Dodaj do ulubionych

Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym zarobić

07.07.10, 07:20
Natriusz za darmo przeciez uslug nie świadczy, za każdą czunnośc
dostaje kasę, w dodatku jest to na tyle chermetyczne i skoligacone
ze sobą środoiwsko, że nic się nie wyjaśni. Nikt nad tym nie ma
kontroli.

Państwo w państwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tpl Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 82.210.232.* 07.07.10, 07:55
      A ktora to jest pani pseudo-notariusz? czy to ta ktora nie placila
      podatkow od umow przez 10 lat?
      • Gość: anka __Podajcie nazwę tej "uczciwej" kancelarii __ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:58
        Zróbcie reklamę tej "uczciwej" pani notariusz. Podajcie nazwę jej kancelarii.
        Niech ludzie wiedzą gdzie pracuje osoba godna zaufania publicznego ;)
        Czy notariusze to złodzieje ???
        • Gość: gość Za co zarzuty? IP: 62.233.161.* 07.07.10, 11:09
          aha, za to że przechytrzyli poprzednich "opiekunów" ze Świętej
          Familii.

Na stos z nimi.
          • Gość: pełna zgoda. Re: słusznie. razem z notariuszką. IP: *.23.54.194.generacja.pl 07.07.10, 12:18
        • Gość: czb n Re: __Podajcie nazwę tej "uczciwej" kancelarii __ IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 17:45
          ciekawe cz to ta sama notariusz u której mój dziadek z demencją tuż przed
          śmiercią przepisał pół domu na osobę, która tam go zaprowadziła....
    • ojca Po co wogóle są notariusze? 07.07.10, 08:09

Nie zauważyłem, żeby to była grupa ciesząca się szczególnym zaufaniem i
      szacunkiem, wręcz przeciwnie. W dodatku ich usługa nic nie gwarantuje, zatem po
      co oni są? Komu są potrzebni?
    • Gość: RP12345/000 Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:10
      Zawód "zaufania publicznego"..... ha ha ha
      Normalny notariusz to powinien od razu policje zawiadomić. Oni mają chronić
      obrót nieruchomościami. A jak jest każdy widzi.
      • Gość: ktosiek Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 156.17.73.* 07.07.10, 08:22
        A kto wie czy pani notariusz nie była dobrą znajoma oszustów ? Nie takie rzeczy
        się dzieją na rynku nieruchomości :(
        • Gość: gosciu. Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:28
          ja sam zawarlem umowe sprzedarzy dzialki w kancelari notariusz h,k, w x na sume
          490.000 zl celem splaty dlugu obciazajacego dzialke. dzien 17.06.2004r. w tym
          czasie wtracil sie urzednik x.y. i zaoferowal 500.000 zl na cel budowy. i co
          okazal sie oszustem bez najmniejszych skropulow bo osqwiadczyl ze przy pomocy
          wywlaszczenia uzyska cene terenu rolnego . nie tylko ludzie padaja ofiarami
          oszustiow io wiele grozne jest urzednik oszust jako przedstawiciel wladzy
          publicznej. rada nie wierzy nikomu. nie miec do nikogo zaufania. w tym swiecie.
    • Gość: Karina Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:25
      Notariusze dostają 10% wartości domu to znaczy, że pani notariusz na pierwszej
      umowie zarobiła 80 tys a na drugiej 130 tys.
      Nie wierze w jej niewinność. Ona musi być też powiązana ze sprawą.
      Bo niby nie wzbudziło w niej podejrzeń, że facet kupuje dom a potem go sprzedaje
      wcześniej nie płacąc za niego nic? Przepraszam, ale ja w to nie wierze.

Niestety to środowisko jest hermetyczne. Jeden będzie kryć drugiego.
      • Gość: gosc kariny. Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:32
        karina jeden notariusz byl uczciwy wobec mnie pan zbigniew c z s. i jak
        przeszedlem u niego edukacjie na temat poczynan marka kolasy oraz olafa
        pieritakiewicza i innych to ze strachu kupilem nervosol i relanium co 0ni
        umieja zrobicv.
        • Gość: sasna Jeb..na notarialna klika IP: 80.50.128.* 07.07.10, 08:54
          Czy wiecie Państwo, że poza tym że to rodzinne interesy i zwyczajna mafia to
          notariusze w zasadzie za nic nie odpowiadają!
          Musisz do niego iść ale nie licz na to, że spoczywa na nim jakakolwiek
          odpowiedzialność.
      • Gość: MMP a skąd te dane? IP: *.pitow.wroc.pl 07.07.10, 08:55
        przepisy o taksie notarialnej określają maksymalne stawki:

wartość transakcji
        do 3 000 zł - 100 zł
        3 000 zł - 10 000 zł - 100 zł + 3 % od nadwyżki powyżej 3 000 zł
        10 000 zł - 30 000 zł - 310 zł + 2 % od nadwyżki powyżej 10 000 zł
        30 000 zł - 60 000 zł - 710 zł + 1 % od nadwyżki powyżej 30 000 zł
        60 000 zł - 1 000 000 zł - 1 010 zł + 0,4 % od nadwyżki powyżej 60 000 zł
        1 000 000 zł - 2 000 000 zł - 4 770 zł + 0,2 % od nadwyżki powyżej 1 000 000 zł
        2 000 000 zł - 6 770 zł + 0,25 % od nadwyżki powyżej 2 000 000 zł, nie więcej
        jednak niż 10 000 zł, a w przypadku czynności dokonywanych pomiędzy osobami
        zaliczonymi do I grupy podatkowej w rozumieniu przepisów Ustawy z dnia 28 lipca
        1983 r. o podatku od spadków darowizn nie więcej niż 7 500 zł

Wiec na pierwszej transakcji maksymalna stawka wyniosła 3 970,00
        Na drugiej 5 370,00

Ale i tak sprawa jest podejrzana - jak do kancelarii zgłasza się osoba
        wskazująca na upośledzenie umysłowe i takie cwaniaczki a następnie cwaniaczek
        sprzedaje coś co jeszcze do niego nie należy to notariusz powinien odstąpić od
        czynności na skutek uzasadnionych wątpliwości czy złożone oświadczenie woli
        sprzedającego nie jest pozbawione wad. Niestety nie ma przepisu który by zmuszał
        notariusza do poinformowania opieki społecznej, nakazania badania przez biegłego
        psychiatrę itd. Ale wystarczyło być człowiekiem.

Czemu nie można napisać w jakiej kancelarii notarialnej odbył się akt? W końcu
        to tylko opis faktu a nie ocena.
        • Gość: jelen. Re: a skąd te dane? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 11:21
          wystarczy wyjanac opieke spoleczna do wywiadu i tak klient posiada
          telewizor.pralke.lodowke.rente.dziecioka.prezerwatywe.w gorku dwa kotlety.gacie
          na dupie.maszynke do golenia narzadu pcliowego. i nie nadaje sie3 da zasilku
          spolecznego ale ma kase i kupuje wille za 1.250.000 zl a majac 189.000 dochodu
          na dwoje osob ubiega sie o pomoc publiczna w postaci umozenia podatku. polnische
          wirtschafe,.
        • Gość: darek_w1 Re: a skąd te dane? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 11:22
          Spytaj się notariusza Wojciecha Kamińskiego prowadzącego jedną z najbardziej
          renomowanych kancelarii notarialnych we Wrocławiu przy ul.Ruskiej 3/4 jak się
          omija przepisy o stawce maksymalnej ;-)
          I notariusza Andrzeja Borzemskiego, niegdyś przewodniczącego Rady Izby
          Notarialnej we Wrocławiu jak Izba, strażnik etyki notariuszy, reaguje na
          zawiadomienie o podejrzeniu przestępstwa popełnionego przez notariusza.

P.S. Walę po nazwiskach bo liczę, że panowie notariusze wytoczą mi proces o
          ochronę dóbr osobistych. Śmiało ;-) Dane osobowe znajdziecie w piśmie 100/99 w
          sprawie nadużyć przy sporządzaniu umów w sprawie pomocy dla powodzian.
    • Gość: b. Hermetyczne. Słownik nie gryzie. IP: *.connecta.pl 07.07.10, 11:12
    • Gość: pyt Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 81.219.84.* 07.07.10, 11:34
      Ciekawe, ile ci N z kolegą R tego typu transakcji przeprowadzili ...? czy tylko
      ten dom, wart zresztą jakieś min. 2 mln zł, czy były też inne nieruchomości w
      dobrych dzielnicach Wrocławia? czy "transakcje" były przeprowadzane u tej samej,
      charakterystycznie farbowanej na czerwono pani notariusz, czy u innych? co stało
      się z antykami, które były w willi? a gdzie była rodzina starszej pani, skoro
      zmarła w obcym mieszkaniu i nawet nikt nie interesował się jej pogrzebem?
      • 45rtg Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za 07.07.10, 13:46
        Gość portalu: pyt napisał(a):

> się z antykami, które były w willi? a gdzie była rodzina starszej
        pani, skoro
        > zmarła w obcym mieszkaniu i nawet nikt nie interesował się jej
        pogrzebem?

I to jest bardzo dobre pytanie. Machinacje machinacjami, ale czy tak
        naprawdę ktoś poniósł stratę? Jakaś rodzina została oszukana na
        spadku? Gdyby nie ta transakcja, jaka by ona nie była, dom by chyba
        przeszedł na skarb państwa. Byłby z tego jakiś zysk? A może chodzi o
        to że to sąsiadom się nie udało podkupić tego domu?
    • Gość: ccc Rodzina starszej pani sama sobie winna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 12:43
      Gdybym byla wredna moglabym tak powiedziec.
      Maz starszej pani umarl - zero zainteresowania ze strony rodziny, pewnie tylko
      czekali az umrze by z automaty dostac spadek.
      Powinni odrazu sie nia zaopiekowac, wziac do tej Warszawy, dom sprzedac albo
      wymyslic cos innego.
      Potem tacy oszusci z roznymi notariuszami maja latwy lup.
      • Gość: ccc Re: Rodzina starszej pani sama sobie winna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 12:44
        dodam jeszcze DLACZEGO TO SASIAD MIAL ZOSTAL OPIEKUNEM STRSZEJ
        UBEZWLASNOWOLNIONEJ PANI?
        a rodzina to co?
    • pawel_zet Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za 07.07.10, 13:01
      Czy możemy poznać dane pani notariusz? Przecież to nie żadna tajemnica. Wszyscy
      załatwiamy niekiedy pewne sprawy u notariuszy i chcemy wiedzieć, który z nich
      jest rzutki i sprytny.
      • Gość: rebel Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 192.100.112.* 07.07.10, 13:17
        Popieram !
        Dlaczego kryjecie notariuszy ? Mamy prawo wiedzieć, która kancelaria załatwia
        takie umowy.
    • Gość: wiem podobnie przejmuja studenci mieszkania na biskupin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:58
      przyjedzie taki sztudent ze wsi, wynajmie mieszkanie u starszej Pani ktorej
      brakuje na jedzenie (to wynajmuje polowe willi). Okazuje sie ze Pani samotna to
      szczwany lis udaje dobrego wnuczka babci, robi zakupy a pozniej jak juz babcia
      mniej sprawna umyslowo zabiera ja do takiej kancelarii i robia darowizne
      +sluzebnosc. Niby przestepstwa nie ma, babcia moze darowac swoja warta 2mln
      wille (moze ciut mniej bo zaniedbana ale lokalizacja... hoho) komu chce ale
      szczwany lis dostaje za frajer.

Znam ze slyszenia co najmniej jeden taki przypadek a mieszkam na biskupienie.
      Niedawno widzialem inna starsza sasiadke, chyba tez nikogo nie ma wlasnie z
      jakims mlodym dupkiem, niosl jej zakupy.

Tacy mili ci studenci (moze chodzili w mlodosci na kolka rozancowe) czy szczwane
      lisy? Odpowiedzcie sobie sami.
      • Gość: ccc Re: podobnie przejmuja studenci mieszkania na bis IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 14:44
        Bo babcia nie powinna byc samotna i po problemie, zawiadomic rodzine
      • 45rtg Re: podobnie przejmuja studenci mieszkania na bis 07.07.10, 14:54
        Gość portalu: wiem napisał(a):

> Znam ze slyszenia co najmniej jeden taki przypadek a mieszkam na
        biskupienie.
        > Niedawno widzialem inna starsza sasiadke, chyba tez nikogo nie ma
        wlasnie z
        > jakims mlodym dupkiem, niosl jej zakupy.

To sam noś staruszkom zakupy, szmaciarzu. Nie będziesz miał wtedy
        problemów ze studentami (kompleks jakiś masz? kobieta cię puściła w
        trąbę ze studentem?) którzy potrafią pomóc.
        • Gość: wiem zamknij sie, nie jestem wyrachowny jak oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 16:58
          za darmo malo kto teraz pomaga a ja mam wlasne bachory by sie nimi zajmowac.
          Jesli staruszka w pelni swiadomosci przepisuje to pal szesc ale jesli ja
          zmuszaja podstepem i wyrachowaniem to inna sprawa.
    • bubulinda Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym zarobić 07.07.10, 14:44
      tyle sie mowi o spolecznej i informacyjne funkcji prasy, dlaczego nie
      podajecie jaka to kancelaria notarialna wziela w tym oszustwie udzial?
      • Gość: xyz Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 00:00
        Kancelaria Simony Krukowskiej i Dominiki Grodzińskiej obecnie znajdująca się przy ulicy Krawieckiej 3. Dawniej Kuźnicza 57/58.
    • Gość: zdenek smetana Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 188.33.33.* 07.07.10, 15:17
      Takich przypadków działania / współdziałania notariuszy z przestępcami jest
      mnóstwo w tym dzikim kraju. Między innymi z tego powodu nie widzę sensu
      ponoszenia opłat na kastę pasożytniczych notariuszy, którzy za nic praktycznie
      nie odpowiadają. Te same czynności kiedyś były wykonywane w sądach za duuużo
      mniejsze pieniądze i pod większą kontrolą. Na ironię losu było to za PRLu.
      Lepiej powrócić do starego, sprawdzonego modelu, jednocześnie obniżając
      horrendalne opłaty notarialne, będące jednym z hamulców finansowych w mobilności
      ludzi. Notariuszy w obowiązkach na przywróconym notarialnym urzędzie sądowym
      mogą zastąpić młodzi adepci prawa, zmagający się z pseudo-otwartymi aplikacjami
      poprzez (znepotyzowane) samorządy adwokackie, notarialne i radcowskie. A
      notariusze już tyle się nałowili kasy że nawet emerutur nie potrzebują, tym
      państwu już dziękujemy.
    • truten.zenobi a gdzie była rodzina? 07.07.10, 15:22
      teraz rodzina płacze bo majątek przepadł... ale gdzie byli gdy trzeba było
      starszą panią się opiekować? a że ktoś za tę opiekę dostał sowite wynagrodzenie
      to chyba dobrze?

no chyba że mamy do czynienia z przestępstwem, ale to już inna bajka... może
      zamiast biadolić i wypłakiwać się w rękaw dziennikarzowi należało by złożyć
      zawiadomienie do prokuratury...
      • Gość: wiem skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:04
        Kremacja chyba kosztuje wiecej niz pochowek (nie wiem)?

Dlaczego i za czyja zgoda ja spalili by idealnie zatrzec ewentualne slady, nie
        widzisz tego? Moze babcia nie byla karmiona albo na jakis psychotropach by nie
        opierala sie ich dzialaniom? Facet byl juz karany, teraz znow szedl po trupach
        po majatek tej Pani. Myslisz ze nie mogl jej cos do jedzenia podsunac.

Dziwne, byl jej opieknuem prawnym ze mogl tak o spopielic babcie? Jesli ja
        uznali za nie zdolna do swiadomego dzialania to czy sad nie powinien takiej
        zgody udzielic?

Sprawa szyta grubymi nicmi.

Notariusze musza juz miec kasy fiskanlne czy jeszcze nie? 6000zl taksy za kilka
        podpisow - zyc nie umierac a ich waskie towarzystwo wzajemnej adoracji ciekawe
        czy sprawe rozdmucha i przykladnie zbada sprawe i ewentualnie ukarze. 2 minuty
        rozmowy z babcia i juz widzisz czy ona jest poczytalna czy nie.

Mala konkurencja wsrod notariuszy i prawnikow, nie dopuszczanie nowych do rynku
        to sa skandaliczne sprawy w wolnej gospodarce.
        • truten.zenobi Re: skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! 07.07.10, 18:18
          dlatego napisałem ze jeśli ktoś ma podejrzenie że zostało popełnione
          przestępstwo to powinien zawiadamiać policję/prokuraturę a nie wypłakiwać się
          przed dziennikarzem (no chyba że prokurator go olał ale to już inna sprawa... )

pewnie jest sporo racji w tym co piszesz ale pewnie też jest tak że rodzina
          zaczęła robić aferę gdy się zorientowała że kasy nie będzie.
          może się mylę ale pewnie też jest tak że tego typu hieny szukają łatwych łupów a
          takim na pewno nie jest ktoś otoczony opieką rodziny.
          • Gość: gosciu Re: skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.07.10, 09:59
            Nie długo powinna byc sprawa,mam nadzieję ze wyrok będzie
            sprawiedliwy i że o nim przeczytamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka