Dodaj do ulubionych

Branża IT we Wrocławiu

03.09.10, 09:54
Witam Wszystkich,

Jak mniemam na forum znajdzie się sporo pracowników branży IT we Wrocławiu, w związku z tym,
Szacowne Grono, mam do Was parę pytań ;)
Jakich firm unikać przy aplikowaniu o pracę? Jakie firmy są postrzegane jako dobrzy pracodawcy w
regionie?

Ogólnie chodzi o IT, konkretniej - od usług IT, poprzez konsulting, programowanie (Java), itp.

Co możecie powiedzieć o swoich pracodawcach? Jakie pogłoski krążą o innych?
Obserwuj wątek
    • dfgfdg Re: Branża IT we Wrocławiu 03.09.10, 10:07
      To zależy czy masz doświadczenie czy nie. Jeżeli jesteś świeżak to chyba
      wszystko jedno gdzie, wszędzie dostaniesz mniej więcej tyle samo. Jeżeli nie no
      to raczej unikaj małych firm a z większych - Tieto, IBM. Godne polecenia są NSN
      i pochodne, Capgemini, Eurobank, Lukasbank (kiedyś, nie wiem jak teraz).
      • p_p_s Re: Branża IT we Wrocławiu 03.09.10, 10:16
        Doświadczenie - 3 lata (w dość sporej korporacji).
        Czyli, jeśli dobrze zrozumiałem, unikać IBM? Z jakich powodów? Słyszałem bardzo różne opinie o
        centrach w Warszawie i w Krakowie, ale może to wspólne dla IBM :)
        A teraz pytanie, które siłą rzeczy też musi prędzej czy później paść - jakie są realne do wywalczenia
        zarobki? np. w w/w?
        Dzięki za odpowiedź dfgfdg :)
        • dfgfdg Re: Branża IT we Wrocławiu 03.09.10, 10:27
          IBM we Wroclawiu to support center. Praca malo rozwojowa w I/II linii. Glownie
          chodzi o znajomosc jezykow dlatego teraz zatrudniaja nawet absolwentow po
          filologiach. Do tego zarobki mizerne.

Jezeli chodzi o inne firmy no to niestety chyba wszedzie sa widelki, a ile
          dostaniesz od tego jak zaprezentujesz sie na rozmowie kwalifikacyjnej dlatego
          warto sie przygotowac i przypomniec sobie wszystkie podstawy typu wzorce
          projektowe, metodyki prowadzenia projektow, podstawy frameworkow itd. itp.
          Generalnie dla seniora widelki w w/w wynosza mniej wiecej od 6 do 10k brutto.
          • p_p_s Re: Branża IT we Wrocławiu 03.09.10, 10:30
            Dzięki serdeczne dfgfdg, o taką odpowiedź mi chodziło :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka