tillig 10.05.10, 14:58 ciekawy jestem jak będzie o 16tej, rano korki zawsze są mniejsze niż popołudniu kiedy się wraca. współczuje ludziom tam mieszkającym, ja z okolic dworca pkp do magnolli park jadę czasami godzinę. masakra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazuz Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 15:10 bez przesady, dzisiaj rano (8.20) jechałam od Kamiennogórskiej do pętli na Pilczycach jakies 15 minut, czyli niewiele dłużej niż zwykle. stanęłam 3 razy, za Pilczycami było pusciutko. Albo miałam szczęście i akurat nie jechał pociąg albo wszyscy spnikowali na Żerniki gdzie ponoc stał mega korek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.insert.net.pl 10.05.10, 15:33 Otóż to - Żernicka. Niestety muszę w nią wjechać by dostać się do roboty. Rano , przed ósmą, korek sięgał od Małopolskiej do Szczecińskiej (kierunek od Leśnicy). Przejazd do wysokości Jerzmanowskiej -> 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 15:41 mieszkańców objazdów.Zero Policji i innych służb.Jeszcze raz olali wszystkich i wszystko.Zamknęli i to wszystko a ze pod moim domem gdzie jest ograniczenie do 40 auta pędzą 80 to nikogo nie obchodzi- do czasu jak dojdzie do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 15:50 A niby po co tam policja? Był wypadek, kolizja? Policja ruchem powinna kierować doraźnie tam, gdzie wymaga tego sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Policja z radarem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:10 na niektórych ulicach jest ograniczenie do 40km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Policja z radarem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:24 Ale to już zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Niestety nie zabezpieczono w żaden sposób.... IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 17:13 wysyp drogę przed domem tłuczonym szkłem to ich nauczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_bez_inwektyw Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 15:48 "Cała ulica wyglądała, jakby zamarła. Jedyne, co się poruszało, to uwijające się w deszczu wycieraczki. Szyby parowały, a w kierowcach się gotowało." Ludzie postoją sobie w korku 20 minut (pewnie lubią, skoro się pchają do centrum samochodami), a autorka uderza w tony, które byłyby na miejscu przy pisaniu Apokalipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 16:17 A czym mają się tam pchać? Autobusy jeżdżą po tych samych ulicach co osobówki i ciężarowe, a z tramwajami też zdaje się jest tam jakiś kociokwik (o ile w ogóle jeżdżą). Może zaproponujesz rowery, albo spacer? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 23:06 tramwaj jest, ale tylko do końca czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante "Jak tylko dojadę do pracy, wezmę GPS...", a potem 10.05.10, 16:18 baran będzie jęczał, że mało zarabia albo został wywalony z roboty. W pracy się pracuje. Na prywatne "opracowywanie" masz czas w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbycho_z_bogdanca Ludzie, po cote jęki? 10.05.10, 16:33 Przecież z Leśnicy jedzie tramwaj, który w korku nie stoi. O co ta cała histeria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 16:54 ... i którym można przewozić rowery - to informacja dla tych, którzy boją się jeździć rowerem wzdłuż ulicy Kosmonautów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala biedactwa, rzeczywiscie IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 16:59 wiecie, wy chyba korkow nie widzieliscie... i pani redaktor chyba tez nie widziala jak chce zobaczyc co to znaczy stac w korku to niech sie dowolnego dnia o dowolnej porze sprobuje przeprawic z muchoboru wielkiego na nowy dwor (nie mowiac juz o centrum) wiecznie zawalone rondo przez nowobogackich ze smolca, co to im sie zachcialo za miastem mieszkac, a teraz jeszcze tych jadacych przez zerniki ze stablowic i co z tego, ze buduja dwupasmową strzegomską, jak przejazd kolejowy zostanie? wam wybuduja za rok elegancki wiadukt, a tutaj dramat pozostanie ale nikogo to nie interesuje, bo przeciez pani redaktor z gw akurat tutaj nie mieszka czasem trzeba spojrzec dalej niz czubek wlasnego nosa i zrozumiec, ze zawsze mozde byc gorzej poza tym macie BEZPOSREDNI TRAMWAJ DO CENTRUM, ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: biedactwa, rzeczywiscie 10.05.10, 17:20 k... przestan pierdzielic o tramwaju. Zorientuj sie w temacie zanim skomentujesz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:00 Tramwaj też stoi,bo na moście nad Ślęzą dzieli drogę z samochodami stojącymi w korku i czekającymi na otwarcie szlabanu kolejowego.... Proszę sprawdzić, zanim umieści się informację na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesniczanka tramwa Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 20:18 Tramwaj nie staje, bo jak jedzie jest fotokomorka i automatycznie sygnalizacja samochodowa zmienia sie na czerwone a tak to caly czas jest zielone!!! To Pan nie wie.... Tramwajem sie nie stoi nigdzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:09 Tramwajem się nie stoi nigdzie, oprócz świateł na: pętli Pilczyce, skrzyżowania z Hutniczą, skrzyżowania z Zachodnią, przejściu dla pieszych pod Dolmedem, skrzyżowania z Nabycińską, z pl. JP2, z Ruską, ze Świdnicką (tu nawet często stoi mały korek tramwajowy), ze Skargi, z Podwalem, z Krasińskiego, na pl. Społecznym, na Moście Grunwaldzkim, gdzie nie ma wydzielonego torowiska i przed wjazdem na Rondo Reagana. Przynajmniej na trasie Pilczyce - Pl. Grunwaldzki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Ludzie, po cote jęki? IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:06 O to, że z końcem roku szkolnego tramwaje na Leśnicę też przestaną kursować. Odpowiedz Link Zgłoś
marek-gruby Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas st... 10.05.10, 16:48 przesadzacie jechalem tam dzisiaj fakt ze byly korki ale mysle ze to bardziej wina dzisiejszej pogody bo po deszczu we Wroclawiu zawsze robi sie masakra Widzialem zreszta pana z radia ktory mokl czekajac na to az sie ten korek zrobi zeby moc zapytac kogos jak sie z tym czuje Prawdziwym korkiem to byl ten na zernickiej i to jest temat bo mozna bylo zrobic tam jakis objazd przez Rumiankowa a nie zamykac jedna strone Poza tym napisalibyscie o stanie ulicy szczecinskiej bo tam to mozna zawieszenie stracic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:16 Rano jechałem z Leśnicy o 9 do Milenijnego 27 min. czyli w normie powrót po 18 o dziwo nawet w samej Leśnicy nie było korków Czyli nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
lordsidious WOW 10.05.10, 17:07 Kolejny sukces pana prezydenta. Zostały jeszcze Warszawa i Bruksela i będziemy na 1 miejscu najbardziej zakorkowanych miast w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: WOW 10.05.10, 17:23 lordsidious napisał: > Kolejny sukces pana prezydenta. Zostały jeszcze Warszawa i Bruksela i będziemy > na 1 miejscu najbardziej zakorkowanych miast w Europie. Przedzielenie drugim szlabanem kolejowym (wraz z jego zwężeniem i współdzieleniem tej samej drogi przez tramwaje) wylotu na Zieloną Górę dało Wrocławiowi mocną pozycję wyjściową do ataku na srebrny medal. Drżyj, Warszawo. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: WOW 10.05.10, 17:48 Panie map4 zaproponuj Pan inne rozwiązanie remontu wiaduktu nad ulicą Lotniczą? Dziury źle, remonty źle. Zawsze coś Panu nie odpowiada. Zawsze jakieś durne pretensje do wrocławian i wrocławia. Jak się nie podoba, pakuj gościu reklamówki, leć na PKP i wyprowadź się do Lubina. Tam nie ma korków. Odpowiedz Link Zgłoś
tillig Re: WOW 10.05.10, 18:01 Trudno się nie zgodzić. Nie ma dróg - źle, Są remonty - źle. To czego Wy ludzie chcecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: WOW 10.05.10, 19:36 hela_z_gazowni napisał: > Panie map4 zaproponuj Pan inne rozwiązanie remontu wiaduktu nad ulicą Lotniczą? 1. Wariant: Na czas remontu należało wysypać tymczasowy nasyp oraz wybudować tymczasowy wiadukt. Powiedzmy po jednym pasie w każdą stronę, żeby nie szaleć z kosztami. Tak się to robi w Monachium, mieście do którego zdaniem magistrackich już-że-prawie Wrocław pod względem infrastruktury dociągnął (ROTFL). Moja ocena: krótkoterminowe rozwiązanie, średniodrogie. 2. Wariant: że wiadukty koło glinianek się sypią to wiadomo nie od dziś i nie od wczoraj. Natychmiast po pojawieniu się rys w konstrukcji należało całkowicie zamknąć jedno przęsło i je wymienić, a ruch puścić drugim. Potem zmiana banana, czyli przeprowadzenić remont na raty. Moja ocena: wariant najtańszy, wymaga jednak sprawnej administracji oraz mądrej władzy. 3. Wariant: zamiast Solozzeum i za te pieniądze można byłoby uruchomić S-Bahn we Wrocławiu i okolicach. Na przykład na trasie Środa Śląska-Miękinia-Mrozów-Leśnica-Wr. Żerniki, Wr. Nowy Dwór- Wr. Świebodzki. Kursy co 10 minut, obowiązują bilety czasowe gminy Wrocław, wraz z darmowymi parkingami przy stacjach Miękinia i Mrozów oraz płatnymi parkingami koło stacji Leśnica, Żerniki i Nowy Dwór. Ewentualnie pociągnąć linię dalej, zamiast Świebodzkiego wybierając dworzec główny, a dalej przez Brochów, Radwanice, Siechnice do Oławy. Moja ocena: wariant najdroższy a jednocześnie najlepszy, bo likwidujący przyczynę powstawania korków we Wrocku, którą to jest brak komunikacji sypialni z obwarzanka miasta z miastem. Jedna linia S-Bahnu we Wrocławiu rozwiązała by od razu dwa problemy korków: na wylocie na Zieloną Górę oraz na wylocie na Opole. A tak ogólnie: wariantów rozwiązania problemu wrocławskich korków jest dużo, żadnego wariantu nie wymyśliłem samodzielnie, tylko podpatrzyłem u mądrzejszych ale przeszkoda zawsze jedna i ta sama: Rafał prezydent Dutkiewicz, a konkretnie to raczej nieszczególnie lotni mieszkańcy Wrocławia, którzy dają się zahipnotyzować billboardami, sikawami, kongresami eucharystycznymi, odpacykowanym rynkiem, itede wybierając od dwudziestu lat ciągle jedną i tą samą kamarylę kolesi. Tak sobie myślę, że trochę już świata zobaczyłem. Podobnie do magistrackich, zresztą. No i pewnie o wiele mniej miałem okazji od magistrackich do zobaczenia, jak to działa od kuchni, bo żadnych spotkań i okazji do wypytania odpowiedzialnych za infrastrukturę aglomeracji nie miałem. Mogłem z niej korzystać jedynie jako klient. Tyle, że ja płacę za swoje podróże sam. A magistrackim to za podróżowanie płacą. No i dziwi mnie, że magistraccy nawet nie potrafią od mądrzejszych od siebie skopiować. To po co w te delegacje po świecie jeżdżą ? Dlaczego na forum trzeba im podsuwać gotowe rozwiązania ? Co oni na tych delegacjach właściwie robią ? Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido co powiesz jak skoncza? 10.05.10, 18:37 Co powiesz jak skoncza remonty madralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: co powiesz jak skoncza? IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:23 Wtedy powie że mogli zrobic ze 4 pasy w każdą stronę,że on i tak tamtędy nie jeździ, że trawa nierówno rośnie itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 00:33 A co powiesz jak po 2 latach od skończenia trzeba będzie remontować? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 10:40 tbernard napisał: > A co powiesz jak po 2 latach od skończenia trzeba będzie remontować? A dlaczego miałoby to być remontowane po 2 latach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 45rtg Re: co powiesz jak skoncza? IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 11:37 45rtg napisała: > A dlaczego miałoby to być remontowane po 2 latach? Prześledź sobie losy dynamicznych inwestycji (np. cieknącej fontanny) - to będziesz wiedzieć czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: co powiesz jak skoncza? 11.05.10, 12:41 Ze dalej będą korki bo kilkanaście lat temu należało zrobić obwodnicę Leśnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWIARA Re: WOW IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:19 Nie lepiej nic nie robic,za 10 lat wiadukt sam by się rozpadł przy okazji kogoś zabijając i byłoby w porządku tak ?? W domu też remontów nie robisz bo po co ?? Samochodu do mechanika nie prowadzisz tylko pewnie w salonie od razu nowy kupujesz ?? TO CI ZAZDROSZCZĘ SZCZĘŚCIARZ Z CIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: WOW IP: *.internetunion.pl 10.05.10, 19:20 Wolę byc pierwszy jako najbardziej zakorkowane miasto niż za 5 lat.jako najbardziej zacofane tak jak ty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda0177 Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 18:26 poczekajmy do piątku..wtedy to się będzie działo;))) ps. kochana mamo..do Wrocka to chyba wpadnę dopiero w przyszłym roku..jak już będzie po remoncie;) Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 19:06 Jechałem tamtędy w weekend. Ruch znacznie mniejszy a też były kolejki. Do ich powiększania przyczyniali się kierowcy skręcający w lewo w Szczecińską mimo zakazu oraz żółwie tempo jazdy po objeździe. Kurczę, naprawdę ten "S" przy wjeździe czy zjeździe z objazdu da się przejechać 30km/h, tak jak wskazują znaki, a nie 10km/h. Gdyby to sprawnie szło to korki na pewno by się zmniejszyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:39 korek by sie rozładował , gdyby ..... w tym samym czasie nie rozkopano Żernickiej. Tam to dopiero korek był..... Rozkopmy może jeszcze Królewiecką a co tam na Zachód od budowanej Autostrady nie ma cywilizacji. Oczywiście w Zarządzie Dróg ludzie nie moga podjechać przed zamknieciem drogi na okoliczne budowy AOW i skoordynować to po co , podatnik płaci i nie moze wymagać Maksiu idziemy na Wschód tam musi być cywilizacja "jaśnie panującego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.10, 19:45 powinni robić remonty dróg a nie rozkopywać całe miasto!! oszaleć można! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:03 głosuj dalej na Sternika Belu, a będziesz miała coraz dynamiczniej: coraz większe zadłużenie, coraz więcej wykopków (bo coś z tymi kredytami zrobić trzeba, a na czym pierze się kasę łatwiej niż na ślimaczących się inwestycjach, dla których można powołać nowe spółki?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 19:51 a ja wracałem ok. 16.30 do Leśnicy i na Kosmonautów o dziwo był luz. Czyżby ktoś wreszcie zrobił porządek ze światłami w Leśnicy? A jeśli chodzi o remonty, to kiedyś je trzeba zrobić, szkoda tylko, że jakoś logiczniej tego nie ułożono pod względem utrzymania tramwaju przez czas remontu. Co do Monachium, to marudzącym polecam sprawdzić hasło "plan Marshalla" i lepiej unikać bezsensownych porównań. Powodzenia w dojazdach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bercika Re: był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:00 rozumiem, że uważasz, iż żyjemy aktualnie w latach 1948-52 (bo w tych latach dawany przez ciebie za przykład plan Marshalla działał? ;) albo uważasz, że nic się od tego czasu nie zmieniło. wspaniały ma Sternik elektorat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: był luz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 21:47 dużo się zmieniło, tyle, że nasze zapóźnienie z tamtych lat jest na tyle duże, że 20 lat nie wystarczy by je nadrobić. A co do elektoratu, to musisz mieć małą wyobraźnię, jeśli wszystko sprowadasz do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 20:23 Wiesz, Królewiecka też za chwilę będzie rozkopana. Będzie robiony drugi pas i rondo przy stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_i3 Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas 10.05.10, 20:46 A czy ktos wie, kiedy odblokują Żernicką? Bo ten ruch wahadłowy to jakis koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kursman13 Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 20:46 To jest korek? Przeciez te samochody jada normalnie. Korek to dopiero jest na Opolskiej w stronę miasta - w okolicach od 7.00 się jedzie tym odcinkiem 30 min, gdzie w normalnych warunkach sie jedzie 4 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDE 10.05.10, 20:54 Dziś o 8:00 Królewiecką przejechałem w 45 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek rozwiazanie jest tu 10.05.10, 21:05 http://www.google.fr/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Rower_wieloosobowy_by_Zureks.jpg&imgrefurl=http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rower_wieloosobowy_by_Zureks.jpg&usg=__F7yhwPTowAnu0HwnshLvNBiEHHc=&h=960&w=930&sz=368&hl=fr&start=20&tbnid=wQU35KZX21-K6M:&tbnh=148&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Drower%26um%3D1%26hl%3Dfr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: 213.199.248.* 10.05.10, 21:28 A jak wyglądała sytuacja w okolicach południa? W stronę Zielonej Góry lepiej przebijać się Lotniczą czy Żernicką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Po zamknięciu Lotniczej korki długie jak pas IP: *.as.kn.pl 10.05.10, 22:39 punkt 12:00 bez problemu przejechałam koło Glinianek. mały korek dopiero w Leśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
srali-muchy Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 22:33 Pani Nogaj trochę chyba przesadziła. Dzisiaj na Leśnicę zrobiłem dwa kursy, czyli cztery przejazdy jeśli liczyć w obie strony. Stałem tylko raz, bo pociąg się nie śpieszył. Może trochę więcej czasu straciłem, ale korki to są wtedy jak się stoi, a nie dłużej jedzie. Nie ma co narzekać, bo czekanie aż wiadukt trzeba by zamknąć ze starości groziłoby większymi korkami. Aha, kolega jechał na Maślice - tam chyba było gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog A myślałem, że w korku to się raczej 10.05.10, 23:47 stoi, a nie jedzie nawet żółwim tempem. Pani nogaj do artykułu podała chyba nie ten filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDEO] 10.05.10, 22:34 > Chciałem podwieźć dzieci do szkoły, ale jak zobaczyłem ten korek, wysadziłem je na pętli tramwajowej O proszę :) Czyli jednak tramwaj nie gryzie :) Może to jest metoda? Zwiększyć korki do maximum, tak, aby to pierdolnęło wszystko naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Lotnicza: korki długie jak pas startowy [WIDE IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 11.05.10, 14:03 Tramwaj owszem, nie gryzie. Tylko szkoda, że w od lipca przestanie jeździć na Leśnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 minut! IP: *.md4.pl 10.05.10, 22:47 Nie remontują, nie inwestują - źle i tragedia. Zaczęli remontować wiadukt, przebudowywać cały układ komunikacyjny - jeszcze gorzej... Ludzie! Po co stać w korkach, skoro można dostać się z Leśnicy np. na Piłsudskiego w jedyne 17 minut - pociągiem. A jak ktoś ma kartę mpk to za jedyne 16 zł miesięcznie (jest coś takiego jak znaczek dopłaty kolejowej). Poranne kursy pociągów z Leśnicy na Główny 5:00, 5:51, 6:51, 7:40, 8:28 Popołudniowe i wieczorne kursy z Głównego do Leśnicy 13:23, 14:32, 15:32, 16:32, 17:32, 18:45, 19:46, 20:52 Proste? Proste! Do zobaczenia w pociągu :) ------------------------------- Nowy portal miejski www.wroclawm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 08:18 taaa 17 minut do głównego i z głównego następne 30 aby dostać się do miejsca pracy czyli z dojściem ponad godzina no chyba że jesteś kolejarzem i mieszkasz oraz pracujesz w budynkach pkp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:04 Nie przesadzaj - oczywiście że wszystkim to nie pasuje - ale sporej części to i owszem - dojazd do centrum tramwajem nie stojącym w korkach od dworca PKP to kwestia kilku minut... A po drodze są jeszcze inne stacje PKP - choćby Nowy Dwór (i połączenia na Krzyki czy Legnicką)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 11:53 taaa po to wsiadam do pociagu aby wysiąść z niego na Nowym Dworze i wpakowaćsiedo autobusu , który stanie w korku BRAWO Policz wszystkie dojśćia, itp i guzik wychodzi z oszczędności czasu. Inna sprawa że skrajnym debilizmem jest brak parkingu w okolicach pętli na Leśnicy. Wiem zaraz znajdą się mądrale - parkuj przy Lidlu - tylko że Lidl zacznie ścigać kierowców parkujacych cały dzień. Poza tym z jakiegokolwiek parkingu w Leśnicy do pętli jest dobrych kilka minut spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:21 To kup sobie rower - polecam składane Dahony. I zanim ktoś napisze, że "nie, bo ukradną" to dodam, że można go sobie do torby spakować i pójść z nim do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czacza Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.10, 13:50 > ...z jakiegokolwiek parkingu w Leśnicy do pętli jest dobrych kilka minut spaceru.< TRAGEDIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 11.05.10, 14:53 wystarczy podliczyćwszystkie spacery , czekania itp i wychodzi na to samo co samochodem. A zawsze wygodniej. A rower w garniturze w pogodę jak dzis walnać 15 km rowerem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:54 > taaa > po to wsiadam do pociagu aby wysiąść z niego na Nowym Dworze i > wpakowaćsiedo autobusu , który stanie w korku > > BRAWO Autobus jadący w stronę Legnickiej nie stoi w korkach Autobus jadący w kierunku Krzyków prawie nie nie stoi w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Z Leśnicy na Piłsudskiego w szczycie w...17 m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 15:56 w uzupełnieniu - od momentu zamknięcia wiaduktu korki w obrębi N. Dworu rano są jakby mniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś