wielki_czarownik 06.10.10, 20:06 Ciekawe, czy jakby ktoś bardzo chciał, to by mu się udało jeszcze mocniej spieprzyć taki dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukawroc Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 06.10.10, 20:17 Może mi ktoś napisać kto na tym debilnym pomyśle zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s4ncho Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.korbank.pl 06.10.10, 22:44 Marcin Urban?(skarbnik miasta Wrocławia) Odpowiedz Link Zgłoś
nomina A co z ulgami rentowymi, panie Czuma? 06.10.10, 20:17 Panie Czuma, a kiedy ogłosi Pan, jak ma Pan zamiar rozwiązać problem ulg osób niepełnosprawnych, które mają świadczenia rentowe czasowe (bo z "nowego orzecznictwa" jeśli się jest osobą młodą, to nawet nieuleczalna, poświadczona dziesiątkami opinii lekarskich choroba nie uprawnia do orzeczenia stałego, więc trzeba je odnawiać co rok-dwa)? Na razie bowiem urbancard nie respektuje zaświadczeń ZUS, który guzdrze się z wydawaniem przedłużeń orzeczeń, a i sama procedura trwa (3 tygodnie uprawomocnienia, ze dwa czekania na legitymację), na temat rozpatrywania sprawy i w efekcie dzisiaj osoba mająca kolejne przedłużenie orzeczenia do końca roku i która już złożyła lub lada moment złoży dokumentację medyczną (do lekarzy też się nie dostaje na żądanie, zwłaszcza w IV kwartale) - nie może sobie już teraz kupić biletu 90-dniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.10.10, 20:25 Sprawa niesamowicie istotna, która dotyka tysięcy młodych ludzi, którzy mają być przyszłością tego miasta/kraju! System na który poszły dziesiątki milionów!!! A rzecznik mówi, że to nieporozumienie!!! Kto tam pracuje??? Czy to w ogóle można pracą nazwać, skoro rezultaty są takie, że w normalnej firmie menadżerowie by dawno już z roboty wylecieli?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
zeft Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 06.10.10, 20:44 Studenci mogą mieć bilet na legitymacji. I też będą musieli potwierdzić swą ulgę po podbiciu legitymacji na nowy semestr. Rozumiecie tę paranoję? Niedorzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.centertel.pl 06.10.10, 23:30 Kompletny idiotyzm, uprawnienia do ulgi sprawdza się przy kontroli. Nie słyszałem aby przy zakupie biletu jednorazowego ktoś sprawdzał legitki. Inne miasta będą się z nas śmiać... mieszkając kilka m-cy w Warszawie jak ktoś chciał ulgowy to kupował i nie musiał stać w żadnych kolejkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 06.10.10, 21:01 wielki_czarownik napisał: > Ciekawe, czy jakby ktoś bardzo chciał, to by mu się udało jeszcze mocniej spiep > rzyć taki dobry pomysł. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; To spieprzenie chyba odbywa się samoczynnie i prawdopodobnie autorom karty miejskiej zabrakło wyobraźni. Być może z okazji takiej wpadki można by usunąć dużo absurdów z naszego życia, ale nikt się tym nie zajmie i wszystko zostanie po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
krz.wr Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 06.10.10, 21:04 Nie rozumiem idei określania we wniosku ważności ulgi, przedłużania jej co semestr w BOK/POK, skoro i tak przy kontroli muszę posiadać przy sobie ważną legitymację (§ 16 punkt 4 regulaminu). U mnie wygląda to tak: bilet na UC mam ważny do 16.10. Zgodnie z obecnymi zasadami, nie mogę kupić nowego biletu miesięcznego ulgowego od 17.10, bo ulgę mam do 31.10 (czyli niby w okresie 1.11-15.11 jeździłbym bez ulgi). Dziekanat nie przedłuży mi ulgi w połowie października, bo zazwyczaj robi to w ostatnich jego dniach. Idiotyzm. Mam nadzieję, że lada dzień to zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejh kupujmy bilety tekturowe! :) IP: *.bluel.net 06.10.10, 21:43 mając identyczny problem kupiłem sobie kwartalny bilet PAPIEROWY, a o karcie urbanowej przypomnę sobie MOŻE w połowie semestru. Idę o zakład, że przy obecnym bałaganie bilety kartonowe będzie można kupować jeszcze przez półtora roku - rozwiązanie proste i wygodne. krz.wr napisał: > U mnie wygląda to tak: bilet na UC mam ważny do 16.10. Zgodnie z obecnymi zasad > ami, nie mogę kupić nowego biletu miesięcznego ulgowego od 17.10, bo ulgę mam d > o 31.10 (czyli niby w okresie 1.11-15.11 jeździłbym bez ulgi). Dziekanat nie pr > zedłuży mi ulgi w połowie października, bo zazwyczaj robi to w ostatnich jego d > niach. Idiotyzm. Mam nadzieję, że lada dzień to zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 17:03 właśnie coś a'propos zamieściłam na stronie Gazety Wrocławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 06.10.10, 21:05 ciekawe jaka jutro niespodzianka wyskoczy. Ale przecież system działa świetnie! Wprost wspaniale! Kurczaki, za co się to miasto nie weźmie, zaraz spieprzy, ciekawe dlaczego? Zaczynam mieć tego dość, tu nic nie idzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 06.10.10, 22:17 Jednym słowem panowie urzędnicy - co by jeszcze spie . . . . ć ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiop Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 23:22 Kufa!!!! Wyję na puszczy z żalu, toż to niedołężne PKP, PKL mają bardziej kompetentnych urzędników niż dymaniczna gmina! Prezydencie Dutkiewicz! Ty z pewnością dalej jesteś godzien ręczyć, że twa gmina zatrudnia najlepszych, eeechhh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 23:48 Kartę miałam otrzymać kilka dni temu, ale ciągle jej nie było. Ponieważ muszę kilka razy dziennie się przesiadać to kupiłam wczoraj bilet za 80 zł na cały miesiąc. Dziś odbieram wreszcie kartę Urban i co? Okazuje się, że MUSZĘ ją załadować. I na nic tłumaczenia, że wczoraj kupiłam bilet papierowy. Czyli mam zamrozić kwotę 80 zł, bo do 03 listopada mam przecież bilet. O większym bublu nie słyszałam. I te pieprzone biletomaty, w których za gotówkę biletów nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 01:00 "> Kartę miałam otrzymać kilka dni temu, ale ciągle jej nie było. Ponieważ muszę k > ilka razy dziennie się przesiadać to kupiłam wczoraj bilet za 80 zł na cały mie > siąc. Dziś odbieram wreszcie kartę Urban i co? Okazuje się, że MUSZĘ ją załadow > ać. I na nic tłumaczenia, że wczoraj kupiłam bilet papierowy. Czyli mam zamrozi > ć kwotę 80 zł, bo do 03 listopada mam przecież bilet. > O większym bublu nie słyszałam. " w tej sytuacji kupujesz bilet od 4.11. Nie rób problemu tam gdzi go nie ma. " > I te pieprzone biletomaty, w których za gotówkę biletów nie będzie.. " zalezy,które biletomaty masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza do prawdziwy-ghostdog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:41 prawdziwy-ghostdog napisał: > "> Kartę miałam otrzymać kilka dni temu, ale ciągle jej nie było. Ponieważ > muszę k > > ilka razy dziennie się przesiadać to kupiłam wczoraj bilet za 80 zł na ca > ły mie > > siąc. Dziś odbieram wreszcie kartę Urban i co? Okazuje się, że MUSZĘ ją z > aładow > > ać. I na nic tłumaczenia, że wczoraj kupiłam bilet papierowy. Czyli mam z > amrozi > > ć kwotę 80 zł, bo do 03 listopada mam przecież bilet. > > O większym bublu nie słyszałam. " w tej sytuacji kupujesz bilet od 4.11. > Nie rób problemu tam gdzi go nie ma. > " > > I te pieprzone biletomaty, w których za gotówkę biletów nie będzie.. " za > lezy,które biletomaty masz na myśli. Dla mnie jest problemem, gdy muszę zamrozić 160 zł na miesiąc. I nie o to chodzi, ze może braknąć mi do pierwszego. Ja po prostu mam inne pomysły na wydawanie moich pieniędzy. Termin odbioru przedłużał się i kupiłam bilety papierowe. Nie wiedziałam, że nie dadzą mi tej karty bez załadowania od razu w banku. Jakim prawem ma miejsce takie wymuszanie?? Czyżby w kasie miasta było tak cieniutko, że ratują sie naszymi pieniędzmi? Mogłam tej karty najzwyczajniej nie przyjąć i przyjść po odbiór za miesiąc, ale nie mam czasu na stanie w długich kolejkach. Karta to bubel maksymalny. A pieprzone bankomaty, to te które montują aktualnie w środkach mpk, w których nie będzie można nabyć biletów za gotówkę. Ktoś musiał niezłą kasę wziąć za zgodę na montowanie takiego szajsu. Będzie można kupić bilet przy użyciu karty płatniczej albo przez komórkę.. Przez komórkę zajmie ponad 20 minut i razem z opłatą za połączenie z netem może wyjść lekko ponad 7 zł. Ale to taki drobiażdżek tylko.. Bo Ty pewnie problemu nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: do prawdziwy-ghostdog IP: *.chello.pl 07.10.10, 21:12 Wiesz, ludzie kiedyś to furmankami zaiwaniali po mieście. A jeszcze wcześniej, wystarczało im posłanie w jaskini. Bardzo dobrze, że automaty nie będą przyjmować gotówki - bo przechowywanie gotówki, a później transport gotówki kosztuje i miasto mogłoby sobie to rekomepnsować podwyżką cen biletów. Nie rozumiem też, kto na Tobie coś wymusił? Znane są mi dwa systemy wydawania takiej karty - albo pobierana jest kaucja, albo kodowany od razu bilet. Moim zdaniem, lepiej jest zapłacić za faktyczną usługę niż kaucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: do prawdziwy-ghostdog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:31 O kaucji pierwsze słyszę. Moja karta była gotowa z dużym opóźnieniem, pomimo że miałam wyznaczony wcześniej termin. Nie wiedząc jak długo będzie taka sytuacja trwała kupiłam bilet papierowy. I okazało się, że następnego dnia była już do odbioru karta. Odstałam swoje w kolejce i przy odbiorze karty okazało się, że MUSZĘ ją załadować w banku. TU i TERAZ, pomimo, że mam dzień wcześniej zakupiony bilet. To jest WYŁUDZENIE pieniędzy, którym ktoś teraz będzie przez miesiąc obracać. Ja mam bilet do 3 listopada i nie wiem co będzie 4.11 Odpukać, ale może będę chora i nie będę wtedy potrzebowała biletu, może korzystniej będzie mi zakupić tę kartę 10 dni później.., może zwolni się miejsce w aucie sąsiada i mógłby przez dwa tygodnie mnie podwozić (jak to nieraz bywało).. A ja MUSIAŁAM zadeklarować kiedy w przyszłości będzie mi potrzebna karta i MUSIAŁAM za nią zapłacić. Dlaczego nie można po prostu odebrać karty i załadować sobie ją w dowolnym czasie w dowolnym punkcie??? Rozumiesz już? Nie pitol głupot, że aby kupić bilet to stara babcia musi kartę płatniczą mieć przy sobie, bo o tym beznadziejnej procedurze zakupu przy użyciu komórki nie wspomnę! A jak nastolatek będzie chciał kupić bilet, to co? Jakim cudem? Tez mamy karty płatnicze nastolatkom masowo wyrabiać?? Nie gadaj bzdur o furmankach i o jaskiniach. Taki światowiec jesteś? Jakoś w innych miastach nie dali sobie takiego szajsu wcisnąć. Berlińczycy mogą kupić bilet za gotówkę, tak jak warszawiacy i krakusi. W jakim celu te karty? Przydać ma mi się przy parkowaniu !! Przecież gdybym była zmotoryzowana to nie jeździłabym MPK. Ale dla tych naszych "geniuszy" z UM, to zbyt trudne do skojarzenia. I do Zoo się jeszcze przyda!! A co, też bilety papierowe do zoo wycofają? To może wycieczki spoza Wrocławia tez będą musiały Urban Card (co za idiotyczna nazwa) wyrabiać naprędce?? No, żeby było nowocześnie.. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 09.10.10, 13:27 "a mam bilet do 3 l > istopada i nie wiem co będzie 4.11 Odpukać, ale może będę chora i nie będę wted > y potrzebowała biletu," co z tego, ze będziesz, jak kupujesz bilet na 30 dni ,to płacisz za całośc, a to czy z tego korzystasz to twoja sprawa. "> Nie pitol głupot, że aby kupić bilet to stara babcia musi kartę płatniczą mieć " starsze osoby maja przejazdy za darmo, znam troche osób po 60 roku życia bardzo rozgarnietych. a nastolatek może sobie bilet w kiosku kupić." W jakim celu te karty?" w takim , ze całe miasto będziesz miała na jednej. naprawdę szukasz dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 09.10.10, 15:51 prawdziwy-ghostdog napisał: > " W jak > im celu te karty?" w takim , ze całe miasto będziesz miała na jednej. naprawdę > szukasz dziury w całym. Te karty są w takim celu, żeby prywatna firma mogła zarobić, nawet kosztem utrudniania życia mieszkańcom. Żadnego innego sensu nie widzę. Jakby to było takie super rozwiązanie dla klientów, to nie trzeba by było ich do niego zmuszać, bo sami dobrowolnie wybieraliby kartę Urbana zamiast papierowych biletów. Myślałem, że uszczęśliwianie na siłę tylko w poprzednim ustroju miało miejsce. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 09.10.10, 21:51 " Żadnego innego sensu nie widzę. Jakby to było takie > super rozwiązanie dla klientów, to nie trzeba by było ich do niego zmuszać" zapytam się Ciebie inaczej widziałeś kiedyś, żeby ktoś w dowolonym polskim mieście przesiadł się dobrowolnie z auta na KM? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 09:17 prawdziwy-ghostdog napisał: > " Żadnego innego sensu nie widzę. Jakby to było takie > > super rozwiązanie dla klientów, to nie trzeba by było ich do niego zmusza > ć" zapytam się Ciebie inaczej widziałeś kiedyś, żeby ktoś w dowolonym polskim m > ieście przesiadł się dobrowolnie z auta na KM? Nie znam nikogo takiego. To świadczy tylko o tym, jak nieatrakcyjna jest komunikacja miejska, a karta Urbana na pewno nie uczyni jej bardziej atrakcyjną, wręcz przeciwnie. Zresztą jak może być atrakcyjna KM miejska, jeżeli dla władz miasta priorytetem są stadiony i fontanny. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 11:00 "> Nie znam nikogo takiego. To świadczy tylko o tym, jak nieatrakcyjna jest komuni > kacja miejska" zważywszy na to jaką afere zrobili kierowcy w Warszawie po wydzieleniu buspasów, czy u nas po wydzieleniu torowisk, świadczy o tym, że nie jest nie atrakcyjna, tylko, ze kierowcom trudno odkleić cztery litery od własnego kółka. Tak samo jest z kartą urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 12:47 prawdziwy-ghostdog napisał: > "> Nie znam nikogo takiego. To świadczy tylko o tym, jak nieatrakcyjna jest > komuni > > kacja miejska" zważywszy na to jaką afere zrobili kierowcy w Warszawie po > wydzieleniu buspasów, czy u nas po wydzieleniu torowisk, świadczy o tym, że ni > e jest nie atrakcyjna, tylko, ze kierowcom trudno odkleić cztery litery od włas > nego kółka. Tak samo jest z kartą urbana. Czyli przyznajesz, że karta Urbana jest mniej wygodna, skoro trzeba się poświecać i odklejać skądś tam cztery litery. No to po co ją wprowadzano? Żeby było pozornie nowocześnie? I żeby Mennica mogła zarobić? Nie lepiej wydać te pieniądze na poprawę komunikacji miejskiej, zakup taboru, budowę torowisk i lepszą informację (bo to już jest normalnie obciach, żeby łatwiej było się zorientować w układzie linii w obcym mieście i w obcym języku niż we Wrocławiu, porządna informacja na przystankach nie kosztuje wiele, ale woli się wydawać na jakieś plastykowe bajery, systemy komórkowe i inne wodotryski, zamiast najpierw odrobić zadania domowe). Jura Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 15:21 " Czyli przyznajesz, że karta Urbana jest mniej wygodna, skoro trzeba się poświecać i odklejać skądś tam cztery litery. No to po co ją wprowadzano? Żeby było pozornie nowocześnie" Nie. Chce Ci tylko powiedzieć, że polacy nie korzystają z czegoś dobrowolnie. Tak samo jest z KM, czy z kartą urbana i wiele innych rzeczy. U nas z KM się nie poprawi dopóki w magistracie nie zasiadzie ktos z jajami i stworzy oprócz wydzielonych torowisk i buspasy, tak jak na Grabiszyńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 18:04 Jeżeli ludzie nie korzystają dobrowolnie z takiego bubla jak karta Urbana, to świadczy to tylko dobrze o ich zdrowym rozsądku. Poza tym nieprawdą jest, że Polacy nie korzystają dobrowolnie z KM. W Wiesbaden, gdzie mieszkam, większość znanych mi Polaków całkiem dobrowolnie przesiadła się z prywatnych samochodów na komunikację miejską. Jura P.S. Nazwy narodowości piszemy wielką literą. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 21:05 " > Jeżeli ludzie nie korzystają dobrowolnie z takiego bubla jak karta Urbana, to ś > wiadczy to tylko dobrze o ich zdrowym rozsądku. > Poza tym nieprawdą jest, że Polacy nie korzystają dobrowolnie z KM. W Wiesbaden > , gdzie mieszkam, większość znanych mi Polaków całkiem dobrowolnie przesiadła s > ię z prywatnych samochodów na komunikację miejską. > Jura > > P.S. Nazwy narodowości piszemy wielką literą." to przejedź się do Polski i zobaczysz jaka naprawdę jest mentalność Polaków, wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 09.10.10, 13:20 "> A pieprzone bankomaty, to te które montują aktualnie w środkach mpk," no patrz a myślałem, że bankomaty służa do wypłacania pieniędzy. To juz wprowadzili takie, w których mozna bilety kupić? "> Mogłam tej karty najzwyczajniej nie przyjąć i przyjść po odbiór za miesiąc, ale > nie mam czasu na stanie w długich kolejkach." wtedy to nawet nie miałabyś po co stać, bo z tego co się orientuje masz dwa tygodnie na odbiór karty. "Prze > z komórkę zajmie ponad 20 minut " skąd wiesz, ze 20 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 09.10.10, 15:55 prawdziwy-ghostdog napisał: > "> Mogłam tej karty najzwyczajniej nie przyjąć i przyjść po odbiór za miesi > ąc, ale > > nie mam czasu na stanie w długich kolejkach." wtedy to nawet nie miałabyś > po co stać, bo z tego co się orientuje masz dwa tygodnie na odbiór karty. Jeżeli tak jest i jednocześnie nie można odebrać karty bez zapłacenia biletu, to znaczy to, że klient jest zmuszany do zapłacenia wcześniej za bilet, z którego korzystać będzie dopiero dużo później. Takie biedne to miasto, że drobne pożyczki od mieszkańców wymusza? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: do prawdziwy-ghostdog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 22:17 prawdziwy-ghostdog to chyba ma jakieś profity z tego szajsu UC, tak zawzięcie tego patałajstwa broni.. wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi, ale czego sie nie robi dla kasy. Biletomaty mają być po to, by młodzi i sprawni korzystali z nich przy użyciu kart płatniczych, natomiast starsi i dzieci mogą skoczyć do kiosku.. "Z urządzeń nie będą mogły korzystać dzieci, bo zwykle nie dysponują one kartą płatniczą. - To nie powinno być problemem, bo mogą z łatwością kupić bilet w 130 kioskach i salonikach prasowych oraz w blisko 100 biletomatach stacjonarnych - przekonuje Mariusz Przybylski, rzecznik Mennicy, która jest operatorem systemu urbancard". cytat z artykułu wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,89985,8480128,Zaczyna_sie_wroclawska_jazda_po_miescie_z_biletomatami.html Moim zdaniem to ludzie młodzi, w średnim wieku łatwiej znajdą punkt z biletami, ale nasze władze widoczniej uznali, że jest odwrotnie. Skąd wiem, że 20 minut? Z prasy. Jakiś kolejny propagator UC radził, że można przy użyciu komórki, ale najpierw należy ściągnąć z sieci specjalny program, tak żeby wsiadając do wozu mieć już w komórce i wtedy należy wpisać numer wozu i kupić bilet. W zależności od operatora koszt biletu razem z opłatą za połączenie z netem może wynieść ponad 7 zł!!! Ja nie szukam dziury w całym. To normalna reakcja na wymuszenie!! Pani w okienku stwierdziła tylko, że jak nie chciałam płacić za kodowanie przy odbiorze, to mogłam karty w danym dniu nie odbierać. jureek napisał: > Takie biedne to miasto, że drobne pożyczki od mieszkańców wymusza? Przed wyborami prezydenckimi słyszałam, że Polska, to zielona wyspa, raj na ziemi.. a zaraz po wyborach podniesiono podatki.. I tak jest we Wrocławiu. Dutkiewicz chwali się jakie to spektakularne sukcesy odnosi a tak na prawdę bida i nędza i kredytują się pieniędzmi uczciwych mieszkańców. Ja mam inne pomysły na wydawanie swoich pieniędzy. Wymuszono ode mnie zapłatę. Ale miasto ma teraz wydatki, bo przecież za te cudowne biletomaty pewnie masę kasy wydali. No i geniusz, który wymyślił mega bubla Urban Card też swoje weźmie. Wrocław jest najgorszym miastem jeśli chodzi o rozwiązania komunikacyjne!! Dutkiewicz za nic ma wrocławian. Jakoś Kraków i warszawa mogą mieć automaty na monety. Tylko u nas bardzo "europejsko" będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 01:25 "> prawdziwy-ghostdog to chyba ma jakieś profity z tego szajsu UC, tak zawzięcie t > ego patałajstwa broni.. wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi, ale czego sie nie r > obi dla kasy." to już podkręca pod konfabulację. "> Skąd wiem, że 20 minut?" rozumiem, ze prasa jest dla Ciebie wiarygodnym źródłem inforamcji? czyżby GW? "> "Z urządzeń nie będą mogły korzystać dzieci, bo zwykle nie dysponują one kar > tą płatniczą. - To nie powinno być problemem, bo mogą z łatwością kupić bilet w > 130 kioskach i salonikach prasowych oraz w blisko 100 biletomatach stacjonarny > ch - przekonuje Mariusz Przybylski, rzecznik Mennicy, która jest operato > rem systemu urbancard"." a Ty jak zwykle widzisz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: do prawdziwy-ghostdog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 08:46 Gadzinówki nie czytam. Najczęściej same bzdury tam piszą. To taka w najlepszym wydaniu Trybuna Ludu dzisiejszych czasów. Ale jeśli o tym mówię, to był to cytat jakiegoś "miszcza" od wdrażania UC. Bo on oczywiście przedstawił ten sposób kupowania biletu przez komórkę w biletomacie jako super rozwiązanie. To pewnie jakiś twój koleś, bo mówicie jednym głosem. Tak, w tym że za biletami po kioskach mają biegać dzieci i babcie widzę problem. A wiesz dlaczego? Bo ja jestem obiektywna a Ty nie. Jest jeszcze problem taki, ze w pewnym momencie biletomaty stacjonarne mają pełne pojemniki na kasę i wtedy tylko przepuszczają nasze pieniądze i wtedy też juz nie kupisz biletu. Jak myślisz komu to będzie służyć? Jaki ja widzę w tym problem to napisałam w poście z 09.10 godz. 22.47. Ty najpewniej jesteś po tej drugiej stronie, więc spodziewam się, że problemu nie będziesz widział. Ten cały UC i biletomaty to mają być po to, żeby wrocławianom ułatwić życie? Bo jak na razie, to tylko same utrudnienia widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 09:21 Gość portalu: iza napisał(a): > Ten cały UC i biletomaty to mają być po to, żeby wrocławianom ułatwić życie? Bo > jak na razie, to tylko same utrudnienia widzę. Bo to wcale nie jest po to, żeby ułatwiać życie, ale po to, żeby ktoś mógł zarobić. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 11:04 "Ale jeśli o tym mówię, to był to cytat jakiegoś "miszcza" od wdrażania UC. Bo on oczywiście przedstawił ten sposób kupowania biletu przez komórkę w biletomacie jako super rozwiązanie. To pewnie jakiś twój koleś, bo mówicie jednym głosem." i znowu jakies insynucja, zaczynasz mnie wkurzać."> Tak, w tym że za biletami po kioskach mają biegać dzieci i babcie widzę problem > . A wiesz dlaczego? Bo ja jestem obiektywna a Ty nie" obiektywizm nie ma nic wspólnego z szukaniem dziury w całym, a babcie to maja przejazd za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: do prawdziwy-ghostdog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 13:28 Przejazd za darmo mają osoby starsze po 70 roku życia. Natomiast do korzystania z biletów ulgowych na wszystkich liniach (normalnych i pospiesznych) są uprawnieni m.in.: 1) emeryci i renciści otrzymujący świadczenia ze środków społecznych oraz ich współmałżonkowie, na których emeryci i renciści otrzymują dodatki rodzinne wypłacane przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych (ZUS), 2) kombatanci oraz inne osoby będące ofiarami represji wojennych i okresu powojennego, korzystające z uprawnień określonych w przepisach powszechnie obowiązujących, 3) osoby głuche i głuchonieme. 4) uczniowie szkół podstawowych Myślę, że wśród tych osób przed 70 rokiem życia i wśród uprawnionych do ulgi jest sporo dla których bieganie w poszukiwaniu czynnego automatu bądź otwartego kiosku (zwłaszcza w dzień świąteczny) może być trudne, bądź niemożliwe. Najlepiej wie o tym MPK, mając dane o ilości biletów sprzedawanych przez motorniczych i kierowców po 20.00 oraz w dni świąteczne. Ale trzeba było dać zarobić kumplom i teraz mieć będziemy "europejskie" (a kto wie może i unikalne na skalę światową) buble tj. biletomaty na karty płatnicze i komórkę. No ale ty problemu nie widzisz, bo (???) No właśnie dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: do prawdziwy-ghostdog 10.10.10, 21:09 "> No ale ty problemu nie widzisz, bo (???) No właśnie dlaczego??" > No ale ty problemu nie widzisz, bo (???) No właśnie dlaczego?? bo go naprawde nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.chello.pl 07.10.10, 08:10 Ufff, pomocy, możesz zakodować bilet z wyprzedzeniem. Np. od 4 listopada. Kto wymyśla te tandetne historyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 08:19 ale jemu własnie o to chodzi, że zamrozi pieniądze, bo musi zapłacić już teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro-cek Urbancard idea dobra wykonanie tragiczne. IP: *.static.korbank.pl 07.10.10, 08:39 Autorzy urbancard z założenia traktują wszystkich jak oszustów i złodziei dlatego przy zakupie biletu każą pokazywać legitymację chociaż i tak w przypadku kontroli trzeba mieć przy sobie dokument potwierdzający prawo do zniżki. Samo wydanie plastikowej karty jest dużo bardziej skomplikowane niż uzyskanie karty płatniczej z banku. Nie wiedzieć dlaczego nie można jej otrzymać pocztą do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 10:15 Gość portalu: Antoni napisał(a): > Ufff, pomocy, możesz zakodować bilet z wyprzedzeniem. Np. od 4 listopada. Kto w > ymyśla te tandetne historyjki? Dynamicznemu Antoniemu nie mieści się w głowie, że nie każdy ma tyle siana, żeby bez sensu blokować przez miesiąc gotówkę. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.chello.pl 07.10.10, 21:01 Acha, to nie można pójść odebrać karty za dwa tygodnie? Dlaczego każdy musi się swoją totalną bezradnością popisywać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:42 Posłuchaj Antosiu, o tej porze powinieneś już spać (domyślam się, żeś dziecko jeszcze i stąd duże kłopoty w czytaniu ze zrozumieniem), ale skoro jeszcze tu jesteś to odpowiem, że stałam w kolejce długo, na tyle długo, że nie chciałam kolejny raz wycinać ze swojego życiorysu godziny na stanie w kolejce. Dorośli ludzie, w przeciwieństwie do dzieci mają różne obowiązki i swój czas cenią. A przynajmniej powinni. To nie chodzi o to, żebym ja dwa razy stała w kolejce (bo nikt mnie nie poinformował, że będę MUSIAŁA kartę przy odbiorze załadować) ale chodzi o to, żeby władze Wrocławia nie operowały moimi pieniędzmi wbrew mojej woli, bo to nazywa się WYMUSZENIE. Kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pomyslowa Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 23:40 A moze łaskawa pani zyczylaby sobie aby pracowniicy dzwonili do kazdej osoby ktora zlozyla wniosek i upewniali sie czy aby na pewno petent jest swiadomy koniecznosci doladowania karty przy odbiorze? :D Żałosne! Wie paniusia co to jest internet? I ze sa w nim informacje dotyczace karty? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 23:57 pomyslowa napisała: > A moze łaskawa pani zyczylaby sobie aby pracowniicy dzwonili do kazdej osoby kt > ora zlozyla wniosek i upewniali sie czy aby na pewno petent jest swiadomy konie > cznosci doladowania karty przy odbiorze? :D Żałosne! Żałosna to jest właśnie ta konieczność doładowania karty przy odbiorze. Jeżeli ktoś np. nie chciał czekać z wyrabianiem karty na ostatnią chwilę, to musiał blokować sobie gotówkę i od razu doładywywać kartę, choć jeszcze nie potrzebował biletu okresowego. Cały ten system jest żałosny, bo nastawiony jest nie na wygodę klienta, ale żeby wygodnie było operatorowi. A już najbardziej żałosne jest przerzucanie odpowiedzialności na wpadki systemu na klientów - a to, że nie załatwiali karty wcześniej, tylko na ostatnią chwilę, a to, że nie poszli do innej placówki banku, gdzie podobno nie było kolejek, itd., itp. Wszystkiemu winni klienci, tylko nie niedopracowany system. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 21:16 Ty nie jesteś pomysłowa, a jedynie ograniczona. Składałam wniosek osobiście i informację o konieczności doładowania karty przy odbiorze powinnam uzyskać najpóźniej w tym momencie. Jest to informacja na tyle istotna, że w całej kampanii informacyjnej powinna być umieszczona drukowanymi literami, mocno wyboldowanymi. A poza tym nie dotrzymano warunków ustnej umowy i czekałam na kartę 12 dni, zamiast 5. Nie chciałam odwlekać wyrobienia karty jak wrócą studenci i dlatego złożyłam wniosek we wrześniu. Nie czekałam na jej wyrobienie jak mnie poinformowano przy składaniu wniosku 5 dni, tylko 12 dni. Przez 6 dni kasowałam po kilka biletów jednorazowych i wreszcie zakupiłam bilet papierowy. I teraz okazało się, że muszę zablokować 160 zł na miesiąc. Bilety kupiłam też dzieciom. Pani w okienku nie poinformowała mnie, że będę MUSIAŁA przy odbiorze załadować kartę. Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego musimy ładować kartę przy odbiorze?? Ktoś przez miesiąc będzie obracał moją forsą, wbrew mojej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.credit-suisse.com 07.10.10, 11:04 hmm...fakt musisz kupic bilet przy odbiorze ale przeciez ten kupiony na urbancard moze zaczac obowiazywac jak ci sie karta papierowa skonczy. nie rozumiem twojego problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 11:14 Gość portalu: dot napisał(a): > hmm...fakt musisz kupic bilet przy odbiorze ale przeciez ten kupiony na urbanca > rd moze zaczac obowiazywac jak ci sie karta papierowa skonczy. nie rozumiem two > jego problemu... Następny bez wyobraźni. Problem w tym, że musi zapłacić już teraz za coś, z czego skorzysta dopiero za miesiąc. Gdyby od Ciebie przy zakupie np. telewizora wymagali zapłaty już teraz, a telewizor mógłbyś odebrać sobie za miesiąc, to też nie widziałbyś problemu? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.chello.pl 07.10.10, 21:04 Ale tu systemowo wybór był prosty - albo kaucja za kartę, albo kodowanie biletu przy zakupie. To ja wolę zapłacić za faktyczną usługę niż kaucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:44 O jakiej ty kaucji z uporem maniaka powtarzasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek_2 Czy nie mozna poprosic Amerykanow by ta Mennice 07.10.10, 00:54 ....poprostu zbombardowali jako siedzibe terrorystow..... dla nich to czysta przyjemnosc...... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog a ciekwe w takim 07.10.10, 01:03 do czego słuzy legitymacja elektroniczna? niech dziennikarze GW sie dowiedzą najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ile razy mam Ci powtarzać? 07.10.10, 11:07 Legitymacji elektronicznej nie mają wszyscy studenci! Nie każdy student też może ją sobie wyrobić! Pisałem to już z 10 razy a Ty dalej swoje. Płyta się zacięła czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Ile razy mam Ci powtarzać? 07.10.10, 15:25 "wielki_czarownik napisał: > Legitymacji elektronicznej nie mają wszyscy studenci! Nie każdy student też moż > e ją sobie wyrobić! Pisałem to już z 10 razy a Ty dalej swoje. Płyta się zacięł > a czy jak?" a ja Tobie po raz kolejny tłumacze, że niektóre uczelnie wydają legitymację elktroniczną, a w niektórych przypadkach trzeba wniosek do Banku złoży. wyrobić sobie może każdy student. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Ile razy mam Ci powtarzać? 07.10.10, 15:42 Jak sam mówisz - niektóre uczelnie. Niektóre, to nie znaczy, że wszystkie. Na wielu uczelniach zresztą nadal nie ma technicznych możliwości do obsługi tych legitymacji, więc po co ona studentowi? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Ile razy mam Ci powtarzać? 09.10.10, 13:13 "> Jak sam mówisz - niektóre uczelnie. Niektóre, to nie znaczy, że wszystkie. Na w > ielu uczelniach zresztą nadal nie ma technicznych możliwości do obsługi tych le > gitymacji, więc po co ona studentowi?" bo uczelnia tylko wydaje legitymacje, student może sobie wyrobić taka legitymacje, jeżeli nie na uczelni to gdzie indziej, na wniosku zaznacza się o co sie prosi. To nie uczelnia obsługuje legitymacje, tylko przedłuża jej ważność, a to robi się za pomocą zwykłej naklejki Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Ile razy mam Ci powtarzać? 10.10.10, 13:25 Nie wiem, czy można sobie wyrobić taką legitymację "gdzieś indziej", ale nawet jeżeli tak, to po co? Żeby mieć dwie? Jeszcze lepiej! Może od razu 5 legitymacji i 4 zaświadczenia? Jeżeli uczelnia nie obsługuje legitymacji elektronicznych, to taki dokument jest dla studenta tylko dodatkowym utrudnieniem, bo musi zapłacić za coś, co mu się do niczego nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 06:18 Panie Dutkiewicz wybory zbliżają się dużymi krokami. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrandel Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 07:22 CO? Jestem studentką, UC wyrobiłam w lipcy i spokojnie kupiłam w automacie bilet semestralny od września... WTF? Odpowiedz Link Zgłoś
daftcount Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 07:53 A co z rodzicem chcącym kupić dziecku UC? tak zwany zong. a czekanie też mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.credit-suisse.com 07.10.10, 11:06 wiec sie troche naczekasz tym czekaniem ciaglym... Odpowiedz Link Zgłoś
amuzc Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 10:05 Kolejna wpadka z Urbancard. Pierwszy termin był do końca września, potem do końca października. Trzeba stać w ogromnej kolejce bo urzędasy wymyśliły tylko jeden punkt odbioru. Teraz kolejny niewypał. I jak zwykle niezastąpiony rzecznik Czuma ma gotowe wyjaśnienie. Jego wypowiedzi bardzo mi przypominają wypowiedzi innego rzecznika, że "rząd się sam wyżywi". Dlaczego urzędnicy, którzy przecież biorą wynagrodzenia z naszych podatków, są oderwani od rzeczywistości i potrafią spieprzyć każdą rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 10:24 amuzc napisała: > Kolejna wpadka z Urbancard. Pierwszy termin był do końca września, potem do koń > ca października. Trzeba stać w ogromnej kolejce bo urzędasy wymyśliły tylko jed > en punkt odbioru. Teraz kolejny niewypał. I jak zwykle niezastąpiony rzecznik C > zuma ma gotowe wyjaśnienie. Jego wypowiedzi bardzo mi przypominają wypowiedzi i > nnego rzecznika, że "rząd się sam wyżywi". Dlaczego urzędnicy, którzy przecież > biorą wynagrodzenia z naszych podatków, są oderwani od rzeczywistości i potrafi > ą spieprzyć każdą rzecz? Co ty piepszysz ? - w BZWBK mozesz złożyć wniosek i odebrać kartę !!! nie wprowadzaj zamętu DEZinformacyjnego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 11:10 W BZWBK można odebrać kartę zamówioną przez internet? Nie. A nie każdy ma czas i ochotę stać dwa razy w kolejce, żeby wyrobić kartę, którą w cywilizowanym kraju kupuje w automacie na ulicy, bez okazywania uprawnień do zniżek, numeru PESEL, danych biometrycznych, próbki DNA i zaświadczenia z parafii! Odpowiedz Link Zgłoś
donal-dina Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 11:17 Trzeba zlokalizować kretyna co wymyślił tą urbankartę i zneutralizować. Dość już tępoty i poronionych pomysłów wrocławskich zarządców. Pamiętajmy o nich przy wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx urbancard = urban_urzędnik 07.10.10, 11:38 Może w Urzędzie urzęduje urzędas nazwiskiem Urban?! ;) donal-dina napisała: > Trzeba zlokalizować kretyna co wymyślił tą urbankartę i zneutralizować. Dość ju > ż tępoty i poronionych pomysłów wrocławskich zarządców. Pamiętajmy o nich przy > wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax Znajduje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:08 Oczywiście, że się znajduje. I jest głównym pomysłodawcą projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Ależ jesteście niesprawiedliwi! 07.10.10, 11:37 Wiecie jak trzeba się "nagłowić" by wymyślić taki bubel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIN Cześć lemingi! Zagłosujcie 21.11. na KULawego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 12:29 Znów zapewni wam moc "atrakcji" na najbliższe 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax UC to nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 14:08 Pisałem o tym ostatnio, nadal tak twierdzę. Ktoś po prostu zbił grubą kasę, a my musimy się teraz męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic co zrobi rodzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 17:10 Rodzic w końcu wyciągnie kałacha i tyle. Rodzic kupił bilety, pojechał zrobić zdjęcie małolatowi. Kupił kolejne bilety, zwolnił się z pracy żeby odstać swoje i pojechał złożyć wniosek o ulgowego urbana. Potem znowu zwolnił się z pracy, kupił kolejne bilety i pojechał odebrać urbana tym razem w oddziale banku (dziwne godziny pracy, ale kolejki rzeczywiście nie było). Urbana dostał do ręki z poleceniem udania się na pl.Legionów ponieważ urbana nie dało się zakodować. Kupił kolejne bilety i wkur...y wpadł do siedziby urbanistów. Kartę mu odkodowano, zapłacił 40zł za bilet ulgowy i wrócił do domu. Następnego dnia postanowił tak na wszelki wypadek sprawdzić czy karta jest ważna. Logowanie do systemu się powiodło ale informacja, że bilet jest nieważny nieco go zdenerwowała... Wg paragonu bilet miał być już aktywny. Kupił dziecku bilety, wysłał do szkoły a sam postanowił sprawdzić w automacie czy karta jest aktywna. Kupił sobie bilety, zaliczył dwa niedziałające automaty i przy trzecim dowiedział się, że na karcie nie ma biletu...:P. Ponownie udał się na pl. Legionów z reklamacją. Jak usłyszał, że pani chce legitymację szkolną dziecka to szlag go trafił, bo przecież małolat miał legitymację przy sobie. Na szczęście pani z obsługi zrozumiała swój nietakt, zamknęła buzię i uzdrowiła urbana bez legitymacji. Na koniec poradziła żeby tak na wszelki wypadek dziecko nosiło ze sobą i urbana i paragon i legitymację("Bo różnie może być..." ). Jak zgubi, to wszystko na raz:) Rodzic stracił masę czasu, nerwów i kasy na załatwienie bubla giganta. Rodzic jest wkur...y na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: co zrobi rodzic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:52 Pani w okienku wydając mi karty zaznaczyła od razu, że z kartą należy mieć legitymacje i paragony!!! Bo zdarzyć się może, że kanar nie będzie miał sprawnego czytnika (!?) To ja mogę teraz sprawdzić czy te moje karty co mają być ważne od listopada są naładowane? Odpowiedz Link Zgłoś
przedsesja Re: co zrobi rodzic? 08.10.10, 09:16 To chyba powinien być problem kanara! Władze Miasta powinny dostać jakiegoś Anty Nobla za UC. Czuję się jak w misiu. Odpowiedz Link Zgłoś
maju89 Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitymacją 07.10.10, 17:11 Hm, dziwne... Ja w poniedziałek (4.10) zakodowałam sobie na urbanie w automacie bilet 30-dniowy, nie miałam z tym żadnych problemów. Bilet mam ważny do 2.11, a ulgę do 31.10 :D Odpowiedz Link Zgłoś
biker_luki Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym 07.10.10, 17:59 maju89 napisała: > Hm, dziwne... Ja w poniedziałek (4.10) zakodowałam sobie na urbanie w automacie > bilet 30-dniowy, nie miałam z tym żadnych problemów. Bilet mam ważny do 2.11, > a ulgę do 31.10 :D To jesteś szczęściarą.... jedną na 40 osób tu piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.chello.pl 07.10.10, 21:07 O nie. Ja też nie miałem z tym problemów. I jakoś nie mam poczucia, że jestem nieprawdopodobnym szczęściarzem. Rozbawiła mnie za to dziś kontrola. Pani popatrzyła sobie na kartę i oddała :) może miała wmontowany w oczy wewnętrzny czytnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Czuma na Madagaskar. Razem ze swoim Sternikiem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.10, 18:06 Bareja przy nich jest cienki. Odpowiedz Link Zgłoś
przedsesja a dopłata kolejowa? 08.10.10, 09:11 do tej pory bez pakowania się do miasta, spokojnie kupowałam dla syna bilet miesięczny i dopłatę kolejową na pętli w Leśnicy - mieszkam i pracuje w okolicy, więc nie był to specjalny problem. wg informacji wroclaw.pl/files/komunkacja/bilety-aglomeracyjne-pociag-tramwaj-autobus.pdf od 1 października na pętli w Leśnicy juz dopłaty podobno nie kupię, za to moge ją kupić w 8 oddziałach wbk. Niestety w tym na Legnickiej znaczki dopłaty skończyły się 6 października, w I oddziale w Rynku ani w V na placu Kościuszki twierdzą, ze oni tylko kodują bilety na karcie, a żadnych dopłat kolejowych nie sprzedają. Z Mennicy dostałam natomiast następującą informację: "dopłaty kolejowe zostały przekazane do 8 głównych placówek BZWBK, nie mieliśmy zgłoszeń od pracowników banku że znaczki się skończyły. Dopłatę kolejową na pewno może Pan zakupić w naszym Biurze przy ul. Grabiszyńskiej 9. Biuro Obsługi Klienta Wrocławskiej Karty Miejskiej URBANCARD" Ktoś tu kłamie - BOK, czy tez pracownicy I i V Oddziału BZWBK? Sęk w tym, że nie mam czasu spędzać połowy dnia na dojechaniu i potem staniu w kolejce na Grabiszyńskiej 9 w celu zakupu znaczka, który do tej pory mogłam kupić w mojej okolicy. Dla mnie to prawdziwa wyprawa, bo pracuję i mieszkam na peryferiach, syn zresztą też nie jeździ do centrum miasta. Aha, a dopłata kolejowa wcale nie jest kodowana na karcie miejskiej - TO ZNACZEK, KTÓRY NAKLEJA SIĘ NA KARTĘ CO MIESIĄC! Ręce i biust opadają? Dla kogo to ma być ułatwienie? Bo na pewno nie dla pasażerów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Ulgowa urbancard? Owszem, ale tylko z legitym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 22:47 Jak jeszcze można zamrozić swoje pieniądze? Przeczytaj tutaj: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35749,8477294,Okradziony_pasazer_musi_byc_dodatkowo_ukarany.html Tu uszczkną, tam uszczkną i jakąś dziurkę na chwilę załatają. Dlaczego stacjonarne biletomaty zazwyczaj pod wieczór nie działają? Nie dlatego, że są popsute. Przepuszczają kasę, a my nie możemy nabyć biletu, ponieważ pojemniki na kasę są pełne, a wybieranie kasy w ciągu dnia podroży koszty ich utrzymania. Czyli wieczorem, właśnie wtedy gdy kioski są pozamykane, my nie możemy z tego szajsu korzystać!! Tylko dla kogo to jest problem? Podróżny zapłaci karę za jazdę bez biletu, kasa miejska się wzbogaci, kanar najpewniej z firmy zaprzyjaźnionej) będzie miał prowizję.. tylko ten pasażer, jakiś malkontent jeden, będzie niezadowolony. Ciężko ma taki Dutkiewicz z takimi marudami, i taki forumowy Antoni czy prawdziwy-ghostdog też mają ciężko.. bo ileż muszą się natłumaczyć, że Urban Card czy biletomaty to takie europejskie cuda, a ci malkontenci nadal niezadowoleni. Zamrozić dwie dychy czy 160 zł.. jaki problem?? Odpowiedz Link Zgłoś