Dodaj do ulubionych

... ale klakierzy z PO gorączkują się na forum

23.05.10, 13:40
POjmijcie klakierzy z PO ... wasze działania tutaj na forum mają marginalny
wpływ na wynik wyborów. Dajcie żyć ludziom i nie zaśmiecajcie forum kolejnymi
głupimi wpisami.
Obserwuj wątek
    • Gość: ii Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 13:46

Kiedyś pisali by "listy do redakcji" Trybuny Ludu itp. a teraz...

• Gość: Krzysztof Ale niektóre przygłupy mylą wierność z realizmem IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 23.05.10, 13:47
      To typowe dla otoczenia prezydenta. Jak nie jesteś z nami, to jesteś z PO.

Oprócz czerni i bieli są odcienie szarości, wyobraź sobie.
      • Gość: taka prawda Re: Ale niektóre przygłupy mylą wierność z realiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 23:30
        Faktycznie kler poza czernią i bielą jeszcze w szarych mundurach
        okupuje ten kraj.
    • Gość: andrut Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.10, 13:54
      żadni tam klakierzy PO
      tylko krew zalewa jak prezydent nic nie wie głupio się uśmiecha a prawdziwą robotę odwalają zwykli-niezwykli ludzie ze społeczenym odruchem
      porównaj sobie wroclaw.pl i wroclawzwyboru.blox.pl/html
      wnioski nasuwają się same
      • Gość: Jacek Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru IP: *.static.tvk.wroc.pl 23.05.10, 13:59
        > porównaj sobie wroclaw.pl i wroclawzwyboru.blox.pl
        > wnioski nasuwają się same

nie wiedziałem że jakość działań zależy od strony internetowej :)
        • Gość: andrut Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.10, 14:37
          Tak, informowanie to także działanie.

Gdyby odpowiedzialne za akcję ratowniczą służby działały sprawnie na prywatnym blogu ludzie nie prosiliby o worki piasek czy ludzi.
          Gdyby CZK działało dobrze mieszkańcy Wrocławia nie błagaliby o pomoc na antenie PR Wrocław.
          • pingwiniarz zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana akcja 23.05.10, 15:03
            Od rana zaroiło się na forum od wpisów które atakują wściekle krytykujących
            Dutkiewicza. W każdym temacie. Te same posty przeklejane gdzie się da.
            Wściekłość, zajadłość piszących te posty jest znamienna.
            Zaczynam myśleć, że to zaplanowany i zlecony kontratak.
            W dniu wczorajszym opłakane skutki polityki Dutkiewicza objawiły się w całej
            okazałości. Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja, buta i arogancja.
            Pokazał , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.
            Nie dziwi zatem, że na forum zaroiło się od krytyki.
            Jak zajadłym trzeba być, żeby tego co stało się wczoraj nie umieć ocenić
            jednoznacznie?
            Prymitywny sposób myślenia kontratakujących objawia się nie tylko w tej
            wściekłej agresji , rzucanych obelgach. Przede wszystkim w prostackim myśleniu -
            kto nie z nami to z PO.
            Ile postów byście nie napisali, nawet najgorszymi obelgami obrzucali krytyków
            Sternika, nie zmienicie faktów - jak na wstępie -
            Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja, buta i arogancja. Pokazał
            , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.

A jego polityka doprowadziła do katastrofy.
            • Gość: Platformers Re: Nie ma co się dziwić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 19:07
              Wybory niedaleko, a tu Odra taki numer wywinęła mimo, że zgodnie z zaleceniami
              Logika pogłębiali dno i trzymali się koryta. A teraz cała ekipa z szefuńciem
              dreptaka tańczy.
            • Gość: Kalwi Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 19:26
              pingwiniarz napisał:

> Od rana zaroiło się na forum od wpisów które atakują wściekle
              krytykujących
              > Dutkiewicza. W każdym temacie. Te same posty przeklejane gdzie się
              da.
              > Wściekłość, zajadłość piszących te posty jest znamienna.
              > Zaczynam myśleć, że to zaplanowany i zlecony kontratak.
              > W dniu wczorajszym opłakane skutki polityki Dutkiewicza objawiły
              się w całej
              > okazałości. Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja,
              buta i arogancja
              > .
              > Pokazał , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.
              > Nie dziwi zatem, że na forum zaroiło się od krytyki.
              > Jak zajadłym trzeba być, żeby tego co stało się wczoraj nie umieć
              ocenić
              > jednoznacznie?
              > Prymitywny sposób myślenia kontratakujących objawia się nie tylko
              w tej
              > wściekłej agresji , rzucanych obelgach. Przede wszystkim w
              prostackim myśleniu
              > -
              > kto nie z nami to z PO.
              > Ile postów byście nie napisali, nawet najgorszymi obelgami
              obrzucali krytyków
              > Sternika, nie zmienicie faktów - jak na wstępie -
              > Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja, buta i
              arogancja. Pokazał
              > , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.

> A jego polityka doprowadziła do katastrofy.

Teorie spiskowe to nowa specjalność Platfusów hahahaha. Chłopie nie
              ośmieszaj się już na tym forum albo zmień nick, bo pod tym obecnym
              jesteś już tu spalony :)
              • pingwiniarz Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak 23.05.10, 19:31
                A coś rzeczowego poza obelgami i próbą zdyskredytowania?
              • Gość: życzliwy Re: jeżeli mogę coś doradzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 19:34
                Leć po szelki. Szef tak schudł z wysiłku przy noszeniu worków na Kozanowie, że
                mu sztany się obsuwają, a nie wypada w TV sempiterną świecić.
                • Gość: Bela Re: jeżeli mogę coś doradzić IP: *.wroclaw.mm.pl 23.05.10, 20:06
                  gdyby rządził PIS nie byłoby żadnej powodzi!!!!
                  • Gość: do Belki Re: jeżeli mogę coś doradzić IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 22:57
                    Belko,

masz rację.

Wszak Genialny Strateg (nie, nie Sternik tylko JarKwacz) już kilka
                    miesięcy temu przewidział tę sytuację wysyłając wszystkich Polaków
                    do Egiptu.

Tam powoidzi nie ma (jak przypadkiem Nil trochę przybierze, to i tak
                    błyskawicz
                    • Gość: coś ucięło :( Re: jeżeli mogę coś doradzić IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 22:58
                      miało być:

Tam powodzi nie ma (jak przypadkiem Nil trochę przybierze, to i
                      tak nadwyżka błyskawicznie wsiąknie w piach pustyni)

• Gość: ciekawy Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak IP: *.glowanet.pl 23.05.10, 20:49
              pingwiniarz napisał:

> Od rana zaroiło się na forum od wpisów które atakują wściekle
              krytykujących
              > Dutkiewicza. W każdym temacie. Te same posty przeklejane gdzie się
              da.
              > Wściekłość, zajadłość piszących te posty jest znamienna.
              > Zaczynam myśleć, że to zaplanowany i zlecony kontratak.
              > W dniu wczorajszym opłakane skutki polityki Dutkiewicza objawiły
              się w całej
              > okazałości. Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja,
              buta i arogancja
              > .
              > Pokazał , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.
              > Nie dziwi zatem, że na forum zaroiło się od krytyki.
              > Jak zajadłym trzeba być, żeby tego co stało się wczoraj nie umieć
              ocenić
              > jednoznacznie?
              > Prymitywny sposób myślenia kontratakujących objawia się nie tylko
              w tej
              > wściekłej agresji , rzucanych obelgach. Przede wszystkim w
              prostackim myśleniu
              > -
              > kto nie z nami to z PO.
              > Ile postów byście nie napisali, nawet najgorszymi obelgami
              obrzucali krytyków
              > Sternika, nie zmienicie faktów - jak na wstępie -
              > Wyszła na wierzch jego niekompetencja, indolencja, buta i
              arogancja. Pokazał
              > , że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach.

> A jego polityka doprowadziła do katastrofy.

Ok, to teraz proste pytanie do Ciebie:

Na kogo proponujesz zagłosować w najbliższych wyborach na Prezydenta
              Wrocławia?

Podaj konkretne imię i nazwisko takiego kandydata.

Nie interesują mnie żadne długie wywody: TYLKO KONKRETNE IMIE I
              NAZWISKO KANDYDATA I KRÓTKIE, KILKUZDANIOWE UZASADNIENIE KANDYDATURY.

Czekam.
              • pingwiniarz Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak 23.05.10, 20:57
                Fatalnie jest z nami, wrocławianami, jeśli sami musimy szukać kandydata na
                prezydenta. Bo chyba powinno być tak, że potencjalni amatorzy na ten stołek
                powinni nam przedstawić siebie i swoje pomysły a my poprzeć tego kto nam
                najbardziej odpowiada.
                Prezydentem powinien zostać sprawny menedżer, oszczędny i racjonalny gospodarz.
                Widziałbym na tym stanowisku np kogoś takiego jak dyrektor szpitala klinicznego,
                Piotr Pobrotyn. Facet sprawdził się w tym co robi, wyciąga powoli to czym
                kieruje z dna.
                • Gość: bela Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak IP: *.wroclaw.mm.pl 23.05.10, 21:09
                  ten nerwusek Pobrotyn to jakiś twoj koleś, pingwiniarz? Miasto chce
                  Dutkiewicza, mieszkancy tak wybierają, to mozesz sobie szczekać do
                  woli. Jesteście grupką kilkudziesięciu frustratów i trolii, którzy
                  ujadają na wszystko, co związane z miastem. Dosłownie, na wszystko.
                  Na szczęscie, to tylko ujadanie.
                  • Gość: Socjolog Trolie, a co to takiego Belciu? IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 23.05.10, 21:11
                    Dzsiaj pisałaś nawet do rzeczy, już miałem Cię pochwalić, a tu proszę, znowu ZONK...
                  • bellassij bela - krótko i na temat 23.05.10, 21:16
                    nie wchodząc w dalszą polemikę i Twoje spostrzeżenia na temat stadionu, Euro2012, uwielbienia dla Dutkiewicza mimo, że nie jesteś związana z magistratem. Co Twoim zdaniem ma w sobie ten gość, że jesteś skłonna dyskretytować każdego, kto mimo, że:
                    1) nie jest trollem
                    2) nie jest członkiem PO
                    3) nie podziela zdania szczęśliwych (niegdyś) 80% wrocławian

Konkrety, proszę.
                  • pingwiniarz Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak 23.05.10, 21:16
                    Odpowiem ci ponownie tak samo, jak ostatnio. Jeśli taki poziom , tak
                    intelektualny jak i kultury osobistej reprezentują tacy jak ty aktywni
                    zwolennicy Dutkiewicza, to ja się strasznie cieszę że jestem w mniejszości która
                    nikogo nie obchodzi.
                    • 1410_tenrok pingwiniarz, z tym pobrotynem 23.05.10, 22:54
                      to wystrzelił jak filip z konopii. Mam tam kolegów i mówio....., że Pobrotyn
                      jest też ........... do bani.

A ponadto. Tu od pewnego czasu aktywne jest kółko imienia mapa........., w
                      którym jak zwykle brak merytorycznej analizy, natomiast wiele krzyków, aby
                      burmistrza poczęstować ołowiem pod ścianą. A przyznajmy się, patrząc głęboko w
                      pamięć. Obecna akcja wygląda zupełnie inaczej niż ta w 1997 roku. Jeżeli ktoś
                      tego nie chce widzieć - jest ślepy. Tamta akcja to był kompletny burdel, typowy
                      przejaw tego, co Niemcy nazywali "polnische Wirtschaft"! Obecnie, jednak
                      wszystko funkcjonuje. A, że wody jest po prostu dużo za dużo................, to
                      to powódź być musi! A, że Kozanów stoi na terenach zalewowych to zalewany będzie
                      jeszcze z 1000 razy!

• Gość: eva Re: pingwiniarz, z tym pobrotynem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.05.10, 23:23
                        1410_tenrok nareszcie jakiś głos rozsądku. Dzięki za Twoją wypowiedź, pod która się podpisuję. Pamiętam moją śródmiejską dzielnicę totalnie zalaną w 1997. Dziś też mam stress, bo już coś się działo, ale narazie sytuacja jest opanowana i wszystko funkcjonuje.
                        • 1410_tenrok właśnie o to chodzi 24.05.10, 09:57
                          1. Od samego początku wszyscy wiedzą, co się stanie. Dane dotyczące powodzi
                          istnieją i są dostępne.
                          2. Nie ma walki pomiędzy Dutkiewiczem i wojewodą, jak kiedyś pomiędzy
                          Zdrojewskim i Zaleskim.
                          3. Wszędzie tam, gdzie są miejsca newralgiczne, dostarczono worki, piasek,
                          wojsko było na czas. Cała infrastruktura funkcjonuje.
                          4. Służby panstwowe (Policja) funkcjonują normalnie i nikt nie wpada na pomysł
                          wyłączania telefonów na noc...........

A jak było w 1997 roku? Tamto panstwo się po prostu zawaliło pod ciężarem
                          powodzi. Facet w białym krawacie oraz jego firma okazali się być bezradnymi i
                          dlatego bardzo dobrze, że ówczesny szef pomieszkuje obecnie na głuszy...........

Błędem było nie zburzenie dobudówek na Kozanowie..........., ponieważ Kozanów
                          jest był i będzie miną!
                      • pingwiniarz Re: pingwiniarz, z tym pobrotynem 24.05.10, 16:24
                        Przynajmniej mam jakieś propozycje. Moja działalność na tym forum nie ogranicza
                        się tylko do pisania że jest źle. A nawet gdyby tak było, to do tego też mam prawo.
                        Ty jesteś zachwycony wszystkim co się tu dzieje, i wolno ci o tym pisać, a jak
                        ktoś ma jakieś uwagi to już nie?
                        Jak na wstępie - przynajmniej mam coś do zaproponowana. A Twoja działalność
                        ogranicza się do:
                        a) wyrzekania tym którzy nie są ze wszystkiego we Wrocławiu zadowoleni.
                        Pieprzycie, pieprzycie. To wszystko co masz im do powiedzenia. I ciągle o jakimś
                        kółku. Oświadczam, że nie należę do żadnego.
                        A map jak widzę, staje się powoli Twoją obsesją. Prawie tak jak Beli.
                        b) podpieraniu się argumentem że wiesz lepiej, bo masz ileś lat na karku i
                        mieszkasz we Wrocławiu od iluś tam lat.
                        Inna argumentacja mniej ci wychodzi, bo wybacz

> to wystrzelił jak filip z konopii. Mam tam kolegów i mówio....., że Pobrotyn
                        > jest też ........... do bani.
                        >

nie zasługuje żeby się do tego odnosić.
                        • 1410_tenrok pingwiniarz, twoje argumenty są bez sensu. 24.05.10, 17:41
                          W trakcie ostatniej dyskusji o mieście wymiękłeś, ponieważ sie okazało, że
                          wiedza twa jest w temacie nikła.
                          Teraz uprawiasz sport: walimy w Dutkiewicza. Mnie w mieście nie wszystko sie
                          podoba, ale nie uważam, że to wina Dutkiewicza. To nie czasy Drożdża czy
                          Czulińskiego. Widzę, że miasto się rozwija i w szeregu dziedzin zrobiono dużo
                          więcej niż w latach 1945-1989. Próbowałem Ci to tłumaczyć, jak się chłopu
                          tłumaczy budowę cepa, natomiast Ty nic tylko walisz we władzę, co jest właśnią
                          twoją obsesją i obsesją klubu map4 (określenie "map4" symbolizuje inteligentnego
                          inaczej, który leczy swój frust na forum, zamiast zrobić coś sensownego).
                          Czy gdzieś napisałeś może - DYREKTOR RZGW na szubienicę? Czy gdzieś może
                          napisałeś: a co z programem Odra 2010 (wcześniej 2006)? NIE! To nie te nazwiska.
                          Z nich wieje nudą.......... Dutkiewicz - to wasz chłopak do lania.

Masz klapy na oczach i oczekujesz, że władza, jak za komuny: da papu, wyprowadzi
                          na spacer i zrobi kupę za ciebie. Niestety - czasy komuny są passe i wszystko
                          musisz robić sam!

Otwórz oczy kotku. Nie wiem, ile masz wiosen, ale ja pamiętam powódź z 1997
                          roku. I powiem ci jedno: to miasto zafunckjonowało w 2010 genialnie w porównaniu
                          do tego, co było kiedyś. A, że Kozanów zalało? Dlaczego nie napiszesz: Co się
                          dzieje z tymi idiotami, którzy to osiedle tam postawili? To była komuna, do
                          której wielu z was płacze. Komuna, jak pewien prezydent, co nam go zabrało, lała
                          na wszystko i na wszystkich i teraz powiadam Ci, że Kozanów będzie zalewany
                          jeszcze z 1000 razy! Jak komuś się wydaje, że na pustyni nie ma kłopotów z wodą,
                          na morzu jest sucho, a w górach nie ma lawin - to jest inteligentny na swój
                          sposób............

A Pobrotyn? Popytaj, to sie dowiesz!
                          • pingwiniarz Re: pingwiniarz, twoje argumenty są bez sensu. 24.05.10, 18:04
                            1410_tenrok napisał:

> W trakcie ostatniej dyskusji o mieście wymiękłeś, ponieważ sie okazało, że
                            > wiedza twa jest w temacie nikła.

Nie wiem czy śledziłeś tamten wątek do końca. Jeśli nie, to niedobrze z Tobą
                            (kłopoty z pamięcią). Jeśli tak, to tym gorzej z Tobą. Oznaczałoby to, że jesteś
                            kłamcą i konfabulantem.

> Teraz uprawiasz sport: walimy w Dutkiewicza.

Nie uprawiam żadnego sportu. Krytykuję, bo mam do tego prawo. Ty natomiast
                            uprawiasz ciekawą rozrywkę - atakujesz i dyskredytujesz każdego kto ośmieli się
                            pisnąć że coś jest nie tak i kto się z Tobą nie zgadza. Zapytałeś mnie w tamtej
                            dyskusji, jakie mam pomysły i propozycje. Odpisałem. Odpisałeś tytułując swój
                            post jeśli dobrze pamiętam "to jest jakaś podstawa" czy jakoś tak. To o co Tobie
                            właściwie chodzi? Krytykują, źle. Proponują rozwiązania i pomysły, najpierw
                            pochwalasz że niby ok, a potem walisz we mnie znów

Widzę, że miasto się rozwija i w szeregu dziedzin zrobiono dużo
                            > więcej niż w latach 1945-1989. Próbowałem Ci to tłumaczyć, jak się chłopu
                            > tłumaczy budowę cepa, natomiast Ty nic tylko walisz we władzę, co jest właśnią
                            > twoją obsesją i obsesją klubu map4 (określenie "map4" symbolizuje inteligentneg
                            > o
                            > inaczej, który leczy swój frust na forum, zamiast zrobić coś sensownego).

A tu ciąg dalszy

Masz klapy na oczach i oczekujesz, że władza, jak za komuny: da papu, wyprowadz
                            > i
                            > na spacer i zrobi kupę za ciebie. Niestety - czasy komuny są passe i wszystko
                            > musisz robić sam!

Zabij, nie wiem z czego takie wnioski.

I jeszcze to

Otwórz oczy kotku. Nie wiem, ile masz wiosen, ale ja pamiętam powódź z 1997
                            > roku. I powiem ci jedno: to miasto zafunckjonowało w 2010 genialnie w porównani
                            > u
                            > do tego, co było kiedyś.

skala klęski z `97 i teraz jest nieporównywalna. Aż boję się myśleć, co byłoby
                            teraz gdyby takie okoliczności jak wtedy zdarzyły się teraz.

> A Pobrotyn? Popytaj, to sie dowiesz

Masz jakieś informacje, udaj się do prokuratury. Albo dowolnej gazety. ktoś mnie
                            zapytał, kogo proponuję. Odpowiedziałem, że kogoś takiego jak
                            Według mojej najlepszej na tamten moment wiedzy, facet sprawdził się w tym co robi.
                            Poza tym, nie powiedziałem ze koniecznie on. Ktoś taki jak on. Sprawny menedżer,
                            oszczędny i solidny.
                            • 1410_tenrok I znowu to samo. 24.05.10, 18:48
                              rzeczywiście, taki był typtuł: "to jest jakaś podstawa...........", ale nic z
                              tego nie wynikło.
                              Jaka to krytyka, skoro krytykujesz nie tego, którego powinienieś........... To
                              sport ludowy i zdania nie zmienię.

rozwiązania i pomysły? A zapytałes sie może tych misiów z Kozanowa? A zapytałeś
                              ich, co oni zrobili? To skąd wiesz, gdzie jest wina? Tam mieszka 30 tys ludzi,
                              którzy potrafią jedynie sypać piasek do worków. A co w okresie 13 lat zrobiła
                              rada osiedla Kozanów? Czy może zawiązał sie tam po 1997 roku jakiś komitet? Czy
                              może komitet ten naciskał na RGZW? Jedyne, co słyszałem, to to, że doopki
                              działkowe (business as usuall) protestowały przeciw budowie wałów...... A co
                              robili w tym czasie mieszkańcy? Zbierali siły na sypanie pisku do worków i
                              szanowali gardła, aby krzyczeć "Dutkiewicz do domu"?

Bądźcie obiektywni, chociaż raz!

PS
                              A twóąj kandydat na burmistrza? Nie powiedziałem, że robi przewały.........
                              Powiedziałem jedynie, że jak zwykle są tam koterie i grupy nacisku i jednym sie
                              powodzi, a innym nie............ Chcesz takiego prezydenta?
                              • Gość: Dr Hałs I znowu to samo. Alfa i Omega w osobie tenroka1410 IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 24.05.10, 19:07
                                Ktokolwiek i cokolwiek napisze, a nie jest to w 100% zgodne z linią omnibusa tenroka_1410 zaraz zostanie zarzucony stekiem mniej lub bardziej wymyślnych pseudoargumentów z tzw. czapki. A i 100% zgodność z poglądami jest pozornie bezpieczna - wówczas grożą zarzuty o plagiat. Śmiech pusty ogarnia człowieku, ogarnij się.
                                • 1410_tenrok i niby co chcesz? 24.05.10, 23:05
                                  i co pragniesz powiedzieć poeto?
                                  No to podaj argumenty nie z czapki, pliz. O ile, oczywiście potrafisz.
                                  Smiech pusty ogarnia, jak sie czyta takie wpisy
                                  Też należysz do fanclub "map4"?
                                  • Gość: Dr Hałs To się śmiej tenrok_1410. Śmiej się. IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 25.05.10, 00:04
                                    Pamiętaj jednak, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :)

Argumenty przedstawiam godnym interlokutorom, Ty co najwyżej możesz zapisać się wstępnie na próbnego członka mojego fanklubu.
                                    • 1410_tenrok czyli............... 25.05.10, 23:08
                                      kolejny blablabla. skoro nie masz argumentów, to nie wstawiaj nawijki o godnych
                                      interlokutorach, ponieważ to za tanie zagranie.
                                      • Gość: Dr Hałs Bo...? IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 26.05.10, 15:55
                                        zakazałeś mi ma się rozumieć?

w tym miejscu nastąpiło gromkie buhahahahaha i turlanie się ze śmiechu
                • Gość: Danielo Re: zastanawiam się czy to jakaś zorganizowana ak IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.10, 17:21

pingwiniarz napisał:

> Fatalnie jest z nami, wrocławianami, jeśli sami musimy szukać
                  kandydata na
                  > prezydenta. Bo chyba powinno być tak, że potencjalni amatorzy na
                  ten stołek
                  > powinni nam przedstawić siebie i swoje pomysły a my poprzeć tego
                  kto nam
                  > najbardziej odpowiada.
                  > Prezydentem powinien zostać sprawny menedżer, oszczędny i
                  racjonalny gospodarz.
                  > Widziałbym na tym stanowisku np kogoś takiego jak dyrektor
                  szpitala klinicznego
                  > ,
                  > Piotr Pobrotyn. Facet sprawdził się w tym co robi, wyciąga powoli
                  to czym
                  > kieruje z dna.
                  >

Hahahahaha, świetny kandydat ten Pobrotyn i jaki OBROTNY I CWANY:

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,79448,6233172,Dyrektor_Pobrotyn___supermenedzer_w_opalach.html

[b]
                  Dyrektor Pobrotyn - supermenedżer w opałach

Marzena Kasperska 2009-02-03, ostatnia aktualizacja 2009-02-04 09:39

Małżeńska firma Piotra Pobrotyna, dyrektora Akademickiego
                  Szpitala Klinicznego we Wrocławiu, wynajmuje za bardzo niską stawkę
                  gabinet stomatologiczny w szpitalu przy ul. Borowskiej.
                  Zainteresowała się tym policja.

Joanna Furtak-Pobrotyn ma być przesłuchana pod koniec tygodnia w
                  Oławie, bo tam zarejestrowana jest jej i męża firma. Dyrektor
                  Pobrotyn twierdzi, że niektórzy pracownicy szpitala publicznie
                  sugerowali mu ostatnio, że wykorzystuje swoją pozycję, by zapewnić
                  lepsze warunki własnej firmie. - To pomówienia. Przyszedłem do
                  szpitala jako człowiek niezależny finansowo i niezwiązany ze
                  środowiskiem uczelni. Prowadząc konsekwentnie restrukturyzację
                  szpitala, naruszyłem interesy niektórych osób. Nie chcę chodzić na
                  pasku i słuchać co jakiś czas gróźb, że jak się nie podporządkuję,
                  to ktoś ruszy sprawę lokalu. Ktoś próbuje zdeprecjonować moją pracę.
                  Ja zawsze działam transparentnie.

Firma Pobrotynów to Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
                  Citodent Centrum Stomatologiczne. Działa głównie we Wrocławiu, gdzie
                  otworzyła m.in. kilka gabinetów dentystycznych. Jeden z nich na
                  parterze szpitala przy ul. Borowskiej. Lokal o powierzchni 30 mkw
                  wydzierżawiła w przetargu. Stawka czynszu za metr kwadratowy
                  wynosiła 25 zł. Firma nie płaciła za prąd i ogrzewanie. Umowę
                  podpisano w marcu 2004 roku.

Pobrotyn pracował wtedy w szpitalu przy Kamieńskiego. Dyrektorem ASK
                  został dwa lata później. - Żeby uniknąć niejasności i sytuacji, w
                  której jako dyrektor szpitala zawieram umowę ze swoją firmą,
                  zwróciłem się do kanclerza uczelni, żeby to Akademia Medyczna, a nie
                  szpital, była stroną w umowie najmu - tłumaczy dyrektor. - Mówiłem o
                  tym publicznie, m.in. na posiedzeniach rady kierowników klinik.

Z dokumentów, jakie wczoraj pokazał, wynika, że stawka za najem
                  wzrosła wówczas do 30 zł za metr. Tym razem koszty mediów przeszły
                  na nią.

W 2007 roku budowany kompleks przy Borowskiej skontrolował NIK.
                  Negatywnie ocenił politykę władz Akademii Medycznej w zakresie
                  komercyjnego najmu powierzchni. "Część pomieszczeń w hallu głównym
                  wynajęta została w trybie konkursowym, np. kiosk spożywczy z
                  czynszem miesięcznym 100 zł. Wystąpiły jednak przypadki najmu
                  bezprzetargowego przy znacznie niższych stawkach czynszowych (np.
                  dla gabinetu stomatologicznego z czynszem miesięcznym 30 zł/m)" -
                  napisali kontrolerzy. Wskazali też przypadki dzierżawy z ceną za
                  metr kwadratowy powierzchni wysokości 15 zł. Raport otrzymał rektor
                  Ryszard Andrzejak. Nic z nim jednak nie zrobił aż do wczoraj, gdy
                  zlecił rewidentom sprawdzenie wszystkich umów najmu. - Powodem były
                  opisane przez "Gazetę Wyborczą" niejasności związane z najmem
                  pomieszczenia dla firmy sprzedającej aparaty słuchowe oraz ostatnie
                  wydarzenia - powiedział, nawiązując do sprawy małżeństwa Pobrotynów,
                  Arkadiusz Foerster, rzecznik uczelni.

Zapytaliśmy dyrektora Pobrotyna, czy nie byłoby lepiej, gdyby po
                  objęciu stanowiska dyrektora wyprowadził firmę ze szpitala.

- Nie widzę powodu, żeby w zamian za ciężką pracę na rzecz szpitala
                  uszczuplać dorobek życia swój i swojej rodziny - odpowiedział.

Pobrotyn ma opinię sprawnego menedżera. W ciągu trzech lat jego
                  pracy dług Akademickiego Szpitala Klinicznego zmniejszył się o
                  połowę i wynosi teraz 100 mln zł. W 2007 roku szpital po raz
                  pierwszy przyniósł dochód.

Pobrotyn oddał się do dyspozycji rektora.

Komentuje Tomasza Wysockiego: Czy Andrzejak to Augiasz?

Niewyjaśniona sprawa plagiatów, kumpelska komisja dyscyplinarna ją
                  badająca, zakulisowe naciski na recenzenta, skutkujące wystawieniem
                  przez niego dwóch skrajnie różnych opinii o tej samej pracy
                  habilitacyjnej, promowanie jednej firmy w klinice otolaryngologii,
                  kuriozalnie niska stawka za czynsz dla gabinetu stomatologicznego
                  dyrektora szpitala i jego żony, brak reakcji na raport NIK - to
                  obraz wrocławskiej Akademii Medycznej wyłaniający się tylko z
                  ostatnio ujawnionych spraw. Jeśli rektor Andrzejak nie posprząta tej
                  stajni, to jego następcą może być tylko Herkules.

A tutaj więcej "osiągnięć" ludzi z wrocławskiej Akademii
                  Medycznej:

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/8,93344,6241612.html

• wrednywroclawianin Ludziom tak, ale nie indywiduum o nicku ghjggkg 24.05.10, 17:04
      Co to w ogóle jest? Śmiech na sali :)

Działania klakierów z PO może i mają marginalny wpływ na wynik wyborów, ale na szczęście nie opinie zwykłych mieszkańców miasta, którzy chociażby wirtualnie dają wyraz niezadowoleniu z nieznających się na niczym krętaczy u władzy, niezależnie od opcji politycznej.
      • Gość: eva Re: Ludziom tak, ale nie indywiduum o nicku ghjgg IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.05.10, 19:47
        Jeżeli ktoś pisze, że od 1945 roku nic się we Wrocławiu nie zbudowało, to niech zapyta mojego dziadka i ojca.
        Dziadek przyjechał z babcią w 1946, jako młodzi ludzie z Krakowa, bo tu liczyli, że jest ich przyszłość. Pracowali, a po pracy odgruzowywali miasto. Jak wyglądało miasto, to można sobie znaleźć w internecie. W 1948 urodzili się moi rodzice. W latach 1955 jeszcze bawili się na gruzach, a w szkole podstawowej wciąż żądali od nich obowiązkowych wpłat na odbudowę Warszawy, pod hasłem "cały naród buduje swoją stolicę". Wrocław zamiast budować, to rozbierali i wywozili do Warszawy. Jeszcze nie tak dawno, solidną, niemiecką kostkę brukową tam wywieziono, a u nas zastąpili puzzlami.
        Komuna wybudowała wielkie fabryki i ściągała ludzi do pracy, przeważnie z okolicznych wsi i małych miasteczek. W samym tylko "Dolmelu" czy Pafawagu pracowało po ok 5000 ludzi, a tych fabryk było mnóstwo. I tym ludziom trzeba było budować mieszkania, bo już nie wracali do siebie. Tu zakładali rodziny, rodziły się ich dzieci. Dlatego powstawały te ogromne molochy np Nowy Dwór, Kozanów, Popowice, Zakrzów i cała reszta ogromnych osiedli. To wybudowała komuna. Dopiero Zdrojewski coś zaczął tu budować innego, a Dutkiewicz to kontynuje.
        Tak to wyglądało w bardzo dużym skrócie. Dlatego jak mój dziadek, czy tato słyszy napuszonych warszawiaków, którzy wszystkich z poza Warszawy uznaja za prowincję i odnoszą się z pogardą, to zgrzytają zębami. A to właśnie oni potrafią dostrzec ile się zmieniło na korzyść u nas w tak krótkim czasie. A w Warszawie mimo, że wszyscy im pomagali jeszcze widać słomiane dachy, że nie wspomnę o słomie z butów wystającej.
        Przydałby się nam dobry gospodarz, który najpierw zbuduje solidny dom, a dopiero później będzie go upiększać.
    • Gość: pozdrawiam Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 23:29
      Zaszczekał PiCowski katokomuszek.
    • amorawiec23 Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru 26.05.10, 22:40

klakier (fr. claqueur) pot. osoba, która oklaskuje za opłatą wskazany przez
      płacącego występ, wystąpienie w teatrze itp.
      • amorawiec23 Re: ... ale klakierzy z PO gorączkują się na foru 26.05.10, 22:44
        Chodzicie do teatru ??
    • Gość: basenowy haj zywe kaczy wypiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:53
      ghjggkg POjmijcie klakierzy z PO ... wasze działania tutaj na
      forum mają marginalny
      wpływ na wynik wyborów. Dajcie żyć ludziom i nie zaśmiecajcie forum
      kolejnymi
      głupimi wpisami.

Srutu-tutu, gula wali! Twoi balchwochwalcy spod znaku VII RP dostaja
      zadyszki i czas atakowac przeciwnikow. Oddaj frajerze dowod babci,
      by zaglosowala na PO , SLD, bo babcia ma wiecej madrosci od ciebie,
      wyznawcy niesmiertelnej idei Kaczystanu. Haj zywe kaczka w jablkach!
      Haj zywe Kaczy blogostan !
      • Gość: scenic Re: haj zywe kaczy wypiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 23:30
        Jakie długi ma Wrocław i kto ile ich zaciągnał?
        • Gość: księgowy Re: długi? Oto jest pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:02
          Jakie? Kreatywne, czy rzeczywiste?
          Kreatywne - 58%.
          Rzeczywiste - już powinien być komisarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka