Dodaj do ulubionych

Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami

02.10.10, 19:19
Pochodzę ze wsi i jak sięgnę daleko, daleko wstecz pamięcią, to przypominam sobie, choć z pewnym trudem już, wiejskie baby, które parały się zbieraniem ziół. Chadzały po lasach, łąkach i moczarach, mamrocząc coś pod nosem. Kobieciny zbierane zioła suszyły i sporządzały napary do picia, do smarowania. Pomagać to miało na wszelkie boleści. Czasem też zioła podpalały, by okadzać chałupy.
Czy o takie zatem zioła chodzi prostestującym?
Obserwuj wątek
    • j.jargilo Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 02.10.10, 19:32
      tak
      • aro7 Hipokryzja państwa to udawanie, że nie ma problemu 03.10.10, 19:15
        penalizacja dla palaczy napędza tylko mafie narkotykowe czy też takie które zajmują sie prostytucją pół-legalną w PL
        skoro państwo objęło monopol na stosowanie przemocy wobec obywateli oraz posiadanie broni, to czemuż by nie miało reglamentować dostęp do lżejszych narkotyków na receptę np.??
        Alkohol jest raczej cięższym narkotykiem i uzależnia fizycznie... a dostępny 24h...
        Kpiną jest także legalna sprzedaż dopalaczy jako substancji kolekcjonerskich... a kiedy złapią gościa ze skrętem grozi mu pare lat zdaje sie...
        Osoby podejrzane o wpadanie w uzależnienie można by kierować na psychoterapie itp, wszystkim chętnym palaczom(także tytoniu) czy pijakom nałogowym powinno sie podwyższyć składkę zdrowotną by inni nie musieli za nich extra dopłacać
        • Gość: xXx Coś dla nieznających tematu IP: *.devs.futuro.pl 04.10.10, 08:37
          www.youtube.com/watch?v=I-UxGKow2Vc
          Skoro trawa jest nielegalna to trzeba też zdelegalizować alkohol! Każdego dnia mają miejsce dramaty rodzinne, wypadki, zabójstwa spowodowane przez ludzi będących pod wpływem alkoholu. Za to po trawie jest to nie do pomyślenia ponieważ zioło uspokaja
          • tetlian Emerytowany policjant o narkotykach 04.10.10, 10:08
            Wypowiedź emerytowanego policjanta, który pracował w wydziale narkotykowym:

cz.1.:
            www.youtube.com/watch?v=q90jCS9DKQw
            cz.2.:
            www.youtube.com/watch?v=GG0XdxF6XUY
            cz.3.:
            www.youtube.com/watch?v=jPABnSyawCg&feature=related
    • Gość: as Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 19:39
      Nie tylko chodnikami... Łaciarską zablokowało to bydło na 15 minut.
      Sznur radiowozów blokował jeden pas Kazimierza Wlk.
      • Gość: MonX To chodź, bydlaku IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.10, 19:45
        Pokaż się, pogadamy.
        • Gość: as Re: To chodź, bydlaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:03
          Gość portalu: MonX napisał(a):

> Pokaż się, pogadamy.

Powiedział gall anonim...
        • Gość: ktoś Re: To chodź, bydlaku IP: *.student-halls.leeds.ac.uk 03.10.10, 13:21
          Gość portalu: MonX napisał(a):

> Pokaż się, pogadamy.

to ty rozmawiac potrafisz?
      • Gość: fakir Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 02.10.10, 20:00
        to zdecyduj się kto był bardziej uciążliwy - koniec świata - 15 minut pastuszek stracił...
        • Gość: as Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:04
          wiem jesteś wyluzowany 15 minut w tą czy w tą, dla nieroba to nic nie ważne, dla niektórych 15 jednak coś znaczy...
          • Gość: mrarm Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 03.10.10, 21:24
            Zauważ, że oni coś robili. Protestowali, mają do tego prawo, chcieli to robić w sposób pokojowy. Naprawdę uważasz, że fakt, że państwo chce kogoś wsadzić do więzienia za to, że woli tę a nie inną używkę (lub narkotyk, tak czy tak, coś tak samo uzależniającego, jak wiele innych rzeczy na świecie - tylko raczej słabiej niż mocniej) jest pozytywny?
            • megasceptyk mieszasz prawde z fałszem i zmyślasz definicje 04.10.10, 09:49
              narkotyk nie oznacza
              czegoś uzależniającego,
              jest to tylko określenie umowne
              i do tego ogromnie przstarzałe i mętne.

Stopień uzaleznienia nie jest taki sam
              dla różnych substancji.
              Marihuana nie uzależnia w ogóle
              natomiast papierosy uzależniają
              tak silnie jak heroina lub kokaina.
              Poziom zniszczeń tez jest różny.

Nie zaobserwowano po 50 latach badań
              wpływu socjologicznego lub zdrowotnego,
              który wynika z zażywania marihuany.

Co do alkoholu i nikotyny
              wiemy z czym to się je,
              z marskością wątroby, odmóżdżeniem
              i rakiem płuc.
        • Gość: mm Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.izacom.pl 03.10.10, 07:42
          Czy mógłbyś nie ubliżać innym, drogi narkomanie? Dziękuję.
          • jureek Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 04.10.10, 09:34
            Gość portalu: mm napisał(a):

> Czy mógłbyś nie ubliżać innym, drogi narkomanie? Dziękuję.

Dziwnie wybiórcza ta Twoja wrażliwość na wyzwiska. Gdy as ludzi od bydła wyzywał, było to dla Ciebie OK?
            Jura
        • Gość: leon_ze_zawodufki Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 13:15
          niektórzy są w pracy jadąc samochodem gdzie liczy się czas, pamiętaj o tym, to że ty nie masz pracy i nic nie robisz poza łażeniem po mieście i wykrzykiwaniem durnych haseł nie znaczy, że uczciwy, pracowity obywatel musi to odczuwać na własnej skórze, 15 minut to dla mnie dużo, mógłbym poświęcić te 15 minut więcej żonie i dziecku, a to dla mnie bardzo cenne w życiu jednak dla ciebie ważniejsze jest palenie krzaków niż życie w rodzinie i samorozwój.
          • Gość: qwerty Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 00:17
            W sobotę pracujesz?
            • Gość: Max Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: 195.117.149.* 04.10.10, 08:24
              Widać, że tobie już zielsko przeorało mózg. Nawety nie rozumiesz co czytasz :) haha Macie skutki palenia zioła.
              • Gość: qwerty Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: 78.8.145.* 04.10.10, 09:26
                Cwaniaczek rozwodzi się nad kosztem alternatywnym (wygooglaj sobie) stania w korku w sobotę i sprowadza zagadnienie do tego, że jazda samochodem jest elementem jego pracy (rozumiem że kierowca jakiś, czy coś :D). Dlatego grzecznie pytam czy pracuje w sobotę?

• Gość: m Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 10.10.10, 14:14
                  Przecież napisał o 15 minutach dla żony i dziecka, zrozumiałeś już czy 4 zdania to za dużo przy zanikach pamięci spowodowanych paleniem?
      • Gość: Konrad Nie marudź IP: 109.199.1.* 02.10.10, 20:03
        Nie marudź. Był to jeden z najmniej uciążliwych pochodów demonstracyjnych jaki widziałem. Nie rozumiem tylko po co tyle policji, przecież oni nie mają żadnych kontr-demonstrantów (tak jak geje i przebierańcy).
        • Gość: as Re: Nie marudź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:05
          Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Nie marudź. Był to jeden z najmniej uciążliwych pochodów demonstracyjnych jaki
          > widziałem. [...]

mniej czy bardziej - jednak uciążliwy!
          • Gość: Polak Re: Nie marudź IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.10, 02:07
            taksówkarz pewnie, komu przeszkadza zablokowana Łaciarska przez 15 minut
            • Gość: as Re: Nie marudź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:09
              Pomyś przez chwilę (wiem, że to trudne na haju) np ludziom, którzy chcą/muszą tamtędy przejechać z tych lub innych względów.
              • Gość: Polak Re: Nie marudź IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.10, 02:10
                no przyznaj się już że jeździsz taryfą
                • Gość: as Re: Nie marudź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:13
                  Tak jak pisałem, myślenie po trawie jednak przysparza Ci wielkie kłopoty, zakładam że na co dzień też.
                  • Gość: Polak Re: Nie marudź IP: *.wroclaw.mm.pl 03.10.10, 02:20
                    A ja zakładam, że jesteś debilem, bo przypisujesz mi coś, czego nigdy nie robiłem. Bez obrazy, ale naprawdę są alternatywne drogi wobec Łaciarskiej i tylko idiota będzie czekał aż przemaszeruje pochód. Nie zamierzam zresztą polemizować, mądrzejszy musi ustąpić.
                    • Gość: as Re: Nie marudź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 11:11
                      Gość portalu: Polak napisał(a):

> A ja zakładam, że jesteś debilem, bo przypisujesz mi coś, czego nigdy nie robiłem[...]

Heheh, i piszesz to po tym jak mi wciskasz mi zawód taksówkarza?
                      Pomyśl sobie, ze parę osób zablokowali przy wyjeździe z parkingu wielopoziomowego, tu nie ma alternatywnej drogi.
      • Gość: zioło Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 20:21
        Bydło ??
        A może jakbyś sobie zapalił, to byś trochę wyluzował ćwoku ?
        Poczytaj trochę zanim zabierzesz głos, a za blokowanie podziękuj policji i prezydentowi.
        • Gość: owoc Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:19
          Ja się potrafię wyluzować bez narkotyków. Żal mi was, że tego nie umiecie.
          • zat4ra Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 03.10.10, 01:50
            Aha, zimnego piwka nigdy w upalny wieczor nie wypijesz,
            lyka koniaku przed kominkiem w grudniowy zimny dzien nie zaznasz,
            jointa z przyjaciolmi, smiejac sie do muzyki nie przezyjesz.

I tobie jest innych zal ... O, lol. Jestes zamkniety w sloiku, ale ze sam
            tam wlazles, to nie jest mi, na przyklad, cie zal :-)
            • Gość: owoc Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 08:58
              Ja z moimi przyjaciółmi umiem się śmiać bez otumaniania mózgu. Ale to kwestia doboru przyjaciół. Ty wybrałeś takich, przy których potrzebujesz się ogłupić. Twoja wola.
              • Gość: szmatan Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 16:37
                jak wszyscy będą życ na trzeźwo to nie będziesz miał powodu, żeby się przechwalać
        • Gość: as Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:06
          Gość portalu: zioło napisał(a):

> Bydło ??
          > A może jakbyś sobie zapalił, to byś trochę wyluzował ćwoku ?

Nie truje się dla przyjemności.

> Poczytaj trochę zanim zabierzesz głos, a za blokowanie podziękuj policji i prez
          > ydentowi.

No tak, gdyby nie wy policja sama by szła ulicami... wraz z prezydentem...
        • Gość: leon_ze_zawodufki Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 13:23
          wiesz jak można się wyluzować? np. iść ze swoją ukochaną kobietą na spacer, do kina, na basen, pograć w tenisa, wyjechać gdzieś na weekend w góry itp, zrobić razem dobrą kolację, uprawiać sex, jest wiele form ale palenie liści jakoś wydaje mi się najmniej atrakcyjne z tych wszystkich chociaż paliłem i nie ukrywam, że jeszcze kiedyś zapalę.
      • Gość: polo Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 02.10.10, 22:50
        Nie obrażaj bydła. To tylko zwykłe przygłupy przeszły ulicami.
        • Gość: as Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:07
          Gość portalu: polo napisał(a):

> Nie obrażaj bydła. To tylko zwykłe przygłupy przeszły ulicami.

Masz rację - przepraszam bydło, które jest o wiele bardziej pożyteczne niż te nieroby!
          • Gość: qwerty Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:29
            Ale czemu nieroby? Nie kumam. Jak ktoś sobie spali jointa od czasu do czasu to od razu musi być nierobem?

Co takiego specjalnego robisz, że innych od nierobów wyzywasz? Śmieci wynosisz jak mamusia każe?
            • Gość: mm Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.izacom.pl 03.10.10, 07:44
              Nierobem może i nie - tylko narkomanem, którego trzeba leczyć.
              • zetkaf Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 03.10.10, 07:47
                > Nierobem może i nie - tylko narkomanem, którego trzeba leczyć.
                A czemu wedlug ciebie leczenia wymaga osoba, ktora sobie raz na ruski rok sali jointa, ale nie wymaga leczenia osoba, ktora codziennie wypije jedno piwko (co juz jest przejawem choroby zwanej alkoholizmem - wczesne stadium)?
                • Gość: owoc Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 09:00
                  Ależ wymaga, kto mówi że nie?
                  • Gość: mrarm Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 03.10.10, 21:36
                    A moze być tak się zajął swoim życiem, a przestał dorosłym osobom mówić co mogą, a czego nie mogą zażywać? Nie widzisz, do czego doprowadziła bezsensowna polityka narkotykowa? Przed 91 rokiem nasze prawo narkotykowe było stawiane za wzór dobrej polityki.
                    • Gość: owoc Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:24
                      Dorosłość kogoś kto potrzebuje się otumanić żeby móc się pośmiać z ludźmi, których nazywa swoimi przyjaciółmi jest wyłącznie papierowa.
                      • Gość: tik tak Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 10:20
                        > potrzebuje się otumanić żeby móc się pośmiać z ludźmi
                        Dlaczego zaraz potrzebuje? Czy jeśli ktoś wypije kilka piwek i dobrze się później bawi to oznacza, że te piwa są niezbędne? Nie, bez piwa też potrafi się śmiać.
                        Dlaczego od razu zakładasz, że marihuana jest niezbędna dla ludzi, którzy ją palą?
                        Masz jakieś doświadczenia w tym kierunku? Może byłeś uzależniony od jakiś silnych środków? W takim przypadku człowiek rzeczywiście inaczej funkcjonuje. Marihuana na szczęście nie uzależnia.
                        • Gość: owoc Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:46
                          Jakby im nie była niezbędna, to by tak nie protestowali.
              • Gość: mrarm Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.chello.pl 03.10.10, 21:38
                Wylecz się Ty - ze swojej skłonności do ustawiania czyjegoś życia.
          • Gość: lubisz dopalacz ? Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.10, 08:55
            Niestety jesteście całkowicei niereformowalni...świat idzie do przodu...bez was rupiecie, chclejcie dalej gorzałe...
    • Gość: DW Wrocław wali z wiadra!!!- wymiata IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.10.10, 22:06
      :)
    • baymama Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 02.10.10, 22:22
      Chłopaki luzaki... i dziewczyny tyż! Kwiat polskiej młodzieży. Potencjalni wyborcy PiS. Szef tej partii ponoć też lubi być na prochach.
      • nikodem_73 Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 02.10.10, 23:10
        Oj tak - nic tak nie przeraża jak wolność wyboru :>
      • Gość: antygłupek Przygłupy przeszły przez Wrocław..POmyliłeś matole IP: *.ip.jarsat.pl 03.10.10, 13:17
        pałtie-DŁOGI otumaniony wybołco "płaćfołmy"-to twój szef POpalał !!!Ale pewnie piszesz naćpany,więc tłudno oczekiwać sensu!
    • Gość: mary Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 22:34
      dokladnie o takie
      • Gość: hehe Chyba wrociles dopiero z kongresu Palikota IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 23:02
        bo gadasz jak pijany w przenosni wyd....y.Tusk jarał trawe,a pamietacie Brona oj Januszu jak ty sie zmieniles,cekawe co teraz powie.Oj ciemnota goni zacofanie a burakow nie ubywa ciagle smrod siano i gowno wyrasta trzeba wyrwac z Wrocka wszystkie chwasty.Bo to wstyd że Guma do zucia na dodatek balonowa im CUDA obiecała.Powiedz gdzie pracujesz i ile zarabisz POkemonie???
    • nikodem_73 Ach ci wrocławianie... 02.10.10, 23:09
      Na marsz wyzwolenia konopii przyszło 1500 osób - tak 5 razy więcej niż na wiec żądający równouprawnienia gejów i wywalenia z roboty jakiegoś biurokraty... No za nic świadomości klasowej, za nic.
      • Gość: gość Re: Ach ci dziennikarze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:02
        "W pochodzie uczestniczyło około półtora tysiąca osób."

Jeśli widział tam półtora tysiąca, to musiał być pod wpływem konopi.
        To była w sumie niewielka grupa, tak na oko 200-300 krzykaczy.
        • Gość: Karol Re: Ach ci dziennikarze... IP: *.chello.pl 03.10.10, 14:49
          Doliczyli ludzi, którzy tamtędy przechodzili wracając z pracy.
    • intraneus Dużo dymu - mało ognia 03.10.10, 02:16
      Postulaty słuszne, ale zarówno dopalacze jak i marycha są niezdrowe, jeżeli mamy delegalizować dopalacze, to marychę też. A jak legalizować - to opodatkować sprzedaż, żeby coś dla państwa z tego było. Chociaż mi to obojętne, nigdy mnie do takich zabaw nie ciągnęło.
      • Gość: as Re: Dużo dymu - mało ognia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 02:20
        jeśli zakazywać trucizn to papierosów i alkoholu też...
        Może zażywający dragi, pijący alkohol czy palący tytoń powinni płacić większą składkę zdrotowną za... trucie samego siebie?
        • intraneus Re: Dużo dymu - mało ognia 03.10.10, 02:26
          za sprzedaż alkoholu czy papierosów płaci się podatek - więc sprzedaż innych używek powinna być obciążona podobną stawką, nie widzę powodów do dysproporcji
      • zetkaf Re: Dużo dymu - mało ognia 03.10.10, 07:45
        > jak i marycha są niezdrowe,
        ktora jest o wiele mniej niebezpieczna niz LEGALNE alkohol i tyton.
        Ja rozumiem, gdyby chodzilo o zdrowie, ustalamy pewien maksymalny dopuszczalny wplyw na organizm czlowieka, wtedy co powyzej kreski - zakazane, co ponizej - dopuszczalne, ale z naklejkami, ze niebezpieczne. Ale w mysl tej definicji, trzeba by albo dopuscic maryche, albo zakazac alkoholu i tytoniu (opcja skrajna, to takie dobranie poziomu zagrozenia, ze marycha bedzie legalna, a alkohol i tyton nie ;).
        Kazde inne tlumaczenie, to sciema, chronienie chorej tradycji, tepota i wynikajace z niej zaszufladkowanie lub... ochrona przemyslu alkoholowego i tytoniowego przed konkurencja.
        • mix2ra Re: Dużo dymu - mało ognia 03.10.10, 11:17
          Cześć krzykacze.
          Jestem narkomanem, lubię palić trawę. Nie korzystam z twardych narkotyków, jestem przeciwnikiem dopalaczy.
          Mam 25 lat, ukończyłem dwa kierunki na UWr. Jestem nierobem - zapracowałem na wysoką jakość życia i dwa mieszkania we Wrocławiu, stać mnie na wszystko na co mam ochotę.
          Dla Ciebie jestem narkomanem, palę trawę, jestem marginesem i patologią. To samo sądzę na Twój temat, chlejesz wódę, nie stać Cię na wysłanie dziecka na wakacje, od piętnastu lat wynajmujesz mieszkanie i zastanawiasz się czy zabrać dziecko na lody czy kupić flaszkę wódy, Twojego narkotyku, ćpunie.
          • Gość: K Re: Dużo dymu - mało ognia IP: *.as.kn.pl 03.10.10, 11:23
            Zgadzam sie z podsumowaniem.)
          • Gość: bbkk Do mix2ra IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.10, 11:55
            Zarobiłeś na dopalaczach?
          • Gość: Kacper Re: Dużo dymu - mało ognia IP: 78.133.238.* 03.10.10, 12:41
            Gdy ktoś ma za dużo , nie zaznał głodu i niedostatku to mu się pod sufitem przestawia. To pokazuje ,że wolność nie każdemu przysługuje.
            • mix2ra Re: Dużo dymu - mało ognia 03.10.10, 12:57
              Gość portalu: Kacper napisał(a):

> Gdy ktoś ma za dużo , nie zaznał głodu i niedostatku to mu się pod sufitem prze
              > stawia. To pokazuje ,że wolność nie każdemu przysługuje.

Nic mi się przyjacielu nie przestawiło. Nigdy mi się nie przelewało, a jedynie własnymi siłami i cechami osobowości doszedłem do tego co mam teraz.
              W niczym mi trawa nie przeszkodziła, a czasem mam wrażenie, że nawet pomogła uspokoić i oczyścić umysł po ciężkim tygodniu nauki czy pracy.
              Korzystać trzeba umieć dlatego jestem przeciwko legalizacji, a jedynie optuję za depenalizacją marihuany. Dlaczego? Bo cały czas polskie społeczeństwo jest zbyt głupie, żeby bez konsekwencji korzystać z jakiejkolwiek używki, nawet cholernej kawy, nie wspominając o alkoholu czy tytoniu.
      • Gość: McH Re: Dużo dymu - mało ognia IP: 77.236.26.* 03.10.10, 20:48
        Widać, że Cię nie ciągnęło - mało wiesz, skoro porównujesz marihuanę z tym chemicznym syfem typu TAIFUN. Osobiście uważam, że zaciągnięcie się skrętem z naturalnej marihuany jest dużo mniej szkodliwe dla zdrowia niż wypicie 50'tki czystej, czy mocnego piwa. Umiar, to trzeba mieć ze wszystkim, a najbardziej z ogłupiającą telewizją! Z reszta polecam ranking WHO na temat niebezpiecznych substancji, proponuje się przyjrzeć i zobaczyć na którym miejscu jest marihuana, a na którym alkohol, czy tytoń (Tobacco). Kto nie zna rankingu, bardzo się zdziwi.

health.howstuffworks.com/wellness/drugs-alcohol/drug-ranking.htm
        Proszę ... nawet Ketamina, Benzodiazepina i Amphetamina są w rankingu niżej niż Alkohol, a jednak ten jest legalny i się go chleje a reszta to samo zło. Nie twierdzę, że kiedykolwiek wziąłbym jakąkolwiek z tych substancji, poza wypaleniem maryśki od czasu do czasu, ale uważam, że najważniejsze jest uświadamianie ludzi, a najgorsze - obłuda, populizm i głośne krucjaty ludzi, którzy nie mają pojęcia o temacie .... ale cóż, w kraju, w którym banda głupków w imię dwóch skrzyżowanych kawałków metalu czy drewna może sterroryzować całe Państwo, takie zjawisko jest normą.
      • Gość: hardcormega Re: Dużo dymu - mało ognia IP: *.chello.pl 20.10.10, 12:53
        konopie są złe a nie miałeś styczności. przestań pan pie...ć ot tyle
    • januszcisienski Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 03.10.10, 15:20
      tutaj zobaczycie filmik z początkowej fazy manifestacji:

www.youtube.com/watch?v=dw6av5K3Qyc
    • muzzyczny Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 03.10.10, 15:53
      Łatwiej protestować za używką niż przeciw władzy i jeszcze te transparenty "konopia pomaga chorym ludziom" ....chyba umierac
      • socrtp Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 03.10.10, 21:47
        muzzyczny napisał:

> Łatwiej protestować za używką niż przeciw władzy i jeszcze te transparenty "kon
        > opia pomaga chorym ludziom" ....chyba umierac

zanim wypowiesz się na temat o którym nie masz pojęcia to proszę poczytaj sobie o zastosowaniu marihuany w medycynie - podpowiem, że znajdziesz informacje między innymi pod takimi hasłami: stwardnienie rozsiane, rak, ból.
      • Gość: Jojo Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.10, 09:58
        Emmmm, widocznie sie nie znasz, a w takim wypadku sie lepiej nie wypowiadaj. W przeciwienstwie do Dopalaczy z tego co wiem Mariohuany nie da sie(!) przedawkowac. Jest punkt szczytu dla organizmu, po ktorego osiagnieciu organizm nie moze juz wiecej w tym czasie przetwarzac tego narkotyku, dalsze palenie przedluza tylko faze. Dopalacze i alkohol da sie przedawkowac i zginely z tego powodu juz miliony ludzi i sa legalne.
        Pozatym w niemczech jest ponad 2-3mln. alkoholikow, choc ze konsumpcja marychy jest legalna, uzalesznionych jest tylko kilkustet do kilkunastu tysiecy.
        Wiec nie mysl ze to uzaleznia bardzo, bo o wiele mniej niz alkohol.
        Alkoholicy: X.XXX.XXX
        marycha: XXX - XX.XXX
    • colombo31 Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 03.10.10, 16:16
      Do tego trzeba dojrzeć, to wymaga długiego procesu
      i mądrych uzasadnień. To, że Tusk pociągał i został
      Premierem bogatych i kombinatorów, to nie argument.
      Jaro łyka co się da i druga partia się cieszy to też nie
      jest argument, bo Jaro nie wie co mówi, raz kocha
      Rosję i Oleksego, a teraz nienawidzi to dowód na
      zabójcze działanie. A tak na marginesie to ten co
      naliczył 1500 luda to nu się troiło i jeszcze gorzej
      ma z liczeniem niż wciąganiem...
    • wojtek2784 Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków 03.10.10, 16:16
      To są ofiary medialnej presji i "uwodzicieli medialnych" , którzy ich skutecznie ogłupili falszywą hierarchią wartości .
      Biedne sfrustrowane dzieciaki , którzy w tym globalnym świecie nie mogą dla siebie znaleźć miejsca. Przerażający pochód mentalnego spustoszenia.
      Palikot mógłby iść razem z nimi, z Kutzem na czele tego pochodu.
      • Gość: McH Re: Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków IP: 77.236.26.* 04.10.10, 08:42
        Wojtusiu, rozbawiłeś mnie do łez...

Te "sfrustrowane" - jak napisałeś - dzieciaki przynajmniej mają odwagę wyjść na ulice i upominać się o logikę myślenia i to, w co wierzą, a Ty, będziesz pewnie dalej siedział sobie anonimowo przed monitorkiem i narzekał na ten cholerny rząd, który chce podnieść VAT, nic więcej z tym nie robiąc.

Mniej marudzenia, więcej działania! - Żeby nie było, mnie się to podobnie dotyczy ... niestety
      • Gość: normalnyy Re: Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków IP: *.amrest.eu 04.10.10, 10:17
        weź się ogarnij: jestem prawnikiem i pracuję grzecznie w biurze a po pracy czasem palę zioło. bywam na świecie, czytam książki i pewnie bym cię ograł w wielkiej grze w dowolnym temacie. i dodatkowo objechał na rowerze i obiegł na maratonie. zatem chłopie przemyśl swoje poglądy zaściankowe.
        • Gość: gość Re: Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:27
          To teraz ale po paru latach będziesz zdegenerowanym narkomanem , który straci pracę a wydolność organizmu znacznie spadnie. Będziesz kradł i żebrał na dworcach by dać upust chwilowej przyjemności , która w efekcie zabija. Zaściankowi będą cię omijać z daleka patrząc z obrzydzeniem na brudnego , zaplutego i trzęsącego się ćpuna.
          • zetkaf Re: Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków 21.10.10, 11:32
            > To teraz ale po paru latach będziesz zdegenerowanym narkomanem , który straci p
            > racę a wydolność organizmu znacznie spadnie. Będziesz kradł i żebrał na dworcac
            > h by dać upust chwilowej przyjemności , która w efekcie zabija.
            To co z tymi, co od czasu do czasu pija jeszcze wieksza trucizne, jeszcze wiekszy uzalezniacz: alkohol (piwo, wino, wodka)? Na logike rzecz biorac, to po paru latach powinni miec marskosc watroby. A jak pokazuje zycie, wiekszosc z nich dozywa wieku emerytalnego...
            wiec chyba z twoja logika cos nie tak, widac zamiast myslenia masz schematy myslowe - narkotyk=smierc. Moze pora dostosowac je do rzeczywistosci?

Zaściankowi będ
            > ą cię omijać z daleka patrząc z obrzydzeniem na brudnego , zaplutego i trzęsące
            > go się ćpuna.
      • rapp_scallion Re: Pochód smutnych , ogłupionych dzieciaków 04.10.10, 17:26
        Jak dla mnie takie słowa mogą wypowiadać tylko osoby które są też za prohibicją i zdelegalizowaniem tytoniu i kawy. Bo inaczej jest się hipokrytą, który akceptuje jeden narkotyk (alkohol to JEST narkotyk), a krytykuje inny (np marihuanę). A jedynym kryterium takiego a nie innego postrzegania tych substancji jest najwidoczniej dla takich osób nasze prawo, ustanowione przez nasz rząd. Rząd, którey z jednej strony krytykuje dopalacze, a z drugiej strony prawie nic nie mówi np o szkodliwych skutkach picia cz palenia. Pytam się - ile dzieciaków trafiło do szpitala bo się nachlało do nieprzytomności i jeszcze sobie przez to krzywdę zrobiło? Ile ludzi, którzy zaczynali palić jako gó...arze teraz ma 50 lat i diagnozę raka płuc?

Dlatego legalizacja marihuany (mniej szkodliwej niż papierosy, czy alkohol - oczywiście zachowując zdrowy rozsądek) zlikwidowała by problem dopalaczy, którego na pewno pomimo tak spektakularnych akcji nie rozwiążą.
    • johnny-kalesony Panie Tomaszu Wysocki, pan rozwinie łaskawie ... 03.10.10, 16:34
      Panie Tomaszu Wysocki, pan rozwinie łaskawie skrót "tyś.", który widnieje na stronie głównej w linii odnośnika do tego artykułu. Proszę wytłumaczyć, co on oznacza, bo nie rozumiem, co pan ma na myśli. Jaki "tyś"? Jam? Jam co? A może chciał pan napisać "ptyś", ale pe panu zjadło?

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • zlosliwiec.sieciownik tyś.??!! 03.10.10, 17:51
      Czcigodnemu redaktorzynie przypominam, iż skrót od tysiąca to "tys." a nie "tyś.", bo "tysiąc" a nie "tyśąc". Wiem, wiem, papier na dysleksję przedłożono...
    • januszcisienski filmik z marszu Wolne Konopie 03.10.10, 21:04
      filmik z początku manifestacji:
    • januszcisienski Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 03.10.10, 21:04
    • wuzuwela Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 03.10.10, 23:41
      mam nadzieję że policja sfotografowała,sfilmowała to całe towarzystwo,przecież to wszystko ćpuny itp.,poza tym potencjalni przestępcy wcześniej czy później!Tak choć będzie gotowa baza danych bo sami się zaświecili.
      • Gość: wuwu lama Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 00:23
        Niektórzy z tego marszu będą za kilka lat politykami, sędziami, prokuratorami itd. Policja będzie im mogła co najwyżeć po kawisuę skoczyć :)
      • zetkaf Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 04.10.10, 00:31
        Ja, czarna owca... ;)
      • krusty_the_clown Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 04.10.10, 08:50
        o człowieku rozpracowałeś to elegancko, może zaraz ich wsadzić do więzienia co? tak prewencyjnie?
      • pan_cernik Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn 05.10.10, 12:59
        Tacy jak ty właśnie dołują takie dziewczyny ze słabym charakterem.Życzę ci abyś miał kiedyś problemy z własnym dzieckiem i ktoś tak zareagował jak ty teraz.Nie będę ciebie określaŁ,nie mieścisz się w żadnych znanych ludziom granicach
    • magnusg Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 04.10.10, 18:32
      Bawi mnie,jak ci narkomani odcinaja sie od innych narkotykow(dopalaczy).
    • marczolinio Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodnikami 05.10.10, 11:07
      Władze powinny wziąć przykład z innych krajów, gdzie posiadanie konopi jest legalne czy zdekryminalizowane. Jakoś o dziwo przestępczość narkotykowa nie jest tam problemem.
      Niektóre kraje poszły o krok naprzód i czerpią krocie zyski na tzw turystyce narkotykowej i nikomu włos z głowy nie spadł.
      • Gość: gość Re: Wolne Konopie przeszły przez Wrocław... chodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 20:37
        Jestem za ściganiem rozprowadzania narkotyków w tym marihuany wśród młodzieży nieletniej. Dorośli niech ćpają do woli aż do końca ( szybkiego :) . Jestem za zniesieniem leczenia uzależnień. Niech zdychają jak sami tego chcieli a nie za publiczne pieniądze leczą się latami. Te pieniądze można przeznaczyć na inny szczytny cel. To samo tyczy się alkoholików i palaczy tytoniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka