, sami staniemy sie mordercami. PS. przestepcy czuja sie bezkarnie nie dlatego, ze kary w kodeksie sa za niskie, tylko dlatego ze wiedza, ze policji nawet nie bedzie sie chcialo ich szukac.. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarak1 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 06:45 Tylko czapa.Kara to odwet .A pieprzenie o resocjalizacji w więzieniu można sobie włożyć do jednego miejsca.Zresztą ,śmierć byłaby dla tego mordercy wybawieniem.Koledzy po wyrokach ,będą się nad nim strasznie znęcać .Jak nad każdym gwałcicielem zresztą.I bardzo dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biber Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.magma-net.pl 11.01.04, 18:39 I tu masz rację. Tylko niech żarcie, stażników i wszystko co się wiąże z pobytem w więzieniu niech pokrywa z własnej kieszeni "filozof"; Twój przedmówca. Wiem, że się powtarzam ale nie zgadzami się aby z moich (między innymi) pieniędzy pokrywane były wydatki na takich wykolejeńców. Szubienica byłaby lepsza, bo przy plutonie egzekucyjnym traci się kilka naboi, a to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarak1 Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:04 Najprosciej byłoby zrównać stawkę żywieniową więźniów ze stawką szpitalną( bodaj 3,5 zł /dzień).W celach może być nie 22 stopnie tylko np10. Pobyt w więzinu powinien być surową i dotkliwą karą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:06 Ostatnie twoje zdanie mogłoby paść z usta Salotha Sara vel Pol Pota. A po co marnować sznur, skoro można zwyczajnie zatłóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Zabójca wrocławskiej doktorantki skazany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 19:10 przepraszam za błąd - oczywiście miało być zatłuc:) Odpowiedz Link Zgłoś