agatkaczarkowska 29.12.09, 00:19 ciekaw kto to oglosil i propagował na szanownej uczelni? jestem doktorantem i pierwsze slysze o takim projekcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yello Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.09, 00:28 Na PWr było to dosyć dobrze rozpropagowane. Wielokrotnie pisano o tym w służbowych mailach wysyłanych do wszystkich doktorantów. Pomysł fajny, ale zanim zaczniecie się podniecać zobaczcie na mapie w jakiej odległości od dowolnej wrocławskiej uczelni są te mieszkania. Wedle viamichelin.com to jest 20 km (do Grunwaldu). Dla porównania - tyle samo jest z Jelcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 00:48 A co to za młodzi naukowcy ci doktoranci? Skończą studia doktoranckie (o ile skończą) i ilu z nich będzie pracować na uczelni? 10 procent? Miasto dopłaciło nie naukowcom, ale studentom! Każdy by tak chciał, a później mieszkanie można sprzedać po rynkowej cenie i wynieść się do innego miasta albo za granicę. I zawsze jakiś dodatkowy grosz w kieszeni zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Miasto pomogło ... wlasciwie komu? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.09, 16:59 Jest dokladnie tak jak napisal "Arek", tzn. wiekszosc doktorantow i tak NIE dostanie pozniej etatu na uczelni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.e-wro.net.pl 29.12.09, 00:51 Z Jelcza nie ma tramwaju pod politechnikę a z Leśnicy owszem :) a propos propagowania projektu: o ile dobrze pamiętam to informacja o tym projekcie została rozpowszechniona jakieś 5 dni przed terminem składania wniosków. Trochę mało na podjęcie takiej dość poważnej finansowo decyzji. Czyżby istniało grono "swoich", którzy wiedzieli o tym o wiele wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.09, 10:35 Takie terminy to zwykle na uniwerku. Najważniejsze to wiedzieć. Jak informacja pojawi się dzień przed to już po ptakach i konkurencja mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Też mi nowość! Chłe, chłe! 29.12.09, 00:59 Za parszywego komucha dostałem mieszkanie prawie 70 m. Wtedy też miasto przydzielało mieszkania pracownikom uczelni. Dopłaciłem wkład spółdzielniany z pomocą rodziny, a potem wykupiłem na własność. I mieszkam jak bonzo w 2 osoby na 70 m. A te bidaki dostają 48 m i się cieszą, jakby im ktoś w kieszeń nasr! Moi kumple za komucha też dostali podobne mieszkania po 48 m. I mieszkają w nich już ponad 30 lat! Na zachodzie już od dawna architekci uznają normę 50 m na ryja! O metrach na kota nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek W Polsce ciagle mieszkania sie zdobywa...jak za .. 29.12.09, 01:02 ......komuny.... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wrocek Nowe bloki komunalne na ul. Pułaskiego 29.12.09, 01:02 Komu dał Pan Dudkiewicz te piękne nowe bloczki komunalne na Pułaskiego? Tak to są bloki komunalne wybudowane z naszych pieniędzy miasto zataiło to przed nami! Zostały oddane do użytku miesiąc temu. Mieszkania otrzymały tak biedne rodziny, że co drugą stać na satelitki cyfrowe HD, a parkingi przy blokach są wypchane całkiem dobrymi samochodami. Szkoda że miasto nie poinformowało o tym w mediach!!! Poparcie by wzrosło, w koncu miasto ma 20 tys. mieszkań komunalnych w kamienicach i zwiększyło jego zasób mimo iż nie radzi sobie z ich remontem Napewno wszyscy mieszkancy wrocławia, byli by zadowoleni Czy to właśnie nie doktoranci i zdolni absolwenci powinni mieszkać w komunalnych blokach na Pułaskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oob Re: Nowe bloki komunalne na ul. Pułaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 12:13 chlopie piszesz takie brednie ze dobrze ze nikt ci nie odpisuje bo kady ma w glebokim poszanowaniu takich blaznów :) Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Re: Nowe bloki komunalne na ul. Pułaskiego 29.12.09, 15:45 Gość portalu: oob napisał(a): > chlopie piszesz takie brednie ze dobrze ze nikt ci nie odpisuje bo kady ma w gl > ebokim poszanowaniu takich blaznów :) uzasadnij dlaczego to są brednie, ale płacenie abonamentu za TV HD to nie jest podstawowa potrzeba kogoś kto nie ma gdzie mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: 188.121.0.* 29.12.09, 07:22 ogloszenia na PWr byly (wprawdzie w ostatniej chwili, ale byly). co do doplacania doktorantom, to jestem temu przeciwny - dostaja te mieszkania aby zostac na uczelni, a potem i tak sie na nie wypinaja bo okazuje sie, ze po obronie doktoratu zarabiaja mniej niz dostawali stypendium w czasie studiow )wiem co pisze bo sam pracuje na PWr). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Miasto pomogło młodym "naukowcom"??? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.09, 17:07 "Ogloszenie w ostatniej chwili" zazwyczaj oznacza zakamuflowany ale wyrazny zamiar znacznego ograniczenia listy chetnych (czy tez "potencjalnych klientow"). Cos tutaj (dosyc) brzydko pachnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszkania 29.12.09, 08:44 a dlaczego nie ma np. specjalnej puli dla pracowników "taśmy" w czym są oni gorsi od doktorantów? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 09:35 w wykształceniu? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 09:59 radeberger napisał: > w wykształceniu? Za to umieją przynajmniej robić coś pożytecznego. Czyli jest po równo, a może nawet na korzyść tych od taśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 10:16 teoria równych żołądków? popularna za komuny, niestety ludzie nie są jednakowi Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 10:32 radeberger napisał: > teoria równych żołądków? Hę? Próba ustawienie sobie tematu do dyskusji zamiast odnoszenia się do wypowiedzi rozmówcy? > popularna za komuny, niestety ludzie nie są jednakowi Zgadza się, nie są. Są na przykład bardziej i mniej uzyteczni i właśnie dlatego należy sobie zadać pytanie: dlaczego akurat doktoranci dostali prezent od miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr inż. Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.lanet.net.pl 29.12.09, 10:37 No bo widzisz, przy "taśmie" może pracować każdy doktorant, a nie każdy od "taśmy" może być doktorantem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 10:53 No bo widzisz nie wieżę w to co słyszę...wypowiedź godna doktora lub doktorantów których ego wzrasta do rangi pępków świata w społeczeństwie idiotów . Wiesz...skończyłem studia i byłem doktorantem. Jak patrzyłem na te 1000pln i zabieraną za badania projektowe kasę to mnie krew zalewała. Potem jako pracownik uczelni miałem dostać 2 razy tyle? sorry ale to chyba nie tak - w trakcie dałem sobie spokój i poszedłem na taśmę do stabilnego pracodawcy za większą stawkę niż ta stypa czy drobne z grantu/projektu. Dzisiaj czyli zaledwie po kilku miesiącach mam 5 takich stypendiów więc daj człowieku spokój i sam jako szanowny Pan dr inż. pochwal się ile dostajesz ty jako asystent czy adiunkt a ile dostaje szanowny Pan profesor ,który czując że po kilku latach jest dobrze całowany po tyłku dopuści któregoś z Was do habilitacji.Myślisz że każdy może iść na taśmę...spróbuj a potem dawaj takie opinie - póki co miłej kawy przy uczelnianym biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 10:55 wieżę = wierzę. z roztargnienia i przesiąknięcia systemem 4 brygadowym ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Hotel Asystenta PWR? IP nie kłamie /nt IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 18:47 i? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Hotel Asystenta PWR? IP nie kłamie /nt 30.12.09, 11:22 A popatrz co ten kłamczuszek wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.12.09, 17:12 Wybrales (panie "ja") dobrze platna prace przy "tasmie" ale... z Internetu wciaz korzystasz na Politechnice Wroclawskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć ... IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 18:52 bo Pan Dutkiewicz mnie nie dofinansował a na dodatek żona jeszcze się nie poddała i wciąż wierzy w naukę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć ... IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 18:57 aha i zapomniałem dodać że na taśmie już nie robię a teraz widzę że ktoś mnie naprawdę docenia i daje mi zarobić ;] powodzenia "naukowcy" Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 11:50 Gość portalu: dr inż. napisał(a): > No bo widzisz, przy "taśmie" może pracować każdy doktorant, a nie każdy od > "taśmy" może być doktorantem ;) Popularny przesąd, ale tylko przesąd. Przecież wśród doktorantów jest tyle samo przygłupów co w całym społeczeństwie, bo niby co miałoby zmieniać ten odsetek? X lat szkółki? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 16:52 jak mawiał mój WF-man z podstawówki: "w polsce każdy zna się na medycynie, budownictwie, prawie, trasporcie.. dlatego jest tak ch...owo" jak widać po przyznaniu mieszkań - nie do końca przesąd. widać miasto woli inżynierów od "taśmowych" Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 30.12.09, 09:49 radeberger napisał: > jak mawiał mój WF-man z podstawówki: "w polsce każdy zna się na medycynie, budo > wnictwie, prawie, trasporcie.. dlatego jest tak ch...owo" Czy ta anegdotka od czapy to może ilustracja procesów myślowych doktoranta? > jak widać po przyznaniu mieszkań - nie do końca przesąd. widać miasto woli inży > nierów od "taśmowych" Jakich "inżynierów"? Inżynierem to się jest tylko po politechnice (może jeszcze po którymś kierunku ekonomicznej). Reszta to magistrowie, czyli kompletne nic. Każdy kto pisał magisterkę powinien sobie z tego zdawać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 30.12.09, 22:44 > Reszta to > magistrowie, czyli kompletne nic. Każdy kto pisał magisterkę > powinien sobie z tego zdawać sprawę. Zacznijmy od tego, że owe mieszkanka są kiełbasą wyborczą. Kto ją żre jest mi zupełnie obojętne. Czy jest to "pan nikt" czy "taśmowy". Miasto wyraźnie pokazuje kogo woli, "uczeni bez wykształcenia" będą musieli to przełknąć - dostają zabawkę w postaci stadionu, dupę Dody na Sylwestra itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Różnica 29.12.09, 11:25 Różnica jest taka, że zdecydowana większość doktorantów poradzi sobie przy taśmie, za to nie sądzę aby któryś pracownik taśmowy mógł zastąpić doktoranta w jego badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.09, 11:25 Są głupsi. To oczywiste,że należy inwestować w ludzi inteligentnych i kreatywnych. Przyszłość miasta to oni, a nie robole i dziwię się,że można mieć co do tego jakieś wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 11:47 Gość portalu: Ivo napisał(a): > Są głupsi. To oczywiste,że należy inwestować w ludzi inteligentnych i No właśnie, skoro trzeba inwestować w inteligentnych, to po co ładować kasę w doktorantów? Przecież każdy kto miał na dłuższą metę do czynienia z doktorantami wie doskonale, że na uczelni w 95% zostają niedojdy które w normalnym zakładzie pracy wyleciałyby zanim skończyłby się okres próbny. Często z resztą łączy się z tym przekonanie o własnej genialności i stworzeniu do wyższych celów :-) > kreatywnych. Przyszłość miasta to oni, a nie robole i dziwię się,że można mieć > co do tego jakieś wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.ha.pwr.wroc.pl 29.12.09, 18:58 amen Odpowiedz Link Zgłoś
krl11 Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszkania 29.12.09, 08:53 To kolejne mało sensowne działanie promocyjne Miasta. 1. Akcja miała charakter nieprzemyślany, było bardzo mało czasu na zgłaszanie kandydatów, dofinansowanie było w końcu raczej mizerne a dostali je ludzie dość przypadkowi. 2. Tego typu akcje w żadnym stopniu nie zachęcają do kariery naukowej. Raczej wyciągają na światło dzienne fakt, jak żałosne są warunki finansowe w których pracują młodzi uczeni czy wegetują młodzi doktoranci. Wystarczy porównać te warunki z sytuacją w bogatszych krajach zachodnich. Tam stypendium doktoranta wystarcza na życie dla całej rodziny. 3. Zamiast sporadycznych akcji na pokaz potrzebna jest stała przemyślana polityka wspierania nauki i szkół wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
mex77 Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszkania 29.12.09, 10:09 Pomysł dobry z tymi mieszkaniami dla młodych ludzi ale kilka uwag. Zgodnie z reformą szkolnictwa wyższego w Polsce i dostosowaniem systemu do tzw. procesu bolońskiego doktoranci są zwyczajnymi studentami (są to studia III stopnia) - mówi o tym ustawa z 2005 r. Po drugie istatnie, problem mieszkaniowy dotyczy wielu młodych ludzi (w tym i studentów) a brak "własnego" kąta znakomicie utrudnia działalność naukową (jeśli można o takiej mówić w przypadku studntów) - sam to przerabiałem, choć byłem uczestnikiem studium domtoranckiego (przed refeormą z 2005 r). I jedno jeszcze pytanie: ile doktorantów kończy z sukcesem doktoraty? Niewielu stosunkowo, a jeszcze mniej w terminie (po terminie nie ma zazwyczaj stypendium) a z mieszkaniem wiążą się na dłużej... Więc pomysł niezły ale czy na pewno dla studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o wyborcza kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 10:12 idą ciężkie wybory, bo już zaczynają rozrzucać przynęty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosc Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.09, 10:32 Młody jesteś i nic nie wiesz o życiu akademickim. Odpowiedz Link Zgłoś
tbesiak Wykup TBS na własność 29.12.09, 10:45 Bedzie zmiana ustawy o TBS. W końcu mieszkania tbs na własność Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: Wykup TBS na własność 29.12.09, 18:52 tbesiak napisał: > Bedzie zmiana ustawy o TBS. W końcu mieszkania tbs na własność Oczywiscie ze tak. Tak bylo panowane od poczatku. Kolejny skok na kase panstwowa grupy cwaniakow co jest przy korycie. Schemat jest zawsze taki sam. Oczywiscie "wykup" TBS ow bedzie za 5% ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najemca75 Re: Wykup TBS na własność IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 12:02 A ktoś w ogóle pomyślał o najemcach mieszkań nabytych przed 2007 rokiem kiedy kto inny jest partycypantem a kto inny najmcą ( wymóg ówczesnej ustawy) bo wiadomo że pieniądze dawali najemcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszkania 29.12.09, 11:14 Dutkiewicz to trudny przeciwnik, bardzo niewygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.12.09, 12:17 ciekawe tylko z czego opłacą "niski" czynsz w TBS-ach, który jest w okolicach 700-1100zł. Mieszkaliśmy w TBSach przez 2 lata i czym prędzej uciekliśmy z tego "raju". W latach 2002-2005 czynsz wynosił za ten luksus 600zł +rachunek za prąd, teraz ludzie, którzy nadal tam mieszkają płacą 900zł za 48-50m2. I to jest ta pomoc dla doktorantów utrzymujących się z 1500zł miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 [...] 29.12.09, 14:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekP Niezły pomysł, ale... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.09, 17:46 Oczywiście nigdzie nie podano dokładnie jakie były kryteria przyznawania owych mieszkań... Czy wystarczyło rozpocząć studia doktoranckie? Czyżby miasto chciało zwiększyć zainteresowanie tymi studiami? W końcu 15 tys. piechotą nie chodzi. Niejasność procedury rozdziału powoduje, że od razu nasuwa się przypuszczenie, że mieszkania dostali kolesie lub kolesie kolesi Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
sendivigius Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 19:00 Są też tacy, co narzekają. Wojciech Kołodziejczyk z Politechniki Wrocławskiej irytuje się, bo mieszkanie musi odebrać we wtorek, ale prąd będzie w nim miał dopiero 12 stycznia. - I jak mam mieszkać przez te dwa tygodnie bez prądu? Ktoś nie pomyślał, a ja będę musiał prawdopodobnie opłacać i miejsce w akademiku, i mieszkanie - mówi Kołodziejczyk. Ale zupelnie slusznie. Dostali w prezencie od prezydenta po ca. 300. tys. ale przeciez zwazywszy wszystko razem nalezalo im sie po 1-2 miliony. Uwazam ze to skandal. Pan Dutkiewicz powinien publicznie przeprosic pana Kolodziejczyka z Politechniki Wroclawskiej, doplacic brakujaca sume po czym przywiazac sie sam do pregieza w Rynku i okladajac sie biczem krzyczec "o ja niegodny laski wroclawskich doktorantow". Odpowiedz Link Zgłoś
tomboy81 Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk 29.12.09, 21:08 Moje mieszkanie kosztowało 260 tyś zł i ma 60m kw. Nie do końca rozumiem czemu te buraki maja dostać swoje biedne 48m za 80 tyś. Skoro takie cwaniaki i tyle potrafia to do roboty matoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazdrośnik Re: Miasto pomogło młodym naukowcom zdobyć mieszk IP: *.dynamic.sbb.rs 29.12.09, 21:26 tylko czekać aż ktoś poda informację do rzecznika praw obywatelskich niestety, ale dlaczego podatnicy mają składać się na mieszkania dla naukowców, co prawda nie własnościowe, ale jednak! osobiście bardziej cenie pracę kasjerek, przynajmniej wiem jak pracują i mogę po prostu skontrolować ich pracę robiąc i płacąc za zakupy a jaką ja mam wiedzę o efektach pracy tych naukowców? co takiego konkretnie wymyślili, zrobili, wynaleźli że sobie zasłużyli? Pamiętajcie, jak jest napisane, że miasto pomaga to kto pomaga? No podatnicy a kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiczek I kto za to płaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 23:50 Ja płacę, Pan płaci, My płacimy. Polska cały czas szlachecka, magnacka - Dobry Pan dał... Ten czy ów, z wyboru powszechnego, płezydent, płemieł wyciągnie ze swojej kieszeni, sakwy i da wam hahahahahhahaha A co do doktorantów, krzywa Gaussa nie kłamie, statystycznie odsetek idiotów i miernot rozkłada się wszędzie podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: I kto za to płaci? IP: 212.33.72.* 30.12.09, 08:43 > A co do doktorantów, krzywa Gaussa nie kłamie, statystycznie odsetek idiotów i > miernot rozkłada się wszędzie podobnie Tyle że krzywa Gaussa u doktorantów i w społeczeństwie ma nieco inną średnią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: I kto za to płaci? 30.12.09, 09:54 Gość portalu: DSD napisał(a): > > A co do doktorantów, krzywa Gaussa nie kłamie, statystycznie odsetek idio > tów i > > miernot rozkłada się wszędzie podobnie > > Tyle że krzywa Gaussa u doktorantów i w społeczeństwie ma nieco inną średnią ;- > ) Jedynie o tyle, że odcina ludzi naprawdę ciężko upośledzonych, którzy nie są w stanie opanować podstawówki. Cała reszta może się dodrapać doktoranctwa, jeżeli tylko będzie odpowiednio zdeterminowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut darmo chalupa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 00:00 komuna, w najgorszym wydanbiu, podzialu na lepszych i gorszych wrocila. A z a jakiej paki ktos ma za friko dostac mieszkanie? W wyscigu szczurow sa lepsi! W ten sposob, obcina sie im intelekt pogoni za terazniejszoscia, i na sile wciska sie lokum. Paranoja i jaja, gdyz czesc z tych doktorantow, to slabeusze naukowi, ktorych zycie sprostuje do pionu i poziomu! A w czym sa lepsi od innych? Ze sa doktorantami? Odpowiedz Link Zgłoś