Dodaj do ulubionych

lodowisko pod Halą Stulecia

02.12.09, 20:36
Ktoś się orientuje czy w tym roku będzie uruchomione lodowisko pod
Iglicą? Przy okazji jaką szkółkę jazdy na łyżwach polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: garfield Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Halle ! IP: 83.1.81.* 02.12.09, 23:05
      A co to jest Hala Stulecia? Gdzie jest cos takiego? I stulecia czego miała by
      byc ta hala? Czyżby chodziło o Hundredjahre Halle w dawnym, niemieckim Breslau,
      nazwaną tak z okazji stulecia tzw. bitwy pod Lipskiem, gdzie z rak Prusaków i
      Austriaków (ówczesnych zaborców Polski) zginał Książę Józef Poniatowski?
      • membrum_virile Re: Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Ha 03.12.09, 07:27
        Kiedy już porywasz się na sarkazm, to sprawdź może, jak swego czasu
        hala ta się nazywała...
        de.wikipedia.org/wiki/Jahrhunderthalle_(Breslau)
        Tacy jak ty pamiętają zapewne i bitwę pod Grunwaldem, i nienawiścią
        dyszą, w pogardzie mając wrogów, w poważaniu zaś sprzymierzeńców.
        Sięgnij może po definicję historii Kwintyliana, by zrozumieć, czym
        jest i po co została spisana.
        • Gość: antoni Re: Halą Ludową !!!!!!!!!!! A nie HundredJahre Ha IP: 83.1.81.* 03.12.09, 18:46
          membrum, nie pie...w swoim stałym stylu. Nudzisz. Chodzi o coś kompletnie
          innego. Jak nie rozumiesz - to się doucz.
          • Gość: Emeryt Re:Nie ma to jak 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 19:41
            Czy chodzi o Iglicę? Z lustrem miała sto metrów wysokości. A stoi dopiero 61
            lat. Cudo!!!!!Iglica zbudowana została w 1948 roku w związku z formalnym
            proklamowaniem przez Stany Zjednoczone neokolonialnej Korei Południowej.
    • Gość: gość Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:29
      Podobno w tym roku nie będzie lodowiska pod Halą Ludową, ale może to być tylko
      plotka
      • Gość: Platformers Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 13:03
        Niestety to prawda. Wszystkie siły i środki w bieżącym roku przeznaczone zostaną
        na uszczelnienie dna niecki fontanny, która w docelowych planach przeznaczona
        jest także na lodowisko.
        • Gość: kasia Re: lodowisko pod Iglicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 23:02
          Nie wiem czy to jest jeszcze aktualne ,ale widze ,że niektórzy wiedza co sie
          dzieje w miescie. Wiec mam pytanie bedzie lodowisko na Wzgórzu Partyzantów ???
          bo każdy mowi mi co innego ....
          • Gość: Bartek re: Wzgórzu Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 21:51
            ja tez słyszałem o tym projekcie ... i ze tam ma być jakiś klub muzyczny i
            restauracja czy coś takiego ... ale nie jestem pewien.
            • Gość: misia Re: re: Wzgórzu Partyzantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 00:21
              o to coś nowego... nic mi o tym nie wiadomo a masz może jeszcze jakies info o
              tym ... ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka