Gość: kk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 02:32 Drodzy wrocławianie nie polecam tej prywatnej uczelni nikomu odradzaam robia w konia jak tylko moga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PAFA Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 10:35 Tak zdadzam się w zupełności. Pod koniec semestru wyciągają ze studentów pieniądze ponad miarę. Miałem przypadek, że musiałem dopłacić 20 groszy jakiś odsetek jako absolwent. Opłata na poczcie 3. 5. Wyciągają pieniądze strasznie. Za oblany egzamin 150 złotych. Za obrone 600 złotych. NA koniec odsetki, niektórym siegnęły nawet 300 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAFA Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 10:36 Tak zdadzam się w zupełności. Pod koniec semestru wyciągają ze studentów pieniądze ponad miarę. Miałem przypadek, że musiałem dopłacić 20 groszy jakiś odsetek jako absolwent. Opłata na poczcie 3. 5. Wyciągają pieniądze strasznie. Za oblany egzamin 150 złotych. Za obrone 600 złotych. NA koniec odsetki, niektórym siegnęły nawet 300 złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: WSZiB IP: *.e-wroc.com 27.01.04, 11:36 zgadzam się z Wami.Ta szkoła to jedna wielka pomyłka...nie dość że opłaty wysokie to jeszcze te panie w dziekanacie...no sama rozkosz;-)Nie polecam tej szkoły najgorszemu wrogowi...całe szczęście ze ja już ją kończę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAFA Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 13:38 Jak ją kończysz , to zobaczysz co się bedzie działo w ostatnim semestrze. Szykuj już teraz pieniądze na odsetki od nieterminowego płacenia za czesne. Niestety prawo ich jest tak skonstruowane, że nie sposób nie płacić tych odsetek. W ostatnim semestrze będa Wam je naliczać wielokrotnie. I jeszcze sprawa Kanclerza , którego złapano z wieksża ilością narkotyków powoduje ,z e szkoła ta jest totalnie niewiarygodna. Dal przyszłych osób, które się tam wybierają i dla ich rodziców omijajcie ją z daleka. Jeden plus to, wysoki poziom kształcenia oraz kAdra wykwalifikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vil Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 14:38 PAFA, moj maz, mowi prawde. Bylam swiadkiem tych naduzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: WSZiB IP: *.e-wroc.com 27.01.04, 22:38 ja nawet nie muszę patrzeć na ostatni semestr....cały czas są podwyżki,aż szlag człowieka trafia!!doszły mnie nawet słuchy ze opoźniają terminy obrony prac dyplowowej, coby czasu składania papierów na inne uczelnie(chodzi mi o magisterskie)nie było i wtedy chcąc nie chcąc wracamy do naszej ukochanej...WSZiB!!tą są normalnie kpiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elk Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 23:50 Ja studiuje przez internet tzxn 1 i ostatni semestr planuje wyciagna c kase ktora wtopilam ale watpie ze mi sie uda a to moj list to zarzadcow tego burdelu Witam serdecznie Jestem studentką I semestru Politologii w systemie SIN. W związku z fikcyjnymi informacjami umieszczonymi na stronie internetowej oraz z informacjami od nie rzetelnego personelu i innych niżej wymienionych przyczyn jestem zmuszona do zakończenia współpracy z państwa uczelnią. Ponieważ problemy zaistniały po stronie uczelni proszę o polubowne rozpatrzenie tej sprawy i o zwrócenie kosztów poniesionych przez moją osobę. Przed podpisaniem umowy dopytywałam się czy informacje zamieszczone na stronie internetowej WSZiB dotyczących opłat są aktualne. Otrzymałam satysfakcjonującą mnie odpowiedz, że zamieszczone tam informacje są prawdziwe. W rzeczywistości czesne za semestr wynosi 1620 zł natomiast na wyżej wymienionej witrynie internetowej czesne za semestr było o 125 zł niższe (1545) Panie z biura rekrutacji dodały, że opłaty są takie same przez cały okres studiów, lecz dobrze wiemy ze w 6 semestrze czesne przekracza 2000 zł. Kolejnym problemem była studencka legitymacja miałam ją zgodnie z informacją otrzymać na początku października. Legitymacja była mi bardzo potrzebna w związku z zaplanowanym wyjazdem, (aby zdobyć fundusze na studia), lecz oczywiście musiałam zrezygnować z tej pracy, gdyż nie dostałam legitymacji w wyznaczonym terminie. Przez długi okres dowiadywałam się telefonicznie, kiedy legitymacja będzie gotowa.W końcu pani z biura poinformowała mnie, że legitymacja jest gotowa, a wiec przyjechałam do dziekanatu i ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu legitymacji nie było. Ja poświęciłam cały dzień, aby przekonać się po raz kolejny o braku kompetencji państwa pracowników. Również w biurze rekrutacji poinformowano mnie, że istnieje możliwość spotkań z wykładowcami oraz studentami w rzeczywistości takich spotkań nie ma. Dlatego parokrotnie pytałam pani Dołbaczuk czy jest możliwy kontakt z innymi studentami, ale pani nie raczyła nawet odpowiedzieć na moje pytanie, zresztą jak na parę innych. Wielokrotnie aby uzyskać jakąkolwiek informacje musiałam wiele razy przypominać się zarówno telefonicznie ja i na drodze elektronicznej. Wykłady miały być przysłane na początku października w rzeczywistości np. wykłady z "Wstępu to teorii państwa i prawa" dostałam na przełomie listopada i grudnia ( nie znam dokładnej daty).Większą ilość wykładów przysłano w listopadzie. Profesor Romul jak i inni wykładowcy zaznaczał, że aby dobrze przygotować się do egzaminu nie wystarczy kilka tygodni, należy systematycznie się uczyć. Tylko, w jaki sposób uczyć się systematycznie, jeśli to wykłady przysłano na kilka tygodni przed sesją. Materiały "wykłady" z Historii XX w. są, irytujace, ponieważ składały się one z listy zagadnień i listy podręczników a nie było w nich żadnej wiedzy zastępującej wykład. Obowiązkowy podręcznik do języka angielskiego jest nie realny do zdobycia gdyż nie ma go w żadnej bibliotece. O, przydatnoci podrecznika i kasety zalecanej do języka niemieckiego nie wspomnę- moja znajoma germanistka określiła go mianem "śmieszny". Do socjologii zostały wysłane 2 wykłady wstępne jeden Pana Popławskiego drugi Kubówa wydrukowałam pierwszy wykład i na jego podstawie zaczęłam naukę tj. podręczniki przykładowe pytania itd. okazało się, że uczyłam się rzeczy nie potrzebnych, bo to była lista pana Kubówa. Następnie było bardzo trudno otrzymać wymagane książki przez Pana Popławskiego gdyż już były wypożyczone. W zwyczaju nieprofesjonalnego podejścia pracowników WSZiB informacji o przysłaniu złych materiałów nikt nie przysłał. Oceny z prac zaliczeniowych miały być przesłane do dwóch tygodni, które już minęły a ocenę wystawiono tylko z myśli politycznej. Po problemach z informacjami dotyczącymi czesnego dostałam link do strony z aneksami na temat opłat, według których I poprawka 6 % II 8 %, ale to też utopia, bo ponoć w rzeczywistości te kwoty odpowiednio to 150 i 200 zł. Nie mówiąc o tym, że nie można wyrobić sobie książeczek zdrowych a nie wiem, dlaczego? Zastanawia mnie, na jakiej podstawie PKA dala uczelni akredytacje. Jeśli dała? Jeżeli nie mam nadzieje ze nie dostanie lub straci. Takiego braku szacunku dla ludzi bardzo trudno spotkać, ale dzięki WSZiB wiem, że tacy ludzie istnieją. Żałuje bardzo, że straciłam pół roku na to, aby się przekonać, iż pogłoski o złym standardzie usług na wyżej wymienionej uczelni są prawdziwe i że na wszystkich forach dyskusyjnych mogę ja z ręką na sercu potwierdzić. Ciekawa jestem też, co sadzi na ten temat kuratorium oświaty. Jeśli jest to możliwe proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: WSZiB IP: *.e-wroc.com 28.01.04, 17:20 tyle dobrego ze szybko się opamiętałaś, bo u mnie to już za póżno...u mnie już końcówka więc szkoda mi rezygnować,zastanawiam się tylko co mnie tak tam trzymało!!ło matko...ta szkoła to mój największy błąd życiowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAFA Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.04, 10:21 To jak uderzanie grzywka o kant kuli. A tak wogóle co Ciebie tchnęło, żeby studiowac przez Internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: WSZiB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.04, 23:17 oprocz wielkiej glupoty to to ze mam male dzieciatko i to ze nigdy nie mialam problemow z nauka za to wielkie problemy zeby do szkoly chodzic no i przyszlosciowo to bym studiowala a dla pracodawcy bylabym w miare dyspozycyjna no i nie wiedzialam ze to takia kicha myslalam tez o puw ale to az w lodzi no i teraz zaluje i narazie na zadne studia sie nie wybieram bo mam dosc wzielam sie intensywnie za grafike komputerowa bo jestem po liceum plastycznym i jak sie pouklada rusze znow na jakies studia ale nie na wszib tylko mi sie mazy zeby kase od nich wydolic a oni sie nawet nie odzywaja wiec wedle ich tradycji "olej studenta" Odpowiedz Link Zgłoś