Dodaj do ulubionych

Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ...

25.01.10, 08:26
Nie widziałem policjanta, który nocą patroluje ulice per pedes, via
apostolorum - na piechotę, wzorem apostołów.
Widziałem za to sprzątaczy, obsługę śmieciarek przedsiębiorstw
oczyszczających miasto i przedstawicieli wielu innych zawodów,
którzy mimo panującego mrozu pracują fizycznie. Ludzie ci mogą
zaopatrzyć się w kanapki, w termos z ciepłą herbatą.
Policjant nie może? Młody, zdrowy człowiek, którego myśli krążą
wokół uprawnień emerytalnych nabywanych po piętnastu latach pracy,
musi dostać miskę strawy od państwa?
W Niemczech policjant odchodzi na emeryturę po skończeniu 63 roku
życia.
U nas emerytami zostają niespełna czterdziestolatkowie.
Pora to zmienić, bo się policjantom w głowach przewraca.
Obserwuj wątek
    • Gość: kamillo Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.chello.pl 25.01.10, 08:33
      W sumie ja też nigdy nie widziałem policjanta nocą, a często bawię się w centrum
      do późna. Ale rozumiem ich z tą kwotą, bo z 2 zł to można kupić sobie batonik
      albo chipsy z biedronki. Jeśli już faktycznie chodzą nocą powinni dostawać
      gorący posiłek.
      • Gość: xXx Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.devs.futuro.pl 25.01.10, 09:50
        Gość portalu: kamillo napisał(a):

> W sumie ja też nigdy nie widziałem policjanta nocą, a często bawię się w centrum

A ja widziałem jak kiedyś, gdy jeden z was, "bawiących się w centrum" dostał
        baty w ciemnej bramie to policja była 5 min po zgłoszeniu. Może po prostu
        zwracasz wtedy uwagę na co innego
        • gizberniasty Mnie nikt jedzenia jakoś w pracy nie serwuje 25.01.10, 21:52
          Zarabiają? To niech sobie kurna kupują. Społecznie nie pracują tylko za pieniądze.
          Każdy by chciał żeby mu za frajer jedzonko dawali.
          • krzych.korab Jesteś taki durny sam z siebie czy ci za to płacą? 26.01.10, 08:44
            • odchudzacz Argumenty, przyjacielu, argumenty!!! 26.01.10, 14:44
              Tylko argumenty moga cie uratowac, drogi przyjacielu.
              • r1111111 Re: Argumenty, przyjacielu, argumenty!!! 26.01.10, 20:23
                odchudzacz napisała:
                > Tylko argumenty moga cie uratowac, drogi przyjacielu.

"Biuro Parlamentu Europejskiego będzie we Wrocławiu"
            • Gość: mieszkam w Austral A policjanci w Polsce nie dostaja juz pensji? IP: *.chello.pl 26.01.10, 15:45
              ze spoleczenstwo funduje im dozywianie?
            • Gość: pepe Płacą mu pewnie 2,20 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:34
              p
        • Gość: ubawiony Policjant patrolujący ulice ma... jeść za swoje !! IP: 193.110.123.* 26.01.10, 11:42
          mhm ... a ja głupi zawsze myślałem że policja jest od tego aby w każdej ciemnej
          bramie było bezpiecznie !! :)
          Policja nie jest od tego aby siedzieć za biurkiem w ciepłej komendzie i zajadać
          regenerujące posiłki czekając na kryminalne
          zdarzenie lecz by swoimi działaniami prowadzić prewencję.
      • Gość: tomo Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 62.206.129.* 25.01.10, 10:42
        A czemu niby mają dostawać gorący posiłek?
        Czy ja dostaję gorący posiłek od swojego pracodawcy?

Kanapki i termos w torbę i do roboty!
        • Gość: f-u Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 78.8.151.* 25.01.10, 10:46
          Ja dostaje, to standard w dobrych firmach, pozdrowienia z branży IT baranie.
          Twój argument jest żałosny.
          • knock.out.4 Ale oni nie pracują w dobrej firmie tylko w Policj 25.01.10, 13:14
            ich nie stać nawet na długopisy.
            • franz.jaeger Re: Jakie wymagania te lenie mają 25.01.10, 13:20
              Przepraszam bardzo a wszyscy inni pracownicy sektora prywatnego którzy z róznych
              powodów musza labo robić na mrozie albo marznąć to mają jakieś szczególne prawa?
              Co to kogo obchodzi jak się cżłowiek żywi. Siedzą mundorowe lenie po radiowozach
              i McDonaldach to niech się żywia za swoją kasę - normalne chyba
              • porshe Re: Jakie wymagania te lenie mają 25.01.10, 14:29
                a ja ci powiem, że np na zachodzie są większe przywileje, jeśli
                pracujesz np. na chłodni. Tak więc moim zdaniem ciepły posiłek im
                się należy. Wykręt, że mają kontrakt ze stołówką mnie w tej dyskusji
                dobił. Podpiszcie sobie cholera umowę od 18:00 do 2:00 to też będzie
                cacy. W końcu ponoć ci z 'dniowej zmiany' prawa do posiłku
                (darmowego) nie mają...

A w Holandii za to, że pracujesz na mrozie (jako ZWYKŁY ROBOL)
                przysługuje ci:
                - dodatek od szkodliwych warunków pracy
                - większa ilość przerw niż normalnie
                - w nocy pracodawca musi zapewnić gorący posiłek, w dzień posiłek
                (niekoniecznie ciepły)
                - nielimitowany dostęp do napojów (woda, kawa, herbata, często też
                gazowane jak Cola itd - chodzi o to, żebyś się nie odwodnił)
                - możesz zawsze przerwać pracę i się ogrzać (oczywiście w granicach
                rozsądku)
                - jeśli pracujesz w temperaturze -23 stopnie, dodatkowo należą ci
                się - specjane, ogrzewane buty (mają wkładki, które się wymienia),
                specjalne ogrzewane spodnie (wkłady z ciepłą wodą), kurtka,
                rękawiczki, czapka (nakrycie głowy) zasłaniająca uszy, często gęsto
                również google.

A u nas nic nie dostają i jakoś robotę wykonują (wszak to służba
                mundurowa) i jeszcze upodla się ich 'ekwiwalentem' zamiast ciepłym
                posiłkiem.

Padł argument o śmieciarzach czy innych pracujących nocą - muszę was
                zmartwić - oni nie staną w obronie waszego życia. Nie pomogą w
                trudnej sytuacji czy nie zbadają okoliczności zbrodni. Do tego nie
                mają uprawnień by 'chronić i zapobiegać'. Ja się przyznam, że jak
                widzę patrol policji nocą (a widzę często) to rzeczywiście nie
                siedzą tylko w samochodach ale też patrolują pes pedes - trzeba się
                tylko przypatrzyć - naprawdę chodzą tymi ulicami. Reagują również
                bardzo szybko na zgłoszenie o pobiciu - jeśli tylko da się w miarę
                szybko dojechać albo jest monitoring, który pomaga zidentyfikować
                sprawców to pojawiają się nieomal natychmiast (często są
                powiadamiani jeszcze przed zadaniem drugiego ciosu).

Dać im chociaż JEŚĆ. Ludzie, nie upodlajmy się do tego stopnia...
                • Gość: gość Re: Jakie wymagania te lenie mają IP: *.chello.pl 25.01.10, 19:05
                  porshe napisał:

>
                  > Ja się przyznam, że jak
                  > widzę patrol policji nocą (a widzę często) to rzeczywiście nie
                  > siedzą tylko w samochodach ale też patrolują pes pedes - trzeba się
                  > tylko przypatrzyć - naprawdę chodzą tymi ulicami.

No ja jakoś nie widzę.

Reagują również
                  > bardzo szybko na zgłoszenie o pobiciu - jeśli tylko da się w miarę
                  > szybko dojechać albo jest monitoring, który pomaga zidentyfikować
                  > sprawców to pojawiają się nieomal natychmiast

Parę miesięcy temu zostałem napadnięty pod osiedlowym marketem, wybroniłem się
                  jakoś i dałem nogę. Znajomy pracuje w ochronie w tym markecie. Opisałem mu
                  napastników, okazało się że 5 min wcześniej zrobili burdę w sklepie a ich
                  pyszczyska są na nagraniach z monitoringu.
                  Zgłosiłem napaść na policję. Odpowiedziałem zgodnie z prawdą na pytanie że
                  napastników nie znam, ale łatwo dowiedzą się kim byli. Wystraczy isć do marketu
                  i obejrzeć nagranie. Podałem konkretną godzinę wręcz z minutą z kótrej mają
                  obejrzeć to nagranie.
                  Pies z kulawą nogą nie przyszedł obejrzeć zapisów z monitoringu. Nikt nie szukał
                  napastników. Nie pojawił się żaden patrol.

(często są
                  > powiadamiani jeszcze przed zadaniem drugiego ciosu).
                  >

Pracujesz w policji czy co? Jeśli nie, odstaw te leki.
                  Co za brednie..
                • Gość: gość Re: Jakie wymagania te lenie mają IP: *.auchan.pl 26.01.10, 14:27
                  wszystkie te zapisy są w KP. Posiłki należą się osobom pracującym na
                  zewnątrz powyżej 4 godzin bez względu na pore dnia od listopada po
                  marzec. Pracodawca który nie stosuje się do tego - łamie prawo. Nie
                  ma tutaj akurat znaczenia czy jest to zakład pracy państwowy czy
                  prywatny.
              • Gość: redpeter Re: Jakie wymagania te lenie mają IP: *.pomorska.policja.gov.pl 26.01.10, 12:00
                Właśnie dlatego jesteś fizyczny bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem - chodzi tu o policjantów, którzy patrolują NA PIECHOTĘ...
                • Gość: jfk a co to , nie na patrolu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 14:29
                  Gość: redpeter IP: *.pomorska.policja.gov.pl 26.01.10, 12:00

> Właśnie dlatego jesteś fizyczny bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem - chodzi
                  tu o policjantów, którzy patrolują NA PIECHOTĘ...

Proszę jak pomorska policja chodzi na patrole!!!!Za nasze pieniądze, grzejemy
                  dupkę w biurze i buszujemy po forach GW na Dolnym Śląsku:)))
          • Gość: tomo Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 62.206.129.* 25.01.10, 14:30
            Nie musiałeś pisać, że pracujesz w IT. Po całokształcie Twojej odpowiedzi
            domyśliłbym się.
          • Gość: cplus Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.e-wro.net.pl 25.01.10, 17:50
            Ja niczego nie dostaję, pozdrowienia z branży IT ćwoku.
          • Gość: freiman Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.elwico.pl 26.01.10, 11:49
            branża IT na mrozie , niech zgadnę , kładziesz kable i czyścisz studzienki ?
          • Gość: mc Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 212.244.23.* 26.01.10, 20:22
            Mam wielu kolegów w dobrych firmach IT i nie dostają żadnych posiłków darmowych.
            To jakaś prowokacja. Może kolega powiedzieć, gdzie są takie dobre firmy ??
        • Gość: redpeter Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.pomorska.policja.gov.pl 26.01.10, 11:56
          Ignorantia legis nocet - dla Twojej informacji - w określonych warunkach pogodowych Twój pracodawca POWINIEN ZAPEWNIC CI POSIŁKI REGENERACYJNE LUB NAPOJE jeśli wykonujesz pracę na tzw. powietrzu... A jak tego nie wiesz toś zwykły cymbał, który nie zna swoich praw i ma pretensje do kogoś, kto zna i chce je egzekwować ;-)
      • dott84 Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw 25.01.10, 10:48
        Ja również często bawię się w centrum i często widzę policjantów.

• Gość: obermajster Nie dla psa kiełbasa! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.10, 11:25
        Gość portalu: kamillo napisał(a):

> W sumie ja też nigdy nie widziałem policjanta nocą,

Nic dziwnego - bo w nocy jest ciemno.
    • truten.zenobi zwykle psiocze na policję... 25.01.10, 08:38
      ale zdaję sobie sprawę że szeregowi policjanci są najmniej temu
      winni! oto kolejny przykłąd na to dlaczego policja funkcjonuje jak
      pfunkcjonuje...

nie ma kasy na sprzęt, ani zapewnienie własciwych warunków
      służby .... za to jest kasa na wcześniejesze emerytury...
      • Gość: jfk Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 10:02
        truten.zenobi napisał:

> nie ma kasy na sprzęt, ani zapewnienie własciwych warunków
        > służby .... za to jest kasa na wcześniejesze emerytury...

A wiesz jaka ta emerytura jest po 15 latach??40% tego co zarabiałeś.Większość co
        odchodzi, to tylko dlatego żeby pracować gdzie indziej za lepsze pieniądze, bo w
        całym MSW zarobki szału nie robią.No chyba że jesteś generałem:))))
        Ja wiem że wcześniejsze emerytury to jest chore, ale skoro takie są przepisy i
        każdy następny rząd boi się je zmienić, to dlaczego z tego nie skorzystać?
        A co do artykułu,Ponad 300 Policjantów w nocy na patrolach, to ja się pytam ,
        kto z was widział choćby jeden patrol na piechotkę?
        • map4 Re: zwykle psiocze na policję... 25.01.10, 11:10
          Gość portalu: jfk napisał(a):

> A wiesz jaka ta emerytura jest po 15 latach??40% tego co zarabiałeś.

No to prawie odpowiada standardowej emeryturze ZUSowej wypłacanej nierzadko po
          czterdziestu latach pracy. Różnica polega na tym, że normalny emeryt pobiera
          swoją emeryturę przez średnio siedem lat.
          Czterdzieści lat pracy - siedem lat emerytury. W przypadku emerytury mundurowej
          jest to pięntaście lat pracy i trzydzieści lat pobierania świadczeń.
          • Gość: jfk Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 11:50
            map4 napisał:

> No to prawie odpowiada standardowej emeryturze ZUSowej

Prawie robi wielką różnicę:))
            Wszystko zależy z jakiego stanowiska (grupy) odszedłeś.Gdyby dali zarobić tak
            jak powinny zarabiać Policja czy Straż, nikt by tak szybko nie uciekał.
            Jeżeli sie nie mylę to np. w Szwajcarii strażak pracuje do 45 roku życia,
            później inna praca do osiągnięcia wieku emerytalnego.Emerytura oczywiście
            większa za lata przepracowane w Straży.Nie wiem jak jest z Policja.
            A Polska to bogaty kraj i stać nas na młodych emerytów:))
          • knock.out.4 ..różnica polega na tym.. 25.01.10, 13:17
            ...jak jest nabór to nie ma chętnych. Tylko na forum lubicie
            opowiadać jak tam jest super...
            • Gość: patthecat Trzeba się było dupki żołędne uczyć... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 14:03
              ...a to, że prowadząc firmę muszę odprowadzać ZUS na tych inteligentnych
              i przydatnych inaczej to dalej mam prawo psioczyć...
              • Gość: :) Re: Trzeba się było dupku żołędny uczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:26
                dziś i ty prowadziłbyś śledztwa, a tak jesteś prostym robotnikiem, ale sam wybrałeś swój los.
              • Gość: WRD Re: Trzeba się było dupki żołędne uczyć... IP: *.chello.pl 27.01.10, 14:49
                Osobiście się uczyłem i to pewnie więcej niż Ty. Pewnie byś się
                zdziwił ilu ludzi jest po studiach w Policji. I nie są to jakieś tam
                marketingi tylko np. PW i UW. Każdy z nas płaci podatki, nie tylko
                Ty. A jak będziesz miał kolizję albo wypadek to idź zamelduj koniowi
                na Służewcu a nie dzwoń pod 112.
          • Gość: ? Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:23
            Niby dlaczego porównujesz emeryturę policjanta do emerytury tzw. przeciętnego śmiertelnika? Policjant po prawie prowadzący śledztwa i dochodzenia powinien dostawać emeryturę robociarza?

Po drugie wreszcie, trzej absolwenci prawa, jeden w prokuraturze zarobi 5 tys. drugi w policji 2 tys. a trzeci jako nauczyciel nieco ponad 1 tys. zł.
            • map4 Re: zwykle psiocze na policję... 26.01.10, 09:03
              Gość portalu: ? napisał(a):

> Policjant po prawie prowadzący śledztwa i dochodzenia powinien dos
              > tawać emeryturę robociarza?

Nie robociarza, tylko nauczyciela.
          • Gość: penetrator Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:48
            Bardzo się mylisz...
            Po pierwsze po 15 latach odchodzą podpadnięci, mobingowani, ci co zmusiła ich
            sytuacja rodzinna albo znaleźli duużo lepiej płatną pracę.
            Na stronie www.zer.mswia.gov.pl/stat/stat6.pdf sprawdzisz sobie ile
            pobierają emkę:
            Poniżej 6 lat == 23,8 %
            6-10 == 16,4 %
            11-15 == 16,7 %
            16-20 == 23,2 %
            21-25 == 8,4 %
            26-30 == 5,8 %
            31 lat i więcej == 5,7

Więc nie siej fermentu...
          • Gość: wolf Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.chello.pl 26.01.10, 22:08
            Nie ma tak pięknie, że pobiera się tą emeryturę przez30lat. Spróbuj je najpierw
            przeżyć po kilkunastoletniej pracy w patrolówce.Nie pamiętam czy sondaż robiła
            KGP czy badania robił ktoś z wykładowców ze Szczytna ale wyszło im, że średnia
            życia policjanta na emeryturze to 3-5 lat. Czyli wącha kwiatki od spodu przed
            50-ką.Chcesz się zamienić?
        • truten.zenobi Re: zwykle psiocze na policję... 25.01.10, 13:21
          masz rację ale
          poświęcono ileś kasy na przeszkolenie (pewnie marne bo marne) gościu
          odchodzi i trzeba szkolić nowego

ile to by nie było kasy to trzeba ją wyłozyć

ale oszczedza się na tych pełniacych służbe czynnie...

to chyba nie jest racjonalne!
          • Gość: jfk Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 13:26
            truten.zenobi napisał:

> masz rację ale
            > poświęcono ileś kasy na przeszkolenie (pewnie marne bo marne) gościu
            > odchodzi i trzeba szkolić nowego

> ale oszczedza się na tych pełniacych służbe czynnie...

Ja powiem inaczej.Kasa w tych służbach jest, tyle że marnotrawiona na
            biurokrację a nie na tych co faktycznie są na ulicy.
            Przykładowo: kadrowa, księgowa itd. są funkcjonariuszami.Pierdzą w stołek przez
            15 lat i mogą iść na emkę. To jest CHORE w tych służbach.To w pierwszej
            kolejności powinno być zmienione!!!!
          • Gość: wolf Re: zwykle psiocze na policję... IP: *.chello.pl 26.01.10, 22:25
            Bo widzisz tam na górze mają tych na dole w dupie. Z niewielkimi wyjątkami. Od
            poziomu naczelnika w powiatówce to jest tylko polityka i rozgrywki kadrowe,które
            kończą się W-wie. Dominuje sformułowanie RWD(ratuj - ewentualnie dbaj o własną
            dupę)Jeśli chodzi o policjanta na dole to racjonalność dotyczy tylko jego. Ma
            się trzymać wszystkich norm:prawnych(co normalne),użytkowania
            pojazdów,sprzętu,itp.Byle jaka pomyłka i masz na głowie prokuratora i wydział
            wewnętrzny. Co ciekawe lekarz się pomyli i pacjent umrze to nikt go nie chce
            zaraz ukrzyżować za to.Najgorzej jak nie dasz się stłamsić systemowi i masz
            własne zdanie.Ale nie należy się poddawać:-) Chociaż niektórzy mają tego
            wszystkiego już dość psychicznie.Dla nich te 15 lat to zbawienie.Ostatnia szansa
            na normalne życie.
        • Gość: X Widziałem wiele razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 14:00
          Bawiłem się często w centrum w nocy w klubach i widok policjantów jest całkiem
          powszechną rzeczą.
    • Gość: baltrix Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.lanet.net.pl 25.01.10, 09:49
      siedza na stacjach benzynowych i popijaja darmowa kawke podczas słuzby albo zrą
      w mcdonaldsie stojac na parkingu w aucie
      • Gość: Smacznego Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 22:46
        Dostają w stołówce, to wszystkich boli, że dostają, jedzą na
        mieście, to boli, że mają przerwę, a jak któryś wyskoczy z kanapką
        to pewnie wytkniecie, ze to plami mundur... Ludzie zastanówcie się
        nad sobą.
    • fantazja86 Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ... 25.01.10, 09:52
      zupa, ewentualnie flaki....

przecież flaki to zupa?!
      masło maślane;/
    • radeberger to już żałosne.. 25.01.10, 09:59
      z 1,5 miesiąca temu był artykuł na ten sam temat na GW Katowice..
      były nawet wyliczanki ilu policjantów musi się zrzucić na pizzę itp.

pewnie za 2 miesiące artykuł pojawi się jako GW Poznań, kolejne 2 -
      Szczecin i tak będzie krążyć jak puchar przechodni
    • themoony Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ... 25.01.10, 10:20
      To miasto schodzi na psy kompletnie, dziura niesamowita. Pomimo
      tego, że rzadko widuje policjantów patrolujących nocą, to teraz może
      będzie ich jeszcze mniej? Powinni dostać jakieś ciepłe jedzenie, bo
      kto będzie nas bronić przed bandytami? Policjanci, którzy będą za
      słabi na ściganie? Przecież to kompletna porażka!

Wrocław pod względem bezpieczeństwa i komunikacji zaczyna robić się
      coraz większa dziurą! Niedługo psy zaczną szczekać d..ami.
      • labeo Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw 25.01.10, 14:08
        Za 2,20zł można kupić prawie 3 kg ziemniaków, więc nie powinni chodzić głodni ;)
        Tylko nie wiadomo czy z tego się śmiać czy płakać...
        • Gość: wolf Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.chello.pl 26.01.10, 22:37
          Jak zdążą je obrać i będą w komendzie mieli olej,sól, garnek/patelnię i maszynkę
          elektryczną lub kuchenkę to może w trakcie 20min przerwy zdążą sobie zrobić
          frytki;-).Zapominałem dodać,że powinni dogadać się ze sprzątaczkami, bo gdzieś
          to wyposażenie"kuchni" musi stać, a pewnie tylko one mają pomieszczenie
          gospodarcze w komendzie . Chyba,że zapach ten przeszkadza komendantowi to trzeba
          będzie podzielić ziemiaczki po 1,5kg i zrobić je w domu.Na pewno będą cieplutkie
          i smaczne ok.2 w nocy
      • Gość: f Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 78.8.136.* 25.01.10, 17:00
        "Wrocław pod względem bezpieczeństwa i komunikacji zaczyna robić się
        coraz większa dziurą! Niedługo psy zaczną szczekać d..ami. "

;

Dziurą?
        Dziurą jest już od bardzo dawna, tyle że znakomity PR doopkiewicza to przyćmiewał...
    • patthecat Ja psa za 2,20 wykarmiam... :D 25.01.10, 11:11
      • Gość: Ewas Re: Ja psa za 2,20 wykarmiam... :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 11:47
        Biedny piesek pewnie niedożywiony, sama skóra i kości :(
        • Gość: drugicat Ale zdrowy - zawał serca z przekroczenia BMI.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 12:53
          ...nie grozi, jak wielu "zagłodzonym" policmajstrom... ;)
        • Gość: hehe Re: Ja psa za 2,20 wykarmiam... :D IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 09:03
          hehehehe
    • Gość: gość Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.contium.pl 25.01.10, 12:05
      Bo w nocy to głównie jeżdżą na interwencje, bo po co mają puste ulice patrolować?
      A jak zazdrościsz policjantom, to zostań za te marne pieniądze, które dostają
      jednym z nich i będziesz miał szybko emeryturę, za którą nie da się przeżyć.

Myślcie czasem ludzie!
      • Gość: jfk niezła bzdura IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 13:21
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Bo w nocy to głównie jeżdżą na interwencje, bo po co mają puste <ulice
        patrolować?

Genialne myślenie!!! Po to maja patrolować, aby mi nie ukradli znaczka z atrapy
        auta, kołpaków, halogenów czy całych kompletów alusy+opony!!!Aby nie kradli
        całych koszy chleba spod sklepu, który zostawił dostawca aby się wyrobić ze
        wszystkimi sklepami.........tu możesz sobie dołożyć co chcesz!!Wymieniać można
        długo po co mają patrolować "puste" ulice.

<i będziesz miał szybko emeryturę, za którą nie da się przeżyć.

No nie przeginaj, że nie da się przeżyć.Większość ludzi nie zarabia tyle co
        wynosi ta emerytura:)
    • heraldek Niech kupi bulke za 2 PLN i pije wode z fontanny.. 25.01.10, 12:17
      ....i jeszcze mu 20 groszy zostanie.....
      Czy USA tez dozywia swoich policjantow, ktorzy pracuja do 67 roku
      zycia..???
    • heraldek Policjant narzekaja bo im nawet na piwo nie starcz 25.01.10, 12:26
      ......i musza potem na trzezwo jezdzic radiowozem....
      • franz.jaeger Paznokcie obgryzać dzięcioły - za darmo 25.01.10, 13:12
        Policjanty obok pracowników firm ochroniarskim stanowią najliczniejsza grupę
        wypoczywających w krzakach, na pakingach stacji benzynowych i fastfoodów. Każdy
        zapewne zna przypadki stojących gdzie popadnie radiowozów (Kia np.: więc
        dzięcioły pewno jeszcze się klimatyzują na państwowej benzynie) z rozłożonymi
        fotelami i funkcjonariuszami gotowymi do ataku - przez sen. Obgryzać pazury
        hołoto, cieszcie się że choć na bułkę wam dają bo pieszo w nocy to ja nigdy
        policjanta nie widziałem
        • Gość: shadow Re: Paznokcie obgryzać dzięcioły - za darmo IP: 109.243.65.* 26.01.10, 09:35
          wiec trzeba było przyjść na teren Rakowca dzisiaj w nocy, to byś nas
          zobaczył... Piechotą i bez siedzenia w bramie, czy krzakach. Tak
          naprawde w tym całym zgiełku najważniejsze jest to, że policjantów
          nie traktuje sie jak ludzi tylko jak aparat ucisku biednych,
          niewinnych jak zwykle ludzi, Co do naszych zarobków to po 5 latach
          studiów, 2 latach podypl, i sporej ilości szkoleń zarabiam 2200 pln.
          Tak, jestem Policjantem z wyboru a nie z braku wyboru, Tak mogę
          odejść na emeryturę po 15 latach, Tak bede zarabial na tej emeryturze
          850pln... Nie, nie bede mógł dorabiać, (bo strace 30% tych
          kokosów)Presja przełożonych, wszechobecny Mobing, powoduje, że każdy
          kto jakos wytrzymał te 15 lat mysli o odejsciu. Każy z nas ma miesięcznie po ok 30h nadgodzin za które nie dostanie złamanego
          grosza, Skarga, nawet bezzasadna powoduję, że policjanta zawiesza się
          w czynnościach i nie dostaje nawet połowy tego co powinien, a o
          szacunku w społeczeństwie dla jego poświecenia można poczytać u
          takich własnie pacanach jak kilka postów wyżej :( Wielokrotnie też
          ryzykujemy życiem dlatego własnie, żeby to społeczeństwo mogło pisać
          nawet takie niezbyt mądre posty. Jak wam bandyta wjedzie na chatę to
          do kogo zadzwonicie o pomoc??? Zastanówcie się czasem po co tak
          naprawde jesteśmy, a pod mcdnlds nie żremy tylko staramy się pożywić
          bo to co nam serwuja do tej 22 znaja ci, którzy muszą to jeść a
          wierzcie mi to jest prawie niejadalne :)A po tej godzinie nie ma już
          innych lokali gdzie można coś wszamać. A propos zagrożenia: Ja sam
          osobiście widziałem juz siekierę nad swoja głową, i znalazłem
          zagubione małe dziecko zimą na mrozie. Matka nawet mi nie podziękowała... Społeczeństwo mnie opluwa, deszcz pada?
          • Gość: Adam Szacunek Shadow IP: *.aster.pl 26.01.10, 12:43
            Szacunek dla Ciebie Shadow.

Podziwiam takich ludzi jak Ty i Koledzy ze służby.
            Nie przejmuj się tym ujadaniem maluczkich tylko rób swoje.

Dziękuję w swoim imieniu, że robisz to dla nas wszystkich z narażeniem życia i
            za gó...ane pieniądze.

Szanuje Policjantów strzegących porządku, ale oddzielny rozdział to bandyci i
            szmalcownicy z drogówki, którzy "dbają o bezpieczeństwo ruchu drogowego" czytaj
            żerują na kierowcach i bez skrupułów szantażując sądem grodzkim wymuszają haracze.

Szmalcownik jeżdżący samochodem i opłacany z pieniędzy podatników to jakieś
            nieporozumienie!!!!!!!

Kiedyś na drogach na podróżnych napadali i łupili zbóje teraz robią to
            szmalcownicy w majestacie tzw. prawa!!!!!!

Oglądając taki "Uwaga Pirat" w TVN Turbo człowiekowi odechciewa się wszystkiego.

Przede wszystkim szacunku dla takich "dbających"

Pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH POLICJANTÓW, szmalcownikami pogardzam.
    • knock.out.4 nie protestujcie bo wam zabiorą! 25.01.10, 13:11
      :D
    • Gość: xxx Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 109.243.149.* 25.01.10, 13:42
      I racja. Za Stanie całą noc na stacjach benzynowych i ewentualnie
      wyjazdy na interwencje -posiłek???? Jeju jaki świat były prosty gdyby
      każdy pracodawca dawał bony na stołówkę nawet za te 2,20. W dupach im
      się wraca!!!!!!
    • Gość: aru Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.devs.futuro.pl 25.01.10, 13:47
      glupoty gadasz. Jak taki policjant bedzie gonic bandytow z termosem i kanapkami?
      Poza tym, to ciezka, stresująca i za niewielkie pieniadze praca, wiec trudo zeby
      doplacac z własnej kieszeni. Jak zazdroscisz to wstap w szeregi. Pewnie dwoch
      miesiecy bys nie wytrzymał.
      • Gość: cat Zesrałem się... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 14:11
        ...po służbie w wojsu na słowa "ciężka, stresująca praca". Faktycznie to
        stresujące, lżyć w kilku młodzika, co rowerem po piwku pogina... :D
      • Gość: mc Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 212.244.23.* 26.01.10, 20:50
        a jak chodząc na stołówki? Ewentualnie proponuję przez rurki jak kosmonautom.
    • tomaszbk rynek to nie cały Wrocław 25.01.10, 14:06
      A widział ktoś Policjanta na piechote w nocy na Kozanowie ,Nowym Dworze czy
      Psim Polu?Do prasy wychodze przed 4.00 żadnego nie widać.Nawet w dzień trudno
      o taki widok
    • Gość: KCT Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 25.01.10, 14:06
      Tym ludziom,których tu wymieniasz również należy się posiłek regeneracyjny w
      zimie a w lecie napój chłodzący. Nie jest to żaden przywilej - wynika to z
      ustawy o BHP. Jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej nie pisz wcale.
      • Gość: realista Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 14:20
        nie ośmieszaj się policjancie/policjantko. Prezentujesz naiwną, typową dla
        twojej grupy zawodowej wiare w paiperkowe przepisy. idź i głoś swa nowinę o BHP
        i "prawie" dziesiątkom tysięcy tych co teraz jakoś nie mają ciepłej strawy a w
        lecie lemoniadki chłodzącej. To tylko taka roszczeniowa grupka jak wy może sobie
        marzyć. Każdy przeciętny pracodawca parsknąłby śmiechem jakbyś tak w lato
        chodził/chodziła z żądaniami chłodnych napojów
        • michal.borkowski Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw 25.01.10, 18:29
          nie potrafisz zadbać o swoje prawa, nawet nie masz pojęcia jakie są prawa
          pracownika, a z innych się śmiejesz,
          dziwne...
        • Gość: prawnik podstawa prawna IP: 212.244.116.* 25.01.10, 18:34
          do usług,
          dotyczy wszystkich pracodawców, prywaciarzy też:

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych
          posiłków i napojów. (Dz. U. Nr 60, poz. 279)
          § 3. 1. Pracodawca zapewnia posiłki pracownikom wykonującym prace:
          1) związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny
          wydatek energetyczny organizmu powyżej 2000 kcal (8374 kJ) u mężczyzn i powyżej
          1100 kcal (4605 kJ) u kobiet,

2) związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny
          wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej
          1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane w pomieszczeniach zamkniętych, w
          których ze względów technologicznych utrzymuje się stale
          temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego (WBGT) wynosi
          powyżej 25oC,

3) związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny
          wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej
          1000 kcal (4187 kJ) u kobiet, wykonywane na otwartej przestrzeni w okresie
          zimowym; za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca,

4) pod ziemią.

2. Pracodawca zapewnia posiłki pracownikom zatrudnionym przy usuwaniu skutków
          klęsk żywiołowych i innych zdarzeń losowych.
    • Gość: Eskimos Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 15:01
      Może wg, przełożonych te 2,20pln na loda wystarczy.
    • arahat1 zawsze moze sie wyspowiadac i wrzucic 2,2 na tace. 25.01.10, 15:50
      zawsze
    • panbramkarz Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ... 25.01.10, 16:08
      I bardzo dobrze jeszcze powinni im pensje zmniejszyc. Zle oplacany
      policjant to policjant latwy do skorumpowania, wiec p[opelniajac
      przestepstwo mamy wieksze prawdopodobienstwo ze policjant zamiast
      nas "zwinac" wezmie od nas dzialke:))) i wszyscy beda
      zadowoleni ..... oprocz poszkodowanych... ale ci sa sami sobie winni
      powinni zatrudnic ochroniarzy np. policjantow "po godzinach pracy".
    • uburama Ja tam po siedmiu kajzerkach po 30gr byłbym 25.01.10, 16:10
      najedzony.
      • Gość: zasmucony twoja gl Re: Ja tam po siedmiu kajzerkach po 30gr byłbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 07:54
        to jedz dzień w dzień na obiad siedem kajzerek, chodź po mrozie i w razie czego
        bądź gotowy na pościg za uciekającym bandytą. Powodzenia!
        • Gość: freiman Re: Ja tam po siedmiu kajzerkach po 30gr byłbym IP: *.elwico.pl 26.01.10, 11:59
          obiad po godzinie 22 ???
    • docie-kacz Nawet Gnoje jedzą za swoje,nie za moje!!!!!!!!!!!! 25.01.10, 17:53
      Kto widział tych nierobów w pracy.
      • Gość: pCz Re: Nawet Gnoje jedzą za swoje,nie za moje!!!!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 18:38
        Teraz to "gnoje" - a pozniej bedziesz kolego wołał 'gdzie byla policja jak mnie bili/okradali'.

• marne Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ... 25.01.10, 18:57

2ZL...ZAPRASZAMY DO CARITASU DIECEZJI TORUNSKIEJ I LUX WERITAS
    • dragonltd Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw 25.01.10, 21:24
      Jak będzie zarabiał tyle co niemiecki policjant, to też będzie tyrał do sześćdziesiątki. A jeżeli mówimy o emeryturze po 15 - tu latach, to mówmy
      prawdę. Po piętnastu latach 40% emerytury, po 40 - tu 75% i przed ukończeniem 65 lat drastycznie ograniczona możliwość zarobkowania.
      Takie są realia służb mundurowych. A jeżeli zazdrościsz - droga do munduru wolna. Choć jak wszyscy pewnie powiesz - dzięki - wolę na spocznij. No i jaki przywilej. Posiłek regeneracyjny za 8 / 2,20 PLN.
      I za nadgodziny, prace w niedzielę i święta, godziny nocne nie ma gratyfikacji. Wchodzisz w to ?
      • Gość: jfk obrońca uciśnionych? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.10, 23:52
        dragonltd napisał:

<Po piętnastu latach 40% emerytury, po 40 - tu 75% i przed ukończeniem <65 lat
        drastycznie ograniczona możliwość zarobkowania.

A może by tak pisać o faktach??? 75% to jest po 30-tu latach pracy a nie 40-tu.I
        co to znaczy "drastycznie ograniczona możliwość zarobkowania". Niecałe 2200
        czyli tak jak reszta emerytów.
        Także nie przeginaj.Nie dość że emka wcześniejsza to jeszcze przywilej na niej
        by się chciało, aby dorabiać więcej niż piekarz,nauczyciel itd.
        • absurdello A ilu emerytów ma w zakresie obowiązków oglądanie 26.01.10, 04:54
          na codzień:

- nawalonych jak stodoła (zaszczanych, zarzyganych)
          - meneli co mydło widzieli ostatni raz jak u komunii byli
          - naćpanych
          - zaćpanych
          - gostków z wbitą w twarz nadtłuczoną butelką
          - zakrwawionych (nie wiadomo czy nie z HIV, żółtaczką czy inną
          radosną chorobą)
          - zgwałcone lub/i pobite kobiety czy dzieci
          - takich co mogą ci nagle przywalić czymkolwiek co mu w rękę wpadnie
          - nożowników
          - uzbrojonych w broń palną
          - piromanów
          - ludzi pobitych
          - ludzi okaleczonych
          - zabitych
          - ofiary wypadków
          - samobójców (często w stanie daleko posuniętego rozkładu)

a to wszystko powyższe i inne takie mają Policjanci często co kilka
          dni albo i częściej i to w każdą pogodę: deszcz, śnieg, mróz a wy
          tylko pączki i kawę widzicie.

Przecież to luzik, nic tak nie smakuje jak kawka z pączkiem po
          odcięciu kilkudniowego wisielca albo powdychaniu aromatycznych
          zapachów zasikanego i zarzyganego pijaczka, którego jakoś chyba nie
          lubicie widzieć w swoim otoczeniu i macie do Policji pretensje, że
          taki się szwenda i psuje wam krajobraz ... SMACZNEGO !!!

Ruszcie trochę mózgiem (zakładając, że macie coś takiego między
          uszami) nim zaczniecie jechać na Policję ...
          • Gość: jfk panie policmajster IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 08:36
            absurdello napisał:
            > na codzień:
            >
            > - nawalonych jak stodoła (zaszczanych, zarzyganych)
            > - meneli co mydło widzieli ostatni raz jak u komunii byli
            > - naćpanych
            > - zaćpanych

I za to macie wcześniejszą emeryturę!!!!! Ale żeby jeszcze dorabiać bez
            ograniczeń na emce to spójrzmy prawdzie w oczy-przegięcie!!!!
            A jak Ci to wszystko co napisałeś nie odpowiada to zmień pracę!!

> Ruszcie trochę mózgiem (zakładając, że macie coś takiego między
            > uszami) nim zaczniecie jechać na Policję ...

Czyżby policjanta emocje poniosły?Czasami to niektórzy z was sprawiają wrażenie
            jakby nic nie mieli tam, gdzie normalny człowiek ma mózg:))

• Gość: wolf Re: obrońca uciśnionych? IP: *.chello.pl 26.01.10, 21:51
          Każdy zawód ma kilka swoich przywilejów: piekarz gratis pieczywo, nauczyciel
          wolne wakacje,ferie,wszystkie możliwe święta, lekarz nie stoi w kolejce do
          kolegi po fachu.Czemu więc tak innych boli te 40% po 15 latach pracy na
          tzw.ulicy? 40% od 2300zł to nie jest tak wiele.A korepetycji dawać nie
          możemy(proponuję poczytać ustawę).Ponadto większość z nas ma wyższe
          wykształcenie. Nie porównujmy się z Niemcami, bo to 2różne światy.Byłem tam na
          stażach i widziałem.
          • Gość: jfk Re: obrońca uciśnionych? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 22:19
            Gość portalu: wolf napisał(a):

> Każdy zawód ma kilka swoich przywilejów: piekarz gratis pieczywo, nauczyciel
            > wolne wakacje,ferie,wszystkie możliwe święta, lekarz nie stoi w kolejce do
            > kolegi po fachu.Czemu więc tak innych boli te 40% po 15 latach pracy na
            > tzw.ulicy? 40% od 2300zł to nie jest tak wiele.A korepetycji dawać nie
            > możemy(proponuję poczytać ustawę).Ponadto większość z nas ma wyższe
            > wykształcenie. Nie porównujmy się z Niemcami, bo to 2różne światy.Byłem tam na
            > stażach i widziałem.

Piekarz za darmo pieczywo??? No chyba że ukradnie:) Już wiekszej głupoty nie
            mogłeś napisać:)))))
            I nie ściemniaj, że po 15 latach masz 2300 wypłaty.Do podstawy obliczenia emki
            dolicz jeszcze 1/12 trzynastki i inne tam.Większość ma jeszcze staż przed
            Policją, do tego wojsko, więc mało kto odchodzi na 40% po 15 latach.I odchodzą
            Ci którzy znaleźli lepszą fuchę i tutaj jeszcze by się chciało zarabiać bez
            ograniczeń????
            Popracować 30 lat w Policji, wtedy dopiero iść na emkę na 75% i można dorabiać
            skolko-godno!!!
            • Gość: wolf Re: obrońca uciśnionych? IP: *.chello.pl 26.01.10, 23:16
              Dostaje się 40% ostatniej wypłaty.Odnośnie piekarzy-jeśli ktoś ma szefa,który
              kością zadek goli to nic mu nie da. Mam znajomych co pracują lub prowadzą
              piekarnię i mają zawsze gratisy w postaci pieczywa.Jeśli pracuje się na
              zaniżonej grupie zaszeregowania i zapominało gdzie stoi wiadro z napisem
              wazelina i podpier....nie to się tak ma.Nie wszyscy przyszli po wojsku lub z
              innych zakładów pracy. Więc i staż niższy.Zazdrościsz i psioczysz więc wstąp do
              nas,popracuj i poznaj takie życie od podszewki a nie teoretyzujesz. Zobaczymy
              czy wytrzymasz 30 lat patrolówce lub jako dochodzeniowiec prowadząc jednocześnie
              średnio30-40 rożnych spraw miesięcznie. Bo mniej ich w mieście powyżej
              40tys.mieszkańców to nie mają.Zobaczymy ile widoków ludzkich tragedii będziesz w
              stanie znieść? Jak szybko dzięki temu oraz przełożonym wypalisz się? Nie tylko
              zawodowo?Wy krytycy macie tylko te pieniądze przed oczami,które mogą niektórzy z
              nas zarobić.Pomyślcie najpierw czemu odchodzą.
              • Gość: jfk Re: obrońca uciśnionych? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.10, 01:21
                Gość portalu: wolf napisał(a):

<Zazdrościsz i psioczysz więc wstąp do
                > nas,popracuj i poznaj takie życie od podszewki a nie teoretyzujesz.

Nawet nie masz pojęcia jak bardzo znam to życie od podszewki i ile widoków
                ludzkiej tragedii zniosłem przez 15 lat:))
                I nie psioczę, tylko piszę fakty.Polska to bogaty kraj i stać nas na młodych
                emerytów?
                Pokaż mi choć 1 państwo w europie w którym Policjant,Strażak (i reszta MSW)
                odchodzi po 15 latach na emkę.Choć jeden!!!!
                Nie ma takiego.Ja pisałem już wczesniej, że najpierw trzeba rozgonić towarzystwo
                z biur(księgowe,kadrowe) które są funkcjonariuszami i mają uprawnienia
                emerytalne po 15 latach.Oprócz tego kasa na "mundurówkę" i inne pierdoły.Tu są
                pieniądze utopione w tych służbach.Nie tylko w Policji.Zaoszczędzone pieniądze
                przeznaczyć właśnie na ludzi w terenie.Większe zarobki i nikt by nie wiał po 15
                latach.Zgadza się?
                Mnie tylko trafia, że ktos ma przywilej i jeszcze na emce chce więcej dorobić
                niż inni pracownicy( nauczyciele czy piekarze).Tyle w temacie.
      • Gość: zi Zwykły śmiertelnik ma 40% po 65 latach a nie po 15 IP: *.chello.pl 26.01.10, 11:52
        Dlaczego niby policjant ma zarabiać tyle co w Niemczech?
      • Gość: mc Re: Policjant patrolujący ulice ma być syty za dw IP: 212.244.23.* 26.01.10, 20:15
        Tyle ludzi pracuje na zimnie i nie dostają dodatków, to samo jest z mundurami
        każdy przecież pracuje w jakimś ubraniu - no może poza aktorami porno :) Kupcie
        sobie za normalną wypłatę, a nie specjalny dodatek. Większość dziś pracuje po
        godzinach i się nie dostaje za to nic, nie żeby to było dobre, ale takie są
        fakty. Po prostu macie za dużo dodatków i jak się nie podoba to też się możecie
        zwolnić !!!
    • wybitniemadry jedzcie w domu psy 25.01.10, 22:15
      a w pracy ostrzcie zeby
      • Gość: wolf Re: jedzcie w domu psy IP: *.chello.pl 26.01.10, 23:21
        Na takich jak ty to bardzo chętnie.Tylko potem nie płacz jakie z nas c... i nie
        zgłaszaj nam, że dostałeś w pysk i zabrali ci komórkę.
    • ziomal101 Policjant patrolujący ulice ma być syty za dwa ... 25.01.10, 23:48
      Na szczęscie na polskich policjantów jest zapotrzebowanie za granicą
      np. w Walii. Wystarczy kurs angielskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka