Dodaj do ulubionych

Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro...

31.10.09, 15:23
I proszę, do czego doprowadza prowadzona przez Miasto polityka pod hasłem, "Jestem kierowcą, należy mi się" Mogę wjechać tam, gdzie chcę, żadne zakazy mnie nie dotyczą, policjanta kierującego ruchę ominę, nic mi nie zrobi przecież, bo nie będzie się za mną uganiał. Bezkarność wrocłąwskich kierowcó rośnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.09, 15:27
      We Wroclawiu nie ma skrzyzowania Osobowickiej z Cwiczebna, moze byc Krotoszynska
      z Osobowicka; pismaki z GW...
      • Gość: romek tez mi sie raz pies zaplatal - glupolstwo nic nie IP: *.pvpn.iad.witopia.net 31.10.09, 17:36
        umie
      • Gość: major_987 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.09, 20:06
        Jak byś chciał wiedzieć pustaku to jet we Wrocławiu skrzyżowanie Obornickiej Z
        Ćwiczebną przy Targowisku!! Zapoznaj się z topografią Wro a później coś
        komentuj!!!!!!!!!!!
        • Gość: danx Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 22:01
          Tak, tylko tu nie chodzi o ulicę Obornicką, a Osobowicką.
          Nie ma we Wrocławiu skrzyżowania ulic Osobowickiej i Ćwiczebnej.
          • Gość: mecz wciąż 2:1 dla psiarni IP: 67.159.5.* 01.11.09, 00:34
            policjant niedawno zabił pieszego, a tutaj trochę tylko psa przeciagnal po ziemi
            - wciaz 2:1 dla psiarni :(
          • Gość: wroclawjacek Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.e-wro.net.pl 02.11.09, 09:25
            >I proszę, do czego doprowadza prowadzona przez Miasto polityka pod >hasłem,
            "Jestem kierowcą, należy mi się" Mogę wjechać tam, gdzie chcę, >żadne zakazy
            mnie nie dotyczą, policjanta kierującego ruchę ominę, nic >mi nie zrobi
            przecież, bo nie będzie się za mną uganiał. Bezkarność >wrocłąwskich kierowców
            rośnie.

Najwyższy czas się zorganizować i zacząć tępić buraków bo niedługo nie da się
            nigdzie zaparkować ani nawet przejechać bo zaraz jakiś "niepełnołnosprawny
            autoholik" spowoduje stłuczkę lu porządnie dowali.
            Takich debili co chwilę się mija.
            Skoro nawet policjantów się nie boją to najwyższą pora aby policja i SM ruszyła
            tyłki i zabrała się do roboty zanim się autoholikom we łbach poprzewraca zupełnie
        • Gość: j Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 17:59
          klopoty z czytaniem ze zrozumieniem, a moze niedowidzenie... polecam
          przeczytanie raz jeszcze artykulu...pustaku mowisz... ;P
          pzdr!
      • Gość: darex Bo to ulica ćwiczebna była, no i ćwiczył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 22:23
        ssss
    • Gość: maćko_z_bogdańca Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 15:30
      Jaka bezkarność, młotku? Przecież piszą że go zatrzymali.
      • Gość: sam jesteś młotek Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.10.09, 15:48
        Czytaj ze zrozumieniem a unikniesz kompromitacji.
        • Gość: maćko Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 21:15
          No słucham, słucham, co takiego źle zrozumiałem? Nie umiesz wskazać? No jaka
          szkoda... :->
    • obserwator2222 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 15:46
      no to teraz odpowie za próbe zabujstwa jego cos nauczy ale reszte
      • fly79 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 15:50
        obserwator2222, ty się naucz pisać, przynajmniej słowo zabójstwo. aż żal czytać.
      • marbryl1 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 15:55
        to ma teraz cieplo palant
      • Gość: Uczeń Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.chello.pl 31.10.09, 17:55

Obserwator2222 - to rzeczywiście "ZABUJCA". Jedyna rada,to szybko
        do szkoły,ażeby nadrobić to,czego się nie pilnowało.
      • Gość: gosc Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.09, 18:10
        chetnie dokonam na tobie analfabeto "zabojstwa "
      • prawdziwy.jonek Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 18:10
        obserwator2222 napisał:

> no to teraz odpowie za próbe zabujstwa jego cos nauczy ale reszte

no tak jak potracisz pieszego ktory idzie poboczem to tez bedziesz odpowiadal za
        probe zabojstwa!? nie jestem zwolennikiem takich wybrykow ale policmajstry tez
        sa dobre, prawdopodobnie wina jest po obu stronach, i strasznie mnie ciekawi jak
        on sie zahaczyl o to lusterko? jak ktos watpi to niech sprobuje:)oczywiscie sie
        zahaczyc o lusterko.
        ps.z tym zabujstwem tos dolozyl do pieca.
        • olek_01 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 23:54
          prawdziwy.jonek ty nie przesadzasz z tą winą po obu stronach ? - jak tam była
          JEDNOKIERUNKOWA to ten sku...el NIE POWINIEN tam skręcać i już ! - powinni
          go zamknąć żeby już nikogo nie potrącił!
      • Gość: kontroler Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.centertel.pl 31.10.09, 21:03
        ja nie mogę koleś Ty zamiast moralizować naucz się pisowni a potem będziesz mógł
        błyszczeć
      • Gość: miro Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.chello.pl 31.10.09, 21:31
        zab"u"jstwa pisze się przez Ó, proponuję tornister na plecy wrzucić i za.....c
        do szkoły,
      • Gość: badnewz Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 23:53
        jeśli już coś wypisujesz, to może poprawnie - "zabó
        jstwo"
    • Gość: Jagna_z_bagna Zbycho, tak rano a ty juz pijany IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.09, 15:48
      Przeciez jest dokladnie odwrotnie. Miasto prowadzi politykę - samochodem nie
      wolno ci nigdzie wjechać, i dlatego niektórym kierowcom puszczają nerwy.
    • bronimir Ciekawe czy policjant był na sygnale? 31.10.09, 15:52
      Bez sygnału nic im się nie dzieje.
      • everettdasherbreed Re: Ciekawe czy policjant był na sygnale? 31.10.09, 15:56
        Zaraz ktoś napisze, że było coś w rodzaju remisu (biorąc pod uwagę wypadek w
        Lwówku).
    • errata_net1 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 16:14
      Te "głębokie", bo sięgające dna, refleksje na temat zwykłego
      chamstwa kierowców łamiących wszelkie przepisy i normy, przerażają.
      To już zeszliśmy do tego poziomu, że nie potrafimy myśleć
      racjonalnie? Czy informujący o zdarzeniu reporter nie ma prawa do
      pomyłki? Czy wreszcie "Miasto" (co to takiego: nazwa miejscowości
      czy instytucji?) jest winne, że drań nie przestrzega przepisów ruchu
      drogowego? No i rada: chcesz pisać, naucz się tej sztuki, a
      przynajmniej miej pod ręką słownik ortograficzny i słownik poprawnej
      polszczyzny, bo mdło się robi na widok niektórych "postów".
      • prawdziwy.jonek Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 18:13
        errata_net1 napisała:

> Te "głębokie", bo sięgające dna, refleksje na temat zwykłego
        > chamstwa kierowców łamiących wszelkie przepisy i normy, przerażają.
        > To już zeszliśmy do tego poziomu, że nie potrafimy myśleć
        > racjonalnie? Czy informujący o zdarzeniu reporter nie ma prawa do
        > pomyłki? Czy wreszcie "Miasto" (co to takiego: nazwa miejscowości
        > czy instytucji?) jest winne, że drań nie przestrzega przepisów ruchu
        > drogowego? No i rada: chcesz pisać, naucz się tej sztuki, a
        > przynajmniej miej pod ręką słownik ortograficzny i słownik poprawnej
        > polszczyzny, bo mdło się robi na widok niektórych "postów".

proponuje nie czytac:) ot wszystko na ten temat.
        • Gość: szofer Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 78.8.223.* 31.10.09, 22:30
          Że mózgu nie masz to widać, ale to na czym siedzisz mógłbyś poprawnie napisać.
          Wiem, to bardzo trudne i czasem może przerastać twoje możliwości ale spróbuj.
    • Gość: pawel.bruksela Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.191-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.10.09, 16:15
      co to za marka byla?! brawo dla solidnosci lusterek!!!
    • Gość: ZNAJĄCY SPRAWE Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 188.33.115.* 31.10.09, 16:20
      Tylko że nikt nie wspomina o tym ,że kierowca tego auta wyjeżdżając wcześniej z
      tej ul. informował ów funkcjonariusza że tu mieszka i zaraz będzie wracał, bo
      jedzie do sklepu.Wracając poprosił policjanta o wpuszczenie,ten jednak
      kategorycznie odmawiał, nie pomogły tłumaczenia ,że przed chwilą stąd wyjeżdżał,
      legitymując się dowodem osobistym potwierdzającym że tu mieszka. POIRYTOWANY
      KIEROWCA ZACHOWANIEM NIERACJONALNYM POLICJANTA RUSZYŁ PO WOLI W KIERUNKU DOMU.
      POLICJANT RZUCIŁ SIĘ NA AUTO, ODGRYWAJĄC ROLE CIĘŻKO POTRĄCONEGO.
      I GDZIE TU JEST POMOC OD STRONY POLICJANTA
      • Gość: wuglerer Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 16:28
        Tak, bo ciężko przejść z pewnością krótki dystans (wnioskuję po "zaraz będzie
        wracał") do sklepu, zwłaszcza w przededniu święta Wszystkich Świętych, gdzie
        problemy na drogach są nieuniknione i łatwe do przewidzenia, tylko trzeba jechać
        samochodem.
        • Gość: xxx Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 19:45
          nie wiem po co jechał, ale jeśli jechał po kilka kartonów zniczy to ciężko z
          takimi zakupami jest przejść i 50m
      • rysiopysio @anajacysprawe 31.10.09, 17:13
        To znaczy w/g Ciebie ,że w okolicach miejsca zamieszkania można olewać znaki
        drogowe,przepisy i potracać policjantów ? Nie wiedziałem.
      • prawdziwy.jonek Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 18:15
        Gość portalu: ZNAJĄCY SPRAWE napisał(a):

> Tylko że nikt nie wspomina o tym ,że kierowca tego auta wyjeżdżając wcześniej z
        > tej ul. informował ów funkcjonariusza że tu mieszka i zaraz będzie wracał, bo
        > jedzie do sklepu.Wracając poprosił policjanta o wpuszczenie,ten jednak
        > kategorycznie odmawiał, nie pomogły tłumaczenia ,że przed chwilą stąd wyjeżdżał
        > ,
        > legitymując się dowodem osobistym potwierdzającym że tu mieszka. POIRYTOWANY
        > KIEROWCA ZACHOWANIEM NIERACJONALNYM POLICJANTA RUSZYŁ PO WOLI W KIERUNKU DOMU.
        > POLICJANT RZUCIŁ SIĘ NA AUTO, ODGRYWAJĄC ROLE CIĘŻKO POTRĄCONEGO.
        > I GDZIE TU JEST POMOC OD STRONY POLICJANTA

no wlasnie wczesniej napisalem ze jednak wina nie jest tylko po stronie
        policmajstra.
      • Gość: szofer Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 78.8.223.* 31.10.09, 22:25
        To po cholerę wyjeżdżał jak wracał po chwili. Widać daleko nie miał do tego
        sklepu. Do kiosku na drugą stronę ulicy też jeździł swoim złomem? To teraz wózek
        mu zdąży zardzewieć zanim znów będzie mógł jeździć do sklepu.
      • Gość: xe trzeba było strzelać za próbę zabójstwa policjanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 05:49
        i tyle w temacie
      • Gość: Autor Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.09, 09:55
        Ilu jest takich idiotów?
        Gość portalu: ZNAJĄCY SPRAWĘ napisał(a):

> Tylko że nikt nie wspomina o tym ,że kierowca tego auta wyjeżdżając wcześniej z
        > tej ul. informował ów funkcjonariusza że tu mieszka i zaraz będzie wracał, bo
        > jedzie do sklepu.Wracając poprosił policjanta o wpuszczenie,ten jednak
        > kategorycznie odmawiał, nie pomogły tłumaczenia ,że przed chwilą stąd wyjeżdżał
        > ,
        > legitymując się dowodem osobistym potwierdzającym że tu mieszka. POIRYTOWANY
        > KIEROWCA ZACHOWANIEM NIERACJONALNYM POLICJANTA RUSZYŁ PO WOLI W KIERUNKU DOMU.
        > POLICJANT RZUCIŁ SIĘ NA AUTO, ODGRYWAJĄC ROLE CIĘŻKO POTRĄCONEGO.
        > I GDZIE TU JEST POMOC OD STRONY POLICJANTA

Prostactwo znającego prawdę jest porażające!!!!

Czy znający prawdę jak wyjedzie z ulicy jednokierunkowej to chcąc wrócić
        ponownie na tę ulice w to samo miejsce ma jechać pod prąd?

Znający prawdę, zlituj się nad innymi kierowcami!!!
        Zlituj się człowieku!!!!

Myśl choć trochę to nie boli!!!
    • forumgw Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 16:30
      "KIEROWCA ZACHOWANIEM NIERACJONALNYM POLICJANTA RUSZYŁ PO WOLI W
      KIERUNKU DOMU. "

to on na wole jechal?? no tak na woli, to panie kochany same buraki
      mieszkaja. ale cos mi sie tak wydawalo, ze w artykule o wroclawiu
      pisali, sam juz nie wiem, wszystko mi sie miesza...
    • obiektywnie1 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 16:34
      Tylko, że nikt nie wspomina o tym ,że kierowca tego auta wyjeżdżając wcześniej
      z tej ul. informował ów funkcjonariusza że tu mieszka i zaraz będzie wracał,
      bo jedzie do sklepu.Wracając poprosił policjanta o wpuszczenie,ten jednak
      kategorycznie odmawiał, nie pomogły tłumaczenia ,że przed chwilą stąd
      wyjeżdżał, legitymując się dowodem osobistym potwierdzającym że tu mieszka.
      POIRYTOWANY KIEROWCA ZACHOWANIEM NIERACJONALNYM POLICJANTA RUSZYŁ PO WOLI W
      KIERUNKU DOMU.
      POLICJANT RZUCIŁ SIĘ NA AUTO, ODGRYWAJĄC ROLE CIĘŻKO POTRĄCONEGO
      (Dziennikarze i rzecznicy prasowi powinni podawać obiektywnie informacje)
      • eventhorizon Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 19:02
        Do sklepu osiedlowego to mógł sobie pójść piechotą albo podjechać rowerem.
        Jak mu doopa przyrosła do auta a w dodatku ma problem z nerwami to mu teraz sąd
        da to na co zasłużył.
        • martischa Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 22:37
          no ciekawe czy ty jakbyś miał mnóstwo zakupów chciałbyś latać z tymi zakupami
          chociażby te kilkadziesiąt metrów? Wina jest także po stronie policjanta, bo nic
          by mu się nie stało gdyby okazał trochę życzliwości i puścił gościa. Policjanci
          mogą łamać prawa kiedy i gdzie im się chce, a przeciętnym obywatelom muszą
          pokazywać swoją "władzę"
          • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 00:02
            ale gdyby miał czołówkę po stu metrach to nie byłaby jego wina bo policjant
            przecież go puścił...
            • martischa Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 01:05
              hmmm kierowca miał do pokonania odcinek mniejszy niż 100 metrów, a więc
              czołówka?????
              • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 01:28
                martischa, ja widzę, że nie po radę Ty tu przyszłaś jeno po... ;)

ale dobra, po 30 metrach mógł najechać na jeża... i co wtedy?
                • martischa Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 01:42
                  no na szczęście za to się nie siedzi ani prawa jazdy nie zabierają. No tylko
                  biedny jeżyk :( hehe
                  nie no, mi głównie chodzi o to, że jak przedmówca wspomniał od lat ten problem
                  był jeśli chodzi o utrudnienia w przejeździe mieszkańców, policjanci zawsze
                  przymykali oko i puszczali, nic nigdy się nie działo aż nagle jeden policaj miał
                  chandrę i chciał zrobić na złość i źle na tym wyszedł :) czasami poza prawem
                  jest też coś takiego jak ludzka życzliwość :)
                  • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 02:12
                    skoro od lat był ten sam problem to nie był zaskoczony zmianami, mógł się na nie
                    przygotować
                    liczenie na to że policjant przymknie oko na łamanie przepisów ruchu to raczej
                    ryzykowna gra
                    ale przede wszystkim takie postępowanie niszczy szacunek do prawa, jeśli mu się
                    coś nie podobało mógł wnieść skargę a nie na siłę wymuszać swój punkt
                    widzenia.... popatrz na to forum, niemal tyle poglądów ilu piszących, jeśli nie
                    byłoby zasad pozagryzalibyśmy się wzajemnie
                    pozdrawiam
                    • martischa Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 02:20
                      no i tu się z tobą zgodzę ilu forumowiczów tyle opinii, ja broń boże nie będę
                      się wykłócać, że tylko moja opinia jest tą jedyną prawdziwą niepodważalną, ja
                      tylko przedstawiłam swój pogląd a Ty swój i ok :) pozdrawiam i miłej nocy życzę :)
      • Gość: podrozny Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.09, 19:28
        Jak ktos nerwowy, to nie powinien siadac za kierownice, gdyz nieszczescie
        gotowe. Miejmy nadzieje, ze kierowca dluzszy czas bedzie uwolniony od stresu
        zwiazanego z prowadzeniem samochodu.
        • Gość: xxx Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 19:50
          czasami policja zachowuje się z nieuzasadnionych powodow bardzo chamsko,
          np. kiedys w łodzi na rondzie lotników zatrzymałem się przed pasami bo jakaś
          staruszka ładowała się na nie, policjant stał obok i kierował ruchem, gdybym
          wjechał na pasy ryzykowałbym mandatem, wiec się zatrzymałem przepuszczając
          babcię, a wtedy "kulturalny" pan policjant wrzasnął do mnie: "NO JEDŹ, K_URWA"
          aż się we mnie zagotowało
          • Gość: aqq Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 91.113.167.* 31.10.09, 22:27
            > babcię, a wtedy "kulturalny" pan policjant wrzasnął do mnie: "NO
            JEDŹ, K_URWA"
            > aż się we mnie zagotowało

Też tak miałam raz - w centrum Wa-wy; usłyszałam "co się k. gapisz,
            jedź!" kiedy zapatrzyłam się na opięte skórzanymi spodniami pośladki
            Pana Policjanta stojącego przy motocyklu:)))
            I co było robić...
    • aboutblank Może odwet za to? 31.10.09, 16:40
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,7206670,Radiowoz_na_pasach_zabil_mieszkanca_Gryfowa_Slaskiego.html
      • Gość: anik Re: Może odwet za to? IP: *.raciborz.vectranet.pl 31.10.09, 19:11
        Jak można w ogóle w ten sposób reagować??? Trzeba być totalnym imbecylem!!! Co
        ma wspólnego pogoń z zabronionymi manewrami? Jeśli chciałeś/łaś coś tym
        stwierdzeniem udowodnić, to tylko jedno, że Twoja głupota nie zna granic!!!! W
        naszym kraju brakuje kulutry jazdy, dominuje prawo dżungli. Piesi też mogliby
        czasami uważać i nie wyskakiwać przed maski samochodów, uważając, że jak zbliża
        się do pasów, to już nie obowiązuje go zasada rozglądania się na lewo i prawo...
        Ludzie, zastanówcie się czasami co piszecie...
      • Gość: fakir Re: Może odwet za to? IP: *.chello.pl 31.10.09, 19:12
        i co tym wnosisz do tematu? Tytuł powinien brzmieć:

"Kierowca pirat doprowadził do śmiertelnego wypadku z udziałem pieszego i policji"
    • wwt3k Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 16:42
      bylo tak,
      kierowca mial czapke i wyjezdza z garazu raz w roku...
    • edward209 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 16:54
      a może to wina tego policjanta nie umiał się zachować na drodze a chcą uczyć
      innych
      • Gość: karol Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.radom.vectranet.pl 31.10.09, 17:15
        Ty też pewnie wtykasz ryja tam gdzie nie wolno - wjechał pod prąd ty ośle tez
        tak jeżdzisz ?
    • baca63 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 17:26
      To że tam mieszka nie upoważnia go do jazdy pod prąd. Należało wracać do domu zgodnie z obowiązującymi przepisami.
      • Gość: obiktywnie1 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 188.33.115.* 31.10.09, 17:50
        Nie znacie szczegółów więc się nie popisujcie swoją inteligencją.
        Kierowca od miejsca zatrzymania do parkingu pod domem miał mniej niż 100m.
        Uprzedzał że będzie wracał z ciężkim ładunkiem. Gdyby miał jechać zgodnie z
        przepisami to musiał by objechać pół zakorkowanego Wrocławia.
        Sytuacja z dojazdem do posesji powtarza się co roku ale nigdy nie było z tym
        problemu-policja nie widział wcześniej problemu aż do dziasiaj.
        • jamnnik no i co z tego... 31.10.09, 18:03
          była to jakaś "wyższa konieczność"? na drodze bezwzględnie należy wykonywać
          polecenia gliniarza, jedyni którzy tego nie muszą robić - poza
          parlamentarzystami i sędziami ;)- są przestępcy i tylko w momentach między
          odsiadkami.
          niech się facet cieszy że, go nie ostrzelali
          wiesz co by z nim było w kraju w którym policja działa dużo bardziej skutecznie?
          np. w Stanach?
          • prawdziwy.jonek Re: no i co z tego... 31.10.09, 18:25
            jamnnik napisał:

> była to jakaś "wyższa konieczność"? na drodze bezwzględnie należy wykonywać
            > polecenia gliniarza, jedyni którzy tego nie muszą robić - poza
            > parlamentarzystami i sędziami ;)- są przestępcy i tylko w momentach między
            > odsiadkami.
            > niech się facet cieszy że, go nie ostrzelali
            > wiesz co by z nim było w kraju w którym policja działa dużo bardziej skutecznie
            > ?
            > np. w Stanach?

nie chce ci sie jeszcze zygac tymi stanami? bo mnie sie chce jak wszedzie
            porownujecie te stany, w tych stanach coraz to glupsi sa i wy tez chcecie im
            dorownac? czym bardziej sie bedziecie do tych amerukanow upadamniac tym gorzej
            sie bedzie w kraju dziac, kuzwa oszczedzac od amerykanow jakos nie potraficie a
            wszystkie inne bzdury to na kazdym kroku porownujecie do nich, mnie tam sie duzo
            niepodoba w stanach, oczywiscie maja pare ciekawych rozwiazan ale nie wszystkie.
            • jamnnik Re: no i co z tego... 31.10.09, 18:37
              dobra, mogę porównać do francuskiego gliny :)
              ale ich jest mniej w telewizji i nie wszyscy będą wiedzieli że jeszcze mniej się
              certolą ze swoimi obywatelami :D
              ale bardziej chodziło mi o zasady, w pewnych krajach :D ani gliniarz ani
              kierowca nie muszą być specjalnie rozgarnięci żeby wszystko funkcjonowało jak należy
              no, ale my jesteśmy bardziej cwani :)
          • wiarus25 [...] 31.10.09, 19:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • jamnnik Re: no i co z tego... 31.10.09, 19:45
              wiarus25 napisał:

> No i co tak ci te "Stany" imponuja gownojadzie

no wiesz... tam znacznie mniej chamstwa..., ludzie jacyś bardziej kulturalni i
              mili... chyba po prostu mądrzejsi :)
        • Gość: alto Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.09, 22:47
          Nie ważne czy 100 czy 10 metrów. Znaki zakazu obąwiązują od miejsca
          ich ustawienia. Poza tym Policjant ma prawo udzielania wiążących
          poleceń, a w celu przymuszenia do ich wykonania ma do dyspozycji
          środki przymusu bezpośredniego. W tm przypadku to jego (policjanta)
          partner jak by był bardziej doświadczonym gliną to miał prawo użycia
          broni z celowaniem prosto między twoje ślepia, a potem jeden
          strzał ostrzegawczy by ilość otworów w twoim głupim łbie była o
          jeden mniejsza niż użytych pocisków. Podstawa prawna takiego
          działania - przypadki użycia broni "W obronie własnej, lub życia
          innej osoby (niekoniecznie policjanta)"
          A poza tym to wobec dotychczasowego braku zdecydowania Policja
          doprowadziła do takiego hamskiego zachowania się użytkowników dróg,
          a olewanie poleceń Policjanta to jest sygnał dla kadry kierowniczej
          by zmienić zasady szkolenia i zwiększyć znacznie wymóg egzekwowania
          prawa. Wiąże się z tym z pewnością wymóg lepszej ochrony prawnej
          policjantów i ich lepsze uposażenie.
          Jak nie będzie społeczeństwo szanować prawa to powstanie burdel a
          nie państwo prawa jak stanowi zapis w książeczce z białym ptakiem na
          okładce na którą się starają powoływać różne mendy takie jak wyżej.
    • Gość: gość Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.gdynia.mm.pl 31.10.09, 17:58
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,7206670,Radiowoz_na_pasach_zabil_mieszkanca_Gryfowa_Slaskiego.html
      • Gość: fakir Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.chello.pl 31.10.09, 19:16
        a jeszcze raz powtórzę:

i co tym wnosisz do tematu? Tytuł powinien brzmieć:

"Kierowca pirat sprawcą śmiertelnego wypadku z udziałem pieszego i policji"
    • wiarus25 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 19:13
      i zostal zatrzymany,policjant ktory zabil przechodnia na przejsciu
      dla pieszych (bo bus przejechal skrzyzowanie na zmianie swiatel)
      dostal trzy dni wolnego. Super, prawo jest jedno dla wszystkich.
      • Gość: fakir Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.chello.pl 31.10.09, 19:20
        > i zostal zatrzymany,policjant ktory zabil przechodnia na przejsciu
        > dla pieszych (bo bus przejechal skrzyzowanie na zmianie swiatel)

jeżeli zamknęli kierowce busa to tak...

przykładowo właśnie z takiego powody tępię np. wszystkich parkujących na drogach
        dla rowerów - jak kogoś przejadę (a już jeden taki przypadek miałem), to nie
        będzie oczywiscie wina parkującego inaczej...
        • Gość: xxx Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 19:53
          Gość portalu: fakir napisał(a):

> > i zostal zatrzymany,policjant ktory zabil przechodnia na przejsciu
          > > dla pieszych (bo bus przejechal skrzyzowanie na zmianie swiatel)
          >
          > jeżeli zamknęli kierowce busa to tak...

co tak? co tak?
          dobrze, że dostał wolne? szary obywatel dostałby trzy miesiące areszty nie trzy
          dni wolnego
          • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 20:00
            Gość portalu: xxx napisał(a):

> dobrze, że dostał wolne? szary obywatel dostałby trzy miesiące areszty nie
            trzy dni wolnego

ale szary obywatel nie jeździ pojazdem uprzywilejowanym
      • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 31.10.09, 19:49
        wiarus25 napisał:

> Super, prawo jest jedno dla wszystkich.

jeśli nie widzisz różnicy to trudno, nie wytłumaczę Ci z czym masz problem bo mi
        się nie chce :)
        • Gość: wiarus25 Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: 85.19.195.* 31.10.09, 21:15
          Bos glupi a nie ze ci sie nie chce.
          To znaczy ze samochody uprzywilejowane moga zabijac bezkarnie
          przypadkowych przechodniow _
          • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 00:22
            dobra, wytłumaczę Ci bo widzę że ciężko jarzysz...
            pojazd uprzywilejowany ma bezwzględne pierwszeństwo na drodze dokładnie tak samo
            jak pociąg na torach.... kapujesz?
            jak wleziesz na tory tuż przed ciufą to też maszynista ma odpowiadać za
            rozprucie Twojej pustej makówki?

inna sprawa czy glina dostosował prędkość do sytuacji na drodze... ale tego nie
            wiemy
            • Gość: qwe Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 02:55
              bzdura... Jak wjedzie we mnie pojazd uprzywilejowany, którego np. nie mogłem
              zobaczyć to wina leży po stronie kierowcy pojazdu uprzywilejowanego :)
              • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 10:20
                jeśli pojazd uprzywilejowany ma włączoną sygnalizację czyli wielkie migające
                światełka, żebyś mógł go lepiej widzieć i wielki buczący ijo ijo, żebyś mógł go
                lepiej słyszeć to wg kodeksu on ma pierwszeństwo a jeśli wleziesz mu pod koła
                będzie to Twoja wina.
                a czy Ty go zauważysz wcześniej czy nie, to jest tylko Twój problem

lepiej żebyś o tym pamiętał, bo może Cię spotkać kiedyś niemiła niespodzianka a
                Twoje tłumaczenia, że go nie mogłeś zobaczyć sędzia określi jako "bzdura"
                • Gość: qwe Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 03:40
                  Synku :) Jestem nawalonyu po imprezie tak jak wczoraj zresztą gdy pisałem post
                  poprzedni, ale nie ucz prawnika prawa... Twoje wyobrażenie o tym co powie sędzia
                  jest śmieszne. Doucz się może z ustawy Prawo o Ruchu Drogowym.
                  :D
                • Gość: qwe Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 03:54
                  A tu Cie zaskoczę synku... Zawsze należy ustąpić pojazdowi uprzywilejowanemu,
                  ale jeśli idziemy poprawnie na pasach i pojazd uprzywilejowany w nas wjedzie to
                  jest to ZAWSZE wina kierującego pojazdem uprzywilejowanym :D Analogicznie jest
                  jeśli przejeżdżamy na zielonym i wjedzie w nas radiowóz na sygnale :)

I dla ogólnej wiadomości - wóz staży miejskiej nie jest nigdy pojazdem
                  uprzywilejowanym (nie ma niebieskich lamp tylko żółte)
        • Gość: / Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 22:08
          chyba trzeba bylo aresztowac pojazd uprzywilejowany?
          o to chodzi?
      • Gość: Antywirus Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.osiedle.net.pl 31.10.09, 22:42
        "wiarus25" Człowieku jeżeli nie wiesz co masz napisać to lepiej nie
        pisz. Zapoznaj sięz faktami. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia i
        został zatrzymany. Tak stanowi prawo. Niemartw się o policjanta on
        odpowie przed sądem za swój czyn, a ty patrz na siebie.
        Ten kierowca sam jest sobie jest winny, po co uciekał !!!!!
      • Gość: nevermine Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.chello.pl 01.11.09, 02:01
        1) bus przejechal na czerwonym swietle 2) pieszy wszedl na jezdnie lamiac
        przepisy 3) czego sie ku... zawsze czpiacie tych policjantow? sam sobie ku...
        stan na srodku drogi i kieruj ruchem zobaczymy czy cie nikt nie rozjedzie
        • jamnnik Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d 01.11.09, 02:17
          czy praca policjanta drogówki jest naprawdę aż tak stresująca?
          odpocznij chłopie, wyjedź gdzieś daleko, wrócisz uśmiechnięty... a takiego Cię
          potrzebujemy :)
    • leda-beauty Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 19:15
      volkswagen passat hmmmm i wszystko jasne buractwo.
      • Gość: d Re: Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta d IP: *.ngates.nasze.pl 01.11.09, 17:12
        buractwem jest to, że oceniasz ludzi po tym jakim autem jeżdżą!
    • jacek.killman Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 19:38
      A więc po raz kolejny mieliśmy okazję przekonać się, że w sytuacjach
      gdy zdawałoby się - policja jest potrzebna - okazuje się że owszem,
      ale nie w Polsce. Podobnie zresztą - jak wczoraj w Gryfowie. Ktoś
      napisał że zaraz o tym ktoś napisze, więc napisałem.
      • Gość: wks Gdzie byli właściciele psa?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 20:41
        Pies powinien być na smyczy i w kagańcu a nie na środku ulicy paradować.
        • cghirtyui Re: Gdzie byli właściciele psa?! 31.10.09, 22:29
          Gość portalu: wks napisał(a):

> Pies powinien być na smyczy i w kagańcu a nie na środku ulicy paradować.
          >

No i zwykle tak chodzą, jak są jakieś mecze. A policja ich pilnuje.
    • gluchy To jak umrze bedzie 1:1 w meczu policja - Polacy 31.10.09, 21:11
    • olobolo.5 Bo policjant bucem był 31.10.09, 21:18
      pan policjant chciał pokazac swoją władzę nad człowiekiem i się wcale nie
      dziwię, że puściły mu nerwy
      • Gość: tusek Pod cmentarzem może Zbysio z Rysiem dobijali targu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 21:47
      • Gość: ! Nad człowiekiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 23:01
        Chyba nad ciulem! Dziś policjant, jutro dziecko!
    • badnewz Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 31.10.09, 23:48
      PO PIERWSZE: do zdarzenia doszło przy skrzyżowaniu ulic Ćwiczebnej i
      OBORNICKIEJ
      PO DRUGIE: ruch jednokierunkowy... kierowca miał objeżdżać pół
      miasta na około, by dojechać pod własny dom oddalony kilkadziesiąt
      metrów od ul. Obornickiej?
      PO TRZECIE: Gdzie stał owy, młody policjant? Na środku? Owszem jest
      wąsko, ale jakoś dawniej ruch obustronny nikomu nie przeszkadzał i
      dwa auta mogły śmiało się wyminąć...
      • jamnnik noooo masz rację... 01.11.09, 00:31
        też czasem się zastanawiam po co są przepisy ruchu drogowego, faktycznie tylko
        po to żeby utrudniać ruch, bo w sumie tak jak w afryce, sprawny klakson by
        wystarczył...
        • Gość: badnewz Re: noooo masz rację... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 22:19
          no, tak - przyjechało tyle policji na jednego, spokojnego człowieka.
          traktowali go jak jakiegoś przestępcę, a ten policjant wił się w
          konwulsjach jakby go postrzelili (oczywiście do pewnego momentu, bo
          potem nic mu się nie działo) i takiego kierowcę będą traktować jak
          jakiegoś mordercę, prawda? po sądach ciągać etc.

a tego samego dnia, na tej samej ulicy pięciu chuliganów rozbijało
          szyby na klatkach i pobili sąsiadów, którzy zwrócili im uwagę,
          powodując u jednego z nich pękniętą czaszkę, dwa krwiaki itd.
          policja przyjechała - owszem, ale sprawcy uciekli, żeby po jakimś
          czasie znów wrócić, tylko że na drugie wezwanie nikt nie raczył
          przyjechać... bezkarność nie ma granic.
    • jesiotrzyk1234 Ale pie... 01.11.09, 00:41
      A czemu ten policjant wlokl sie az tyle za samochodem
    • jesiotrzyk1234 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 01.11.09, 00:43
      a ilu ludzi ginie na swiecie w ciagu tege czasu gdzie my tu piszemy
      bzdury??
    • monsiu46 Pod cmentarzem kierowca potrącił policjanta dro... 01.11.09, 00:55
      Wiarus - patrz na różnicę w klasyfikacji wypadków. I to co było
      przyczyną.Policjant, który potrącił pieszego ruszył z miejsca na skrzyżowaniu
      a pieszy nie zauważył i wszedł na jezdnię. Nie bronię policjanta - wg mnie
      zdarzenie to było nieszczęsnym zbiegiem okoliczności natomiast we Wrocławiu
      policjant kierował ruchem, na pewno był w żółtej kamizelce odblaskowej, więc
      to był d..pa nie kierowca.Taki zawsze może gdzieś namieszać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka