kalam07 07.07.10, 07:20 Natriusz za darmo przeciez uslug nie świadczy, za każdą czunnośc dostaje kasę, w dodatku jest to na tyle chermetyczne i skoligacone ze sobą środoiwsko, że nic się nie wyjaśni. Nikt nad tym nie ma kontroli. Państwo w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tpl Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 82.210.232.* 07.07.10, 07:55 A ktora to jest pani pseudo-notariusz? czy to ta ktora nie placila podatkow od umow przez 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka __Podajcie nazwę tej "uczciwej" kancelarii __ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 10:58 Zróbcie reklamę tej "uczciwej" pani notariusz. Podajcie nazwę jej kancelarii. Niech ludzie wiedzą gdzie pracuje osoba godna zaufania publicznego ;) Czy notariusze to złodzieje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Za co zarzuty? IP: 62.233.161.* 07.07.10, 11:09 aha, za to że przechytrzyli poprzednich "opiekunów" ze Świętej Familii. Na stos z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełna zgoda. Re: słusznie. razem z notariuszką. IP: *.23.54.194.generacja.pl 07.07.10, 12:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czb n Re: __Podajcie nazwę tej "uczciwej" kancelarii __ IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 17:45 ciekawe cz to ta sama notariusz u której mój dziadek z demencją tuż przed śmiercią przepisał pół domu na osobę, która tam go zaprowadziła.... Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Po co wogóle są notariusze? 07.07.10, 08:09 Nie zauważyłem, żeby to była grupa ciesząca się szczególnym zaufaniem i szacunkiem, wręcz przeciwnie. W dodatku ich usługa nic nie gwarantuje, zatem po co oni są? Komu są potrzebni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP12345/000 Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:10 Zawód "zaufania publicznego"..... ha ha ha Normalny notariusz to powinien od razu policje zawiadomić. Oni mają chronić obrót nieruchomościami. A jak jest każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 156.17.73.* 07.07.10, 08:22 A kto wie czy pani notariusz nie była dobrą znajoma oszustów ? Nie takie rzeczy się dzieją na rynku nieruchomości :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu. Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:28 ja sam zawarlem umowe sprzedarzy dzialki w kancelari notariusz h,k, w x na sume 490.000 zl celem splaty dlugu obciazajacego dzialke. dzien 17.06.2004r. w tym czasie wtracil sie urzednik x.y. i zaoferowal 500.000 zl na cel budowy. i co okazal sie oszustem bez najmniejszych skropulow bo osqwiadczyl ze przy pomocy wywlaszczenia uzyska cene terenu rolnego . nie tylko ludzie padaja ofiarami oszustiow io wiele grozne jest urzednik oszust jako przedstawiciel wladzy publicznej. rada nie wierzy nikomu. nie miec do nikogo zaufania. w tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:25 Notariusze dostają 10% wartości domu to znaczy, że pani notariusz na pierwszej umowie zarobiła 80 tys a na drugiej 130 tys. Nie wierze w jej niewinność. Ona musi być też powiązana ze sprawą. Bo niby nie wzbudziło w niej podejrzeń, że facet kupuje dom a potem go sprzedaje wcześniej nie płacąc za niego nic? Przepraszam, ale ja w to nie wierze. Niestety to środowisko jest hermetyczne. Jeden będzie kryć drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kariny. Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:32 karina jeden notariusz byl uczciwy wobec mnie pan zbigniew c z s. i jak przeszedlem u niego edukacjie na temat poczynan marka kolasy oraz olafa pieritakiewicza i innych to ze strachu kupilem nervosol i relanium co 0ni umieja zrobicv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasna Jeb..na notarialna klika IP: 80.50.128.