Dodaj do ulubionych

Obwodnica adieu??????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 12:36
Dwóch panów profesorów prawa z UW właścicieli posesji na Maślicach założyło
Dolnośląskie Stowarzyszenie Ekologiczne i kolejny protest do NSA zgłasza
przeciw budowie łącznika autostradowego we Wrocławiu. Szerzej o tym pisze GW w
dodatku Auto-moto. Vivat prywata.
Obserwuj wątek
    • Gość: GAwel Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 18:18
      Nawet na Maslicach tak mowia..........
      • Gość: geniusz Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.02, 18:21
        walmy w tych ekologow tak samo jak posty na forum
        • Gość: hen Re: Obwodnica adieu?????? IP: 156.17.85.* 08.02.02, 18:22
          Gość portalu: geniusz napisał(a):

> walmy w tych ekologow tak samo jak posty na forum

Ale czym? Postami?
          • Gość: Jajaccek Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 08.02.02, 18:45
            Chocby postami.Precedens EXPO!
        • Gość: Janek Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 19:12
          Gość portalu: geniusz napisał(a):

> walmy w tych ekologow tak samo jak posty na forum

A co, mam się zgadzać na tranzyt ciężarówek przez Stare Miasto???
    • Gość: Stefano Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 19:41
      Boys , tu chodzi o pieniadze !
      Kolejni cwaniaczkowie co wezma kase za milczenie .
      • Gość: Grzyb Re: Obwodnica adieu?????? IP: 10.1.89.* 08.02.02, 19:50
        Powinni sie wyprowadzić gdzieś na wieś (może na Białoruś, obwodnica to
        konieczność, chyba że powrócimy do furmanek.
        • ja-wroc Re: Obwodnica adieu?????? 08.02.02, 20:26
          Jeżeli trafiło na profesorów prawa, to sprawa chyba jest przesrana. Mam
          nadzieje, że do końca tego wieku może jednak uda się zbudować tę biedną
          obwodnicę.

Poza tym, ciekawe czy ci "ekolodzy" segregują śmieci?
          • yak-ona Re: Obwodnica adieu?????? 08.02.02, 20:32
            najwazniejszy jak zwykle jest czubek wlasnego nosa!!!!
            od razu do odstrzalu sie nadaja Ci panowie - jak dla mnie!!!koszmar!!
    • Gość: TIMMY Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 20:58
      Ci ekolodzy to tępe pały! nie kumają że bez obwodnicy to miasto sie zatka
      całkiem. I mówia ze autostrady trują powietrze i hałasują. Niewiem co bardziej
      truje powietrze: płynnie jadące samochody na autostradzie czy stojące w
      miejscu w ciasnych ulicach? Co bardziej hałasuje: płynnie jadące samochody na
      autostradzie która ma ekrany dźwiękochłonne czy tiry w ciasnych ulicach
      Wrocławia? Niech dostanie kase od miasta za działke i do widzenia mozna sie
      przeprowadzic na zadupie gdzie w ogóle dróg nie ma. Te profesorki jakby
      mieszkali np. na Pułaskiego to by założyli komitet natychmiastowej budowy
      obwodnicy od razu.
      • Gość: wędzonka Re: Obwodnica adieu?????? IP: 156.24.117.* 10.02.02, 20:57
        Gość portalu: TIMMY napisał(a):

> Ci ekolodzy to tępe pały! nie kumają że bez obwodnicy to miasto sie zatka
        > całkiem. I mówia ze autostrady trują powietrze i hałasują. Niewiem co bardziej
        > truje powietrze: płynnie jadące samochody na autostradzie czy stojące w
        > miejscu w ciasnych ulicach? Co bardziej hałasuje: płynnie jadące samochody na
        > autostradzie która ma ekrany dźwiękochłonne czy tiry w ciasnych ulicach
        > Wrocławia? Niech dostanie kase od miasta za działke i do widzenia mozna sie
        > przeprowadzic na zadupie gdzie w ogóle dróg nie ma. Te profesorki jakby
        > mieszkali np. na Pułaskiego to by założyli komitet natychmiastowej budowy
        > obwodnicy od razu.

Nie sadze zeby byli idiotami. Stefano ma chyba racje, faceci dobrze wiedza co
        robia. Gdzies czytalem ze w Warszawie to sie zrobila wrecz plaga: zaklada
        sie "organizacje ekologiczna" i bojkotuje sie dowolna (najlepiej duza) inwestycje
        dotad az inwestor nie zaproponuje wynagrodzenia za milczenie.

Wlasciwie to jak nazywaja sie ci faceci? Wartoby sobie zapamietac kto chce sie
        dorobic kosztem nas wszystkich...
        • Gość: Janek Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.02, 21:01
          Nie jestem upoważniony do podawania ich nazwisk. Są to panowie profesorowie z
          Wydziału Prawa UW. Obu panów nazwiska zaczynają się na B. Być może to symbol
          ich działalności. Pozdrawiam.
          • Gość: Pafik Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.kom-net.pl 11.02.02, 22:31
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Są to panowie profesorowie z
            > Wydziału Prawa UW.

No i doczekalismy sie rodzimych terrorystow, odzianych nie w turbany, a
            profesorskie togi, czy inne gronostaje.
    • Gość: STrup Czysta prywata IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.02.02, 14:19
      Panowie profesorowie prawnicy nie moga sie pogodzic z tym, ze im kolo domku
      przejdzie ruchliwa ulica.
      Lepiej niech przejdzie innym.
      Ale kiedy budowali swoje domki (a wlasciwie je kupowali od dewelopera, bo na
      Maslicach domki budowala firma), to nie byli dosc sprytni, aby sprawdzic w
      planach miejskich, na co przeznaczone sa okoliczne tereny.
      A teraz beda sie przed obwodnica bronic za pomoca prawnych kruczkow.
      Jezu! Jak ja nie lubie takich zaklamancow!
      • Gość: duzY Paranoja. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.02.02, 14:40
        I tu jest rola mediów. Wg mnie gazety powinny non stop informowac z nazwiskami
        o składzie komitetów. Robic z nimi wywiady. Pytac o zdanie rektora UW,
        studentów. Do każdej informacji o stanie dróg i korkach dodawać,
        że: ..."komitet pod przewodnictwem profesorów X i Y nadal oprotestowuje budowe
        obwodnnicy". A jesli gdziekolwiek ujawnią, że np. za milion złotych dadza się
        wywłaszczyc to tez podac te kwotę. Żebysmy i my wiedzieli co składa sie na
        koszt budowy obwodnicy. A telewizja ich pokazywać. Żeby wszyscy dobrze ich
        znali. I twarze pokazywac. Osoby publiczne (założyciele stowarzyszenia) nie
        podlegaja ochronie.
        • Gość: feran Re: Paranoja. IP: *.txucom.net 11.02.02, 15:36
          Duzy: dobrze napisane.Dokladnie tak byc powinno.
          Na dodatek obaj profesorowie sa utrzymywani przez podatnikow.
          Mozna nawet dodac ( bo to prawda),ze sa odpowiedzialni za wypadki i
          ofiary tych wypadkow,bo ilosc wypkow zmniejszy sie wraz z obwodnica.

W USA ci ludzie obstrukcjonisci nie mieliby najmniejszych szans.
          • Gość: duzY Feran - zobaczymy jak sie spisza nasze redaktory. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.02.02, 15:39
      • Gość: Godryk Re: Czysta prywata IP: *.plusgsm.pl 11.02.02, 18:44
        > Lepiej niech przejdzie innym.
        > Ale kiedy budowali swoje domki (a wlasciwie je kupowali od dewelopera, bo na
        > Maslicach domki budowala firma), to nie byli dosc sprytni, aby sprawdzic w
        > planach miejskich, na co przeznaczone sa okoliczne tereny.

Moim zdaniem jest gorzej: świetnie wiedzieli, co tam ma być - ale jako prawnicy,
        wiedzą, jak się bronić.

Ale tak już głupio świat jest urządzony, że jak ktoś ma kasę, to mieszka sobie za
        miastem i cieszy się zielenią, a kto nie ma - mieszka tak jak ja dokładnie nad
        trasą na Poznań. Cały ruch śmiga kilka metrów od moich okien. Latem mogę się albo
        udusić z gorąca przy zamkniętym oknie, albo udusić spalinami i ogłuchnąć - przy
        otwartym.

Tak, trzeba było iść na prawo, nauczyć się bronić bandziorów i gnoić ich ofiary -
        za ciężkie pieniądze. Wybaczcie ten ton, ale szlag mnie trafia gdy słyszę o
        blokowaniu obwodnicy.

Ekolodzy, psiakrew. Zamiast puścić szybki ruch daleko od centrum, wolą blokować
        samochody w korkach. A przecież nawet z podręcznika fizyki dla szkoły podstawwej
        (teraz już pewnie gimnazjum) wiadomo, że silnik na wyższych obrotach pracuje
        bardziej ekonomicznie, niż na niskich. Ciężarówka stojąca z włączonym silnikiem w
        korku prdukuje tyle samo spalin, co jadąc obwodnicą. Tyle że w korku jedzie przez
        Centrum godzinę - dwie, a obwodnicą śmignęłaby przez 15 minut... I gdzie te
        spaliny w końcu trafią? Przecież też na Maślice! A prócz tego wszędzie dookoła.

Przepraszam za ten ton, ale w końcu musiałem się wyżalić. :-)
    • Gość: bromden Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 15:57
      nie dosc, ze maja pokazna liczbe wrogow wsrod swoich studentow (jak sie
      domyslam), to jeszcze chca nastawic przeciwko sobie cale miasto,

czy jeden z nich ma trzyliterowe nazwisko?

moze ktos podalby ich numery telefonow lub adresy do wiadomosci?
      chetnie zadzwonie i zapytam, dlaczego to robia, oraz sprobuje grzecznie przekonac
      ich, ze obwodnica jest miastu potrzebna,
      gdyby, powiedzmy, co setny mieszkaniec wroclawia odbyl taka rozmowe albo
      odwiedzil profesorow (albo wpadl na konsultacje), to moze by dotarlo do nich, ze
      zle czynia ...
      • Gość: bb Re: Obwodnica adieu??????NEVER IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 11.02.02, 19:20
        Gość portalu: bromden napisał(a):

> czy jeden z nich ma trzyliterowe nazwisko?
        >
        ta a konczy sie na: ć , a jedna ze srodkowych;) liter jest: o
    • Gość: nell Re: Obwodnica adieu?????? IP: 10.197.112.* 11.02.02, 16:39
      Zgadzam się z przedmówcami, i znowu szlag człowieka trafia jak dowiaduje się
      takich rzeczy.
      • Gość: ja-wroc Re: Obwodnica adieu?????? IP: 10.7.236.* 11.02.02, 18:40
        Proponuje skrzyknac 20 osob i przykuc sie lancuchami do plotow posesji obu W.P
        profesorow.
      • ja-wroc Re: Obwodnica adieu?????? 11.02.02, 18:41
        Proponuje skrzyknac 20 osob i przykuc sie lancuchami do plotow posesji obu W.P
        profesorow.
        • Gość: feran Re: Obwodnica adieu?????? IP: *.txucom.net 11.02.02, 19:36
          zalozyc partie,zbierac fudusze,kandydat na prezydenta Wroclawia z tej partii.
          • ja-wroc Re: Obwodnica adieu?????? 11.02.02, 19:43
            Mozemy tez zalozyc stowarzyszenie do walki ze stowarzyszeniem przeciwko budowie
            obwodnicy.

Ale wtedy ONI moga zalozyc stowarzyszenie walczace ze stowarzyszeniem do walki
            ze stowarzyszeniem przeciwko budowie obwodnicy.

Jest na to sposob, a mianowicie my mozemy stworzyc stowarzyszenie protestujace
            przeciwko stowarzyszeniu walczacemu ze stowarzyszeniem walczacym ze
            stowarzyszeniem przeciwko budowie obwodnicy.

I tak ciagnac, az tamci nie zloza broni!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka