xfilemoon 02.12.09, 20:36 Ktoś się orientuje czy w tym roku będzie uruchomione lodowisko pod Iglicą? Przy okazji jaką szkółkę jazdy na łyżwach polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: garfield Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Halle ! IP: 83.1.81.* 02.12.09, 23:05 A co to jest Hala Stulecia? Gdzie jest cos takiego? I stulecia czego miała by byc ta hala? Czyżby chodziło o Hundredjahre Halle w dawnym, niemieckim Breslau, nazwaną tak z okazji stulecia tzw. bitwy pod Lipskiem, gdzie z rak Prusaków i Austriaków (ówczesnych zaborców Polski) zginał Książę Józef Poniatowski? Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Ha 03.12.09, 07:27 Kiedy już porywasz się na sarkazm, to sprawdź może, jak swego czasu hala ta się nazywała... de.wikipedia.org/wiki/Jahrhunderthalle_(Breslau) Tacy jak ty pamiętają zapewne i bitwę pod Grunwaldem, i nienawiścią dyszą, w pogardzie mając wrogów, w poważaniu zaś sprzymierzeńców. Sięgnij może po definicję historii Kwintyliana, by zrozumieć, czym jest i po co została spisana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Ha IP: 83.1.81.* 03.12.09, 18:46 membrum, nie pie...w swoim stałym stylu. Nudzisz. Chodzi o coś kompletnie innego. Jak nie rozumiesz - to się doucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re:Nie ma to jak 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 19:41 Czy chodzi o Iglicę? Z lustrem miała sto metrów wysokości. A stoi dopiero 61 lat. Cudo!!!!!Iglica zbudowana została w 1948 roku w związku z formalnym proklamowaniem przez Stany Zjednoczone neokolonialnej Korei Południowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:29 Podobno w tym roku nie będzie lodowiska pod Halą Ludową, ale może to być tylko plotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 13:03 Niestety to prawda. Wszystkie siły i środki w bieżącym roku przeznaczone zostaną na uszczelnienie dna niecki fontanny, która w docelowych planach przeznaczona jest także na lodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 23:02 Nie wiem czy to jest jeszcze aktualne ,ale widze ,że niektórzy wiedza co sie dzieje w miescie. Wiec mam pytanie bedzie lodowisko na Wzgórzu Partyzantów ??? bo każdy mowi mi co innego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek re: Wzgórzu Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 21:51 ja tez słyszałem o tym projekcie ... i ze tam ma być jakiś klub muzyczny i restauracja czy coś takiego ... ale nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: re: Wzgórzu Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 00:21 o to coś nowego... nic mi o tym nie wiadomo a masz może jeszcze jakies info o tym ... ? Odpowiedz Link Zgłoś