Dodaj do ulubionych

Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na taką ...

01.10.10, 22:20
Niestety. Mimo że redakcja krajowa zawsze stara się być obiektywna, to Redaktor wykazuje się głupotą i daje się wciągać w awanturę Solidarności 80. Chyba każdy, inteligentny, zna postępowanie ludzi z tego związku. Moim zdaniem jest zasada że prawo nie działa wstecz. Jeżeli były nieprawidłowości to powinie o tym decydować prokurator (jeżeli jeszcze sprawa jest aktualna). Wydaje mi się, że w Państwie prawa nie ma możliwości cofania prawomocnych decyzji. Jak jest nie prawidłowa podważa ją sąd. Ja osobiście spotkałem Pana Półtoraka raz, wszedł ani me ani be rozmawiał przez komórkę, coś zostawił i poszedł.Cham i hołota czy Gazeta Wyborcza musi promować takich ludzi? Moim zdaniem szkoda Wrocławia. Ciekawe czy o to Redaktorowi chodziło. Wydaje się, że ucierpi na tym wielu młodych naukowców, pacjencji i Wrocław. Kto zyska - S80. Czy więc było warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: MD FRCPC Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.cg.shawcable.net 01.10.10, 22:48
      Wszyscy oceniamy oraz jestesmy oceniani jednoczesnie wszyscy jestesmy rowni wobec prawa.

Etyczne zachowanie jest warunkiem funkcjonowania w demokratycznym spoleczenstwie.
      • Gość: Arch Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: 79.110.197.* 01.10.10, 23:40
        No nie wiem... np pociagdonieba.blox.pl/html taki pan Jarodzki jest promowany na gwiazdę, wszystkie urzędy we Wrocławiu nabrały wody w usta co do jego,,genialnego" pomysłu i jego niedokładności, a kradzieza praw autorskich i to z przedmiotu przeznaczonego dla instytucji charytatywnej chwalił się nawet na samym rynku... tez jakby nazwisko zwiazane z wrocławska uczelnia (i to wieloma ,,linkami")
    • wari Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak 01.10.10, 22:51
      Taak, najlepiej wszystko pod dywan. Proponuje jeszcze bardziej poszerzyć zasadę praw nabytych. Skoro ktoś na podstawie ukradzionego tekstu dostaje tytuł naukowy i wszystko OK, to może nie odbierać złodziejom skradzionych samochodów. W końcu już je mają.
    • Gość: Jack Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.as.kn.pl 01.10.10, 22:52
      zbędna koncentracja przedmówcy na zz S'80, a co do cofania "prawomocnych decyzji" to procedura administracyjna przewiduje ku temu właściwe tryby. W państwie prawa nie ma "bezprawia forever"
    • Gość: Maciej Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.10, 23:09
      Wstyd !!! Zamiast się wykręcać stronniczością GW powinniście patrzeć na swoje bagno i milczeć ! A dajecie jeszcze głos !
    • hummer Szkoda młodych lekarzy 01.10.10, 23:32
      Staremu prykowi nie stało się nic. Młodzi będą cierpieć za niego. Chore państwo.
      • Gość: ar2 Re: Szkoda młodych lekarzy IP: *.elektrosat.pl 01.10.10, 23:54
        Dziękujemy Gazeto Wybiórcza!!!
        Promowania pana Półtoraka, jako ostoi uczciwości jest delikatnie mówić niesmaczne. Tyle syfu ile narobił nie da się ogarnąć, jeśli ma się choć odrobinę przyzwoitości. Oszołom do kwadratu. A kłamstwa o planowanych podwyżkach to jego chleb powszedni. GW pogratulować współpracowników z Solidarności 80. Syf i hańba!!!
        • Gość: tosiek Re: Szkoda młodych lekarzy IP: *.chello.pl 02.10.10, 00:18
          Artykuł mówi o plagiacie , braku reakcji uczelni na oszustwo , o skutkach dla znanej uczelni -teraz niestety pogrążonej w niesławie .Co ma wspólnego pan P. z oszustwem JE.REKTORA ?
        • Gość: doktor Re: Szkoda młodych lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 06:14
          kolejny internetowy żołnierz rektora???? zamilczcie już chociażby z przyzwoitości
    • drbatman Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. 02.10.10, 00:13
      Litują się nad biednymi "młodymi lekarzami". Płaczą, ile Wrocław stracił. DOSYĆ! Na tej uczelni praca naukowa to fikcja, istnieją półprywatne księstwa kilku profesorów, a układ sił i wpływów jest ustalany feudalnie. Młodzi lekarze mogą uczyć się od nich tylko sztuki lekarskiej, bo od strony etycznej są to często pazerne kanalie. I niczego się nie boją, co pokazał stosunek elity uczelni do tego wielkiego skandalu!!!
      Byłem, widziałem.
      • Gość: Gumek Re: Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 15:50
        Może porządek zrobią Studenci, którzy wlaśnie wracają na zajęcia?

• Gość: A może... Re: Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 16:31
          Chyba zrobią, jak zobaczą swoje stypendia i zapytają gdzie się podziały ich pieniądze.
        • Gość: gość portalu Re: Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. IP: *.as.kn.pl 03.10.10, 01:18
          To jest JEDYNA szansa na rozwiazanie: moc ze strony studentow i zorganizowanych politycznie-niezaleznych absolwentow. Za granica alumni associations jak sa zwane zwiazki absolewntow maja wplyw na to jak akadamia funkcjonuje i ich opinie sa powaznie rozwazane jak i zachecane. Tutaj rola terazniejszych studentow kturych to wszystko co sie odbywa na akademi tak naprawde dotyczy jest minimalna. Tutaj nawet nie ma rzetelnego i przejrzystego systemu sprawdzania jakosci ksztalcenia jak na zachodzie. Czas zeby akademia pozostawila sredniowieczne nawyki (jak i te welurowe togi) i zakasala rekawy i zabrala sie do rzetelniej roboty na cel jakosci ksztalcenia pokolenia lekarzy w instytucji na poziomie swiatowym.
          • mpoa Re: Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. 03.10.10, 10:51
            których a nie kturych
      • Gość: a. Re: Robią kapusi i oszczerców z Solidarności 80. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:41
        uklad sil nie jest ustalany feudalnie tylko rodzinnie.
        pozdrawiam
    • trombozuh Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na taką ... 02.10.10, 00:27
      Nie jestem, delikatnie mówiąc, wielbicielem S '80, ale to co piszesz, kolego tvgd, to totalny bełkot, i dowód, że są ludzie o wiele głupsi i bardziej chamscy niż można by się spodziewać...
      • tgvd Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak 02.10.10, 09:41
        Moim zdaniem z Państwie Prawa nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Jest wina - jest sąd i prokurator. Działanie Centralnej Komisji ds. Stopni i Tytułów jest na zasadzie odpowiedzialności zbiorowej i karaniem osób które obecnie robią np habilitacje. Może muszę wyjaśnić co by kolega powiedział gdyby po 5 latach studiów komisja powiedziała że nie skończy Pan studiów bo jakiś profesor popełnił plagiat. Habilitacje i postępowania profesorskie wielu osób tak potraktowano. Oni nie mieli na to wpływu i to te osoby ukarano. O tym pisałem. A jak widać trzeba to wytłumaczyć. Mnie to nie spotkało, ale jak w normalnym Państwie można stosować odpowiedzialność zbiorową.
        • kluska11 Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak 02.10.10, 10:19
          A od kiedy to habilitacje na wlasnym wydziale trzeba robic? Ze niby latwiej? Jak jest dobra praca to sie ja wszedzie obroni. A jak slaba, to nie warto sie nad nia pochylac!
          • Gość: fikuś Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:35
            Prof. R który dokładnie oglądał pracę powiedział, że wiele widział ale taka ordynarnego i głupiego plagiatu jeszcze nie....!
        • Gość: trombozuh Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.10, 11:38
          Nie mieli na to wpływu?
          No to może czas, aby zaczęli mieć. Aby przestali przymykać oko na wszechobowiązujące w tym środowisku skur...enie. Nie wierzę, aby wszyscy byli świniami - wbrew temu co się uważa, większość ludzi jednak brzydzi się ewidentnym oszustwem. Czas, by ci ludzie w końcu wzięli się na odwagę i pogonili plagiatorów. Rektor to nie feudalny magnat i można mu zrobić kuku. Trzeba tylko chcieć.
        • tbernard Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak 02.10.10, 14:17
          > bilitacje. Może muszę wyjaśnić co by kolega powiedział gdyby po 5 latach studió
          > w komisja powiedziała że nie skończy Pan studiów bo jakiś profesor popełnił pla
          > giat.

Wziął bym dobrego prawnika i plagiatora przed sąd zaciągnął i sąd by musiał przyznać mi OGROMNE odszkodowanie za straty natury finansowej i moralnej. Chyba tak to się robi w państwach prawa?
    • Gość: dr. Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.10, 01:15
      Praca wielu pseudo prof. na tej uczelni to fikcja i zwykłe okradanie młodych z ich wyników, ku ogólnemu przyzwoleniu i zadowoleniu. Wielu "Autorów" badań nie zna nawet metod jakimi były zdobywane rezultaty, nie mówiąc już o ich opisywaniu. Znam prof z medycznej, którzy od lat nie byli przy żadnym sprzęcie, nawet nie wiedzą jak go wykorzystać, a są wpisani do wszystkich prac, plakatów, publikacji, tylko dla tego, że są szefami katedry. Jeżeli nie wierzycie to mogę podać nazwiska, katedry, tylko po co. I tak są bezkarni, to tak popularny proceder, że nikt nie widzi w nim nic złego. Prawda jest taka, że ta uczelnie nie ma żadnej wartości naukowej w świecie. Jedynie dydaktyczną. AM to zwykły twór popeerelowski, który umrze śmiercią naturalną tak jak stocznie itp. Pozdrawiam.
      • Gość: tressa Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.chello.pl 03.10.10, 14:12
        szkoda nerwów, przecież "dopisywactwo" to standard na wszystkich uczelniach medycznych,w większości już uniwersyteckich.Pewnych rzeczy w tym układzie jaki panuje się nie zmieni.To,że każdy szef jest dopisany do każdej pracy to nic w porównaniu z tym,że niektórzy biorą się za zabiegi o których pojęcia nie mają albo których od nastu lat nie wykonywali.No ale w koncu to profesorowie nawet przez "P".Tylko żal pacjentów...
    • and_ibn_gel Jaka Akademia ??? 02.10.10, 05:48
      Tej " szkole " należy ZABRAĆ Z NAZWY "" AKADEMIA "" i nazywać to to Wyższa Szkoła Medyczna
    • Gość: doktor Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 05:54
      stara metoda charakterystyczna dla homosovieticus :-). wyjęta wprost z savoir vivre bezpieki. zdyskredytować, podważyć i opluć. "spotkałem raz, cham i nędzna kreatura". a każdy cham do pijak, a jak pijak, to złodziej!!!!

ja również spotkałam. nie raz. również zdarzyło się,że rozmawiał, ukłonił się,przekazał materiały i wyszedł.uśmiechnięty człowiek z klasą,chociaż nie podzielam jego wszystkich poglądów

darujcie już sobie służebnicy REKTORA wojnę podjazdową na forum Gazety, bo żałośnie czyta się wasze uszczypliwości. rzeczywiście pan rzecznik AM robi tu krecią robotę?
      • Gość: tam Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: 156.17.100.* 04.10.10, 09:24
        Z tą klasą to bym nie szarżował - się chyba ktoś zapomniał (co zresztą nie tłumaczy Andrzejaka).
        /stawiam samochód za rower, że wrocławska AM nie jest jedyna w Polsce i takie same rzeczy dzieją się po cichu na innych polskich uczelniach medycznych/
    • Gość: Obserwator Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.proxy.aol.com 02.10.10, 07:59
      Kolejny PT Czytelnik, ktory patrzy "KTO" wysunal zarzuty, a nie sprawdza ich i nie bierze pod uwage, ze sa (moga byc) prawdziwe. Gdzie jest transparent "Chcemy rektora-plagiatora" ?
    • Gość: Do tgvd Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 08:04
      Kiepskie argumenty. Czy kupno nieruchomości, zawarcie małżeństwa z fałszywym dowodem osobistym nie jest ścigane? Jedno i drugie się unieważnia. Dzisiejszy obraz AM dobrze oddaje baner na budynku przy Dyrekcyjnej. Farba, kolor na budynku który jest ruiną i w którym urzęduje prokurator, NIK i inne organa ścigające. Andrzejak zostawi po sobie też ruinę, którą trzeba będzie naprawiać przez lata. Dr Półtorak manifestuje poglądy większości pracowników uczelni. Kogo Andrzejak reprezentował na inauguracji na politechnice? Red. Wysocki pisze prawdę. Prawdy nie ma w bełkocie Andrzejaka, dziekanki i Ferstera na stronach internetowych AM, na której prowadzą oni kłamliwy blog. Wstyd się pokazywać w towarzystwie plagiatora!
      • Gość: gryz Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.10, 08:43
        Andrzejak przynosi wstyd nie tylko Akademii Medycznej, ale całemu wrocławskiemu środowisku naukowemu. Jego obecność na inauguracjach nie powinna być w żadnym razie tolerowana przez pozostałych rektorów, bo to pokazuje moralny indyferentyzm uczonych i nauczycieli akademickich. A żądanie przedawnienia dla plagiatów jest oryginalnym wkładem Akademii Medycznej do historii szkolnictwa wyższego na świecie. To nie tylko bezczelność, to zwykłe chamstwo i pospolity idiotyzm, nie mówiąc już o totalnej kompromitacji pseudouczonych z pseudoszkoły.
        • Gość: nauczyciel Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:39
          Artykuł podsumujący cała sprawę.
          Jestem pracownikiem tej uczelni.
          Biję się w piersi, bo ponoszę za tę sytuację również odpowiedzialność......podobnie jak inni, którzy prywatnie wyrażali swoje oburzenie, ale z różnych przyczyn nie mieli odwagi publicznie się wypowiedzieć - .....na AM określa się nas jako "cicha większość"..to pojęcie słyszałem w ostanim czasie klkadziesiąt razy.....
          Dr Półtorak uświadomił mi, że nie można należeć do "cichej większości". Dziękuję za to Panu i Pana kolegom, chociaż w wielu sprawach nie zgadzam się z Waszymi poglądami czy też działaniami.
          Po tym artykule jednak zrozumiałem Waszą desperację. Zrobiliście to co ja sam powinienem zrobić.

• Gość: oburzony Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:48
            życiem związków zawodowocyh po 89 roku organicznie siębrzydzę, ale tych działaczy akurat bardzo szanuję. To nie tylko Dr Półtorak, ale kilku kolejnych w szeregu. popchnięty ciekawością porozmawiałem i nie usłyszałem taniej progandy przesiąkniętej wojaczką ambicjonalną, personaliami, a zdrowie spojrzenie, dalekie od serwilizmu w stosunku do Ryśka, na który z obrzydzeniem patrzy się wśród elit uczelni. wielu poszło w profesory i sprzedaje się teraz za p[rzysłowioe trzy grosze i co gorsze nie widzę jawnych głosów sprzeciwu. tacyście wszyscy lękliwi drodzy bracia naukowcy? to obejrzycie teraz inauguracje kompromitującą uczelnię do reszty, z aktorem-plagiatorem w roli głównej
    • kluska11 Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na taką ... 02.10.10, 10:40
      www.gazetawroclawska.pl/fakty24/314857,akademia-medyczna-zostanie-bez-habilitacji,id,t.html
      A ten koles Rudnicki nie jest czasem skazany za jakies pomowienie? Bo tak mi sie cos telepie i nie wiem co na to "Prawo o Szkolnictwie Wyzszym"? Mowi cos?
      • Gość: MiśUszatek Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 11:29
        .....to nie problem, bo wrocławska Akademia Medyczna ma jeszcze jeden Wydział Lekarski.
        ...niech Rudnicki powie to tym, którzy bedą musieli zaczynać procedurę od początku....np. w innym mieście..
        ....takie słowa w ustach gościa, któremu CK odmówiło przyznania tytułu profesora to skandal....
        Facet nie ma odrobiny wyczucia i przyzwoitości...

• Gość: Do misiauszatka Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 11:52
          Ryba psuje się od głowy. Co się dziwisz jak głowa zepsuta!
        • Gość: bodzio Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.10, 14:32
          haha, to ktoś tego pana o przyzwoitość podejrzewał? jego prawo nie dotyczy. jak trzeba było zmienić regulamin, żeby synuś miał pewne przywileje, to się regulamin wziął i dostosował...
    • Gość: WAM Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:42
      Warto.
      Młodzi zobaczą, że trzeba uczciwie pisywać pracę a nie plagiatować, bo nawet wtedy gdy zostanie się ministrem (prof. Sowińska) czy rektorem (Sowińska i Andrzejak) sprawa wylezie, powiem więcej wtedy wlaśnie wylezie....., bo jak się ma wladzę to decyduje się o losach ludzi i jak się robi "źle" ludziom to oni się nie zgadzają na to, aby o ich losie decydowali Ci, którzy "choćby w bardzo odległej przeszlości " nie byli w porządku......
      "źle" - to pojęcie szerokie, mam tu na myśli źle według tych ludzi , ktorych dotyczą decyzje....
      Te decyzje mogą być różne personalne ale najbardziej bolą decyzje finansowe........
      Prof. Sowińska "za drobny plagiacik" niedawno po ujawnieniu - zrezygnowala ze stanowiska. Czy ktoś o tym słyszał! Nie bo zachowala się porządnie, przyznała się do blędu.....
    • Gość: ludzik23 Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 12:55
      "Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na taką karę" - z artykułu wygląda, że tak!
      A na jaką karę zasłużył REKTOR, MINSTER, DZIEKAN, PROFESOROWIE?!
      Największą karą dla nich jest ten artykuł i ujawnienie tego mataczenia. Przecież z opisu wynika, że w sposób nieslychany mataczono, ukrywano sprawę - przed czym - pamiętacie te hasla i głupoty rozpowiadane przez władze, że to szkodzi uczelni -
      Postawiono równość między osobą REktora a Uczelnią. W ten sposób udało się Andrzejakowi "zrobić pranie mózgu"
      Ludzie zaczęli się zasatanawiać co gorsze albo lepsze rektor - z plagiatem czy ujawnienie tego faktu????
      co szkodzi uczelnie - prawda czy jej ukrywanie!
      Homo sovieticus, jakby nie z tej epoki działania i wypowiedzi ekipy.

• Gość: przyszła lekarka Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 13:02
        jak mam pójść do tych ludzi teraz na wykłady i zastanawiać się, kto popierał ten przekręt, a kto nie? wzbiera we mnie odruch wymiotny.to jest chore
        • Gość: do lekarki Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.10, 13:20
          Może Pani Śmiało iść na wykłady Pana Grybośia z ginekologii on prawdę Pani powie z "pewnością".
      • Gość: Atos Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 14:38
        Smutny coś Pan Rysio na zdjęciu. No i widzisz Ryszardzie - a tak już dobrze szło. "Wujo" W., z Dyrekcyjnej już wszystko podobno załatwił z "Czesiem, Zbychem, Rychem i Mirem" a tu taka "wtopa". Nie tak miało być. Najpierw Ty dwie kadencje, potem ten "wysoki jak topola - i ....", coś tam z fasolą było, też dwie kadencje a potem już tylko Karaiby. A tu taki Półtorak. Niech to szlag. Faktycznie Rysiu Paździoszku - masz powody do takiej miny. A i konto mogą opróżnić, jak tak dalej będą grzebać. A tyle się uzbierało. Może i nie ma dla studentów ale przecież jest tam gdzie byc miało być. A tu ten Półtorak. No niech go.
      • Gość: Wiarus Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.10, 14:42
        Jest to bolesne cięcie ale bezwględnie konieczne. Przecież bezczelność tej hybrydy Dyzmy i Prezesa (nomen omen) Ryszarda Ochódzkiego jest porażająca. Stworzył mafijny układ niszczący każdego myślącego inaczej. Wszak to on chełpił się, ze oponentów profesorów zsyła do pomieszczenia z rurą kloaczną, a niesamodzielnych pracowników wylewa z uczelni (vide Pająk, Jankowski). Zakorzenienie w PZPR-owskim systemie spowodowało, że jegomość ów zupełnie nie rozumiał swojej swojej roli. Myślał, że jest Kim-Dze-Ilem. Co najgorsze dalej nie rozumie, dalej uważa, że to spisek złych ludzi, że przecież w tamtych czasach wszyscy plagiatowali i tym podobne potworki myślowe. Sprawa Andrzejaka to pytanie o pryncypia, o standardy w pracy naukowej. Czy przepisanie to tylko przykład "złego smaku" (kara upomnienia bez wpisania do akt) czy śmierć naukowa osoby plagiatującej. Wrocław jest europejskim miastem i plagiator (plagiatorzy) muszą ponieść karę strącenia w niebyt. I wcale nie muszą trafić do pomieszczenia z rurą kloaczną (pod warunkiem oczywiście wyrażenia skruchy i przeproszenia społeczności akademickiej za swoje zachowania).
        • Gość: Do Wiarusa Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 15:41
          Celne porównanie - Dyzma i Prezes Ochódzki - nic dodać nic ująć.., ale tylko dla Tych co oglądali te kapitalne filmy i znają Jegomościa osobiście, a nie z "GADZINÓWKI".
      • Gość: dr habil. Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 15:35
        Przyzwoicie zachowala się Minister Kudrycka!
        Nie rozmawiała z nikim tylko przekazała sprae swojej komisji. Ta powołała 3 recenzentów, ktorzy wydali opinię.
        Komisja kilunastu profesorów po zapoznaniu się z recenzjami przedstawiła Ministrowi swoją opinię - truzgocaca dla Andrzejaka....jakże inne podejście do sprawy...bez kolesiostwa, dupowladztwa...układzików, kumoterstwa.... Dla nich nie miało znaczenia, że jest to REKTOR - a może właśnie odwrotnie - sadząc po tej opinii, powszechnie dostępnej. Odwrotnie niż Minister Zdrowai. A może dlatego, że Mnister Zdrowia to magister a Mnisiter Nauki to prof. i jeden wie a drugi nie wie ile trzeba się napracować,żeby zostać prof....wie co to plagiat w środowisku akademickim.
    • free.akad Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na taką ... 02.10.10, 14:56
      Duże brawa dla dr Marka Wrońskiego i decyzji Centralnej Komisji. Państwa wyszukane argumenty na temat odpowiedzialności zbiorowej nie przystają w żaden sposób ani do sprawy, ani do kontekstu sytuacji polskiego szkolnictwa wyższego. Poświadczają jedynie nieznajomość problematyki i opcję partykularnych interesów. Więcej: interdyscyplinarni.blogspot.com
      • Gość: A może... Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 15:14
        A może przed inauguracją należy zdjąć z plagiatora szatki, wsadzić na przygotowane taczki i pod znanym banerem zawieść pod pręgierz? Wszystko obfotografować i wysłać do Pani Minister. Firma ochroniarska? Ten skandal też obfotografować, a kosztami obciążyć plagiatora.Bo chyba już wszystkie miarki się przebrały.
    • japoni1 Kompromitacja 02.10.10, 16:50
      Pochodze z Poznania, obecnie robie specjalizacje z reumatologii i doktorat w UK. Dopiero co kupilem mieszkanie we Wroclawiu gdyz planowalem niedlugo powrot do PL i prace w szpitalu klinicznym na akademii, ale widze ze wybralem zle miasto. Wroclaw ma niezly PR ale niestety niewiele rzeczy przeklada sie na rzeczywistosc. Kto chcialby mieszkac i pracowac w osrodku akademickim 3 ligi (polskiej)? Mysle ze wroclawska medycyna juz sie po takim ciosie nie podniesie. Szkoda tylko ze tylu mlodych lekarzy straci mozliwosc rozwoju a taka banda pseudoprofesorow niczego nie odczuje.
      • Gość: APAGE! Re: Kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 17:18
        Wg informacji ze strony internetowej Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego Wydział Lekarski, Kształcenia Podyplomowego i Farmacji spadły do drugiej grupy w rankingu naukowym, a Wydział Stomatologii został zdeklasowany, bo spadł do grupy czwartej. Jest to ocena za ostatnie 5 lat. Gratulacje dla rektora, prorektora ds. nauki oraz dziekanów. Rektor ogłosi, że załatwiły to znowu siły tajemne. Ponieważ go dręczą różne zwidy może należy zatrudnić w uczelni egzorcystę? Tak się dzieje, kiedy zamiast na naukę wydaje się forsę na firmy ochroniarskie i adwokatów. Następna ocena za 5 lat. Powinno być lepiej.
    • judyda Trąd na uczelni 02.10.10, 23:00
      Piszecie a Andrzejaku, ale choroba toczy również Uniwersytet Wrocławski, na Wydziale Nauk Społecznych kwitnie nepotyzm, gdzie pracuje syn dziekana, co z oskarżeniami o plagiat przeciwko prodziekanowi.
      • Gość: Wiarus Re: Trąd na uczelni IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.10, 11:27
        Uważam, że na naszej uczelni pilnie potrzebna jest zmiana pokoleniowa. Po pogonieniu ekipy rektorskiej i przynajmniej trzech ekip dziekańskich trzeba dac szanse ludziom w czwartej dekadzie życia- mlodym wilkom, którzy sami wypracowali swoje impakty, sami robią swoje prezentacje, mogą coś powiedziec o nauce i nie maja zaszłości organizacyjnych. I musi to być swoista "rewolucja pażdziernikowa". To jest wasz czas. Pokażcie siłe a uzyskacie poparcie.
        Kolejne wybory osoby sprawującej władzę będzie porażką. Znowu będziemy szukali z powodzeniem plagiatów. Nie stac nas na takie eksperymenty.
        Trzeba znać dobre momenty w historii na zmiany. To jest ten czas. Causescu został właśnie wyprowadzony z czołgu i poprawia karakułową czapkę.
    • Gość: reader Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.206.112.108.static.telsat.wroc.pl 03.10.10, 16:45
      Prawdopodobnie jakby zweryfikować inne uczelnie to wszędzie dałoby się znaleźć plagiaty, plagiaciki mniej lub bardziej ewidentne, układy czy tez układziki. Norma.
      Z tym że akurat chyba na innych uczelniach nie ma tych co donoszą i tyle. A Wybiórcza chce przedstawić wszystko w czarno-białych kolorach. Jedni dobrzy, nieskazitelni a drudzy źli. To bajki dla naiwnych.
      Nie wiem z czego tu się cieszyć, że AM została pozbawiona praw do nadawania habilitacji.
      Może z równą zawziętością zajęlibyście się STANEM DRÓG we Wrocławiu???
      • Gość: judyta Trąd na uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 20:32
        reader pisze, że układziki są wszędzie, ma rację, gdzie jest ,,Gazeta Wyborcza'', atakująca Rysia Andrzejaka, chyba jej redaktorzy mogą zainteresować się Wydziałem Nauk Społecznych UWr, nazwijmy rzecz po imieniu, syn dziekana pracuje w jego zakładzie, córka byłego rektora znalazła schronienie w zakładzie taty, zainteresować można się córką ,,pani'' prorektor, czyżby pracuje w zakładzie mamy. Przypominam, że nepotyzm jest formą korupcji. Wszyscy się boją, ci, którzy powinni protestować udają że nic nie widzą, niech żyje konformizm, obłuda, tfu-profesury.
        • microprofesor Re: Trąd na uczelni 03.10.10, 22:52
          wójt gminy oława - też rysiek sfałszował dyplom ukończenia szkoły wyższej i nadal jest wójtem, sprawa już ciągnie się ho,ho, widać więc że ryśki to "fajne"chłopaki
      • Gość: tymon Re: Wrocławska Akademia Medyczna zasłużyła na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 08:13
        najlepiej kąsać Gazetę, bo kroczy ścieżką prawdy? kolejna z ubeckich metod - może wtedy obraz się rozmyje. przecież na innych uczelniach też plagiatują, więc zostawny rektora! nie macie wstydu szanowni lub mniej szanowni adwersarze!!! czas zrzucić grontostaje Ryszardzie! nie ciągnij nas na dno razem z sobą!
    • chrust JE REKTOR 04.10.10, 07:17
      Mam nadzieje, ze JE Rektor zachowal odrobine honoru i ustapi ze stanowiska dobrowolnie... Gdyby mial wiecej honoru, to musialby popelnic harakiri po takiej wiadomosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka