Dodaj do ulubionych

Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st...

10.05.10, 14:58
ciekawy jestem jak będzie o 16tej, rano korki zawsze są mniejsze niż
popołudniu kiedy się wraca.
współczuje ludziom tam mieszkającym, ja z okolic dworca pkp do magnolli park
jadę czasami godzinę. masakra
Obserwuj wątek
    • nazuz Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 15:10
      bez przesady, dzisiaj rano (8.20) jechałam od Kamiennogórskiej do
      pętli na Pilczycach jakies 15 minut, czyli niewiele dłużej niż
      zwykle. stanęłam 3 razy, za Pilczycami było pusciutko. Albo miałam
      szczęście i akurat nie jechał pociąg albo wszyscy spnikowali na
      Żerniki gdzie ponoc stał mega korek
      • Gość: aa Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.insert.net.pl 10.05.10, 15:33
        Otóż to - Żernicka. Niestety muszę w nią wjechać by dostać się do
        roboty. Rano , przed ósmą, korek sięgał od Małopolskiej do
        Szczecińskiej (kierunek od Leśnicy). Przejazd do wysokości
        Jerzmanowskiej -> 20 minut.
    • Gość: kk Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 15:41
      mieszkańców objazdów.Zero Policji i innych służb.Jeszcze raz olali
      wszystkich i wszystko.Zamknęli i to wszystko a ze pod moim domem
      gdzie jest ograniczenie do 40 auta pędzą 80 to nikogo nie obchodzi-
      do czasu jak dojdzie do tragedii.
      • Gość: ? Re: Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 15:50
        A niby po co tam policja? Był wypadek, kolizja? Policja ruchem powinna kierować doraźnie tam, gdzie wymaga tego sytuacja.
        • Gość: kk Policja z radarem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:10
          na niektórych ulicach jest ograniczenie do 40km/h.
          • Gość: ? Re: Policja z radarem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:24
            Ale to już zupełnie inna bajka.
      • Gość: hehe Re: Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 17:13
        wysyp drogę przed domem tłuczonym szkłem to ich nauczysz ;)
    • tylko_bez_inwektyw Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 15:48
      "Cała ulica wyglądała, jakby zamarła. Jedyne, co się poruszało, to uwijające się w deszczu wycieraczki. Szyby parowały, a w kierowcach się gotowało."

Ludzie postoją sobie w korku 20 minut (pewnie lubią, skoro się pchają do centrum samochodami), a autorka uderza w tony, które byłyby na miejscu przy pisaniu Apokalipsy.
      • Gość: z Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 16:17
        A czym mają się tam pchać? Autobusy jeżdżą po tych samych ulicach co
        osobówki i ciężarowe, a z tramwajami też zdaje się jest tam jakiś
        kociokwik (o ile w ogóle jeżdżą). Może zaproponujesz rowery, albo
        spacer? ;P
        • Gość: szmatan Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 23:06
          tramwaj jest, ale tylko do końca czerwca.
    • oelefante "Jak tylko dojadę do pracy, wezmę GPS...", a potem 10.05.10, 16:18
      baran będzie jęczał, że mało zarabia albo został wywalony z roboty. W pracy
      się pracuje. Na prywatne "opracowywanie" masz czas w domu.
    • zbycho_z_bogdanca Ludzie, po cote jęki? 10.05.10, 16:33
      Przecież z Leśnicy jedzie tramwaj, który w korku nie stoi. O co ta cała histeria?
      • Gość: Neo[EZN] Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 16:54
        ... i którym można przewozić rowery - to informacja dla tych, którzy
        boją się jeździć rowerem wzdłuż ulicy Kosmonautów.
      • Gość: mala biedactwa, rzeczywiscie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 16:59
        wiecie, wy chyba korkow nie widzieliscie...
        i pani redaktor chyba tez nie widziala

jak chce zobaczyc co to znaczy stac w korku to niech sie dowolnego dnia o
        dowolnej porze sprobuje przeprawic z muchoboru wielkiego na nowy dwor (nie
        mowiac juz o centrum)
        wiecznie zawalone rondo przez nowobogackich ze smolca, co to im sie zachcialo za
        miastem mieszkac, a teraz jeszcze tych jadacych przez zerniki ze stablowic
        i co z tego, ze buduja dwupasmową strzegomską, jak przejazd kolejowy zostanie?
        wam wybuduja za rok elegancki wiadukt, a tutaj dramat pozostanie
        ale nikogo to nie interesuje, bo przeciez pani redaktor z gw akurat tutaj nie
        mieszka
        czasem trzeba spojrzec dalej niz czubek wlasnego nosa i zrozumiec, ze zawsze
        mozde byc gorzej
        poza tym macie BEZPOSREDNI TRAMWAJ DO CENTRUM, ludzie!!!
        • pit_sam_pras Re: biedactwa, rzeczywiscie 10.05.10, 17:20
          k... przestan pierdzielic o tramwaju. Zorientuj sie w temacie zanim
          skomentujesz, co?
      • pit_sam_pras Re: Ludzie, po cote jęki? 10.05.10, 17:00
        hmm tramwaj powiadasz...
      • Gość: mieszkaniec Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:00
        Tramwaj też stoi,bo na moście nad Ślęzą dzieli drogę z samochodami stojącymi w
        korku i czekającymi na otwarcie szlabanu kolejowego.... Proszę sprawdzić, zanim
        umieści się informację na forum...
        • Gość: Lesniczanka tramwa Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 20:18
          Tramwaj nie staje, bo jak jedzie jest fotokomorka i automatycznie sygnalizacja samochodowa zmienia sie na czerwone a tak to caly czas jest zielone!!! To Pan nie wie....
          Tramwajem sie nie stoi nigdzie!!!!
          • Gość: tantus Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:09
            Tramwajem się nie stoi nigdzie, oprócz świateł na: pętli Pilczyce, skrzyżowania
            z Hutniczą, skrzyżowania z Zachodnią, przejściu dla pieszych pod Dolmedem,
            skrzyżowania z Nabycińską, z pl. JP2, z Ruską, ze Świdnicką (tu nawet często
            stoi mały korek tramwajowy), ze Skargi, z Podwalem, z Krasińskiego, na pl.
            Społecznym, na Moście Grunwaldzkim, gdzie nie ma wydzielonego torowiska i przed
            wjazdem na Rondo Reagana. Przynajmniej na trasie Pilczyce - Pl. Grunwaldzki...
      • Gość: tantus Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:06
        O to, że z końcem roku szkolnego tramwaje na Leśnicę też przestaną kursować.
    • marek-gruby Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 16:48
      przesadzacie jechalem tam dzisiaj fakt ze byly korki ale mysle ze to
      bardziej wina dzisiejszej pogody bo po deszczu we Wroclawiu zawsze
      robi sie masakra Widzialem zreszta pana z radia ktory mokl czekajac
      na to az sie ten korek zrobi zeby moc zapytac kogos jak sie z tym
      czuje Prawdziwym korkiem to byl ten na zernickiej i to jest temat bo
      mozna bylo zrobic tam jakis objazd przez Rumiankowa a nie zamykac
      jedna strone Poza tym napisalibyscie o stanie ulicy szczecinskiej bo
      tam to mozna zawieszenie stracic
      • Gość: cwiara Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:16
        Rano jechałem z Leśnicy o 9 do Milenijnego 27 min. czyli w normie powrót po 18 o
        dziwo nawet w samej Leśnicy nie było korków Czyli nie jest źle.
    • lordsidious WOW 10.05.10, 17:07
      Kolejny sukces pana prezydenta. Zostały jeszcze Warszawa i Bruksela i będziemy
      na 1 miejscu najbardziej zakorkowanych miast w Europie.
      • map4 Re: WOW 10.05.10, 17:23
        lordsidious napisał:

> Kolejny sukces pana prezydenta. Zostały jeszcze Warszawa i Bruksela i będziemy
        > na 1 miejscu najbardziej zakorkowanych miast w Europie.

Przedzielenie drugim szlabanem kolejowym (wraz z jego zwężeniem i
        współdzieleniem tej samej drogi przez tramwaje) wylotu na Zieloną Górę dało
        Wrocławiowi mocną pozycję wyjściową do ataku na srebrny medal.
        Drżyj, Warszawo.
        • hela_z_gazowni Re: WOW 10.05.10, 17:48
          Panie map4 zaproponuj Pan inne rozwiązanie remontu wiaduktu nad ulicą Lotniczą?
          Dziury źle, remonty źle. Zawsze coś Panu nie odpowiada. Zawsze jakieś durne
          pretensje do wrocławian i wrocławia.
          Jak się nie podoba, pakuj gościu reklamówki, leć na PKP i wyprowadź się do
          Lubina. Tam nie ma korków.
          • Gość: :) Re: WOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:59
            Popieram!
          • tillig Re: WOW 10.05.10, 18:01
            Trudno się nie zgodzić.
            Nie ma dróg - źle,
            Są remonty - źle.

To czego Wy ludzie chcecie??
          • map4 Re: WOW 10.05.10, 19:36
            hela_z_gazowni napisał:

> Panie map4 zaproponuj Pan inne rozwiązanie remontu wiaduktu nad ulicą Lotniczą?

1. Wariant:
            Na czas remontu należało wysypać tymczasowy nasyp oraz wybudować tymczasowy
            wiadukt. Powiedzmy po jednym pasie w każdą stronę, żeby nie szaleć z kosztami.
            Tak się to robi w Monachium, mieście do którego zdaniem magistrackich
            już-że-prawie Wrocław pod względem infrastruktury dociągnął (ROTFL).
            Moja ocena: krótkoterminowe rozwiązanie, średniodrogie.

2. Wariant:
            że wiadukty koło glinianek się sypią to wiadomo nie od dziś i nie od wczoraj.
            Natychmiast po pojawieniu się rys w konstrukcji należało całkowicie zamknąć
            jedno przęsło i je wymienić, a ruch puścić drugim. Potem zmiana banana, czyli
            przeprowadzenić remont na raty.
            Moja ocena: wariant najtańszy, wymaga jednak sprawnej administracji oraz mądrej
            władzy.

3. Wariant:
            zamiast Solozzeum i za te pieniądze można byłoby uruchomić S-Bahn we Wrocławiu i
            okolicach. Na przykład na trasie Środa Śląska-Miękinia-Mrozów-Leśnica-Wr.
            Żerniki, Wr. Nowy Dwór- Wr. Świebodzki. Kursy co 10 minut, obowiązują bilety
            czasowe gminy Wrocław, wraz z darmowymi parkingami przy stacjach Miękinia i
            Mrozów oraz płatnymi parkingami koło stacji Leśnica, Żerniki i Nowy Dwór.
            Ewentualnie pociągnąć linię dalej, zamiast Świebodzkiego wybierając dworzec
            główny, a dalej przez Brochów, Radwanice, Siechnice do Oławy.
            Moja ocena: wariant najdroższy a jednocześnie najlepszy, bo likwidujący
            przyczynę powstawania korków we Wrocku, którą to jest brak komunikacji sypialni
            z obwarzanka miasta z miastem.

Jedna linia S-Bahnu we Wrocławiu rozwiązała by od razu dwa problemy korków: na
            wylocie na Zieloną Górę oraz na wylocie na Opole.

A tak ogólnie:
            wariantów rozwiązania problemu wrocławskich korków jest dużo, żadnego wariantu
            nie wymyśliłem samodzielnie, tylko podpatrzyłem u mądrzejszych ale przeszkoda
            zawsze jedna i ta sama: Rafał prezydent Dutkiewicz, a konkretnie to raczej
            nieszczególnie lotni mieszkańcy Wrocławia, którzy dają się zahipnotyzować
            billboardami, sikawami, kongresami eucharystycznymi, odpacykowanym rynkiem,
            itede wybierając od dwudziestu lat ciągle jedną i tą samą kamarylę kolesi.

Tak sobie myślę, że trochę już świata zobaczyłem. Podobnie do magistrackich,
            zresztą. No i pewnie o wiele mniej miałem okazji od magistrackich do zobaczenia,
            jak to działa od kuchni, bo żadnych spotkań i okazji do wypytania
            odpowiedzialnych za infrastrukturę aglomeracji nie miałem. Mogłem z niej
            korzystać jedynie jako klient.

Tyle, że ja płacę za swoje podróże sam. A magistrackim to za podróżowanie płacą.
            No i dziwi mnie, że magistraccy nawet nie potrafią od mądrzejszych od siebie
            skopiować. To po co w te delegacje po świecie jeżdżą ? Dlaczego na forum trzeba
            im podsuwać gotowe rozwiązania ? Co oni na tych delegacjach właściwie robią ?
      • holyfido co powiesz jak skoncza? 10.05.10, 18:37
        Co powiesz jak skoncza remonty madralo?
        • Gość: cwiara Re: co powiesz jak skoncza? IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:23
          Wtedy powie że mogli zrobic ze 4 pasy w każdą stronę,że on i tak tamtędy nie
          jeździ, że trawa nierówno rośnie itd itd.
        • tbernard Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 00:33
          A co powiesz jak po 2 latach od skończenia trzeba będzie remontować?
          • 45rtg Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 10:40
            tbernard napisał:

> A co powiesz jak po 2 latach od skończenia trzeba będzie
            remontować?

A dlaczego miałoby to być remontowane po 2 latach?
            • Gość: do 45rtg Re: co powiesz jak skoncza? IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 11:37
              45rtg napisała:

> A dlaczego miałoby to być remontowane po 2 latach?

Prześledź sobie losy dynamicznych inwestycji (np. cieknącej
              fontanny) - to będziesz wiedzieć czemu.

• teraz12 Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 12:41
          Ze dalej będą korki bo kilkanaście lat temu należało zrobić
          obwodnicę Leśnicy
      • Gość: CWIARA Re: WOW IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:19
        Nie lepiej nic nie robic,za 10 lat wiadukt sam by się rozpadł przy okazji kogoś
        zabijając i byłoby w porządku tak ?? W domu też remontów nie robisz bo po co ??
        Samochodu do mechanika nie prowadzisz tylko pewnie w salonie od razu nowy
        kupujesz ?? TO CI ZAZDROSZCZĘ SZCZĘŚCIARZ Z CIEBIE
      • Gość: cwiara Re: WOW IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:20
        Wolę byc pierwszy jako najbardziej zakorkowane miasto niż za 5 lat.jako
        najbardziej zacofane tak jak ty !!!
    • magda0177 Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 18:26
      poczekajmy do piątku..wtedy to się będzie działo;)))

ps. kochana mamo..do Wrocka to chyba wpadnę dopiero w przyszłym roku..jak już
      będzie po remoncie;)
    • piast9 Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 19:06
      Jechałem tamtędy w weekend. Ruch znacznie mniejszy a też były kolejki. Do ich
      powiększania przyczyniali się kierowcy skręcający w lewo w Szczecińską mimo
      zakazu oraz żółwie tempo jazdy po objeździe. Kurczę, naprawdę ten "S" przy
      wjeździe czy zjeździe z objazdu da się przejechać 30km/h, tak jak wskazują
      znaki, a nie 10km/h. Gdyby to sprawnie szło to korki na pewno by się zmniejszyły.
    • Gość: franek Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:39
      korek by sie rozładował , gdyby .....
      w tym samym czasie nie rozkopano Żernickiej. Tam to dopiero korek
      był.....
      Rozkopmy może jeszcze Królewiecką a co tam na Zachód od budowanej
      Autostrady nie ma cywilizacji.
      Oczywiście w Zarządzie Dróg ludzie nie moga podjechać przed
      zamknieciem drogi na okoliczne budowy AOW i skoordynować to po co ,
      podatnik płaci i nie moze wymagać

Maksiu idziemy na Wschód tam musi być cywilizacja "jaśnie panującego"
      • Gość: Bela Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.10, 19:45
        powinni robić remonty dróg a nie rozkopywać całe miasto!! oszaleć
        można!
        • Gość: hiehie Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:03
          głosuj dalej na Sternika Belu, a będziesz miała coraz dynamiczniej:
          coraz większe zadłużenie, coraz więcej wykopków (bo coś z tymi
          kredytami zrobić trzeba, a na czym pierze się kasę łatwiej niż na
          ślimaczących się inwestycjach, dla których można powołać nowe
          spółki?)

• Gość: bert był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 19:51
        a ja wracałem ok. 16.30 do Leśnicy i na Kosmonautów o dziwo był luz. Czyżby ktoś
        wreszcie zrobił porządek ze światłami w Leśnicy?
        A jeśli chodzi o remonty, to kiedyś je trzeba zrobić, szkoda tylko, że jakoś
        logiczniej tego nie ułożono pod względem utrzymania tramwaju przez czas remontu.
        Co do Monachium, to marudzącym polecam sprawdzić hasło "plan Marshalla" i lepiej
        unikać bezsensownych porównań. Powodzenia w dojazdach!!!
        • Gość: do bercika Re: był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:00
          rozumiem, że uważasz, iż żyjemy aktualnie w latach 1948-52 (bo w
          tych latach dawany przez ciebie za przykład plan Marshalla
          działał? ;)

albo uważasz, że nic się od tego czasu nie zmieniło.

wspaniały ma Sternik elektorat :)
          • Gość: bert Re: był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:47
            dużo się zmieniło, tyle, że nasze zapóźnienie z tamtych lat jest na
            tyle duże, że 20 lat nie wystarczy by je nadrobić. A co do
            elektoratu, to musisz mieć małą wyobraźnię, jeśli wszystko
            sprowadasz do wyborów.
      • pit_sam_pras Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 20:23
        Wiesz, Królewiecka też za chwilę będzie rozkopana. Będzie robiony drugi pas i
        rondo przy stadionie.
        • em_i3 Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 20:46
          A czy ktos wie, kiedy odblokują Żernicką? Bo ten ruch wahadłowy to jakis koszmar.

• kursman13 Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 20:46
      To jest korek?
      Przeciez te samochody jada normalnie.
      Korek to dopiero jest na Opolskiej w stronę miasta - w okolicach od
      7.00 się jedzie tym odcinkiem 30 min, gdzie w normalnych warunkach sie
      jedzie 4 minuty.
      • pit_sam_pras Re: Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDE 10.05.10, 20:54
        Dziś o 8:00 Królewiecką przejechałem w 45 minut...
    • profesorfilutek rozwiazanie jest tu 10.05.10, 21:05
      http://www.google.fr/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Rower_wieloosobowy_by_Zureks.jpg&imgrefurl=http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rower_wieloosobowy_by_Zureks.jpg&usg=__F7yhwPTowAnu0HwnshLvNBiEHHc=&h=960&w=930&sz=368&hl=fr&start=20&tbnid=wQU35KZX21-K6M:&tbnh=148&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Drower%26um%3D1%26hl%3Dfr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1
    • Gość: mar Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: 213.199.248.* 10.05.10, 21:28
      A jak wyglądała sytuacja w okolicach południa? W stronę Zielonej Góry
      lepiej przebijać się Lotniczą czy Żernicką?
      • Gość: ania Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.as.kn.pl 10.05.10, 22:39
        punkt 12:00 bez problemu przejechałam koło Glinianek. mały korek dopiero w Leśnicy.
    • srali-muchy Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 22:33
      Pani Nogaj trochę chyba przesadziła. Dzisiaj na Leśnicę zrobiłem dwa kursy,
      czyli cztery przejazdy jeśli liczyć w obie strony. Stałem tylko raz, bo pociąg
      się nie śpieszył. Może trochę więcej czasu straciłem, ale korki to są wtedy
      jak się stoi, a nie dłużej jedzie. Nie ma co narzekać, bo czekanie aż wiadukt
      trzeba by zamknąć ze starości groziłoby większymi korkami. Aha, kolega jechał
      na Maślice - tam chyba było gorzej.
      • prawdziwy-ghostdog A myślałem, że w korku to się raczej 10.05.10, 23:47
        stoi, a nie jedzie nawet żółwim tempem. Pani nogaj do artykułu
        podała chyba nie ten filmik.
    • turbo-liberal Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 22:34
      > Chciałem podwieźć dzieci do szkoły, ale jak zobaczyłem ten korek, wysadziłem je na pętli tramwajowej

O proszę :) Czyli jednak tramwaj nie gryzie :)
      Może to jest metoda? Zwiększyć korki do maximum, tak, aby to pierdolnęło wszystko naraz?
      • Gość: tantus Re: Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDE IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:03
        Tramwaj owszem, nie gryzie. Tylko szkoda, że w od lipca przestanie jeździć na
        Leśnicę...
    • Gość: Łukasz Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 minut! IP: *.md4.pl 10.05.10, 22:47
      Nie remontują, nie inwestują - źle i tragedia.
      Zaczęli remontować wiadukt, przebudowywać cały układ komunikacyjny - jeszcze
      gorzej...

Ludzie! Po co stać w korkach, skoro można dostać się z Leśnicy np. na
      Piłsudskiego w jedyne 17 minut - pociągiem. A jak ktoś ma kartę mpk to za
      jedyne 16 zł miesięcznie (jest coś takiego jak znaczek dopłaty kolejowej).

Poranne kursy pociągów z Leśnicy na Główny
      5:00, 5:51, 6:51, 7:40, 8:28

Popołudniowe i wieczorne kursy z Głównego do Leśnicy
      13:23, 14:32, 15:32, 16:32, 17:32, 18:45, 19:46, 20:52

Proste? Proste!
      Do zobaczenia w pociągu :)

-------------------------------
      Nowy portal miejski
      www.wroclawm.pl
      • Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 08:18
        taaa
        17 minut do głównego i z głównego następne 30 aby dostać się do
        miejsca pracy
        czyli z dojściem ponad godzina
        no chyba że jesteś kolejarzem i mieszkasz oraz pracujesz w budynkach
        pkp
        • Gość: fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:04
          Nie przesadzaj - oczywiście że wszystkim to nie pasuje - ale sporej części to i
          owszem - dojazd do centrum tramwajem nie stojącym w korkach od dworca PKP to
          kwestia kilku minut... A po drodze są jeszcze inne stacje PKP - choćby Nowy
          Dwór (i połączenia na Krzyki czy Legnicką)...
          • Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 11:53
            taaa
            po to wsiadam do pociagu aby wysiąść z niego na Nowym Dworze i
            wpakowaćsiedo autobusu , który stanie w korku

BRAWO

Policz wszystkie dojśćia, itp i guzik wychodzi z oszczędności czasu.

Inna sprawa że skrajnym debilizmem jest brak parkingu w okolicach
            pętli na Leśnicy.
            Wiem zaraz znajdą się mądrale - parkuj przy Lidlu - tylko że Lidl
            zacznie ścigać kierowców parkujacych cały dzień. Poza tym z
            jakiegokolwiek parkingu w Leśnicy do pętli jest dobrych kilka minut
            spaceru.
            • Gość: Neo[EZN] Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:21
              To kup sobie rower - polecam składane Dahony.
              I zanim ktoś napisze, że "nie, bo ukradną" to dodam, że można go sobie
              do torby spakować i pójść z nim do pracy.
            • Gość: czacza Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.10, 13:50
              > ...z jakiegokolwiek parkingu w Leśnicy do pętli jest dobrych kilka minut
              spaceru.<

TRAGEDIA !!!!
              • Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 14:53
                wystarczy podliczyćwszystkie spacery , czekania itp
                i wychodzi na to samo co samochodem.

A zawsze wygodniej.

A rower w garniturze w pogodę jak dzis walnać 15 km rowerem.......
            • Gość: fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:54
              > taaa
              > po to wsiadam do pociagu aby wysiąść z niego na Nowym Dworze i
              > wpakowaćsiedo autobusu , który stanie w korku
              >
              > BRAWO

Autobus jadący w stronę Legnickiej nie stoi w korkach
              Autobus jadący w kierunku Krzyków prawie nie nie stoi w korkach.

• Gość: Fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:56
                w uzupełnieniu - od momentu zamknięcia wiaduktu korki w obrębi N. Dworu rano są
                jakby mniejsze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka