Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław

30.10.09, 15:22
Od dzisiaj jestem oficjalną opiekunką tego forum, co nie oznacza nic
strasznego, poza tym, że czasem będę musiała tu trochę posprzątać :). Nie
martwicie się jednak, nie mam zbyt wielkiego zamiłowania do miotły, mam
nadzieję więc, że obędzie się bez większych zgrzytów.
Liczę również na wyrozumiałość, przynajmniej na początku mojej działalności.
Postarajmy się wspólnie o dobrą atmosferę, nie obrażajmy się nawzajem i
starajmy się warzyć każde napisane słowo, nie w imię tzw "poprawności
politycznej", a zwykłej dbałości o odczucia adwersarza. Nie muszą nas łączyć
poglądy, ale kultura słowa jak najbardziej powinna.
Pozdrawiam. Uma.
Obserwuj wątek
    • dyzio-badyzio U Ż Y T K W N I K Ó W 30.10.09, 15:23
      U Ż Y T K W N I K Ó W - tak na początek.
      • dyzio-badyzio Re: Użytkowników :) 30.10.09, 15:25
        • Gość: Nie no kurde Szykują się ostre pożondki! IP: 67.159.5.* 30.10.09, 18:15
          Umarłem, naprawdę umarłem - jaja sobie lala robi :)
          • membrum_virile Re: Szykują się ostre pożondki! 03.11.09, 16:17
            Droga umasumak!
            Młode panienki twego pokroju wychodzą z domku, miast wybałuszać
            ślepka przed monitorem, nic tak bowiem cerze i piersiom dziewczęcym
            dobrze nie robi jak powietrze świeże.
            Dążność do posiadania władzy, nawet tej namiastki, w posiadanie
            której tutaj oto ochoczo weszłaś, pchając się z butami bezwstydnie,
            może cię doprowdzić do zguby, jak i w przeszłości już zgubiła wielu.
            Do galerii się przejdź bądź do bibioteki, oczytaj się odrobinę,
            doświadzenia życiowego nabierz, bo w tej chwili ośmieszasz się
            pisząc te wszystkie "urzytkowniki", "warzenia" czy "nie mniej" w
            kontekście dalekim od "ni mniej, nie więcej"...
            • umasumak Re: Szykują się ostre pożondki! 03.11.09, 22:27
              Drogi Membrum_Virile!

Pocztylion zajechał :). Bądź łaskaw odebrać list :)
              • Gość: absolfent Re: Szykują się ostre pożondki! IP: 67.159.5.* 04.11.09, 23:05
                ja nie moge, uma smack serio sie wczuwa! ciekawe czy zawsze chciala byc
                milicjantka w przedszkolu?
      • Gość: waŻyć Re: U Ż Y T K W N I K Ó W IP: 188.33.45.* 30.10.09, 20:00
        waŻyć - bo waga
    • map4 Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 15:25
      uŻytkownik = dobrze,
      uRZytkownik = źle.

Pytanie:

czy Twoja władza nad tym forum oznacza, że redakcja wrocławskiego dodatku
      gazwybu prawo do kasowania wątków i listów utraciła ?
    • umasumak Oczywiście, użytkowników 30.10.09, 15:39
      Nie mniej, witam serdecznie
      • Gość: umatko to prowokacja!!! :-) IP: 67.159.5.* 30.10.09, 18:17
        "niemniej" pisze się razem, czy ty sobie z nas jaja robisz? czy to jakaś
        prowokacja??

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2489008
    • koloko2 Dziennikarskie wejście smoka z ortografem 30.10.09, 15:50
      Gratulujemy!
      • gustavo_de_cosssta Re: Dziennikarskie wejście smoka z ortografem 30.10.09, 15:50
        nie ma co, opiekun ktury robi takie błendy! dajta ludziom spokuj
        • umasumak Chciałam się przywitać 30.10.09, 16:04
          Przy okazji powitania zrobiłam błąd (mam nadzieję, że tylko ortograficzny, a nie
          np towarzyski). Mam nadzieję, że tym wyjaśnieniem usatysfakcjonuję przynajmniej
          część uŻytkowników forum Wrocław. Pozdrawiam
          • bombowa_kluska Re: Chciałam się przywitać 30.10.09, 16:26
            WaRZyć można bigos. Słowa się waŻy, Szanowna PAni Opiekun...
          • Gość: ssd Re: Chciałam się przywitać IP: *.as.kn.pl 30.10.09, 16:27
            He he... dla mnie mistrzostwo. Na wstępie już ją pojechali po całości - wiadomo:
            forum :)
            Ale ona nie dała się wyprowadzić z równowagi i nadal z uśmiechem dziękuje za
            poprawienie i pozdrawia wszystkich.

Dla mnie mistrzostwo takie opanowanie. Takie osoby może nie wygrywają bitew, ale
            wojny tak.

BTW: ona czy on, mam nadzieję, że teraz ja czegoś nie pomieszałem :)

Pozdro dla wszystich, dosłownie wszystkich z tego forum.
            • Gość: jams Re: Chciałam się przywitać IP: 77.252.18.* 30.10.09, 16:35
              opanowanie? jakby miała trochę odwagi i szacunku dla czytelników to
              zrezygnowałaby moderowania!
              • taxi.wroclaw Re: Chciałam się przywitać 30.10.09, 16:55
                A jak to się zostaje takim moderatorem, bo wiadomo już, że nie z powodu kompetencji?
                • tomek854 Re: Chciałam się przywitać 30.10.09, 17:06
                  Trzeba się zgodzić. Mi proponowali w 2005 roku, ale się nie zgodziłem.
                  Wnioskuję, że nie byłem jedyny, który taką ofertę otrzymał, ale dopiero teraz
                  znaleźli frajera który ma za dużo wolnego czasu i jest gotów wystawić się na
                  strzał - bo wytykanie błędów to dopiero początek. Naprawdę zacznie się jak
                  wytnie coś kontrowersyjnego (przynajmniej dla niektórych) ;-)
                  • kolejar Tomek - zarozumiały 31.10.09, 00:47
                    tomek854 napisał:
                    Mi proponowali w 2005 roku, ale się nie zgodziłem.
                    > Wnioskuję, że nie byłem jedyny...

Ach... Bufonie jeden! Proponowali wszystkim! Tu wisiało długo, że admin
                    jest poszukiwany. Ja się nie zgłosiłem. Po latach ktoś się zgłosił. Więc tu nie
                    p...dol: "Mi proponowali". Mnie też też proponowali i się nie zgłosiłem, wielu
                    innym proponowali...
                    Do Tomka:
                    A ja wygrałem casting do pewnego serialu i jednak po opamiętaniu się
                    odmówiłem, bo mi się scenariusz nie podobał. No i co?
                    A we wrocławskiej GW to ja miałem taaakie znajomości kumpelskie, że... Adasia
                    Michnika znam też osobiście. Lubimy się.
                    • tomek854 Re: Tomek - zarozumiały 31.10.09, 08:52
                      Ja akurat dostałem e-maila... A i w wątku z propozycjami mój nick się pojawił. I
                      wcale nie uważam, żeby to było coś takiego super (jak by było, a ja bym chciał
                      sobie penisa powiększyć, to pewnie bym się zgodził :P)

Tak na marginesie: kto jak kto, ale kolejar wyzywający innych od zarozumialców
                      to jest na prawdę zabawna rzecz ;-) Przyganiał kocioł garnkowi.
                • kklement Ważne, jak się nim być przestaje. 30.10.09, 17:44
                  Forum Wrocław miało anonimowych społecznych moderatorów, nie
                  znających się nawzajem. Kolektywność ich działania - z możliwością
                  nakładania, ale i USUWANIA cenzury z postów - dawała wypadkową
                  całkiem niezłą wolność słowa. Jeśli ktoś się zagalopował i wyciął
                  post, którego "niekoszerność" polegała na niepoprawnych politycznie
                  poglądach, inny moderator, ceniący sobie ponad wszystko wolność
                  słowa, cofał decyzję swojego poprzednika.

I jak widać za dużo tych cofnięć było, za dużo treści nie po linii
                  michnikowskiej na forum się broniło. Czas więc był najwyższy nałożyć
                  pospólstwu kaganiec.

Kaganiec może polskiej ortografii ni w ząb nie zna, ale założę się,
                  że będzie wiedział co kasować :}

"I na tym kończą się wydarzenia tego dnia", jak napisał Homer.
                  • Gość: kolaż ciężkie czasy dla psychiatrów - homofobów IP: 67.159.5.* 30.10.09, 18:23
                    krzysiek, ciężkie czasy cię teraz czekają :)
    • soul.music Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 16:58
      starajmy się warzyć każde napisane słowo, nie w imię tzw "poprawności
      politycznej", a zwykłej dbałości o odczucia adwersarza.

------

Na początek radziłbym zadbać o ortografię.
      • andzialipka Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 19:42
        A słyszałeś o takiej przypadłości jak dyslekcja i inne jej odmiany?
        Zadbaj raczej o swój poziom tolerancji.
        • Gość: as Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 23:16
          a słyszałaś o takich udogodnieniach jak słownik ortograficzny?
          Już nie wspominam o automatach sprawdzających pisownię w przeglądarce...
        • dr_jekyll Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 10.11.09, 07:09
          Andzia: jeśli już to dysleksja. Skup się!
    • tomek854 Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 17:07
      Witam i mam nadzieję, że będziesz dobrym moderatorem, czyli takim, którego
      obecności się praktycznie nie zauważa (a jednocześnie nie ma chamskich spamów)

Pzdr
    • wiwany Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 17:49
      Witaj Opiekunko !
      Zwróć proszę uwagę na coś ,co dotąd na naszym forum panowało od roku, a czego
      zwalczyć nie mogłem wielokrotnymi mailami i zgłoszeniami do Pomocy.
      Mianowicie- dyskusje pod artykułami trafiają na niewłaściwe subfora. dotyczy to
      zwłaszcza wątków komunikacyjnych, które redakcja namiętnie podpina pod forum
      "ogólnowrocławskie", podczas gdy subforum "komunikacja i drogi" im dedykowane
      właściwie umiera.

Wiąże się to z jeszcze jednym problemem- mamy tych subforów zbyt wiele, część
      jest niemal martwa skoro pojawia się na nich jeden wpis na dobę. Moim zdaniem
      należałoby je po prostu zlikwidować, a dotychczasowe wpisy przenieść do forum
      ogólnego. Dotyczy to "po godzinach", "my wrocławianie", "co zmienić w mieście
      ?", "kto nami rządzi".

Nie wiem czy masz na to wpływ. Przyjrzyj się temu proszę i...
      POWODZENIA :-))
      • anulka.p Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 17:59
        Witamy, witamy:)
        • Gość: sd Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: 77.252.18.* 30.10.09, 18:21
          cenzura i tyle
    • Gość: gacie Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 18:29
      ZĘbice chcą kontrolować Wrocław ??
    • map4 Możesz odpowiedzieć na jedno, proste pytanie ? 30.10.09, 18:41
      Czy przejęcie władzy nad forum przez Ciebie spowodowało jednocześnie, że
      pracownicy wrocławskiego oddziału firmy agora sa stracili możliwość ingerencji w
      to forum, to znaczy kasowania niewygodnych dla nich postów i wątków ?
    • cclement Już widać efekty Pani beznadziejnej opieki 30.10.09, 18:57
      Już widać efekty Pani beznadziejnej opieki. Posty najpierw znikają chociaż nie
      łamią regulaminu a później ... znów się pojawiają. Lipa z taką opieką. Nawet
      TurboDymoMan się wstydzi, bo nie potrafi tak usuwać wątków jak usuwają na tym forum.
      • kklement Re: Już widać efekty Pani beznadziejnej opieki 30.10.09, 19:02
        A maila klonik sprawdziłeś ?
        • cclement Re: Już widać efekty Pani beznadziejnej opieki 30.10.09, 19:09
          kklement napisał:

> A maila klonik sprawdziłeś ?

Dopiero teraz sprawdziłem. Dziękuję.
      • umasumak Drogi Panie 30.10.09, 19:58
        Posty znikały i pojawiały się dlatego, że nie było jednego opiekuna - było ich
        kilku. Powodowaną szczerością, powiem nawet, że to ja usunęłam kilka Pana
        wypowiedzi, gdyż nie doczekawszy się odpowiedzi, zakładał Pan nowe wątki o tej
        samej tematyce.. Na przyszłość proszę po prostu uznać, że wystarczy się
        wypowiedzieć jeden raz w danym temacie. Pozdrawiam.
        • urnasumak Re: Drogi Panie 30.10.09, 20:02
          umasumak napisała:

> Quidquid latine dictum sit, altum videtur :-)

Może najpierw nauczymy się polskiego?

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają
          • umasumak Zacznijmy jeszcze raz (urnosumak) 30.10.09, 20:37
            Przywitałam się, jak rozumiem nie wszystkim się to spodobało. Trudno. Ludzie są
            różni (nawet cenię tę odmienność).
            A teraz przeczytaj mnie uważnie - nie dam się sprowokować. Podjęłam się zadania,
            które w ostatnich godzinach okazało się niezbyt łatwe. Ale jestem twardą babką i
            byle co nie wyprowadza mnie z równowagi.
            A teraz szanowna Urnosunak przyjmiesz to do wiadomości i odpuścisz, albo
            będziesz sobie gadać jak ten dziad do obrazu. Bo ja nie zamierzam podejmować
            dialogu z osobą, która tworzy konto, żeby komuś dokuczyć. Jasne? To tyle w
            temacie. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. Uma.
            • pingwiniarz Re: Zacznijmy jeszcze raz (urnosumak) 31.10.09, 09:56
              Czytam, czytam i sam już nie wiem co gorsze. Admin forum na bakier z ortografią,
              czy to że ten admin forum na bakier z ortografią, który na dzień dobry się
              ośmiesza i dyskwalifikuje sam siebie, uważając że nic się nie stało.
              Może tego Twoja umowa z GW nie obejmowała, może nie napisali ci zakresu
              obowiązków, ale jak dla mnie, administrator forum czy moderator ma nie tylko
              pilnować porządku, kasować niezgodnie z regulaminem posty, ale dbać o formę i
              wygląd forum.
              Nie rozumiesz, że dyskwalifikujesz się swoim "expose" ?
              Na pewnym forum linuksiarzy na którym się udzielam, są admini i modzi którzy
              skrupulatnie pilnują porządku i wyglądu tego forum. Posty w stylu pogaduszek na
              IRC czy GG albo forum onetu lecą do autora do poprawki.
              A ty, do czego chcesz sprowadzić to forum?
    • umasumak Kochani uŻytkownicy. WaŻąc swe słowa, 30.10.09, 19:37
      co jest niezmiernie trudne w sytuacji, gdy stworzyłam wątek głównie w celu
      przywitania się i nawiązania przyjaznego kontaktu, a w zamian otrzymałam mnóstwo
      przykrych uwag, mających niewiele wspólnego z meritum mojej wypowiedzi, chciałam
      obiecać tu i teraz, że od dzisiaj poświęcę ogrom swej uwagi lekturze słownika
      ortograficznego. Mam nadzieję, że ta wypowiedź usatysfakcjonuje sceptyków.
      Poza tym ( a może przede wszystkim) dziękuję osobom, które nie skreśliły mnie na
      podstawie kliku błędów.
      Co do reszty (chodzi mi głównie o maile od kilku osób z tego forum) wypowiem się
      po Świętach, gdyż hołdując tradycji, od jutrzejszego poranka, będę odwiedzać
      groby moich bliskich.
      Pozdrawiam. Uma.
      • radeberger Re: Kochani uŻytkownicy. WaŻąc swe słowa, 30.10.09, 19:44
        Z doświadczenia powiem, że im dalej w las - tym będzie ciemniej. Więc nie narzekaj już teraz.
      • Gość: malkon Re: Kochani uŻytkownicy. WaŻąc swe słowa, IP: 123.111.230.* 30.10.09, 19:56
        > o
        > przykrych uwag, mających niewiele wspólnego z meritum mojej wypowiedzi, chciała
        > m
        > obiecać tu i teraz, że od dzisiaj poświęcę ogrom swej uwagi lekturze słownika
        > ortograficznego.

swej uwagi? co to jest "swej"???? musisz się bardziej starać, nie zasłużyłaś na
        miano opiekuna tego forum - takie mam zdanie
        • urnasumak my geje teraz tu rzondzimy! 30.10.09, 19:59
          zaraz usunę cie na stałe
          MY GEJE TERAZ TU RZONDZIMY!

wpis zaraz pewnie zniknie chociaż nie łamie żadnego punktu regulaminu
          • umasumak Re: my geje teraz tu rzondzimy! 30.10.09, 20:05
            Bez obaw urnosumak.
            • urnasumak Re: my geje teraz tu rzondzimy! 30.10.09, 20:06
              Jestem pełen obaw bo przez chwilę był już usunięty i znów powrócił. Fajna zabawa
              w pojawiam się i znikam?
        • umasumak swej=swojej 30.10.09, 20:06

• f.r.a.n.c Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 19:59
      Witam serdecznie Uma. Życzę Ci miłej pracy w przyjemnej atmosferze.
    • lola211 Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 20:23
      Czesc Uma:), powodzenia zycze:), pozdrawiam.
      • Gość: ja Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.10.09, 20:26
        lola211 napisała:

> powodzenia zycze:)

a jakie jest potrzebne powodzenie przy usuwaniu opinii innych ludzi???
      • el.dupa Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 20:32
        To juz nie to samo forum- nie ma isis i roberto, naczelnych głupków do
        wyśmiania. Przecież z moderatorki nie będziemy się nabijać...mimo, że nie umie
        korzystać z korekty orograficznej...
        • Gość: ja Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.10.09, 20:35
          > To juz nie to samo forum- nie ma isis i roberto

a kolegę "wędzonkę" pamiętasz? :)
          • Gość: ja Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.10.09, 20:39
            Gość portalu: ja napisał(a):

> a kolegę "wędzonkę" pamiętasz? :)

Ta pani pseudomoderatorka nie wiedziała co to internet gdy te forum kwitło :)
            • Gość: ja Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.10.09, 20:49
              > Ta pani pseudomoderatorka nie wiedziała co to internet gdy te forum
              > kwitło :)

Przyszła na gotowe i oznajmiła:
              Dzień dobry wszystkim. Będę usuwała.
        • kolejar Korekta ortograficzna 30.10.09, 21:05
          el.dupa napisała:
          Przecież z moderatorki nie będziemy się nabijać...mimo, że nie umie korzystać z
          korekty orograficznej...

A ja popieram nabijanie się! Nie za dysortografię - to taka przypadłość, na
          którą podobno cierpiał mój Guru Jacek Kuroń, cierpi wielu innych wielce
          szacownych myślicieli, pisarzy (!), redaktorów(!). Adminka forum powinna
          jednak być zaznajomiona z narzędziami korekty programowej. Ja cholernie często
          robię literówki, ale piszę tu pod stałą kontrolą Mozilli. Dlatego polecam
          oprogramowanie netowe Mozilla - ma wbudowany słownik z korektą. Jak Adminka tego
          nie wie... A ja - indolent informatyczny - wiem a używam.
          • kolejar Re: Korekta ortograficzna 31.10.09, 01:01
            Dostałem priv-maila od moderatorki, że używa też Mozilli, ale... no, to i owo...
            wybaczam. Jeszcze raz podkreślam - mój Guru Jacek Kuroń był dysortografem (to
            ostatnie słowo mam podkreślone czerwonym, a "priv-mail" nie jest! - ech,
            Mozilla...). Nie mniej jednak o poprawność językową też wypada dbać na forum.
            Tymczasem...
            Tu różni, więcej, większość jest bez pojęcia! No, może coś napiszą
            ortograficznie, ale już absolutnie nie gramatycznie. Przede wszystkim totalnie
            leży interpunkcja. Żenada. Od razu widać, kto pisze ;). To dziwnie głównie
            dotyczy tych ludzi "pro-PiSowskich" - jak "barban", "assur", "hanka" i inni. Ale
            pozostali też nie Święci Pańscy. Oczywiście, że ja też nie święty - mam
            nadzieję, że mi Mozzi tu nie przepuściła jakiej kompromitacji ;).
      • umasumak Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 22:35
        Witam Lola :). Miło, że osoba, z którą nie zawsze mówi się jednym głosem,
        potrafi się zdobyć na taki post. Pozdrawiam.
    • Gość: anna czy bedziesz kasować wątki o gejach, dutkiewiczu.. IP: *.wroclaw.mm.pl 30.10.09, 20:32
      czy bedziesz kasować wątki o gejach, dutkiewiczu, aqwaparku i innych
      które GW skrzętnie zamiata pod dywan - czytaj usuwa, lub przenosi do
      archiwum. może powiedz co dostałaś w liscie od GW. co masz usuwać i
      czego nie tolerować. czy jak napisze że nielubię parad gejowskich to
      usuniesz mój post ?
      • Gość: sda konstytucja zapewnia nam wolność słowa IP: 77.252.18.* 30.10.09, 20:36
        a ja nie lubię moderatorów

konstytucja zapewnia nam wolność słowa
        • Gość: ja Re: konstytucja zapewnia nam wolność słowa IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.10.09, 20:45
          > konstytucja zapewnia nam wolność słowa

A mi doświadczenie podpowiada że gazeta.pl to raczej Białoruś a nie wolność
          słowa :) Moderatorów też nie lubię.
      • umasumak Anno 30.10.09, 20:58
        Nie będę kasować niczego, pod warunkiem, że nie będziesz używała obraźliwych
        słów. Jak już pisałam - nie musi nas łączyć wspólnota poglądów, ale POWINNA nam
        być wspólna kultura słowa. Pozdrawiam
    • Gość: umasumak_brudnyRÓW [...] IP: *.dattaweb.com 30.10.09, 20:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: suka_umak [...] IP: *.dattaweb.com 30.10.09, 20:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • moofka Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 21:19
      jak to bylo? nic tak nie poprawia humoru jak poprawianie czyichs błedów? ;)
      witaj w nowej roli
      • hopex Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 21:37
        Nie ma to jak dobre słowa na początek prawda ?? Wszyscy serdecznie powitali
        nowego admina (oby rządził wiecznie) padli na twarz przed majestatem (a
        wystarczyło przyklęknąć) i pokazali się z tej lepszej (dupnej znaczy) strony.
        Tak więc reasumując Umo witaj w domu !!
    • wrednywroclawianin szłem łąką, kwiaty pachły, ona mnie odepchła 30.10.09, 23:19
      (...) pierdłem, rzygłem, a chamstwa nie zniesę :)
      - -
      Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
    • betty_julcia Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 30.10.09, 23:25
      Witaj Uma:)
      Pozdrawiam i wspieram :) Wstyd mi niestety za to co spotkało Cię na
      Wrocławskim forum. Wrocław to piękne miasto, rozwijające się ,
      nowoczesne, pełne młodych, inteligentnych umysłów ale jak widac
      pełne też ludzi smutnych, niedowartościowanych, podnoszących swoje
      ego anonimowo dokopując innym. Heh, dobrze że w realu nie wszyscy
      tacy odważni:)
      Trzymaj się:)
    • hummer Będziesz miała ciężko... 31.10.09, 00:03
      Jeśli mogę Ci coś doradzić, bo nie wiem czy jesteś wrocławianką, tnij chamstwo,
      zostawiaj ostre dyskusje. Inaczej polecisz tam skąd spadłaś.

Powodzenia.
    • Gość: to chyba żart Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 00:57
      1. List powitalny nowego "opiekuna" tego forum należy przesłać do krytycznej oceny profesorowi J. Miodkowi. Już sam tytuł "Witam wszystkich urzytkowników ..." powali go na kolana.
      2. Określenie "opiekun" ująłem w cudzysłów, bo Panie Boże chroń nas przed takimi opiekunami w odniesieniu do opieki nad pisownią języka polskiego.
      3. Nowy "opiekun" forum może teraz podziwiać jak potworny błąd ortograficzny w słowie "urzytkowników" jest teraz powielany praktycznie w tytule każdej odpowiedzi na tak "profesjonalne" powitanie "opiekuna".
      4. Przecież to powitanie to jakiś "kosmiczny" żart. Niech mnie ktoś uszczypnie i powie, że to nieprawda!
      • kolejar Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 31.10.09, 01:04
        Gość portalu: to chyba żart napisał(a):
        > 3. Nowy "opiekun" forum może teraz podziwiać jak potworny błąd ortograficzny...

A gdzie przecinek - Bałwanie!???
        • Gość: to chyba żart Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 01:20
          Bardzo proszę niejakiego "kolejara" o pomoc w zakresie:
          1. O brak, którego przecinka chodzi?
          2. Dlaczego używa określenia "Bałwanie!"

Odpowiedzi na powyższe pytania pozwolą lepiej się zrozumieć.
          • kolejar Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 31.10.09, 02:02
            > 1. O brak, którego przecinka chodzi?

Cytat skopiowany:
            "3. Nowy "opiekun" forum może teraz podziwiać jak potworny błąd ortograficzny w
            słowie "urzytkowników" jest teraz powielany..."

Przecinek powinien zaistnieć między słowami "podziwiać" a "jak", gdyż
            przecinkami rozdzielać się zwykło człony zdania z orzeczeniami (w dalszej części
            zdania występuje czasownik "jest").

> 2. Dlaczego używa określenia "Bałwanie!"

Użył słowa "Bałwanie" w uniesieniu (afekcie), gdy ktoś atakuje Adminkę za
            dysortografię, gdy napastnik popełnia przy tym błąd interpunkcyjny (ewidentny
            brak przecinka).
            No to się rozumiemy?
            Wątpliwości do Adminki u mnie pozostają.
            • Gość: to chyba żart Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 02:41
              1.Dziękuję za wyjaśnienie sprawy brakującego przecinka.
              2.Jeśli dobrze zrozumiałem podtekst wyjaśnienia dotyczącego użycia
              inwektywy "Bałwanie!", to "kolejar" tak naprawdę żałuje,
              że go użył - tak?
              Czy mogę liczyć na przeprosiny?
              Rzucanie inwektywami bez zastanowienia to codzienność
              i plaga polskich internetowych forów - szkoda, że tak jest!
              • kolejar Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 31.10.09, 03:23
                > Czy mogę liczyć na przeprosiny?

Możesz liczyć, ale ich nie otrzymujesz. Nie będę przepraszał Nikogo. A
                jesteś tu Nikim, lub, jak wolisz, Niktusiem. Najpierw się zaloguj, a wtedy
                możemy dyskutować o przeprosinach. Wybacz, ale ta dyskusja (o przeprosinach)
                jest na dramatycznie nierównym poziomie. Ty jesteś z eteru. Ktokolwiek może się
                za Ciebie podpisać... Kogo mam przepraszać???
                • Gość: to chyba żart Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.09, 03:26
                  kolejar napisał:

Najpierw się zaloguj, a wtedy
                  > możemy dyskutować o przeprosinach.

W sumie sorki masz rację...
                • Gość: to chyba żart Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 10:59
                  Do "kolejara"

Przeprosiny, należą się wszystkim, którzy czytają to forum!
                  Przeprosiny za to, że rzucasz inwektywami bez zastanowienia.

Przy prawdziwych, szczerych przeprosinach nie stawia się warunków
                  wstępnych aby je złożyć.
                  Do takich przeprosin trzeba oczywiście dojrzeć mentalnie.
                  To przychodzi z czasem.
                • aa.6 Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław 31.10.09, 13:11
                  kolejar napisał:

> jesteś tu Nikim, lub, jak wolisz, Niktusiem. Najpierw się zaloguj,
                  > a wtedy możemy dyskutować o przeprosinach. Wybacz, ale ta dyskusja
                  > (o przeprosinach) jest na dramatycznie nierównym poziomie. Ty jesteś
                  > z eteru. Ktokolwiek może się za Ciebie podpisać... Kogo mam
                  > przepraszać???

Wiesz ja pamiętam to forum z czasów gdy jeszcze nie było możliwości logowania i
                  jakoś to nikomu nie przeszkadzało.
    • Gość: TOR TORA TORA TO-RA IP: *.alex-hosting.info 31.10.09, 02:32
      IP Information - 200.35.149.179
      Host name srv03.alex-hosting.info
      Country Panama
      Country Code PA
      Latitude 9
      Longitude -80
      Whois Information
      [Querying whois.lacnic.net]
      [whois.lacnic.net]

% Joint Whois - whois.lacnic.net
      % This server accepts single ASN, IPv4 or IPv6 queries

% LACNIC resource: whois.lacnic.net

% Copyright LACNIC lacnic.net
      % The data below is provided for information purposes
      % and to assist persons in obtaining information about or
      % related to AS and IP numbers registrations
      % By submitting a whois query, you agree to use this data
      % only for lawful purposes.
      % 2009-10-30 23:25:23 (BRST -02:00)

inetnum: 200.35.144/21
      status: allocated
      owner: Infolink Communication Services
      ownerid: PA-ICSE-LACNIC
      responsible: Network Administrator
      address: APDO 0832-2745, Suite 152, World Trade C, --,
      address: 00000 - Panama - PA
      country: PA
      phone: +50 7 3902015 []
      owner-c: INA3
      tech-c: INA3
      abuse-c: INA3
      inetrev: 200.35.144/21
      nserver: THING1.INFOLINK.COM
      nsstat: 20091028 AA
      nslastaa: 20091028
      nserver: THING2.INFOLINK.COM
      nsstat: 20091028 AA
      nslastaa: 20091028
      created: 20071127
      changed: 20071127

nic-hdl: INA3
      person: Infolink Network Administrator
      e-mail: netadm@INFOLINK.COM
      address: 3109 Grand Ave. #455, 455,
      address: 33133 - Miami - FL
      country: US
      phone: +011 305 3241616 []
      created: 20070717
      changed: 20090519

% whois.lacnic.net accepts only direct match queries.
      % Types of queries are: POCs, ownerid, CIDR blocks, IP
      % and AS numbers.

IP Information - 210.59.110.41
      Host name webmpusher.HFU.edu.tw
      Country Taiwan
      Country Code TW
      Region T'ai-pei
      City Taipei
      Latitude 25.0392
      Longitude 121.525
      Whois Information
      [Querying whois.apnic.net]
      [Redirected to whois.twnic.net]
      [Querying whois.twnic.net]
      [whois.twnic.net]
      Huafan University

Netname: T-HFU.EDU.TW-NET
      Netblock: 210.59.110.0/23

Administrator contact:
      abuse@hfu.edu.tw

Technical contact:
      abuse@hfu.edu.tw

Host name planetlab2.cs.vu.nl
      Country Netherlands
      Country Code NL
      Region Noord-Holland
      City Amsterdam
      Latitude 52.35
      Longitude 4.9167
      Whois Information
      [Querying whois.arin.net]
      [Redirected to whois.ripe.net:43]
      [Querying whois.ripe.net]
      [whois.ripe.net]
      % This is the RIPE Database query service.
      % The objects are in RPSL format.
      %
      % The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
      % See www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: This output has been filtered.
      % To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '130.37.0.0 - 130.37.255.255'

inetnum: 130.37.0.0 - 130.37.255.255
      netname: VU-NET
      descr: Vrije Universiteit Amsterdam
      descr: Amsterdam
      country: NL
      admin-c: MG2377-RIPE
      tech-c: FU155-RIPE
      status: ASSIGNED PI
      mnt-by: SN-LIR-MNT
      mnt-irt: irt-SURFcert
      source: RIPE # Filtered

irt: IRT-SURFcert
      address: p/a SURFnet bv
      address: Postbus 19035
      address: NL - 3501 DA Utrecht
      address: The Netherlands
      phone: +31 30 2305305
      fax-no: +31 30 2305329
      abuse-mailbox: cert@SURFnet.nl
      signature: PGPKEY-EA137DFC
      encryption: PGPKEY-EA137DFC
      admin-c: TI123-RIPE
      tech-c: TI123-RIPE
      auth: PGPKEY-EA137DFC
      auth: PGPKEY-834125A1
      auth: PGPKEY-3D10C493
      remarks: emergency phone number +31 6 22923564
      remarks: timezone GMT+1 (GMT+2 with DST)
      remarks: www.trusted-introducer.org/teams/surfcert.html
      remarks: This is a TI accredited CSIRT/CERT
      irt-nfy: cert@SURFnet.nl
      mnt-by: TRUSTED-INTRODUCER-MNT

person: Marian Grobbink
      address: Vrije Universiteit / Dienst IT
      address: De Boelelaan 1105
      address: NL-1081 HV Amsterdam
      phone: +31 20 598 5375
      fax-no: +31 20 598 5391
      nic-hdl: MG2377-RIPE

person: Fons Ullings
      address: Vrije Universiteit / Dienst IT
      address: De Boelelaan 1105
      address: NL-1081 HV Amsterdam
      phone: +31 20 598 5513
      fax-no: +31 20 598 5391
      nic-hdl: FU155-RIPE
      mnt-by: SN-LIR-MNT

% Information related to '130.37.0.0/16AS1103'

route: 130.37.0.0/16
      descr: VU-NET
      origin: AS1103
      mnt-by: AS1103-MNT

Country Korea, Republic of
      Country Code KR
      Region Seoul-t'ukpyolsi
      City Seoul
      Latitude 37.5664
      Longitude 126.9997
      Whois Information
      [Querying whois.apnic.net]
      [Redirected to whois.nic.or.kr]
      [Querying whois.nic.or.kr]
      [whois.nic.or.kr]

query: 125.248.43.236

# KOREAN

Á¶È¸ÇϽŠIPv4ÁÖ¼Ò´Â ISP°¡ ¾ÆÁ÷ ÇÒ´çÇÏÁö ¾ÊÀº ÁÖ¼ÒÀ̰ųª °í°´(End-
      User)¿¡°Ô IPv4ÁÖ¼Ò¸¦
      ÇÒ´çÇÑ ÈÄ ÇÒ´ç³»¿ªÀ» Çѱ¹ÀÎÅͳÝÁøÈï¿ø¿¡ µî·ÏÇÏÁö ¾ÊÀº ÁÖ¼Ò°ø°£ÀÔ´Ï´Ù.

µû¶ó¼­, Á¶È¸ÇϽŠIPv4ÁÖ¼Ò¿¡ ´ëÇÑ ¹®ÀÇ´Â ¾Æ·¡ÀÇ ISP ´ã´çÀÚ¿¡°Ô
      ¹®ÀÇÇϽñ⠹ٶø´Ï´Ù.

[ ISPÀÇ IPv4ÁÖ¼Ò °ü¸® ±â°ü Á¤º¸ ]
      ±â °ü ¸í : (ÁÖ)¿¤Áöµ¥ÀÌÄÞ
      ¼­ºñ½º¸í : PUBNETPLUS
      ±â°ü ÁÖ¼Ò : ¼­¿ï °­³²±¸ ¿ª»ïµ¿
      ±â°ü »ó¼¼ ÁÖ¼Ò: 706-1

[ ISPÀÇ IPv4ÁÖ¼Ò Ã¥ÀÓÀÚ Á¤º¸ ]
      À̸§ : IP ÁÖ¼Ò°ü¸®ÀÚ
      ÀüÈ­¹øÈ£ : +82-70-7589-6688
      ÀüÀÚ¿ìÆí : 1@dacom.net

[ ISPÀÇ IPv4ÁÖ¼Ò ´ã´çÀÚ Á¤º¸ ]
      À̸§ : lgµ¥ÀÌÄÞ
      ÀüÈ­¹øÈ£ : +82-70-7589-6688
      ÀüÀÚ¿ìÆí : aglaia0107@lgdacom.net

[ ISPÀÇ Network Abuse ´ã´çÀÚ Á¤º¸ ]
      À̸§ : Network Abuse ´ã´çÀÚ
      ÀüÀÚ¿ìÆí : 82-2-2089-5998

# ENGLISH

KRNIC is not an ISP but a National Internet Registry similar to
      APNIC.
      The IPv4 address is allocated and still held by the following ISP,
      or its Whois information is not updated after assigned to end users.

Please contact following ISP for further information.

[ ISP Organization Information ]
      Org Name : DACOM-PUBNETPLUS
      Service Name : PUBNETPLUS
      Org Address : Seoul Gangnam-gu Yeoksam-dong
      Org Detail Address: 706-1

[ ISP IPv4 Admin Contact Information ]
      Name : IP Administrator
      Phone : +82-70-7589-6688
      E-Mail : 1@dacom.net

[ ISP IPv4 Tech Contact Information ]
      Name : IP Manager
      Phone : +82-70-7589-6688
      E-mail : aglaia0107@lgdacom.net

[ ISP Network Abuse Contact Information ]
      Name : Network Abuse
      E-mail : 82-2-2089-5998

• 3.14-ter Redakcjo, Adminie, Moderatorze na miły Bóg! 31.10.09, 08:29
      jak zawsze zabraliście się za temat od d..y strony, czyli pozwoliliście (a może celowo?), aby błąd ortograficzny nie dość, że wisiał w topicu wątlu, to jeszcze rozprzestrzeniał się z prędkością wrocławskiej sygnalizacji świetlnej (rozumiem, że skrypt uniemożliwia Wam korektę, żałosne). Dzięki temu efekt propagandowy został osiągnięty: dzieciaki nadal patrząc uczą się bzdur, moderatorkę rzucono na pożarcie co bardziej krytycznym, a większość mam poczucie zniesmaczenia całą sytuacją. Gratuluję.
      • Gość: gz Re: Redakcjo, Adminie, Moderatorze na miły Bóg! IP: 77.252.18.* 31.10.09, 08:39
        Ortografii uczyli mnie już w podstawówce.
        Moderator powinien spełniać pewne kryteria, w tym kryteria językowe.
        • Gość: Antoni Re: Redakcjo, Adminie, Moderatorze na miły Bóg! IP: *.chello.pl 01.11.09, 17:15
          A jeśli nie umie zapanować nad swoją antyortografią - nie ma
          urzędowego przymusu wypowiadania się publicznie...
    • Gość: Taka jedna Re: Witam wszystkich urzytkowników forum Wrocław IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.09, 10:14
      A takie moderowanie to w czynie społecznym czy za zapłatą sie odbywa?
      • map4 teraz już dwa pytania mam. 31.10.09, 10:24
        Czy przejęcie władzy nad forum przez moderatora oznacza, że pracownicy firmy
        agora sa stracili władzę usuwania niewygodnych dla nich wątków i postów ?

Ile razy jeszcze zadać będę musiał to pytanie, aby jaśnie panująca nam władza
        raczyła udzielić odpowiedzi ?
        • Gość: agorczyk pozyjemy, zobaczymy IP: *.hfc.comcastbusiness.net 31.10.09, 12:58
          Od czasu do czasu czytam, co Wielce Szanowni Forumowicze na różnych mniej lub bardziej interesujących forach zamieszczają, komentują.
          Całe forum jest chyba w zamyśle, miejscem gdzie można się wyżalić, ponarzekać, odprężyć.
          Ale co mnie martwi, to brak reakcji ze strony Oficjalnych Czynników. To wygląda tak, że nieliczni, ale zaangażowani Czytelnicy chcą wymusić zmiany w tym co się dzieje we Wrocławiu, a Oficjalne Czynniki zachowują się wedle przysłowia "Psy szczekają, karawana idzie dalej".
          Mimo, że Forum istnieje już wiele, wiele lat, to Władza jest nieprzemakalna.
          Czy np. zadaniem Redakcji nie mogłoby wymuszenie zamieszczania oficjalnych odpowiedzi na bardzo konkretne zapytania forumowiczów ?
          A jeśli tego nie chce , czy nie zrobi Szanowna Redakcja, to gdzie są nasi opozycyjni Wybrańcy.
          Nie ma opozycji we Wrocławiu ?
          Czy opozycja, obojętnia jaka jest, jest na tyle słaba, leniwa, że wisi jej co robi, albo czego nie robi Władza ?
          Będę patrzył i będę wypatrywał odzewu ze strony Radnych, wszelkich Zarządów, Komitetów, Biur Poselskich, ciał przedstawicielskich.
          Pozdrowienia dla tych którym się chce, którzy potrafią, którzy nie stoją w kącie. Powodzenia.
          • Gość: wladza Re: pozyjemy, zobaczymy IP: 67.159.5.* 31.10.09, 13:06
            prawde mowiac, mamy was kompletnie w d.u.p.ie

- wasza wladza
            • Gość: agorczykadvocem Re: pozyjemy, zobaczymy IP: *.blutmagie.de 31.10.09, 17:23

Zakładam, że to prowokacja, ale i relatywnie prawdziwa ocena Władzy.
              Tak niestety jest. Władza między objęciem foteli i początkiem następnej kampanii
              wyborczej ma nas w d.u.p.i.e. Ja o tym wiem. I ty o tym wiesz. I kilku gości też o tym wie.
              Ale w ten sposób niczego znaczącego na dłuższą metę nie można osiągnąć.
              Stąd ta polska bieda. Bo władza sobie i my sobie.
              Mam uciechę, jak w okresie kampanii wyborczych, Władza wchodzi na w du..y. Nam
              wszystkim. Składając mnóstwo obietnic. Starając się nas przekupić. Nakładając na swoje
              buźki różne maski. Kolorując i retuszując swoje portrety wyborcze.
              Na razie Ciemny Lud to kupuje. Ale czas płynie. Zbysiów, Misiów będzie coraz mniej.
              Zbysie i Rysie zajmują czarne karty historii. Bo też wychodzili z założenia że można
              mnie i nas mieć w dup.iie. Ale tak nie jest. Miejsce w historii jest dla ludzi uczciwych
              i normalnie porządnych. Czyli czas gra na naszą korzyść.
              I władza, każda władza prędzej czy później jest zabierana. Pozostaje jedynie smród,
              zawiedzione nadzieje.
              A my prosty lud i tak robimy swoje. Coraz częściej bez potrzeby współpracy w władzą.
              Kto jest wolny ?? Kto dłużej pożyje. ?? Kogo i jak będziemy pamiętali. ??
              Niech Władza się więc zastanowi, zanim będzie znowu obiecała.
        • Gość: Agnieszka Re: teraz już dwa pytania mam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 13:11
          > Czy przejęcie władzy nad forum przez moderatora oznacza, że
          pracownicy firmy agora sa stracili władzę usuwania niewygodnych dla
          nich wątków i postów ?

Nie stracili.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka