mariuszczekala
09.06.10, 01:07
Proszę przekazać Panu Prezydentowi wyrazy mojej zdecydowanej dezaprobaty wobec całokształtu jego działań. Przykłady zamieściłem w komentarzu do Krasnali (oficjalne konto Wrocławia na nk). Mam dosyć mieszkania w mieście w którym w wyniku całkowicie niemądrych remontów i głupich świateł muszę wykonywać dodatkowo pracę społeczną (jako kierowca w korkach) w imię niezdrowych ambicji (Euro, Ekspo- Pomysłodawcy nie są mądrzy) działaczy samorządowych. W żadnym innym miejscu na świecie nie ma takiego burdelu. W ramach dokształcania sugeruję Panu Prezydentowi podróże.Na początek Istambuł. Miasto ok. 20 krotnie większe od naszej nieprzejezdnej wiochy można przejechać szybciej niż Wrocław.Tam w odróżnieniu od naszej wioski władze myślą o obywatelach miasta organizując doskonale ruch. Mam nadzieję, że może wykonawca stadionu w porę zdezerteruje uwalniając miasto od konieczności dalszych remontów (z przekazaniem imprezy do Krakowa, który bardziej na to zasługuje). Pod pretekstem m.in Euro 2012 trwa przecież ten horror. Nie sądzę wszakże aby Pan Prezydent był skory do nauki. Zresztą sam ostatnio przyznał, że woda jest mądrzejsza od niego.
Mariusz Czekała (z 16% przeciwników Pana Prezydenta). Mieszkaniec Wrocławia (niedługo napiszę "były")
PS. Kiedyś na pewnym spotkaniu z JM Rektorem UE stwierdził Pan, że rozumie, że istnieją koszty społeczne remontów. Wyjścia są dwa 1) Pan nie zrozumiał pytania Rektora, 2) Pan mijał się z prawdą. Nie wykluczam obu.
Zadanie: Proszę spróbować dojechać do Championa na skrzyżowaniu Bardzkiej i AK. Zadanie trudniejsze:dojechać samochodem dostawczym nie łamiąc przepisów! Otrzyma Pan dowód ewidentnego sabotażu. Jeśli to nie jest sabotaż, to remontami kierują idioci!