aspinia 23.05.10, 08:36 co ze szkolami np w okolicach traugutta, ksieza malegp i innych zagrozonych ake takich w ktorych na razie jest spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danuta co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wrocław? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.05.10, 09:19 co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wrocław? Rodzice proszą, trzeba zapewnić opiekę dzieciakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wro IP: *.lanet.net.pl 23.05.10, 09:57 Tylko pamietajmy o bezpieczenstwie przede wszystkim, czy bezpieczne jest zostawianie dzieci w szkole w okolicy trauguta skoro np szpital ogranicza przyjecia i jest przyszykowany do ewakuacji. Czy jest rozsadnym prowadzenie dzieci do szkoly, przedszkola itp.? Powaznie sie zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 10:15 TYLKO DLACZEGO WARSZAWA PODJĘŁA JUŻ OFICJALNĄ DECYZJĘ W TEJ SPRAWIE, A WE WROCŁAWIU -JUŻ ZALANYM- NIKT NIC NIE WIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 11:53 CZY KTOŚ JUŻ WIE CO Z DZIEĆMI Z PRZEDSZKOLA ? Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wro 23.05.10, 12:02 Tak, tak poczekajmy az szkołę czy przedszkole zaleje, potem zrobimy ewakcuajcje... obraz nędzy i rozpaczy, chaos organizacyjny i decyzyjny. Czy ktoś w ogóle pocejmuje decyzje w tym mieście? Co z nauczycielami, przecież wielu z nich może zwyczajnie nie mieć drogi dojazdu do pracy! Czy ktoś w ogóle myśli o tym?! Dutkiewicz ogarnij się!!! już nas zalało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Re: co ze szkolami-w Warszwie jest decyzja, a Wro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 12:10 TO CO DZIEJE SIĘ W TYM MIEŚCIE TO JAKAŚ PARODIA .NIKT NIE PANUJE NAD ORGANIZACJĄ SYTUACJI... Odpowiedz Link Zgłoś
tatoo info 23.05.10, 12:27 www.gazetawroclawska.pl/aktualnosci/259578,wroclaw-zamkniete-szkoly-i-przedszkola,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
jessi191 Re: co ze szkolami 23.05.10, 12:38 PARANOJA !!! na Kozanowie jest jeszcze jedno przedszkole na gołęzyckiej to juz niedaleko ul. celtyckiej gdzie wczoraj przeciekał wał i trwała walka. Nic nie wiadomo, nikt nie podaje zadnej informacji, jutro przedszkole ponoc ma działać normalnie. Warszawa zamyka placowki z zagrozonych miejsc a my kur.. co?? Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami 23.05.10, 12:43 No przecież u nas nie ma zagrożenia, cóż z tego że szpital na Tarugutta się ewakuuje, szkoły i przedszkola mają działać normalnie. Cóz z tego, że na Krzyżanowicach woda przecieka przez wał, o szkole na Kamieńskiego nic się nie mówi, mimo, że most na Kamieńskiego zamknięty! A Psie Pole? DRAMAT!!! Ludzie w tym pseudo sztabie myślcie nad realnym zagrożeniem! Tutaj chodzi o zdrowie i życie małych dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 13:18 Może trzeba powiadomic o tym TV ?? Przeciez to co sie dzieje we Wrocławiu to PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: co ze szkolami IP: *.lanet.net.pl 23.05.10, 13:21 koniecznie ktos powinien powiadomic media o tym fakcie, kto dba o bezpieczenstwo naszych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 14:46 Gimnazjum nr7jest na kozanowie kolista czy to bezpieczne posyłać dziecko w tą wodę może przesadzam ale wolała bym by pozostawić dzieciaka w domu Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: co ze szkolami 23.05.10, 14:55 nie histeryzujcie kobiety, nikt wam nie broni zostawić dzieci w domach komunikat o zamkniętych przedzkolach wroclaw.cmsmirage.pl/odra__ponizej_stanu_alarmowego_powyzej_ostrzegawczego,.dhtml Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2101 Re: co ze szkolami 23.05.10, 15:53 Spokojnie. Od mostu na Kamieńskiego do szkoły na Kamieńskiego jest tak daleko, że absolutnie nie ma powodu do paniki. Po drodze, między tym mostem (w Krzyżanowicach) do szkoły (prawie na rogu Żmigrodzkiej i Kamieńskiego) jest jeszcze szpital i kilka osiedli. W szpitalu cisza, spokój i sucho a na osiedlach leniwie płynie świąteczna niedziela, bo od Krzyżanowic płynie taka wiadomość: godz. 14.55 - Jacek: "Za pętlą 130 na Polanowicach w stronę Krzyżanowic praca wre non stop. Ludzie sypią piasek do worków już nie tyle dla siebie (wały są tam już bez mała jak te naturalne na Odrze :) co ładują je na traktory i wożą do Sołtysowic. Woda z Widawy na stronę "miasta" w tym miejscu jeszcze się nie przelała (droga Wrocław-Krzyżanowice sucha) ale dalej w stronę Sołtysowic łąki i pola są już podmokłe. Naturalny wał wzdłuż Redyckiej jest podniesiony o 3-4 worki na prawie całej długości. Przy wjeździe na poligon (na wysokości Fon-Budu na Sołtysowicach spokojnie - byli strażacy, oglądali, jest zapas przygotowanych worków, woda nie podeszła jeszcze pod wały." Wiadomość podana za: Blog: Wrocław z wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 16:03 > Ludzie w tym pseudo sztabie myślcie nad realnym zagrożeniem! > Tutaj chodzi o zdrowie i życie małych dzieci! Również tych większych, które dojeżdżają do szkół w różnych częściach miasta i w razie puszczenia wałów mogą mieć problem z powrotem do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 15:08 Inne tereny też są zagrożone, dzieciaki dojeżdżają do szkół, nauczyciele również, a wały przesiąkają i w każdej chwili mogą puścić. Co wtedy? Jak wrócą do odciętych przez wodę domów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co ze szkolami IP: *.lanet.net.pl 23.05.10, 15:33 otoz to, Kozanow tez mial byc bezpieczny i co ???? Tutaj zastanawiamy sie nad bezpieczenstwem dzieci bo wladze o tym nie mysla, uspokajaja tylko a jak cos sie wydarzy to co mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co ze szkolami IP: *.lanet.net.pl 23.05.10, 15:36 potem mowia o "przewrotnej naturze wody" chyba mozemy i wolimy jednak byc madrzy przed a nie po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 15:46 Powinniśmy pomyśleć o "przewrotnej naturze dzieci", które w grupie są nieprzewidywalne. Kto zagwarantuje, że dzieciaki w wieku podstawówka/gimnazjum w drodze ze szkół nie wpadną na jakiś szatański pomysł np. oglądania wałów? Szkoły powinny być zamknięte aż sytuacja przestanie być groźna. Rodzice mają być odpowiedzialni za dzieci, a nie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami 23.05.10, 16:00 Najgorsze jest to, że ta fala ma iść na podobnym poziomie od 5 do 7 dni!! Ludzie odejdą od wałów, bo jutro pujdą do pracy i zostaną te worki i wały same sobie, straż i wojsko chaotycznie rozbija się po mieście, pseudokontorulując. Jak to wszystko puści, to nawet nie chce mi sie myśleć. Jadę do pracy przez 3 mosty! Jestem naprawdę pełna obaw... SZKOŁY I PRZEDSZKOLA NA CAŁYM KOZANOWIE POWINNY BYĆ ZAMKNIĘTE!!! Jak można parę ulic dalej odsyłac dzieci i udawać, że się na tym panuje i jest bezpiecznie, tym bardziej, ze co chwile słychac o przeciekach wałów na Celtyckiej! Tak samo rejon ul. Traugutta, placówki w okolicach Sołtysowic i Krzyzanowic, Zgorzeliska, Opatowic! Dlaczego nikt o tym nie pomyśli???? KOSZAMR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 16:08 > Jak to wszystko puści, to nawet nie chce mi sie myśleć. > Jadę do pracy przez 3 mosty! Jestem naprawdę pełna obaw... > > SZKOŁY I PRZEDSZKOLA NA CAŁYM KOZANOWIE POWINNY BYĆ ZAMKNIĘTE!!! > > Jak można parę ulic dalej odsyłac dzieci i udawać, że się na tym > panuje i jest bezpiecznie, tym bardziej, ze co chwile słychac o > przeciekach wałów na Celtyckiej! Dzieciaki też jeżdżą do szkół przez całe miasto. Wszystkie szkoły powinny być zamknięte. Nie tylko na Celtyckiej przesiąkają, na Biskupinie też. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2101 Re: co ze szkolami 23.05.10, 16:10 oliweczek napisała: > Ludzie (...) jutro pujdą do pracy (...), straż i wojsko chaotycznie > rozbija się po mieście, pseudokontorulując. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że oliweczek sama jest uczennicą i jutro chce mieć wolne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 16:16 > Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że oliweczek sama jest uczennicą i jutro chce mieć wolne... Agnes, zam wrażenie, że nie masz dzieci dojeżdżających do szkoły przez całe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami 23.05.10, 16:18 agnes2101 niestety droga koleżanko wielkie pudło, raczej odwrotnie i przede myślę o bezpieczeństwie swojej dwójki.. i dzieci w ogóle. Pedagodzy już tak mają. Nie martw się o moje "wolne" jak będę miała wątpliwości zadzwonię po urlop, spokojna Twoja. Patrzyłaś koleżanko na "swoje" wały zamiast prowokować? Nie pewnie jesteś pseudosztabowcową ;) która udaje, że cokolwiek jest w stanie kontrolować w tym zdezinformowanym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co ze szkolami IP: *.lanet.net.pl 23.05.10, 16:42 uwazam ze szkoly powinny byc zamkniete tym bardziej ze i tak np w piatek bylo b.malo dzieci i lekcji prawie nie bylo. rozsadni rodzice juz dawno nie puszczaja dzieci do szkoly. nawet gdyby mieli wydluzyc rok szkolny bylo by to sensowniejsze niz chodzenie teraz w obliczu realnego zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2101 Re: co ze szkolami 23.05.10, 18:19 oliweczek, jesteś pedagogiem i piszesz "pójdą" przez u zwykłe i nie czytasz własnego tekstu przed wysłaniem? O...zgrozo! Nie nazywaj mnie koleżanką, proszę. Nie, moje dzieci nie jeżdżą przez całe miasto - ale jutro zostaną w domu, bo wolę zostawić je w domu niż cały dzień się niepokoić albo biadolić na jakimś forum, że się niepokoję. Zadzwoniłam po urlop już w piątek. Nie, nie patrzyłam na swoje wały, wystarczy mi dobra informacja zawarta w necie, jest jej naprawdę pod dostatkiem. Nie mogę pomóc układać worków, więc siedzę w domu zamiast spacerować z łapami w kieszeniach i gapić się na ciężko pracujących. Ale też nie sieję paniki i nie biadolę, choć przeglądając wpisy na tym forum mam wrażenie, że biadolenie jest ulubionym zajęciem tych, którym się nie chce wziąć do roboty. A na marginesie: jestem pod wrażeniem tych, którzy kolejny raz stanęli okoniem w rwącym nurcie. Władza przecież postanowiła puścić Odrę korytem Widawy, rozlać ją jak najszerzej na wioski, by ocalić miasto a tymczasem ci z wiosek naukładali worków i ocalili swoje domy. No, bezczelni normalnie. Aspołeczni. Pozdrawiam walczących na Polanowicach/Krzyżanowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami 23.05.10, 18:57 agnes2101 prowokatorko... tak teraz ortografia jest na pierwszym miejscu, słyszałaś o emocjach, szybkim pisaniu i nerwach? Zresztą kim ty jesteś, że mam ci się tłumaczyć? Nic się nie martw następnym razem skrupulatnie sprawdzę pisownie żeby osoba taka jak ty mogła spać spokojnie. Wszak w alarmie powodziowym wypowiadać się nieortograficznie zabronione! Mam wrażenie, ze osoby którym brak argumentów nagminnie często ten argument wykorzystują! Jesteś naprawdę dziwna, wyszydzasz innych, a sama stosujesz asekurację. Twoje wypowiedzi przeczą same sobie. Czy ja "biadolę", apelują do władz o rozwagę, które beztrosko się niczym nie przejmują informując jednocześnie, ze miasto jest w niebezpieczeństwie. Czytaj tytuł wątku - martwię się o dzieci, w odróżnieniu od tych którzy powinni. Idź na niedzielny spacer, bo widzę, że temat powodzi znasz tylko z opowieści, radzę przejść się do broniących wały i chociaż parę worków zawiązać, to robi wrażenie i uczy pokory, nawet co do wypowiedzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2101 Re: co ze szkolami 23.05.10, 19:07 Oliweczek, dzieci i młodzież na klasówce i na maturze też piszą w ogromnym stresie, w nerwach i pośpiechu. Słyszałaś o tym jako pedagog? Czy to oznacza, że mają pisać nieortograficznie? A ty ile worków zawiązałaś na niedzielnym spacerze w trosce o dzieci? Nie odpowiadaj. To było pytanie retoryczne, dyskusja z tobą nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczek Re: co ze szkolami 23.05.10, 19:23 W 97 układałam, byłam zalana, o czym ty tylko "czytałaś" teraz moi bliscy się tym zajmują, ja ew dzwonię do radia i proszę o pomoc w ich imieniu, a ty co zrobiłaś żeby pomóc? oprócz pisania na kompie i prowokowania ludzi?! Ignorantka! Idź znajdź sobie zabawę gdzie indziej, bo ciskasz się, a nie masz o co. Żeby "dyskutować" trzeba mieć z kim, idź czep się ortografii na forum i wszystkich nauczaj polonistko od siedmiu boleści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Niebezpieczeństwo dla całego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 17:07 Przed chwilą w Faktach wiceprezydent Wojciech Adamski powiedział: Do czasu aż woda w rzekach nie zejdzie do normalnego poziomu, istnieje NIEBEZPIECZEŃSTWO DLA CAŁEGO MIASTA, bo wały są mocno nasiąknięte i w każdej chwili mogą puścić. Pytam więc, dlaczego nie ma komunikatu o zamknięciu szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos rozsądku Re: Niebezpieczeństwo dla całego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 23:53 W Warszawie 120 placówek edukacyjnych jest zamkniętych, w podtopionym Wrocławiu 3. Ta ufność w wały mnie naprawdę zastanawia. Czy wielka woda też słyszała, że wszystko pod kontrolą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Niebezpieczeństwo dla całego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 00:13 Myślę że Gimnazjum na kozanowie bierze na siebie wielką odpowiedzialność rozpoczynając w poniedziałek zajęcia,wały nadal przesiąkają na celtyckiej A za nimi odra nie ślęża mała rzeczka a swoje zrobiła w tamtej powodzi kolista była zalana. Wiem że to ryzyko gwarantować że odra nie sforsuje wałów już tak zmęczonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Zostawcie swoje uposledzone dzieci w domach IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.10, 00:23 Nikt ich chce ogldac, pielucha do 7 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zostawcie swoje uposledzone dzieci w domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 00:49 to dobre stwierdzenie upośledzony w sam dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: co ze szkolami IP: *.lanet.net.pl 24.05.10, 14:47 wiadomosci.onet.pl/2682,2174672,stolica_szkoly_nadal_zamkniete_zagrozonych_ok_100_tys_osob,wydarzenie_lokalne.html w warszawie jak widac bardziej bdaja o bezpieczenstwo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: co ze szkolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 15:49 Mają myślącego prezydenta miasta, a my lansującego się. Odpowiedz Link Zgłoś