* 07.07.10, 08:54 Czy wiecie Państwo, że poza tym że to rodzinne interesy i zwyczajna mafia to notariusze w zasadzie za nic nie odpowiadają! Musisz do niego iść ale nie licz na to, że spoczywa na nim jakakolwiek odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMP a skąd te dane? IP: *.pitow.wroc.pl 07.07.10, 08:55 przepisy o taksie notarialnej określają maksymalne stawki: wartość transakcji do 3 000 zł - 100 zł 3 000 zł - 10 000 zł - 100 zł + 3 % od nadwyżki powyżej 3 000 zł 10 000 zł - 30 000 zł - 310 zł + 2 % od nadwyżki powyżej 10 000 zł 30 000 zł - 60 000 zł - 710 zł + 1 % od nadwyżki powyżej 30 000 zł 60 000 zł - 1 000 000 zł - 1 010 zł + 0,4 % od nadwyżki powyżej 60 000 zł 1 000 000 zł - 2 000 000 zł - 4 770 zł + 0,2 % od nadwyżki powyżej 1 000 000 zł 2 000 000 zł - 6 770 zł + 0,25 % od nadwyżki powyżej 2 000 000 zł, nie więcej jednak niż 10 000 zł, a w przypadku czynności dokonywanych pomiędzy osobami zaliczonymi do I grupy podatkowej w rozumieniu przepisów Ustawy z dnia 28 lipca 1983 r. o podatku od spadków darowizn nie więcej niż 7 500 zł Wiec na pierwszej transakcji maksymalna stawka wyniosła 3 970,00 Na drugiej 5 370,00 Ale i tak sprawa jest podejrzana - jak do kancelarii zgłasza się osoba wskazująca na upośledzenie umysłowe i takie cwaniaczki a następnie cwaniaczek sprzedaje coś co jeszcze do niego nie należy to notariusz powinien odstąpić od czynności na skutek uzasadnionych wątpliwości czy złożone oświadczenie woli sprzedającego nie jest pozbawione wad. Niestety nie ma przepisu który by zmuszał notariusza do poinformowania opieki społecznej, nakazania badania przez biegłego psychiatrę itd. Ale wystarczyło być człowiekiem. Czemu nie można napisać w jakiej kancelarii notarialnej odbył się akt? W końcu to tylko opis faktu a nie ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen. Re: a skąd te dane? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 11:21 wystarczy wyjanac opieke spoleczna do wywiadu i tak klient posiada telewizor.pralke.lodowke.rente.dziecioka.prezerwatywe.w gorku dwa kotlety.gacie na dupie.maszynke do golenia narzadu pcliowego. i nie nadaje sie3 da zasilku spolecznego ale ma kase i kupuje wille za 1.250.000 zl a majac 189.000 dochodu na dwoje osob ubiega sie o pomoc publiczna w postaci umozenia podatku. polnische wirtschafe,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: a skąd te dane? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 11:22 Spytaj się notariusza Wojciecha Kamińskiego prowadzącego jedną z najbardziej renomowanych kancelarii notarialnych we Wrocławiu przy ul.Ruskiej 3/4 jak się omija przepisy o stawce maksymalnej ;-) I notariusza Andrzeja Borzemskiego, niegdyś przewodniczącego Rady Izby Notarialnej we Wrocławiu jak Izba, strażnik etyki notariuszy, reaguje na zawiadomienie o podejrzeniu przestępstwa popełnionego przez notariusza. P.S. Walę po nazwiskach bo liczę, że panowie notariusze wytoczą mi proces o ochronę dóbr osobistych. Śmiało ;-) Dane osobowe znajdziecie w piśmie 100/99 w sprawie nadużyć przy sporządzaniu umów w sprawie pomocy dla powodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 81.219.84.* 07.07.10, 11:34 Ciekawe, ile ci N z kolegą R tego typu transakcji przeprowadzili ...? czy tylko ten dom, wart zresztą jakieś min. 2 mln zł, czy były też inne nieruchomości w dobrych dzielnicach Wrocławia? czy "transakcje" były przeprowadzane u tej samej, charakterystycznie farbowanej na czerwono pani notariusz, czy u innych? co stało się z antykami, które były w willi? a gdzie była rodzina starszej pani, skoro zmarła w obcym mieszkaniu i nawet nikt nie interesował się jej pogrzebem? Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za 07.07.10, 13:46 Gość portalu: pyt napisał(a): > się z antykami, które były w willi? a gdzie była rodzina starszej pani, skoro > zmarła w obcym mieszkaniu i nawet nikt nie interesował się jej pogrzebem? I to jest bardzo dobre pytanie. Machinacje machinacjami, ale czy tak naprawdę ktoś poniósł stratę? Jakaś rodzina została oszukana na spadku? Gdyby nie ta transakcja, jaka by ona nie była, dom by chyba przeszedł na skarb państwa. Byłby z tego jakiś zysk? A może chodzi o to że to sąsiadom się nie udało podkupić tego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Rodzina starszej pani sama sobie winna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 12:43 Gdybym byla wredna moglabym tak powiedziec. Maz starszej pani umarl - zero zainteresowania ze strony rodziny, pewnie tylko czekali az umrze by z automaty dostac spadek. Powinni odrazu sie nia zaopiekowac, wziac do tej Warszawy, dom sprzedac albo wymyslic cos innego. Potem tacy oszusci z roznymi notariuszami maja latwy lup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Rodzina starszej pani sama sobie winna IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 12:44 dodam jeszcze DLACZEGO TO SASIAD MIAL ZOSTAL OPIEKUNEM STRSZEJ UBEZWLASNOWOLNIONEJ PANI? a rodzina to co? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za 07.07.10, 13:01 Czy możemy poznać dane pani notariusz? Przecież to nie żadna tajemnica. Wszyscy załatwiamy niekiedy pewne sprawy u notariuszy i chcemy wiedzieć, który z nich jest rzutki i sprytny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 192.100.112.* 07.07.10, 13:17 Popieram ! Dlaczego kryjecie notariuszy ? Mamy prawo wiedzieć, która kancelaria załatwia takie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem podobnie przejmuja studenci mieszkania na biskupin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:58 przyjedzie taki sztudent ze wsi, wynajmie mieszkanie u starszej Pani ktorej brakuje na jedzenie (to wynajmuje polowe willi). Okazuje sie ze Pani samotna to szczwany lis udaje dobrego wnuczka babci, robi zakupy a pozniej jak juz babcia mniej sprawna umyslowo zabiera ja do takiej kancelarii i robia darowizne +sluzebnosc. Niby przestepstwa nie ma, babcia moze darowac swoja warta 2mln wille (moze ciut mniej bo zaniedbana ale lokalizacja... hoho) komu chce ale szczwany lis dostaje za frajer. Znam ze slyszenia co najmniej jeden taki przypadek a mieszkam na biskupienie. Niedawno widzialem inna starsza sasiadke, chyba tez nikogo nie ma wlasnie z jakims mlodym dupkiem, niosl jej zakupy. Tacy mili ci studenci (moze chodzili w mlodosci na kolka rozancowe) czy szczwane lisy? Odpowiedzcie sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: podobnie przejmuja studenci mieszkania na bis IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.10, 14:44 Bo babcia nie powinna byc samotna i po problemie, zawiadomic rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: podobnie przejmuja studenci mieszkania na bis 07.07.10, 14:54 Gość portalu: wiem napisał(a): > Znam ze slyszenia co najmniej jeden taki przypadek a mieszkam na biskupienie. > Niedawno widzialem inna starsza sasiadke, chyba tez nikogo nie ma wlasnie z > jakims mlodym dupkiem, niosl jej zakupy. To sam noś staruszkom zakupy, szmaciarzu. Nie będziesz miał wtedy problemów ze studentami (kompleks jakiś masz? kobieta cię puściła w trąbę ze studentem?) którzy potrafią pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem zamknij sie, nie jestem wyrachowny jak oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 16:58 za darmo malo kto teraz pomaga a ja mam wlasne bachory by sie nimi zajmowac. Jesli staruszka w pelni swiadomosci przepisuje to pal szesc ale jesli ja zmuszaja podstepem i wyrachowaniem to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bubulinda Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym zarobić 07.07.10, 14:44 tyle sie mowi o spolecznej i informacyjne funkcji prasy, dlaczego nie podajecie jaka to kancelaria notarialna wziela w tym oszustwie udzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.14, 00:00 Kancelaria Simony Krukowskiej i Dominiki Grodzińskiej obecnie znajdująca się przy ulicy Krawieckiej 3. Dawniej Kuźnicza 57/58. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenek smetana Re: Jak załatwić starszą panią i dobrze na tym za IP: 188.33.33.* 07.07.10, 15:17 Takich przypadków działania / współdziałania notariuszy z przestępcami jest mnóstwo w tym dzikim kraju. Między innymi z tego powodu nie widzę sensu ponoszenia opłat na kastę pasożytniczych notariuszy, którzy za nic praktycznie nie odpowiadają. Te same czynności kiedyś były wykonywane w sądach za duuużo mniejsze pieniądze i pod większą kontrolą. Na ironię losu było to za PRLu. Lepiej powrócić do starego, sprawdzonego modelu, jednocześnie obniżając horrendalne opłaty notarialne, będące jednym z hamulców finansowych w mobilności ludzi. Notariuszy w obowiązkach na przywróconym notarialnym urzędzie sądowym mogą zastąpić młodzi adepci prawa, zmagający się z pseudo-otwartymi aplikacjami poprzez (znepotyzowane) samorządy adwokackie, notarialne i radcowskie. A notariusze już tyle się nałowili kasy że nawet emerutur nie potrzebują, tym państwu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a gdzie była rodzina? 07.07.10, 15:22 teraz rodzina płacze bo majątek przepadł... ale gdzie byli gdy trzeba było starszą panią się opiekować? a że ktoś za tę opiekę dostał sowite wynagrodzenie to chyba dobrze? no chyba że mamy do czynienia z przestępstwem, ale to już inna bajka... może zamiast biadolić i wypłakiwać się w rękaw dziennikarzowi należało by złożyć zawiadomienie do prokuratury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:04 Kremacja chyba kosztuje wiecej niz pochowek (nie wiem)? Dlaczego i za czyja zgoda ja spalili by idealnie zatrzec ewentualne slady, nie widzisz tego? Moze babcia nie byla karmiona albo na jakis psychotropach by nie opierala sie ich dzialaniom? Facet byl juz karany, teraz znow szedl po trupach po majatek tej Pani. Myslisz ze nie mogl jej cos do jedzenia podsunac. Dziwne, byl jej opieknuem prawnym ze mogl tak o spopielic babcie? Jesli ja uznali za nie zdolna do swiadomego dzialania to czy sad nie powinien takiej zgody udzielic? Sprawa szyta grubymi nicmi. Notariusze musza juz miec kasy fiskanlne czy jeszcze nie? 6000zl taksy za kilka podpisow - zyc nie umierac a ich waskie towarzystwo wzajemnej adoracji ciekawe czy sprawe rozdmucha i przykladnie zbada sprawe i ewentualnie ukarze. 2 minuty rozmowy z babcia i juz widzisz czy ona jest poczytalna czy nie. Mala konkurencja wsrod notariuszy i prawnikow, nie dopuszczanie nowych do rynku to sa skandaliczne sprawy w wolnej gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! 07.07.10, 18:18 dlatego napisałem ze jeśli ktoś ma podejrzenie że zostało popełnione przestępstwo to powinien zawiadamiać policję/prokuraturę a nie wypłakiwać się przed dziennikarzem (no chyba że prokurator go olał ale to już inna sprawa... ) pewnie jest sporo racji w tym co piszesz ale pewnie też jest tak że rodzina zaczęła robić aferę gdy się zorientowała że kasy nie będzie. może się mylę ale pewnie też jest tak że tego typu hieny szukają łatwych łupów a takim na pewno nie jest ktoś otoczony opieką rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: skad wiesz JAKA opieka jak ja spopielili?!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.07.10, 09:59 Nie długo powinna byc sprawa,mam nadzieję ze wyrok będzie sprawiedliwy i że o nim przeczytamy Odpowiedz Link Zgłoś