Dodaj do ulubionych

Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą

04.09.10, 09:19
Coś redaktor Szymański nerwowo reaguje. Czy to z obowiązku obywatelskiego, czy po telefonie?
Kiedy istniejące ugrupowania polityczne są obecne w tzw. "przestrzeni publicznej" tzn. radiu,
telewizji, czasopisamach, to czy to przypadkiem według Pana koncepcji nie jest naruszenie
ordynacji wyborczej? Przecież premier nie ogłosił jeszcze wyborów, a oni juz obiecują a to most, a
to drogę. Niestety, ordynacja nie jest naruszana, co potwierdza przedstawiciel PKW - i to jest
jedyna konkretna informacja z tego artykułu. Swoją drogą wolę do sejmiku ludzi z listy Dutkiewicza
niż Charłampowicza. Jakoś bardziej jestem spokojny, że nie będzie tam np. znajomych Rycha S. lub
innego "byznesu", albo wiernych żołnierzy partii z IQ ok. 70.
Obserwuj wątek
    • Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami i XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 09:25
      R. Dutkiewicz to dla mnie głównie PR. Trzeci co wielkości budżet
      miejski w Polsce a co mamy? Układ komunikacyjny sprzed wojny (zobacz
      Kraków i arterie komunikacyjne), kawałki nowych ulic z nikąd do
      nikąd, przez 8 lat żadnej trasy przelotowej, Pl. Grunwaldzki za 250
      mln (ile naprawdę), który działa tylko dlatego, że Szczytnicka i dwa
      mosty blokują ruch. Zapcha się gdy się je udrożni. Małomiasteczkowe
      myślenie: jak można było nie zbudować wiaduktu na osi Pl.
      Grunwaldzkiego? Nie przedłużyć wiaduktu nad Grabiszyńską do Hallera?
      Bo zamiast centrum handlowego (miało być) oddano teren deweloperowi
      na mieszkania a wiadukt zmniejszyłby ich wartość (to czyj interes
      się liczy?). Obwodnica Śródmiejska śmiechu warta. Co 200 - 300 m
      skrzyżowanie ze światłami. Realizacje inwestycji? Strach patrzeć:
      Wiśniowa-Hallera (ponad rok opóźnień), 800 m Karmelkowej - 3 lata a
      faktycznie pracowano tam może kilka miesięcy (widziałem to z okna).
      Kanalizacja na Ołtaszynie – ponad roczne opóźnienie i sprawa w
      prokuraturze za niegospodarność.
      To kropla w morzy przykładów. Złotniki, Ołtaszyn - idź i zobacz. I co dalej?
      Kocioł na Klecinie i 300 m kocich łbów na Wałbrzyskiej. JEDEN wyjazd
      na południe stale remontowany z 600-tysięcznego miasta, teraz jeszcze
      z przyblokowaną Bardzką.
      Stracone pieniądze przy budowie stadionu (100 mln), Aquaparku
      (120 mln), mostu (100 mln) i na poprawę bezpieczeństwa lotniska (20 mln).
      Ktoś z UM za to odpowiedział?
      Gdzie indziej gorzej? Gdzie? Może w Poznaniu? Może w Warszawie,
      gdzie z Pułtuskiej do Poznania jedziesz bezkolizyjnie bo cała oś ma wiadukty.
      A EIT? Pan Dutkiewicz wymyślił sobie ośrodek
      naukowy zarządzany przez urzędników (i "polityków" Polska XXI -
      gdzieś trzeba dać im kasę) z ich ponad 50% udziałem. A koszty
      urzędników (Ratusz, Kromera, Nowy Targ, Zapolskiej - 900.000.000 zł
      w tym roku. Miasto powinno być już zarządzane przez komisarza bo
      długi przekroczyły 65 % budżetu i tylko dzięki kreatywnej
      księgowości p. Dutkiewicz uratował się przed tym. Wpisał 250 mln zł
      na zakup tramwajów na spółkę miejską MPK. Ktoś uwierzy, że MPK
      same spłaci te pieniądze (stąd podwyżki cen biletów)? I to nie jedyna
      taka operacja. Panu Dutkiewiczowi należy podziękować. Podziękować za
      brak wizji rozwoju miasta, marnotrawstwo publicznych pieniędzy.

• Gość: skrzypce1 Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.09.10, 13:46
        Wolnosc na forum! Podejrzewam, ze widzac swiat przez pryzmat debilizmu samemu sie nim jest. A
        propos, jak sie maja sprawy lecznictwa psychiatrycznego na Dolnym Slasku? Czy wystarczy miejsc
        dla przyszlych pacjentow? Bo wyglada na to, ze co piaty mieszkaniec wojewodztwa dolnoslaskiego
        przejdzie miniejsze lub wieksze zalamanie nerwowe. Pewnego czasu jechalem autostrada w British
        Colombia w Kanadzie i zobaczylem "oryginalny" znak ostrzegajacy przed dzika zwierzyna, ktora
        nieoczekiwanie moze sie pojawic przed zdezorientowanym kierowca. Na tym konkretnym znaku
        byla namalowana sylwetka losia. Jakis zmeczony zapewne podroznik namalowal na znaku tarcze
        strzelecka. Byl to czas kiedy odstrzal losia byl zakazany. Kilka dni pozniej przeczytalem w lokalnej
        gazecie, ze jakis kierowca zabil to wielkie zwierze, bo jak powiedzial policji widzial znak drogowy,
        ktory nakazywal (w/g jego interpretacji) nacelowac i przejechac losia. A, ze przy okazji rozbil
        ciezarowke to inna sprawa. Moral z tego taki, zeby nie dorabiac kolejnej teorii spiskowej, bo
        takowej nie ma. A to, ze lokalni single szukaja partnerki i wybrali taka forme samoreklamy? Well,
        wszystkie drogi prowadza do jakiegos celu, nieprawdaz? Panie, ja na waszym miejscu zazadalbym
        na bilboradach calych postaci (a nie tylko buziaczki) ze wszystkimi wyeksponowanymi elementami
        anatomicznymi. Zycze milego ogladania. Jezeli bedzie co...
        • Gość: hahaha Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.10, 21:59
          skrzypce
          • Gość: sna Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 79.110.200.* 05.09.10, 20:32
            Będzie p. Dutkiewicz zaskoczony po tych wyborach.
            Na marginesie te plakaty robił chyba grafik z gimnazjum
      • Gość: mimi Matrix - popieram co do słowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 23:03
      • Gość: MIK Genialny wpis! IP: *.internetunion.pl 05.09.10, 08:40
        Aż dziw, że chciało Ci się te wszystkie buble obecnego prezesa wypisywać, ale
        chyba wszystko trafnie ujęte. Ja już nie mogę doczekać się wyborów i poczucia
        satysfakcji stawiając "X" przy każdym innym nazwisku, aniżeli D.
      • Gość: gość a więc nie ma opozycji, a więc niech rządzi dalej IP: *.182.178.241.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.10, 10:30
        Panowie zeznajecie, jakby Dutkiewicz miał władzę absolutną i rządził niepodzielnie Wrocławiem. Jeśli jest taki wszechmocny, to już tylko to czyni go predystynowanym do następnej kadencji. Bo - co to - nie ma konstruktywnej opozycji? Nikt nie potrafi mu się w niczym skutecznie przeciwstawić? To znaczy - że opozycja to barany. A więc ewentualni kontrkandydaci - tym bardziej.
    • zygstajn Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą 04.09.10, 09:27
      Jezus Maria Patrys! Kto Ci to zdjecie robil??? Wroc do starego fotografa!
    • Gość: zenek To nie oni, to "nieznani sprawcy" te plakaty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.10, 09:37
      Sternik dynaminiczny znamy jest z przestrzegania prawa i nigdy by na to nie
      pozwolił.
    • Gość: wqd Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.e-wro.net.pl 04.09.10, 09:59
      To w co wierzy pan Szymański nie interesuje czytelników. Prawo nie zostało
      złamane. jako czytelnik ja mam prawo ocenić Szymańskiego_ jest anty
      Dutkiewiczowski. To jednoznacznie ukazuje jaką linię ma cała gazetka, której
      jest redaktorem.
      • Gość: Alina z Ołtaszyna kandydat powinien być również etyczny i uczciwy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.10, 11:15
        Co z tego, że nie łamie ułomnego prawa?
        Tym bardziej nie nadaje się na takie stanowisko, że z premedytacją wykorzystuje
        luki prawne.
        Widać, że bardzo niepewny ponownej wygranej.
        Nieudacznik (Maślice, pl. Grunwaldzki czy choćby mój Ołtaszyn), pozer i zły
        gospodarz (stadion, karta miejska, fontanna).
        Red. Szymański ma prawo wygłaszać swoje poglądy. Jak każdy.
    • na100procent Nikt mi się nie będzie wtrącał do kampanii!!!!!!!! 04.09.10, 10:00
      Nikt mi się nie będzie wtrącał do mojej kampanii, BASTA!
      • Gość: tantus Re: Nikt mi się nie będzie wtrącał do kampanii!!! IP: 109.243.199.* 04.09.10, 13:55
        Na tym billboardzie "Popieram Rafała Dutkiewicza", to aż się prosi, żeby dopisać
        "Trudno - nikt nie jest doskonały." ;)
        • Gość: krytix Re: Nikt mi się nie będzie wtrącał do kampanii!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.09.10, 12:28
          Albo: "my, wyborcy, wybaczamy Ci"
    • kklement Dutkiewicz won ! 04.09.10, 10:17
      Dutkiewicz powinien odejść, razem ze swoją bandą partaczy. To facet, który postanowił zamienić
      miasto w wesołe miasteczko dla przyjezdnych, kosztem jego mieszkańców. Facet, który wprost
      deklaruje, że zamierza utrudnić życie kierowcom - tak jakby dotychczas mieli za łatwo. Pozer, z roku
      na rok coraz bardziej skoncetrowany na lansie, a coraz mniej na dbaniu o tych, którzy w naiwności
      swojej - tu i ja biję się w pierś - wybrali go w wyborach.

Nie chcemy już więcej fontann i stadionów !
      • Gość: pz Re: Dutkiewicz won ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.10, 21:49
        Dutkiewicz powinien odejść, razem ze swoją bandą partaczy. To facet, który
        postanowił zamienić
        miasto w wesołe miasteczko dla przyjezdnych, kosztem jego mieszkańców. Facet,
        który wprost
        deklaruje, że zamierza utrudnić życie kierowcom - tak jakby dotychczas mieli za
        łatwo. Pozer, z roku
        na rok coraz bardziej skoncetrowany na lansie, a coraz mniej na dbaniu o tych,
        którzy w naiwności
        swojej - tu i ja biję się w pierś - wybrali go w wyborach.

Nie chcemy już więcej fontann i stadionów !
        >>
        Popieram w stu procentach!
        Oni myślą że można nasr***ć mieszkańcom na głowę i nikt tego nie zauważy!
        Czy do chole*y jest jakaś sensowna i wiarygodna alternatywa dla Wrocławia?
        Bo tych szumowin z POPiSu nie chcemy juz oglądać
    • wielki_czarownik Dynamiści już cwaniakują 04.09.10, 11:00
      PR to oni potrafią robić.
    • 61st Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą 04.09.10, 11:17
      nie lubie bezczelnosci, zwlaszcza w polaczeniu z cynizmem, dlatego w moim przypadku zagranie ekipy RD bedzie przeciwskuteczne, choc dotad bylem sklonny go/ jego stronnikow poprzec (Lubin)
      • Gość: pajac Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:03
        pędź na drzewo bez ciebie sie obejdzie a przynajmniej korniki popodniecasz
    • umciaciarumcia PR 04.09.10, 11:42
      Niezłomny Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz własnoręcznie walczy z powodzią
      patrz.pl/filmy/wroclaw-nie-opada-z-sil
      Powinni to wyświetlać 24/7 na monitorze wiszącym na szczycie Grunwaldzki
      Center, na monitorach w Mercedesach Citaro oraz puszczać przed każdym filmem w
      każdym wrocławskim kinie.
    • jadwiha Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą 04.09.10, 12:52
      słabo mi się robi, że znowu wrocławianie przepchną tego uśmiechniętego krzywo
      pierdołę :(
      w mieście jest FATALNIE ale co tam, dobry PR najważniejszy
      • Gość: fresh sou Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.dsl.scarlet.be 04.09.10, 13:31
        Pan Prezydent, zamiast kombinować jak ominąć przepisy, mógłby zająć się
        poważniejszymi sprawami - dziurą w budżecie miasta, nieudolnymi remontami ulic,
        które trzeba wiecznie poprawiać (plac Grunwaldzki) i nielegalną działalnością
        konserwator miejskiej, nie dopełniającej swoich obowiązków (rozbiórka kamienicy
        przy Kanoniej na Ostrowie Tumskim). Silą rozpędu pewnie wygra w listopadowych
        wyborach (szkoda oddawać innym przywilej przecinania wstęg...), ale to już nie
        będzie 80%. Pozdrowienia z Belgii, gdzie co prawda rządu nie ma, ale kompleksowy
        remont dużej ulicy w centrum miasta trwa 2 tygodnie.
    • Gość: Gocha Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 13:29
      Każdy ma prawo wyrażać swoje uczucia.
      Też sobie wynajmę bilbord z napisem KOCHAM RAFAŁA DUTKIEWICZA!
      W poniedziałek skoczę do banku po kredyt. Wolno mi.
      A co!
    • Gość: tantus Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: 109.243.199.* 04.09.10, 13:31
      Dutkiewicz przywozi do Wałbrzycha "w teczce" kandydata na prezydenta miasta -
      Patryka Wilda, warszawiaka z urodzenia, byłego członka klubu PO w Sejmiku
      Województwa. To się nazywa odpartyjnienie i stawianie na samorządność ;) A co do
      Wrocławia, to jak na razie w magistracie pracują sami znajomi Sternika, których
      kompetencje możemy codziennie podziwiać na ulicach miasta...
      • Gość: skrzypce1 Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.09.10, 14:17
        Ukochani w ziemi dolnoslaskiej! Wam, ktorym bronic wolnosci z mlekiem matki przekazano. Wam,
        ktorym w genach juz od czasow rozbiorow zakodowano ze Polak Polakowi wrogiem, mowie, ze
        Polacy nie malpy i swoj rozum maja. Bedziesz chcial Obywatelu to zaglosujesz na Dudkiewicza, nie
        to np na Kaczynskiego - tego zyjacego, tamtemu mozesz swieczke zapalic. Nikt ciebie, Polaku do
        niczego nie zmusza. Zyjesz w kraju wolnym od wszelkiej przemocy. Docen ten przewilej. Pomysl, za
        nim zaczniesz pluc na ekran swojego komputera. Zycze udanego weekendu z ukochana. To
        bardzo uspokaja.
    • net-widz Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą 04.09.10, 14:31
      I tak nic nie pomoże. Dość już sobiepaństwa "Wielkiego Sternika" i jego ekipy. Tylko rozliczyć gościa z jego "gospodarności". Już nie mają kasy na dokończenie inwestycji a i tak zadłużyli nas najbardziej w Kraju.
    • krzak164 A co ten WILD wie o Wałbrzychu, że chce 04.09.10, 14:43
      Prezydentem być. Kto go zna? Działa w sejmiku to niech działa dalej. Wałbrzych potrzebuje kogoś z
      doświadczeniem, a nie kolejnego eksperymentu. Co on potrafi?
      • Gość: jadwiga Re: A co ten WILD wie o Wałbrzychu, że chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 09:02
        Pan Patryk Wild nic ciekawego w gminie Stoszowice,gdzie byl wojtem,nie pokazal.Nie tylko nie pomogl ludziom/moze znajomkom/ ale przez niego jest wielu bezrobotnych.Gdy stracilem prace,na moje pytanie "dlaczego?" 'jego czlowiek z urzedu gminy odp. mi: 'Nieznajomosc prawa szkodzi!' Ale to ja place podatki do tej gminy, a ten urzednik jest po prawie.
        Jadzia
    • Gość: furora Widzę na plakaciku jakiegoś POLITologa. IP: *.magma-net.pl 04.09.10, 15:10
      Niewtajemniczonym wyjaśniam - to profesja od słów - "POLITuj się nade mną"
    • Gość: fujtek Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.10, 15:19
      w Stoszowicach Wildt nie był taki zły
    • patthecat Panie Dutkiewicz, ale Wrocław ch*jem wali... 04.09.10, 15:59
      Komunikacja leży i kwiczy (ale fajny bajer mamy, kartę aglomeracyjną, którą oprócz komunikacji
      można sobie w rowa wsadzić).

Stadion. Taa, będzie impreza, jednorazowa, dla panów z łańcuchami i ćwiekami. Panie, a co tu robić
      w ciągu całego roku? Tu psy dupami szczekają. Koncerty, kabarety, zapomnij pan, wszystko
      szerokim łukiem ten grajdoł omija. Idź pan z dziewczyną do muzeum maszyn do szycia, karwa twoja
      mać... I Doda na sylwestra w ramach osłody...

A, no i miliard imprez, których NIE wygraliśmy...

Na co ten cały deficyt budżetowy idzie? Na wizyty w burdelu?

• zuzannabr Re: nie tylko... 04.09.10, 17:43
        no... np w ,,Lemoniadzie" na Kuźniczej(porządna, dyskretna knajpa z dużą wanna np i rurkami) gdzie sie
        notabli po spotkaniach na impry zaprasza...
        a nie przesadzaj... raz w roku masz impreze multimedialna o tematyce historycznej... rok temu, 2 mies po
        ocenie CBA reklamowano Aquapark, teraz, jak widać, słuzy do kampanii wyborczej , znaczy robienia sobie
        zdjęć z gośćmi na tle zdjęć np swoich...
        Dzielnice 4 Światyń też masz(jedna z nich non stop eksponowana, meczetu, klasztoru Paulinów ani Zboru
        jakoś nigdy nie widziałam w miejskich wydarzeniach)
        no i masz film o wielkości... i wały budowane 2 tygodnie po powodzi....
        i masz ,,Pociąg do nieba"(ot, taka maskotka Wrocławia... ale z jakim trudem powstawała!
        waniliowaarchicomedia.blox.pl/html )
        i masz stronkę jeszcze która informuje, ze Wrocław z tym wszystkim nadaje się na ESK, która rekalmuje się
        metoda z Las Vegas... www.wro2016.pl/partnerzy/
        i masz odpowiedź czemu wszyssy głosuja na PR wielki... bo czytaja gazety!
        • Gość: skrzypce1 Re: nie tylko... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.09.10, 18:44
          Mozna i tak opowiedziec, jak to zle ze rzadow Dudkiewicza. Ja bym proponowal jeszcze wyciagnac
          jakies sensacyjne dokumenty z archiwum miejskiego, ba z IPN, ktore zapewne pozbawia go wladzy
          przez najblizsze 5 pokolen! To dobrze, ze widzicie co sie dzieje we Wroclawiu niedobrego.
          Komunikacja lezy, przy budowie stadionu prawie lamie sie prawo o zleceniach publicznych. Ba, juz
          polskie banki nie chce udzielic pozyczki Euro 2012. Mozna w takim stylu pisac bardzo duzo. Skoro
          jestescie tacy obiektywni, bo za takich Was uwazam to czemu nikt nie dokonal porownania z tym
          co bylo we Wroclawiu np 40 - 30 lat temu a dzisiaj. Porownajcie. O! nie znacie tamtych czasow.
          Bylo to w ub. wieku kiedy Wroclaw byl miastem prowincjonalnym, poniemieckim i mieszkali w nim
          wysiedlency ze wschodu. Z tego miasta sie bralo zeby inni mogli lepiej zyc. Dopiero po wielkiej
          powodzi Wroclaw nabral rozpedu i zaczal sie intensywnie rozwijac. I robi to do teraz. W zadnym
          innym miescie w Polsce nie prowadzi sie tylu inwenstycji w tym samy czasie! Badzie cierpliwi. To
          bedzie miejsce marzen a moze juz jest, dla wielu Polakow i cudzoziemcow zeby w nim zamieszkac.
          To, ze sie miasto zadluzylo jest normalnoscia i tak jest na calym swiecie. Tylko miasto "trup" nie
          zadluzy sie. "Pociag do nikad"? Nie, to jest pociag do gwiazd, do naszej lepszej przyszlosci.
          • Gość: Itsme Re: nie tylko... IP: *.as.kn.pl 04.09.10, 19:23
            Nikt nie twierdzi, że W-w się nie rozwija. Rozwija się, ale nie tak jak by mógł.
            Miasto W-w da sobie radę
            bez obecnego prezydenta. Poza tym jest prawo fizyki, które mówi o zmęczeniu
            materiału.
            Ludzie potrzebują zmian jak świeżego powietrza. Więc obecny prezydent miasta
            powinien sobie
            odpocząc od rządzenia takim sympatycznym miastem jak Wrocław. Jestem pewien,
            ze jego następca będzie miał więcej serca dla Wrocławia.
            • Gość: pancogito zawodowcy wiedza jak to sie robi IP: *.opera-mini.net 04.09.10, 19:28
              Fragment artykułu :

Marcin Garcarz, rzecznik Dutkiewicza: - Żyjemy w kraju demokratycznym, w którym jest wolność słowa
              i każdy ma prawo wyrażać swoje opinie. Cieszę się, że są ludzie, którzy publicznie popierają prezydenta.

Tak, gość ma rację. Żyjemy w kraju demokratycznym. Prawda. Prawda, aż w oczy kole. Popieram.

Do władzy w systemie demokratycznym może być wybrany każdy. Każdy może się zgłosić. Każdy może zostać wybrany.
              Trzeba jedynie tego chcieć. Trzeba zebrać się w sobie, dobrać sobie ekipę, zadbać o środki.
              A "wyborcy" się znajdą. Nie trzeba myśleć jak zebrać 90% głosów. Wystarczy przecież 25%, aby dostać stanowisko
              i objąć przynależny gabinet z sekretarką, kierowcą, dyrektorami gabinetu, doradcami politycznymi, ...
              I interes się kręci. I o to właśnie chodzi. Tak jest właśnie w demokracji. Tak ma być w demokracji.

Jak wiadomo, ekipa Dutkiewicza to zawodowcy. Znawcy przedmiotu i sposobów działania. Wiedzą, bo znają
              to ze szkoleń, książek, praktyki. Zawodowcy w każdym calu. Wiedzą, że nieważne co się zrobi, tylko ważne
              co się mówi i prezentuje w kampaniach wyborczych. To oni dobierają sobie swoich wyborców. To oni wypiszą
              stosowne hasła na bannerach, bilboardach, plakatach, transparentach. To są ich hasła, na które poleci
              określona grupa wyborców. Bo zawsze się znajdzie określona grupa, której spodoba się opracowany zestaw
              haseł wyborczych. Głosuje się na wygadanych, sprytnych, ogolonych, opalonych, uśmiechniętych. Na takich
              których znamy, którzy mogą się podobać. Im większa grupa wyborców ich poprze, tym więcej "uśmiechniętych"
              tym więcej będziemy mieli uśmiechniętych Prezydentów, Burmistrzów, Wojtów, Radnych.

To oni, to ci którzy się pokazują w materiałach propagandowych, posiadają swoje grono wyborcze.
              Zrozumcie, to nie wyborca jest decydentem, szefem. Wyborca jest przedmiotem gry wyborczej. To kandydat
              który się zgłasza i propaguje swoje programy i twarze jest najważniejszy.

Podobnie jest w relacjach "opiekun" i pies. Słyszy się często "Mam psa". Nieprawda. Oczywista nieprawda.
              To nie ty masz psa. TO PIES MA CIEBIE. To pies decyduje o twoich porankach, wieczorach, wyjazdach, świętach.
              To pies decyduje gdzie i kiedy będziesz miał wolne. To pies decyduje z którego chodnika będziesz podnosił (
              większość publiczności jeszcze tego nie robi ) jego kupy. To pies decyduje co mu będzie podane do miski.
              To pies decyduje , że wraca do domu brudny, zabłocony i zajmuje najważniejsze miejsce na dywanie, fotelu, łóżku.

Dokładnie tak samo jest w relacji wyborca-wybrany kandydat.
              To wybranY zadecyduje o powodzeniu lub biedzie w mieście, regionie. To wybrany będzie robił, a najczęściej
              nie robił tego co było w hasłach i programach. Bo nikt z wyborców, nigdy i nigdzie nie sprawdzi i nie zaneguje
              głośno i otwarcie, że wybrany robi niewiele, albo nic, albo zupełnie co innego.

Kandydaci Dutkiewicza to ZAWODOWCY. Współczesna cywilizacja to arena na której pokazują się głównie zawodowcy.
              Amatorów jest miliony i są potrzebni raz na 4 czy 5 lat. Potem o nich się nie pamięta.
              Praca w samorządach, sejmie, rządzie to zajęcia dla zawodowców. To jest ich sposób na życie. Taki sam sposób
              jak setki czy tysiące innych ludzkich zajęć, za które trzeba lepiej albo gorzej płacić.

Zawodowcy i tyle. Wiedzą jak robić i co robić, aby nie wypaść z gry, albo spaść do niższej klasy.

Znacie lepszy system ?? Zmienicie to ??

To jest właśnie DEMOKRACJA.

• Gość: skrzypce1 Re: zawodowcy wiedza jak to sie robi IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.09.10, 19:47
                No i gdzie jest ten sek? W demokracji panowie i panie! Zacznijmy walczyc z demokracja! Bo jest to
                jeden z najgorszych systemow spolecznych wymyslonych przez czlowieka. Jakkolwiek czlowiek w
                swojej historii bycia istota rozumna jeszcze nic madrzejszego nie wymyslil w tym temacie. A wiec,
                zacznijmy akceptowac to co mamy albo bedziemy ludzmi niedostosowanymi spolecznie. Wiec, co
                wybraliscie? Zawodowstwo czy tez niedostosowanie spoleczne (czyt. malkontenctwo).
                • Gość: pancogito Re: zawodowcy wiedza jak to sie robi IP: *.opera-mini.net 04.09.10, 21:24
                  Nie pisałem żeby malkontencić.
                  Opisałem sposoby całkiem legalnego i zorganizowanego przedsięwzięcia
                  jakim jest po prostu chęć sprawowania urzędu.
                  Narzekającym, albo tym którym się to nie podoba, mogę podpowiedzieć:
                  RÓBCIE TO SAMO, ALE LEPIEJ.
                  Na to właśnie pozwala DEMOKRACJA.
                  Wieszajcie dwa razy tyle bilbordów.
                  Obiecujcie jeszcze większe sukcesy, wszechobecne szczęście, wszystko dla wszystkich.
                  W demokracji WŁADZA LEŻY NA ULICY !!
                  Trzeba się jedynie po nią schylić.
                  Przecież jest tyle przykładów, gdy człowiek znikąd trafił na najwyższe urzędy.
                  Zajmowali ławy poselskie , rządowe.
                  Gdzie np. był Obama 4 lata temu ? A gdzie jest teraz ?
                  To jest właśnie demokracja w działaniu.
                  Zamiast narzekać , trzeba się wziąć w kupę i zrobić coś po swojemu.
                  Chłopcy z ekipy Dutkiewicza mają tą przewagę, że są zasobni, doświadczeni,
                  przeszkoleni, zdecydowani i zdeterminowani.
                  Chcieć to móc. I oni o tym wiedzą.
                  Tyle, i aż tyle .
              • Gość: Matrix Re: zawodowcy wiedza jak to sie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:12
                Osiągnięcia zawodowców: sternika wraz z Polską XXI:
                wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,8113807,NIK_zjechal_wladze_Wroclawia_za_stan_drog_w_mi
                escie.html
                tu sternik ma trzecie miejsce za debilizm, ale za to w UE:
                www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100424/AUTO/806628378
                a tu ma pierwsze miejsce za debilizm w Polsce:
                www.pb.pl/a/2010/06/09/Wroclawianie_maja_największy_dlug
                super zawodowcy, nawet odwołanym prezydentom innych miast się nie udało tego osiągnąć!
                • Gość: pancogito Re: zawodowcy wiedza jak to sie robi IP: *.opera-mini.net 05.09.10, 17:50
                  Dutkiewicz jest klinicznym przykładem działania :

pl.wikipedia.org/wiki/Zasada_Petera
                  Zasada Petera (ang. Peter Principle). W organizacji hierarchicznej każdy awansuje aż do osiągnięcia własnego progu niekompetencji. Zasadę sformułował Laurence J. Peter. Czasem używa się również zamiennie pojęcia progu kompetencji.

Zasada ta w szczególności odnosi się do organizacji typu biurokratycznego, gdzie jej członkowie w trakcie własnej kariery awansują tak długo, póki nie znajdą się na poziomie, na którym nie będą już kompetentni.

Dutkiewiczkowskie zdolności i kompetencja wyczerpały się na koncentracji zdobycia i co najważniejsze utrzymania stołka. Nie interesują go efekty ekonomiczne, społeczne, organizacyjne, budowlane. Bo te sprawy go przerosły. Awansował zbyt wysoko i osiągnął swój szczebel niekompetencji. Nie będzie już w stanie niczego osiągnać. I zajmuje się jedynie tym, co pozwala mu na przedłużaniu obecnego stanu lokalnego celebryty i VIP-a.

To jest ogólna zasada działania każdej struktury biurokratycznej. Tak po prostu jest na tym Świecie. Nie tylko we Wrocławiu, Polsce. To są prawa obiektywne. Jedni trwają do końca, inni giną w katastrofach lotniczych, innych potrafi dosięgnąć trybunał norymberski, haski.
                  Dutkiewicz walczy o przetrwanie. I będzie robił wszytko aby stan obecny stan przedłużać. Trzeba mu przyznać, że w tej dziedzinie jest ZAWODOWCEM. I tak to przedstawiałem.
          • Gość: mimi Premię za to u was płacą, czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 23:12
    • Gość: Erich Ordynacja faworyzuje partie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.10, 20:32
      Szymański zapomniał dodać, że ordynacja wyborcza faworyzuje partie polityczne,
      które są finansowane z budżetu państwa i dlatego walka wyborcza jest nierówna.
      Niepartyjne komitety mają trudniej.
    • nufatek Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wyborczą 04.09.10, 21:27
      Przykro ale wyglada na to ze Wroclaw natychmiast trzeba oddac we wladanie niemcom
      • map4 Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor 05.09.10, 10:45
        nufatek napisał:

> Przykro ale wyglada na to ze Wroclaw natychmiast trzeba oddac we wladanie niem
        > com

Najpierw wypadałoby się niemców zapytać, czy Wrocław w tym stanie i z tym
        zadłużeniem w ogóle zechcą. Najpierw się teutony przejechały na DDRze, teraz
        utrzymują jeszcze dodatkowo Grecję. Na powrót Breslau do macierzy chwilowo ich
        nie stać.

Ale jest inny pomysł: podział Polski na część zachodnią i wchodnią, z granicą na
        linii Wisły. Mniej więcej bowiem tak przebiega podział w głowach polaków. W
        części zachodniej wystarczyłoby wprowadzić do kodeksu karnego karę banicji
        nakładaną na polityków, którzy biorą kredyty i problem Dutkiewicza sam by się
        rozwiązał.
        • Gość: krytix Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.09.10, 12:47
          Nie zechcą - pytałem.
          Nie chcą drugiego DDRu
        • jan.kowalski813 Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor 05.09.10, 14:29
          do MAP 4:
          Po Twoich wypowiedziach, przypuszczam, że jesteś kretynem. Tyle goryczy masz, przed świadczenia, że tylko Ty masz rację, a reszto to głupki, a zwłaszcza RD . I mam propozycję. Wystartuj w wyborach. Może na prezydenta Wrocławia, bądź na radnego. To zobaczymy czy jesteś taki mądry i pracowity jak Rafał Dutkiewicz. Pewnie nie będziesz miał odwagi, bo jesteś tchórzem. Przedstaw swój program. A może na Ciebie zagłosuję i nawet pomogę zebrać podpisy.
          • map4 Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor 05.09.10, 15:25
            jan.kowalski813 napisał:

> I mam propozycję. Wystartuj w wyborach. Może na prezydenta Wrocławia,

Oferta pracy za 15k zł brutto jest nieatrakcyjna. Zrozum, że nie można płacić
            groszy facetowi, który pinuje miliardów. Płacąc grosze prezydentowi wrocławianie
            sami skazują się na bycie ciągle oskubywanymi. Jaka płaca, taka praca.

Gdyby Wrocław godnie wynagradzał swoje władze, to i kandydaci do stołka
            prezydenta byliby godni. A tak, to zostają do wyboru lemingom Dutkiewicze,
            Piechoty, Uczkiewicze, jakieś Jasie Wędrowniczki, Czarneckie czy inne Kubackie,
            czyli elyta polskiej myśli politycznej jej mać.
            • obinobi Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor 05.09.10, 17:01
              Lubię czytać Twoje posty, ale w tym wypadku stwierdzenie o relacji płacy do
              pracy jest delikatnie mówiąc nietrafne. Jasne, że lepsze pieniądze są czynnikiem
              motywującym do lepszej pracy, ale to nie wszystko. Prezydent może zarabiać nawet
              i 150 tys. brutto miesięcznie, ale jeśli będzie mógł unikać odpowiedzialności za
              swoje czyny to nic a nic się nie zmieni. Tak naprawdę to prezydent bardzo
              skutecznie podnosi zadowolenie sporej części mieszkańców Wrocławia. Czują, że
              mieszkają w "lepszym" mieście które ma Euro2012 i inne fajerwerki - generalnie
              aspiracje. A że reszta istotnych spraw z punktu widzenia komfortu życia jest na
              planie dalszym - cóż takie społeczeństwo to i taki prezydent.
              • map4 Re: Ekipa Dutkiewicza już odpaliła kampanię wybor 06.09.10, 09:48
                obinobi napisał:

> Prezydent może zarabiać nawet
                > i 150 tys. brutto miesięcznie, ale jeśli będzie mógł unikać odpowiedzialności za
                > swoje czyny to nic a nic się nie zmieni.